Şimdi Ara

// Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
41.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gece belirlenemeyen saatlerde ve belirlenemeyen sebeplerden dolayı teleskop balığım ölmüş bulunmaktadır...
  • @ENFARKLISI

Hocam sağolasın ama ne tür balık alacak bir türlü seçemedim.Benim japonun yanına bir tane daha japon ve 2 tane lepites mi alsam ki yavrulatmak için yoksa 2 tane japon 1 tane vatoz mu alsam sen bi fikir ver hocam.

@AssistForte
    Başın sağolsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

@ENFARKLISI

Hocam sağolasın ama ne tür balık alacak bir türlü seçemedim.Benim japonun yanına bir tane daha japon ve 2 tane lepites mi alsam ki yavrulatmak için yoksa 2 tane japon 1 tane vatoz mu alsam sen bi fikir ver hocam.

@AssistForte
    Başın sağolsun hocam.

Lepisteslerle Japonların bir arada olması pek uygun değil, eğer lepistes yavrulatacaksan sadece o türü beslemeni öneririm.

Yok yavru falan uğraşamam diyorsan, aynı boyutlarda bir japon işini görecektir. Öyle olursa eğer, yanına bir ufak çöpçü ya da vatoz da makul.
  • Hocam geçen gün 2 tane japon 1 tane de vatoz aldım ilk başta kendi sularıyla beraber fanusa boşalttım sonra akvaryum suyundan 1 kova aldım boşalttım 15 dk beklediler sonra akvaryuma attım hemen uyum sağladılar benim japonla çok güzel anlaştılar ki şaşırdım yalnız hocam vatoz sürekli aşağılarda taşlara cama filan yapışıyor doğası gereği ama yem yediremiyorum yaprak yem aldım suyun yüzeyine atınca japonlar hemen kapıyor ama vatoz suyun yüzeyine çıkmıyor kuru yem yedirebildim ancak o da 1 tane suya attım aşağı indi yem onu yemişti fazla yem yediremiyorum elimle mi yedirsem ki acaba hocam yardımınlarınızı bekliyorum.
    Bu arada vatoz ne çalışkan hayvanmış ya sabahtan attım akvaryuma öbür gün kalktım sabahleyin 2 tane taş vardı üstü kapkaraydı yosundan bi baktım ki bembeyaz olmuş vakum gibi yapışıyor kereta acaba oradan mı besleniyor ek olarak da yem atmam gerekir mi siz anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 22 Haziran 2010; 14:55:12 >

• Benim japon balığımı kuzenin akvaryumuna koymuştuk ( ama öle böle bi akvaryum deil , melek , lepistes ve adını bilmediğim 3-4 çeşit pahalı balıklar var ) Sonra işte film izledik gezdik falan bi geldik lepistesin kuyruğunu koparmış
  • quote:

Hocam geçen gün 2 tane japon 1 tane de vatoz aldım ilk başta kendi sularıyla beraber fanusa boşalttım sonra akvaryum suyundan 1 kova aldım boşalttım 15 dk beklediler sonra akvaryuma attım hemen uyum sağladılar benim japonla çok güzel anlaştılar ki şaşırdım yalnız hocam vatoz sürekli aşağılarda taşlara cama filan yapışıyor doğası gereği ama yem yediremiyorum yaprak yem aldım suyun yüzeyine atınca japonlar hemen kapıyor ama vatoz suyun yüzeyine çıkmıyor kuru yem yedirebildim ancak o da 1 tane suya attım aşağı indi yem onu yemişti fazla yem yediremiyorum elimle mi yedirsem ki acaba hocam yardımınlarınızı bekliyorum.
    Bu arada vatoz ne çalışkan hayvanmış ya sabahtan attım akvaryuma öbür gün kalktım sabahleyin 2 tane taş vardı üstü kapkaraydı yosundan bi baktım ki bembeyaz olmuş vakum gibi yapışıyor kereta acaba oradan mı besleniyor ek olarak da yem atmam gerekir mi siz anlarsınız.

Vatoz pek yem yemez dostum, şimdiye kadar yetiştirdiğim bütün vatozlar akvaryumdaki zerzavattı yalayıp hayatını sürdürdü.
    Sadece bir tanesi vardı ki o çok çalışkandı, ama yem attığımda suyun yüzeyine ters olarak çıkar ağzı havada olacak şekilde yüzeyi yalaya yalaya yüzerdi kerata.

Vatoz için yem yememesini problem etme. Ama hızlı büyüsün dersen, kaynattığın ve steril ettiğinden emin olduğun bir çay kaşığına kabuğu ile birlikte bir dilim salatalığı sapla ve at içine. Vatoz gelir üzerine yapışır içini boşaltır çabuk büyütür.

