Şimdi Ara

// Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
1
Favori
41.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 yıl Akvaryumda balık baktım, binlerce balık geldi geçti...Ne akvaryumlar aldım, ne türler besledim canlı doğuranlardan tutun, astronot, japon,pirana, ciklet, chalanger vs. vs. çeşit çeşit...

//  Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ?

Amma velakin, hastalanan balıklardan iyileşeni gördünüz mü derseniz çok çok nadirdir.
    Çünkü onları iyileştirecek ilaçlar akvaryumcularda değil, Eczanelerde satılır, bunu da uzman akvaryumcuların azı bilir.
    Sene Bindokuzyüz çift sıfır, sen bilmezsin deden az biraz bilir, balığın reçetesi vardır almazsan çöpte yerini açarsın.

Alınan beyaz benek ilaçları ile dezenfetanlarla ancak günü kurtarabilirsiniz malesef, o balık ölür o çocuk ağlar.
    Dost acı söyler, ilaç eczanededir onunda kullanımını ve hangileri olduğunu bilenler pek paylaşmaz, sırdır o DH den saklanmış sanılır gün gelir yazar bir Cart diye böyle kalırsın işte, ararsın bulursun reçeteleri yaşatırsın balığını.

Balık ölür bütün keyif kaçar, verilen emekler uğraşlar hep boşa gider, balıklar hep ölür yıllarca beslediğim papağan ciklet vardı, cama yaklaşınca öpücük verirdi, o da öldü...çöpe attım lönk etti içim gitti.

Akvaryum sahibi olmak, üzülmeye hazırlıklı olmaktır. Öldürmeye alışık olmaktır.

Isıtıcın bozulur ölürler, bir balık getirirsin hastadır diğerleride ölür, bir tür uyumsuzdur akvaryumun huzurunu kaçırır ölürler.
    Suyunu değiştirirsin ölürler... Öl Öl öl gına gelir artık. Astarı yüzünü geçer paralar akar 26C de buhar olur gider.

Cam kırılacakki camcı para kazanacaktır, balıkların ölmesi kimine göre iyidir yani...
    Kimi ilaçlar iyileştirir sanarsın, kimi yemler...Derdine deva olmaz kutu kutu boyalar..
    Kim bilir belkide tam tersidir, bir dost gelir forumda yazar böyle acı söyler, inanmazsın.

Özellikle bir balık; Bunlardan birini yapmaya başlamışsa.

- KUMDA OTURUYORSA...
    - SÜREKLİ SUYUN ÜZERİNDE DURUYORSA...
    - GARİP TAKLALAR ATIYORSA...
    - UZUN SÜRELİ YEM YEMİYORSA...
    - AKVARYUMUN ORTASINDA YÜZMEDEN DURUP UZUN UZUN DÜŞÜNÜYORSA...
    - GERİ GERİ YÜZÜYORSA...
    - Vs.vs.

O balık artık yolcu demektir arkadaşlar bana göre...

Ha iyleştirmedim mi hiç ? Evet iyileştirdim, hemde eczaneden alınan ilaçlarla ya da kasedeki biraz tuz, az zencefil otu, bir kürdan, bir tuz ruhu, bir tutam bal ile.

Ama balık hastalandımmıydı, eninde sonunda gider arkadaş. Kurtulanı nadirdir, gidene helal olsun der, akvaryumcunun yolunu tutarsın.

JıpÖyLEr//
    Benim keyifler şimdi tıkır neyseki, İRAN KEDİSİ besliyorum, balıkları solungaçları hiç aratmıyor, bambaşka bir keyif, kesinlikle denemenizi öneririm.
    Her gün ölen balıklardan, bıkıp usandıysanız ve hayvana dokunmanın balıktan daha zekii olanı eğitmenin tadını yaşarsanız, pişman olmayacaksınız.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 8 Haziran 2010; 22:44:53 >

• Bende pirana beslemek istiyorum bu konuda bilgilendirmen mümkün mü?

