Şimdi Ara

// Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
41.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ecarpar

Ben discus bilirim ağa başkada balık tanımam 3 yıl besledim hatta ürettim ama en küçük olduğu için 500 lt sumplu akvaryumu mecbur saatıp daha insani ebatlarda bi akvaryum aldım sonrada discusa yanaşmadım sırf zevk olsun diye içince lepistes felan besliyorum hızlıda ürüyo keratalar.
    aynı anda ilk açılışta 50 den fazla küçük balık attığım halde amonyak felanda patlatmadım herhalde discusdan kalma beceriler..

Ha ilaç dersen haklısın akvaryumcuda olmaz balığın ilacı hastalığına göre tedavisi ve miktarı ayrıcada süresi vardır balıklarımı çok permasolde banyo ettirmişimdir sorsan zehirlidir :)

Amonyak ne nasıl patlar hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

Ben de fanusta 2 japon bakıyorum yaklaşık 6 ay oldu fanusa göre bayağı bir yaşadılar ama şimdi bir tanesi hasta sanırsam.Akvaryumcuya gittim artık ömrü dolmuş dedi zaten balıkta herhangi bir hastalık yok sanırsam şişkinlik renk değişikliği filan.Ama çok sevdim onları çok tatlılar hele beyaz olan fanusa yaklaşınca hemen geliyordu ters filan dönüyordu oyun yapıyorduk.Diğer turuncu olanında bir sorun yok ama ömürleri doldu artık sanırsam.Akvaryumcuya sordum bi akvaryum alıp içine atsak bunları ömürleri uzar mı diye adam beyazın zaten ömrü dolmuş ama diğerini atsan yaşar dedi.ENFARKLISI anlıyorsun sen bu işten hemen alıyım mı bir tane akvaryum beyaz ölmeden önce yoksa beyazın ömrü dolmuş mu ? Çok üzüldüm moralim bozuldu ölecek diye korkuyorum yardımını bekliyorum ENFARKLISI.

Değerli arkadaşım,
    balığın ömrü dolmuş cümlesi biraz anlamsız geliyor bana. 6 ay dır sendeymiş, yıllarca yaşayan balıklar var. Hadi olsun olsun 2 yaşında olsun.
    Yok öyle bir şey ömrü dolmuş falan, yaşar tabii. Doğru şartları sağlarsan ufak bir akvaryum, sağlıklı bir ortam sorunu çözecektir.

Varsa hem fanusun hem balığın resmini gönder, ona göre daha uygun yorum yapalım.

Sevgiler.

Ustam çok sağolasın bugün biraz daha iyi oldu ölmeyecek sanırım pazar gününe akvaryum almayı düşünüyorum ömürleri uzarmış akvaryumcuya sordum yardımların için teşekkür ederim.

• Merhaba, küçük fanusumda 2 japon balığım var. Bunları 2 gün beslememiştim. Sonra beslenmelerini aksatmadım. Bunlar gidici mi?
  • Discus harika bir dünya, maliyet de yüksek olmasa tadından yenmez.

//  Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: La Roux

Merhaba, küçük fanusumda 2 japon balığım var. Bunları 2 gün beslememiştim. Sonra beslenmelerini aksatmadım. Bunlar gidici mi?

Bir insan birkaç öğün yemek atlatınca gidici olmadığına göre, onlarda tabii ki gidici değiller. Şu anda yem yemelerinde bir sıkıntı yoksa hiç bir şey olmaz.

1 hafta boyunca akvaryuma yem atmadığım bile oldu benim, hiç bir şey olmaz merak etme.

Halk arasında bir söz vardır hatta, balık açlıktan ölmez, sadece ne zaman doyduğunu bilmediği için fazla yemekten ölür.

Bu arada zaten sudaki minerallerden beslenip, uzun bir süre idare edebiliyor bu yüzen keratalar.
  • quote:

Merhaba, küçük fanusumda 2 japon balığım var. Bunları 2 gün beslememiştim. Sonra beslenmelerini aksatmadım. Bunlar gidici mi?