//  Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 24 Haziran 2010; 14:03:09 >

• dayanıklı balık istiyorsanız Astronot alın derim.
    TAŞ gibi balık!
  • ENFARKLISI hocam birkaç sorum olacak sana kusura bakmazsan,
    Hocam benim bi japon var fanustan kalma 6-7 ay oldu alalı akvaryumda sabahları güneş varken etraf aydınlıkken sanırsam , gayet normal dolaşıyor yüzüyor oyun oynuyor fakat akşamüstüne doğru ışıklar azalınca akvaryumun köşesinde kalenin ve bi tane bitkinin arkasında çok mezih bir yer var oraya geçiyor bekliyor öyle oraya akıntı da gelmiyor sanırsam.Akşamleyin cama yaklaşıp biraz konuşunca dışarı çıkıyor kereta biraz dolaşıyor sonra geri yerine dönüyor.Hocam acaba nedendir eskiden böyle değildi yem filan da yiyor gayet güzel hatta mutlu bile fakat akşamları sıklıkla orada duruyor acaba orayı yuva mı belledi sıcak mı geldi orası ona yorumlarını bekliyorum.

Hocam bir sorum daha olacak bende yaprak yem var sabah akşam 1-2 tutam veriyorum balıklara yiyorlar fazla mı veriyorum yoksa normal mi arada bir de bezelye veriyorum havada kapışıyorlar . Yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 26 Haziran 2010; 21:23:38 >

• Yem haricinde verdiğin besinleri abartma sonra cır cır olur balıklar...

Bazı balıklarda iç güdüsel olarak kendine barınak gibi akvaryumun belirli köşelerine adaması olağan bir durum.
    Sağlığı ile ilgili problem yoksa, boşver varsın orda takılsın akşamları.

Bu arada fanustan kurtulduğu için sana ayrıca minnettardır balıklar eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

Yem haricinde verdiğin besinleri abartma sonra cır cır olur balıklar...

Bazı balıklarda iç güdüsel olarak kendine barınak gibi akvaryumun belirli köşelerine adaması olağan bir durum.
    Sağlığı ile ilgili problem yoksa, boşver varsın orda takılsın akşamları.

Bu arada fanustan kurtulduğu için sana ayrıca minnettardır balıklar eminim.

Hocam o zaman bezelyeyi filan fazla abartmayım haftada bir yeterli olur sanırsam. O köşeye saklanan balıkta da bir problem yok sanırsam hocam yem yiyor , yüzüyor , ben cama yaklaştığımda hemen geliyor
    Zaten fanustan kurtulabilen tek balığım bu diğeri öldü malesef biliyorsun.

• Hocam benim sarı japon (fanustan kalma olan) akvaryumun ortasında bir taş var onun içi boş onun içine girmiş öyle hareketsiz bekliyor inceledim ara sıra hareket ediyor bu sarı balığım da mı ölecek yoksa hocam ne yapmalıyım ordan çıkartıp yem filan yedireyim mi yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 29 Haziran 2010; 9:43:40 >
  • O japonun olduğu yere az bişey yem at bakalım yiyecek mi. Yerse büyük ihtimal sorun yoktur, ama yemeye tenezzül bile etmezse gidici :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

O japonun olduğu yere az bişey yem at bakalım yiyecek mi. Yerse büyük ihtimal sorun yoktur, ama yemeye tenezzül bile etmezse gidici :(

Kardeş malesef öldü balığım.Zaten 4-5 gündür keyifsizdi.Yine ciğerim yandı.Ölen balıklarım çok tatlıydı hele beyaz olanı cama yaklaşınca sana doğru gelmeye çalışırdı parmağını suya soksan yem zanneder yemeye çalışırdı.Çok tatlı iki balık kaybettim.İnşallah onlar gibi 2 balık daha bulurum.Neyse ölen öldü kalan sağlar bizimdir.
  • Arkadaşlar sıkboğaz ediyorum ama yardımınıza ihtiyacım var.Japonlarımdan birisi beyaz benek hastalığına yakalandı kuyruğunda yüzgeçlerinde ve biraz da gövdesinde beyaz benekler var rengi normalde beyaz ama üstünde de biraz siyahlık var görür görmez hemen akvaryumcuya gittim 1 yemek kaşığıyla fazla kaçırmadan turşu tuzu at dedi sıcakılığı 28 derece yap dedi bir de akvaryumu alırken verilen bir ilaç var contralchthyo diye o ben onu deep fix diye biliyordum o yüzden deep fix dedim ondan 7-8 damla damlat geçer dedi.Eve geldim benim dezenfektan ilacı contralchthyo imiş şimdi tuzu su dolu bir kapta eritip öyle attım sıcaklığı da 28 derece yaptım fakat ilaçtan kaç damla damlatacağımı bilmiyorum hocam sizler bilirsiniz deneyiminiz vardır ne yapmalıyım bu durumda şimdi babama söyledim akvaryumcuya soracak kaç damla olacağını gelirken yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bayağı bir araştırdım.Araştırdıklarımı da burada paylaşıyım da benimle aynı sorunu paylaşanlar faydalansın.