Daha önceden akvaryumum olmadı ilk defa olucak ama su kaplumbağam vardı
  • Pirana uyuşuk bir hayvandır, ağız ve diş yapısı iri gözleri haricinde yandan bakıldığında öyle pek görsel bir yanı da yoktur.
    Mümkün olduğunca kaya arkalarında saklandığından göz zevki bulunmaz. Ama ara sıra kıyma ile beslemek çok keyifli olur.

Yaklaşık 50 Cm boylarında 2 tane besledim bir tanesinin de gözü kördü yani olabildiğince iticilerdi

Bana kalırsa başka balık bak, mesela astronot bile piranadan iyidir bence. O da suratsız artist balıklar sınıfına girer.

ASTRONOT

PİRHANA

Sırf et yiyen balık diye pirananın ülkemizde satılan varyasyonlarının öyle parmağını koparacağı falanda yoktur.
    Yani pişman olma ihtimalin çok yüksek.

Astronota ait bilgileri paylaşıyorum aşağıda...

Habitatı ve Anavatanı: Güney Amerika

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Çok sert

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif

Yüzme Seviyesi: Dip-Orta-Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı çok zordur. Ancak üreme dönemlerinde tüp çıkaran balıkların tüplerine bakarak ayrım yapılabilir. Dişinin üreme tüpü geniş ve oval uçlu, erkeğinki ise dada dar ve sivri uçludur. Erkekler dişilere oranla daha hızlı büyürler.

Üreme: Düz kaya gibi yüzeylere, yumurta dökerler. Üretilmesi geniş akvaryumlarda mümkündür. Dişi erkek ayrımı zor olduğundan 8-10'arlı bir grup alınıp eş tutmuş balıkları ayırarak üretim yapılabilir.

Sıcaklık: 26 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 500lt

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Astronotlar büyük boyutlara ulaşabilen, gösterişli, avcı balıklardır. Özellikle küçükken oldukça hareketlilerdir. Astronotların bir diğer özelliği ise çok akıllı olmalarıdır, alışınca zıplayıp su üstünden yemi elinizden alabilirler. Bu balıkları küçük akvaryumda beslemek balıklar için yapılabilecek en büyük yanlıştır, hızlı büyüdüklerinden küçük akvaryum onlara yetmeyecektir. Yutabileceği boydaki balıklara karşı tehlikelidir. Çeşitli renk varyasyonları vardır. Resimlerde sırasıyla: Tiger Astronot, Red Astronot, Albino Astronot ve Zebra Astronot görülmektedir.

Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
    Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
    En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
    En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
    Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 8 Haziran 2010; 17:40:50 >

• İlla yırtıcı bir balık istiyorsan "CHALLENGER KÖPEK BALIĞI" besleyeceksin derim. Normal o vızı vızır gezen tırt köpek balıklarından değil.

Ben hayatımda böyle akvaryum balığı görmedim. Zaten genelde ufak japon balığı ile besleniyor.
    Balığı komple yutuyor, ardından posasını 10 dakika sonra çıkarıyor. Sadece kılçıkları kalıyor.
    Kıyma manyağı...Türkiyede az var, ama araştırırsanız bulursunuz.

Cikletler ile bir arada yaşar demişlerdi, almıştım 3 tane.

İki saat içerisinde 5 tane cikleti yemişlerdi dev gibi olanlarından hemde, karnı kocaman olmuştu.
    Çılgın bir balıktı, ben balık diye ona derim işte. Pirhana falan hikaye yani.

Bilgileri __________________________________________________________

Genel ismi: Challenger

Latinca ismi: Pangasius sanitswongi

Coğrafi Bölge: Güneydoğu Asya

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif kendi türlerine davranışı saldırgan.

Bakım Zorluğu: 3

Beslenme: Etçil

Cinsiyet Ayırımı: Dişilerin karnındaki yüzgeçler daha genişdir.

Boyları: Max. 250 cm’ dir.

Akvaryum: Min. 300o litre olmalıdır.

Akvaryum Su Sertliği: 6-10 °dH

Akvaryum Sıcaklığı: 24°C - 27°C

Akvaryum pH: 6.5 - 7.5 pH

Üreme: Üreme düz yumurta dökerek gerçekleşir.