2 hafta yem vermediğimi hatırlıyorum balıklarıma, birşey olmaz merak etme

Chiclidlerin korkmaması için ara sıra akvaryum ışığını açık tutmanın faydalı olduğunu okudum, ne kadar doğrudur acaba?
    Ayrıca chiclidlere üreme ortamı hazırlamak istiyorum ama türleri farklı birbirinden, balığın erkek ya da dişi olduğunu anlayabilir miyim?
    Sürekli filtre çalıştırmak ya da ısıtıcı gerekli mi?
  • ENFARKLISI kardeş benim beyaz balık dün yem yediğinde daha iyiydi ama şimdi kötü oldu sürekli yan dönmüş fanusun dibinde yatıyor.Arada bir hareketleniyo ama yine dipte duruyor öyle yem vermiyorum şimdilik kabızdır belki diye ama karnında şişlik filan göremiyorum pazar günü babamla akvaryum alacaz o zamana kadar dayanır mı ölebilir mi yem vereyim mi dün yemi yiyince hareketlenmişti fanusun resimlerini çektim aşağıya koydum yardımlarını bekliyorum ENFARKLISI şimdiden teşekkürler.

http://img326.yukle.tc/images/2652DSC05367.JPG
    http://img.fotoambar.com/img/00000/4688e713f738ca385061a9fbe7078441.jpg
    http://img.fotoambar.com/img/00000/09ec33dd47b81ca4ff4c4a48647d829a.jpg
    http://img.fotoambar.com/img/00000/648efac20a433d08834c503837f2474d.jpg
    http://img.fotoambar.com/img/00000/5e47a235ea02d33cfa39121f87f1e159.jpg
    http://img.fotoambar.com/img/00000/54897a998aaa2cbdf76ce20ee5095ad4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 14 Haziran 2010; 18:47:59 >

• Hocam bir de sen anlarsın balık kabız oldugunda arka tarafı aşağı doğru mu şişiyor yoksa balık karın kısmından yanlara doğru mu şişiyor benimki yanlara dogru biraz şişmiş gibi süreklı de yerde yan yatıyor kabızdir diye yem vermıyorum ama gucten kesilır diye korkuyorum sence ne yapmalıyım senı de sıkbogaz ettim kusura bakma ama balıghn olmesini istemiyorum elimden geleni yapacagım o yuzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 12 Haziran 2010; 9:27:32 >
  • Bende aynı düşüncede olduğum için kuş beslemeye geçtim. şimdi kuş da tatmin etmiyo bi köpek almayı düşünüyorum
  • AssistForte hocam kusura bakma senin yorumunu görmemişim , balığımın üzerinde beyaz beyaz benekler yok kuyruğu da tel tel değil ama karnı biraz şiş gibi sürekli suyun dibinde yan yatıyor kabız mı oldu acaba ayrıca diğer balıkta bir sorun yok beyaz benek veya diğer hastalıklardan olsa ona da bulaşırdı sanırsam yarın akvaryum alacağım inşallah o zamana kadar dayanır rahatsızlığını anlayamadım kabız oldu sanırsam ama şişlik karın bölgesinden yanlara doğru bir şişme var bir balık resmi üzerinde paintten göstericem size yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam bak resimleri koydum ne şekilde şişmesi lazım balığın

Böyle arka tarafından mı ? :

Yoksa orta kısmından mı şişmesi gerek ? :

yardımınızı bekliyorum arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 12 Haziran 2010; 12:40:43 >

• Alt tarafta şişlik olması lazım,ortada değil,ben böyle biliyorum en azından.

Ben balıklarıma hafta 1 defa mutlaka haşlanmış bezelye veririm.Balıklar bana bu yüzden adeta teşekkür ediyor,hareketleniyorlar.Dışkısı yeşil yeşil çıkıyor

Bezelyeleri önce haşlıyorum,sonra dış kabuklarını soyuyorum.İç kısmını elimle ezip akvaryuma atıyorum,afiyetle yiyorlar.İlk anlar akvaryumu toz bulutu kaplıyor,1 saate kadar akvaryum pırıl pırıl oluyor zaten.Japonlarda kesinlikle işe yarayan bir yöntem.

Edit:Yanlış bilgi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 12 Haziran 2010; 13:01:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

Alt tarafta şişlik olması lazım,ortada değil,ben böyle biliyorum en azından.

Ben balıklarıma hafta 1 defa mutlaka haşlanmış bezelye veririm.Balıklar bana bu yüzden adeta teşekkür ediyor,hareketleniyorlar.Dışkısı yeşil yeşil çıkıyor

Bezelyeleri önce haşlıyorum,sonra dış kabuklarını soyuyorum.İç kısmını elimle ezip akvaryuma atıyorum,afiyetle yiyorlar.İlk anlar akvaryumu toz bulutu kaplıyor,1 saate kadar akvaryum pırıl pırıl oluyor zaten.Japonlarda kesinlikle işe yarayan bir yöntem.

Edit:Yanlış bilgi...

