Şimdi Ara

Karıncaları ve Süleymancıkları öldürmeyelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Karıncaları ve Süleymancıkları öldürmeyelim

Süleymancık'ın bir diğer adı da elöpen'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 12 Mayıs 2016; 20:42:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karıncaları ve Süleymancıkları Öldürmemenizin Önemi

Bahçenizde karıncalar ve süleymancıklar gördüğünüzde, ilk tepkiniz onları öldürmek olabilir. Ancak bu zararlıları öldürmenin doğaya ve evinize zararlı sonuçları olabilir.

Karıncalar, ekosistem için hayati öneme sahiptir. Topraktaki organik maddeyi ayrıştırmaya yardımcı olurlar ve böcek zararlılarını kontrol ederek bahçelerinizi korurlar. Süleymancıklar da karıncalara benzer şekilde toprak sağlığını iyileştirir ve böcekleri yerler.

Karıncaları ve süleymancıkları öldürmek, bahçelerinizdeki faydalı böcekleri azaltabilir ve zararlı böcek popülasyonlarında artışa neden olabilir. Bu zararlılar bitkilerinize zarar verebilir ve ürün verimini düşürebilir.

Ayrıca, karınca ve süleymancıklar öldürüldüğünde, vücutlarından formik asit salgılarlar. Bu asit hem insanlara hem de evcil hayvanlara zararlı olabilir. Deri tahrişine, solunum problemlerine ve hatta alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Karıncaları ve süleymancıkları öldürmekten kaçınmak, bahçenizin sağlığı ve evinizin güvenliği için önemlidir. Onları kontrol altına almanın daha doğal yöntemlerini benimseyerek, bu faydalı böceklerden yararlanırken, aynı zamanda bahçelerinizi zararlılardan koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 10cm bocek yanimdan gecicek ben onu oldurmeyecem peh

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öldürmüyorum. İki farklı türde karıncayı birbirine kırdıyorum, daha zevkli.
    Bazen ayaklarını kesip düşman kabilenin yuvasına atıyorum 10 kişi dalıp işini bitiriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Afrika sucugu

10cm bocek yanimdan gecicek ben onu oldurmeyecem peh

hocam bende öyleydim ama, öldürmeye çalışırken hızlı hızlı bütün azmi ile kaçmaya çalışması benim gözlerimi yaşarttı.
    gerçekten bak çok acıdım! ne zararı var sana dokunma olum ne gereği var. Dünya senin mi sadece?
  • Afrika sucugu kullanıcısına yanıt
    böccük değil örümcek o
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN

quote:

hocam bende öyleydim ama, öldürmeye çalışırken hızlı hızlı bütün azmi ile kaçmaya çalışması benim gözlerimi yaşarttı.
    gerçekten bak çok acıdım! ne zararı var sana dokunma olum ne gereği var. Dünya senin mi sadece?

Hayvan degilim ama evime girerse sopayla disari atmaya falan calisirm son care vurarim onu

• Karınca neyse de kertenkele evde ne arıyor ve neden öldürülüyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • süleymancıklar temiz hayvanlardır öldürmeyin kavanozla yakalayın rahatsızsanız camdan bahçeye sallandırın ..
  •  Karıncaları ve Süleymancıkları öldürmeyelim
  • Bugüne kadar kertenkele diye biliyodum sülümancıkları
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMET EGEMEN

quote:

Ağlattın memet

• Faydalı konu.
  • Sinek kapan ektim 20 tohum onları beslemek için karınca vericem kardeş yapıcak bişey yok

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene önce evde bulmuştum ve öldürmüştüm, ama o süleymancık gibi desenli değildi. Ufaktı ve ten rengiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

Öldürmüyorum. İki farklı türde karıncayı birbirine kırdıyorum, daha zevkli.
    Bazen ayaklarını kesip düşman kabilenin yuvasına atıyorum 10 kişi dalıp işini bitiriyorlar.

Kahkaha attım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yaşayanlar genelde süleymancık oluyor, yani o resim bütün hepsini kapsamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnan mersedes

Türkiye'de yaşayanlar genelde süleymancık oluyor, yani o resim bütün hepsini kapsamıyor.

bunlar gibiydi, kertenkele mi bunlar? görsellerde kertenkele yazıyor ama doğru olmayadabilir.

• Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Şeffaflarda süleymancık diye bir yerde görmüştüm, ama Türkiye'de zehirli bir kertenkele yok zaten.
  • Hiç öldürmedim bu '' süleymancıkları ''. Kıyamam zaten, çok tatlılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.