Genel Bilgi: Agresif bir balık olduğu için akvaryumda yaşatılması pek tavsiye edilmez. Işıklandırmayı sevmezler yapıldığı taktirde kendi hareketlerini sergileyemez gergin olurlar. Bol kavuklu ve kayalardan mağara tipi yerllerde saklanmayı severler. Başka tür balıklarla aynı akvaryumda bulunması sakıncalıdır. Challenger’ lar tek tür olarak bakılmalıdır. Etçil balıklardır. Bu yüzden sadece yiyebileceği balıklara değil tüm balıklara saldırırlar. Üreme mağaralarda veya kavukların arasında yumurta dökerek gerçekleşir. Üreme zor olduğu gibi üredikleri taktirde erkek Challennger yumurtalara dişiyi bile yaklaştırmayacaktır. Doğumdan hemen sonra yumurtalar dikkatlice alınmalıdır. Erkek Challenger burdada korumak için elinden geleni yapacaktır. Büyütmek için tübifex, dana ciğerii, dana kalbi hariç her türlü canlı yem ve dondurulmuş yem kullanılabilir. Challenger’ larınn doğal olarak büyüyüp gelişebilmesi için minimum 1000 litrelik bir akvaryuma ihtiyaç vardır. Temizlik sırasında çok dikkatli olunmalı challenger strese girip akvaryumdan atlayabilir. Normal zamanlarda ise akvaryumun üzeini ağır bir cisimle kapalı tutmak gerekir.

• Hocam açıkçası bana ağır balık lazım yani böyle rengarenk etrafta koşuşturan bi şey değil de ağır abi olan bi balık lazım Bu arada yenilebilir olursa iyi olur
  • "Bu arada yenilebilir olursa iyi olur "

Ha ?
  • Veee alıntıdır yazmak unutulur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim akvaryumunun içinde beyaz taşlarda siyah lekeler oluşmaya başlamış taşı sizce neden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusyunus -- 8 Haziran 2010; 19:19:11 >
  • Azot ve potasyum oranlarındaki farklılıklar, motordaki yetersizlik, yosun başlangıcı, tuz oranı < 0,5 PPT,
    suyun alkali oranı, sertliği, organik madde oranı gibi bir sürü sebebi olabilir.

Bunlardan birine bağlı yosun başlangıcı olma ihtimali yüksek.

Resmini çekip koyarsan, bakıp ona göre yorumlayalım arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

İlla yırtıcı bir balık istiyorsan "CHALLENGER KÖPEK BALIĞI" besleyeceksin derim. Normal o vızı vızır gezen tırt köpek balıklarından değil.

Ben hayatımda böyle akvaryum balığı görmedim. Zaten genelde ufak japon balığı ile besleniyor.
    Balığı komple yutuyor, ardından posasını 10 dakika sonra çıkarıyor. Sadece kılçıkları kalıyor.
    Kıyma manyağı...Türkiyede az var, ama araştırırsanız bulursunuz.

Cikletler ile bir arada yaşar demişlerdi, almıştım 3 tane.

İki saat içerisinde 5 tane cikleti yemişlerdi dev gibi olanlarından hemde, karnı kocaman olmuştu.
    Çılgın bir balıktı, ben balık diye ona derim işte. Pirhana falan hikaye yani.

Bilgileri __________________________________________________________

Genel ismi: Challenger

Latinca ismi: Pangasius sanitswongi

Coğrafi Bölge: Güneydoğu Asya

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif kendi türlerine davranışı saldırgan.

Bakım Zorluğu: 3

Beslenme: Etçil

Cinsiyet Ayırımı: Dişilerin karnındaki yüzgeçler daha genişdir.

Boyları: Max. 250 cm’ dir.

Akvaryum: Min. 300o litre olmalıdır.

Akvaryum Su Sertliği: 6-10 °dH

Akvaryum Sıcaklığı: 24°C - 27°C

Akvaryum pH: 6.5 - 7.5 pH

Üreme: Üreme düz yumurta dökerek gerçekleşir.