Hocam akvaryumcuya gittim 3-4 gün yem vermedikten sonra haşlanmış ıspanak verin dedi öyle yapacağım artık benim balığımın orasında şişlik yok başka bir hastalığı olabilir mi şimdi yem vermemem doğru mu yoksa haşlanmış bezelye veya ıspanak vereyim mi şimdi üzüldüm şimdi eğer orasında şişlik yoksa ne sorunu var balığımın üzerinde herhangi bir değişiklik filan da yok offfffffffffff

• @muhimmat;hocam gerçekten de anlayamadım sorunun ne olduğunu.Eğer kabızlık varsa zaten ıspanak,bezelye ile geçer.Hem besleyici de olur.Aç kalmalarında bir sıkıntı yok diye biliyorum.

Dün gece evde değildim,balıklarımı saat akşam 5 gibi bıraktım,filtre ve ısıtıcı açık,ışık kapalı.Yem verdim biraz.Işık olarak hiç ışık yok gece,sokak lambamızda bozuk...Az önce(saat 5 gibi) eve geldim,bilindik tepkiyi gördüm balıklarımdan.Biraz zorladılar beni,sonra düzeldiler.Fakat şöyle bir problemim var,teleskopta felaket bir pul dökülmesi mevcut.İnternette kabızdan,yaşlılıktan vs olabileceği söyleniyor fakat balığım ne kabız,ne yaşlı ne de başka bir rahatsızlığı var.

Sorum şu,gözü dahil bir tarafı tamamen pul dökmüş,hareketleri yavaş.Acaba vatoz mu bir şey yaptı?Yada 1-2 kez elimle sevdim,elimden mikrop mu kaptı?Anlayamadım,eğer mikrop vb olsa,neden bir gecede olsun?Bu durumda ya vatoz bir haltlar karıştırdı,yada teleskoptan kaynaklanan bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

quote:

2 hafta yem vermediğimi hatırlıyorum balıklarıma, birşey olmaz merak etme

Chiclidlerin korkmaması için ara sıra akvaryum ışığını açık tutmanın faydalı olduğunu okudum, ne kadar doğrudur acaba?
    Ayrıca chiclidlere üreme ortamı hazırlamak istiyorum ama türleri farklı birbirinden, balığın erkek ya da dişi olduğunu anlayabilir miyim?
    Sürekli filtre çalıştırmak ya da ısıtıcı gerekli mi?

Akvaryumda karanlık kalan yerler olacak şekilde geçişli ışık kullanabilirsen daha iyi olur, özellikle uzun florasan varsa, kenarları gümüş folyo ile kapatarak florasan ışığının sadece akvaryumun ortasına ışık vermesini sağlayabilirsin, hem hoş bir görüntü sağlar hemde balıklar için rahatlık.

Cikletlerin üreme ortamı açısından içine girebilecekleri deniz kabukları ufak saksı benzeri erdavatlardan kullanabilirsin, ısıtıcını yazın çalıştırmak gereksiz ama yavrulama sürecine hazırlanıyorsan mutlaka aynı dereceyi korumalısın. Erkek dişi konusuna gelince her cinste farklılık gösterir, hangi türü besliyorsan netten araştırıp bunu kolayca öğrenebilirsin. Sürekli filitre çalıştırılması zorunlu değildir, akşamları 3-5 saat kapatman balıkları olumsuz etkilemez, eğer büyük bir akvaryum varsa ve ciklet az ise, gece boyunca bile kapatabilirsin.

• muhimmat ; Balıklar kabızdan ölmez, bu tür durumlarda haşlanmış ıspanak soruna çare bulacaktır. Fazla vermediğin sürece normal balığıda ishal yapma şansın düşük zaten. Genelde arka tarafta bir şişlik söz konusu olur, onda da kalıcı bir hasar bırakmaz.

Senin yapacağın şey bir an önce akvaryuma geçiş yapmak olmalı.

AssistForte ; Akvaryumdaki çeşitli sebeplerden dolayı oluşan sağlıksız ortamdan sebebi ile balıkların üzerinde dökülen pulların vatoz açısından o balığı çekici hale getirmesi kaçınılmazdır. Çünkü Vatozlar hasta ve ölmeye yakın olan balıkların hatta ölü balıkların üzerine yapışarak, besin ihtiyacını gidermesini iyi bilen balıktır.

Ama balık sağlıklı olsaydı vatoz pek böyle bir girişimde bulunmazdı. Ormanda güçsüz düşen ceylana her zaman yanında gezen sırtlanın o an gözünü açıp gıda olarak görmesi gibi bir şey bu.

• Benim bir japon balığım vardı 2 sene kadar yaşadı bir keresinde okula götürmüstüm.Sınıfa akvaryum koymuştuk.Tüm balıklar oldu benim balık sapa sağlam durdu sonra tekrar eve geldim.Bir gün durup dururken öldü anlamadım.
  • ENFARKLISI çok sağol gerçekten. Ama başka bir sorum daha var benim. Önceki sayfada yazmıştım, tekrar yazayım. Odadan çıkarken ya da odaya girerken balıklar aşırı derecede ürküyor. Patır kütür her tarafa çarpıyolar Akvaryumun ön camı oval acaba o yüzden mi korkuyorlar bu kadar? Çünkü oval camda şekiller çok değişik gözükebiliyor. Olmazsa düz tarafını çevireyim kapının olduğu yere ne dersin?

Ekleme: Web'de chiclid'lerin dişilerinde arka yüzgeçlerinde sarı lekeler olduğu yazıyor. Doğruluğu kesin mi bu bilginin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 13 Haziran 2010; 18:51:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

ENFARKLISI çok sağol gerçekten. Ama başka bir sorum daha var benim. Önceki sayfada yazmıştım, tekrar yazayım. Odadan çıkarken ya da odaya girerken balıklar aşırı derecede ürküyor. Patır kütür her tarafa çarpıyolar Akvaryumun ön camı oval acaba o yüzden mi korkuyorlar bu kadar? Çünkü oval camda şekiller çok değişik gözükebiliyor. Olmazsa düz tarafını çevireyim kapının olduğu yere ne dersin?

Ekleme: Web'de chiclid'lerin dişilerinde arka yüzgeçlerinde sarı lekeler olduğu yazıyor. Doğruluğu kesin mi bu bilginin?

Akvaryumun oval olması ile alakalı bir durum değil bu. Önceki yazımda da bahsettiğim gibi öncelikle balıkların ışığa ve ortamdaki harekete alışık olması lazım. Bunu da sürekli aynı yükseklikte ışık vererek sağlayabilirsin. Ani hareketler balıklara zarar vermez, sağa sola panikle çarpıp bir yerlerine zarar vermezler merak etme.

Sen sadece akvaryuma koyacağın ışığın akvaryumun çeşitli yerlerine geçişli olarak dağılmasını sağla yeter. Baktın sen çok rahatsız oluyorsun, o zaman akvaryumun yerini de değiştirebilirsin.

Ama sana tavsiyem öncelikle ışığın geçişli olmasını sağla. Uzun bir florasanı, kenarlarından folyo ile kapatarak sadece akvaryumun ortasına yada yarısına ışık düşmesini sağlarsan daha iyi olur. Cikletler genelde karanlık ortamları severler, büyük kaya parçaları ve gizlenebilecekleri yerler yaparsan balıklar kendilerini daha huzurlu hisseder.

Örnek bir kaç resim paylaşıyorum.

Bu arada artık günümüzde akvaryumlar LED teknolojisi ile aydınlatılıyor...
    Hem görsel açıdan, hemde balıkların sağlığı açısından büyük katkı sağlıyor bu yapı.
    Mesela akvaryumun yosun vb. gibi sorunlardan uzak olmasına katkı sunuyor. Ayrıca sanıldığı gibi pahallı değil, sadece "fiber light" pahallı.

Google da görsellerden Aquarium LED Light yazıp aratırsan örneklerini görebilirsin.

• @ENFARKLISI

Hocam beyaz öldü malesef çok üzüldüm aklıma geldikçe ciğerim sızlıyor.Cumartesi günü öldü ancak o gün akşam alabildik akvaryumu babamın işi sebebiyle.Neden daha önceden sağlıklıyken almadım diye kızıyorum kendi kendime.65 lik aldım akvaryumu geniş olanlarından motor ısıtıcı ışık filan en kalitelisinden aldık babamın referansları sayesinde.Şimdi diğer japonu koydum içine ilk attığımda şaşırdı ilkten sonradan keşfetti içeriyi şimdi içine birkaç tane japon daha alıcam belki vatoz filan da alırım.Ölen öldü kalan sağlar bizimdir artık ne yapalım ama hâlâ çok üzülüyorum aklıma geldikçe.Hocam bir sorum olacak şimdi akvaryuma yeni balıklar alacağım ama benim japonla bir uyumsuzluk yaşarlar mı.Malum japon uzun süredir benimle.Yorumlarını bekliyorum.

• Başımız sağolsun ne diyelim Yeni akvaryumun hayırlı olsun, şimdi işte iyi bir adım atmışsın...

Fazla balık alma, ne kadar çok balık o kadar çok risk demektir. Sağlıklılarından ortalama senin balığına yakın 5 tane falan daha al gönder içine birşey olmaz.

Vatoz iyi olur, akvaryumun temizliğine katkısı olur.

Ölenle ölünmez
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.