Genel Bilgi: Agresif bir balık olduğu için akvaryumda yaşatılması pek tavsiye edilmez. Işıklandırmayı sevmezler yapıldığı taktirde kendi hareketlerini sergileyemez gergin olurlar. Bol kavuklu ve kayalardan mağara tipi yerllerde saklanmayı severler. Başka tür balıklarla aynı akvaryumda bulunması sakıncalıdır. Challenger’ lar tek tür olarak bakılmalıdır. Etçil balıklardır. Bu yüzden sadece yiyebileceği balıklara değil tüm balıklara saldırırlar. Üreme mağaralarda veya kavukların arasında yumurta dökerek gerçekleşir. Üreme zor olduğu gibi üredikleri taktirde erkek Challennger yumurtalara dişiyi bile yaklaştırmayacaktır. Doğumdan hemen sonra yumurtalar dikkatlice alınmalıdır. Erkek Challenger burdada korumak için elinden geleni yapacaktır. Büyütmek için tübifex, dana ciğerii, dana kalbi hariç her türlü canlı yem ve dondurulmuş yem kullanılabilir. Challenger’ larınn doğal olarak büyüyüp gelişebilmesi için minimum 1000 litrelik bir akvaryuma ihtiyaç vardır. Temizlik sırasında çok dikkatli olunmalı challenger strese girip akvaryumdan atlayabilir. Normal zamanlarda ise akvaryumun üzeini ağır bir cisimle kapalı tutmak gerekir.

bu balığın fiyatı ne kadardır bilginiz var mı?

• Bak bir arkadaş satıyormuş nerede oturduğunu bilmiyorum ama yinede paylaşayım.
    Tanesi 15 TL den veriyor.

Buraya tıkla 15 den veriyor bir örnek sana.

Buradan bütün challanger ilanlarına ulaşabilirsin. Ama dikkat et orjinal olması lazım, normal çakma köpek balıklarına çok benzer karışmasın.

http://www.sahibinden.com/search.php?a=6&&b[search]=challenger&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=91856&c=91856&sListe=1&b[page]=1&c=91856&c2=91856

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 8 Haziran 2010; 21:18:05 >

• o beyaz benek hastalıgı tum emeklerımı berbat ettı 11 tane ozel balıgımdan sımdı sadece 2 balıgım kaldı emeklerım hep bosa gıttı son 2 tanesınıde almanyadan gelen bır murekkeplı ılac kullanarak kurtardım burdakıler bı ... a yaramıyor.o beyaz benege yakalanırsa balık oldu demektır o gun deıl ama o haftada olur
  • Bununla sonun ne alakası var
  • Bu ilandaki balık mesala orjinal Challanger eğer alacaksanız ağzına dikkat edin, bu yapıda olması çok önemli.

İlan da burda.

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-akvaryum-baliklari-sazansigiller-challenger-azili-challenger-bu-boyda-bu-fiyata-kacirma-acil-satili/detay

• yunus. mavi imparator . sarı prenses , papağan , para varsa discus , carus , frontoza hepsi on numara balıklar suanda 10 tane papağan var bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoderWriter

Bununla sonun ne alakası var

Sondan kasıt, yanlış bilinenlerin artık son bulacak olması.
    Takılma başlığa, soyunma muhtarlığa sen içeriğe bak boşver arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 8 Haziran 2010; 21:25:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpr_aras

yunus. mavi imparator . sarı prenses , papağan , para varsa discus , carus , frontoza hepsi on numara balıklar suanda 10 tane papağan var bende

Papağan güzel balık uyumlu balık, ama tek tür beslenmesi bence daha güzel oluyor.

Sarı prensesler dayanıksız en narin ciklet türü, ama bir o kadar estetik.

Discus a diycek yok zaten, ama maliyeti çok yüksek.

Güle güle büyüt arkadaş, hatta resim paylaş bizimle de.
  • benimde şu anda 2 tane yeni tüylenmeye başlamış hünkari güvercinim var. gözüm gibi bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

benimde şu anda 2 tane yeni tüylenmeye başlamış hünkari güvercinim var. gözüm gibi bakıyorum.

Harika hayvanlar... Bir resim.

• Arkadaş balıklarını satmak için konu açmış olsun birkaç bişey öğrendik(doğruysa tabi) :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.