Evet beyaz benek hastalığı balığımıza bir parazitten bulaşıyor bu parazitler balığın kuyruğunda yüzgeçlerinde ve solungaçlarında içinde yavru olan zarlar bırakıyorlar balığın üzerinde gözüken beyaz benekler de bunlar zaten.Bu hastalığın tedavisi şöyle akvaryum sıcaklığını 28-30 dereceye arttırıyoruz (tabi soğuk suda yaşayan balıklar için sıcaklık arttırılmamalı) 1 yemek kaşığı turşu tuzunu alıyoruz (tam doldurmuyoruz) 2-3 kepçe akvaryum suyu ile dolu bir kapta çözeltip akvaryuma yavaş yavaş döküyoruz.Sonra da ichthyo ilaçlarından prospektüsünde yazıldığı derecede akvaryuma ilave ederek kullanıyoruz.Yalnız bu ichthyo ilaçları normalde akvaryumda dezenfektan olarak kullanılabiliyor ve piyasada sahteleri çok fazla.O yüzden alacağınız ilacın kutusunun üzerinde mutlaka prospektüsü , üretim yeri ve tarihi , firmanın adı ve numarası gibi bilgiler bulunsun.Ben şu anda Biyo ichthyo adlı ilacı kullanıyorum yerli yapım kalite bir ürüne benziyor daha bugün başladım ilaç tedavisine umarım etkili olur.Evet arkadaşlar 3-4 günlük tedavi süreci bu kadar yanlız 2-3. günler ilaca göre akvaryuma ilaç ilave etmeniz gerekebilir.Balığımız tamamen iyileşip hastalık belirtileri ortadan kalktıktan sonra suyun 3 te 1 ini değiştiriyoruz ama ben yarısını değiştiricem.Ayrıca tedavi sürecinde her gün dip çekmekte de fayda var.

Evet arkadaşlar benim yaptıklarım bunlar ENFARKLISI hocam ve diğer balıktan anlayan arkadaşlar sizin de yardımlarınızı bekliyorum.Malum siz benden daha tecrübelisiniz sizin verdiğiniz bilgiler daha yararlı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhimmat -- 1 Temmuz 2010; 15:21:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

O japonun olduğu yere az bişey yem at bakalım yiyecek mi. Yerse büyük ihtimal sorun yoktur, ama yemeye tenezzül bile etmezse gidici :(

Kardeş malesef öldü balığım.Zaten 4-5 gündür keyifsizdi.Yine ciğerim yandı.Ölen balıklarım çok tatlıydı hele beyaz olanı cama yaklaşınca sana doğru gelmeye çalışırdı parmağını suya soksan yem zanneder yemeye çalışırdı.Çok tatlı iki balık kaybettim.İnşallah onlar gibi 2 balık daha bulurum.Neyse ölen öldü kalan sağlar bizimdir.

Çok üzüldüm geçmiş olsun arkadaşım.
    Not : Parmağını suya sokma mikrop kaparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

Pirana uyuşuk bir hayvandır, ağız ve diş yapısı iri gözleri haricinde yandan bakıldığında öyle pek görsel bir yanı da yoktur.
    Mümkün olduğunca kaya arkalarında saklandığından göz zevki bulunmaz. Ama ara sıra kıyma ile beslemek çok keyifli olur.

Yaklaşık 50 Cm boylarında 2 tane besledim bir tanesinin de gözü kördü yani olabildiğince iticilerdi

Bana kalırsa başka balık bak, mesela astronot bile piranadan iyidir bence. O da suratsız artist balıklar sınıfına girer.

ASTRONOT

PİRHANA

Sırf et yiyen balık diye pirananın ülkemizde satılan varyasyonlarının öyle parmağını koparacağı falanda yoktur.
    Yani pişman olma ihtimalin çok yüksek.

Astronota ait bilgileri paylaşıyorum aşağıda...

Habitatı ve Anavatanı: Güney Amerika

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Çok sert

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif

Yüzme Seviyesi: Dip-Orta-Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Cinsiyet ayrımı çok zordur. Ancak üreme dönemlerinde tüp çıkaran balıkların tüplerine bakarak ayrım yapılabilir. Dişinin üreme tüpü geniş ve oval uçlu, erkeğinki ise dada dar ve sivri uçludur. Erkekler dişilere oranla daha hızlı büyürler.

Üreme: Düz kaya gibi yüzeylere, yumurta dökerler. Üretilmesi geniş akvaryumlarda mümkündür. Dişi erkek ayrımı zor olduğundan 8-10'arlı bir grup alınıp eş tutmuş balıkları ayırarak üretim yapılabilir.

Sıcaklık: 26 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 500lt

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Astronotlar büyük boyutlara ulaşabilen, gösterişli, avcı balıklardır. Özellikle küçükken oldukça hareketlilerdir. Astronotların bir diğer özelliği ise çok akıllı olmalarıdır, alışınca zıplayıp su üstünden yemi elinizden alabilirler. Bu balıkları küçük akvaryumda beslemek balıklar için yapılabilecek en büyük yanlıştır, hızlı büyüdüklerinden küçük akvaryum onlara yetmeyecektir. Yutabileceği boydaki balıklara karşı tehlikelidir. Çeşitli renk varyasyonları vardır. Resimlerde sırasıyla: Tiger Astronot, Red Astronot, Albino Astronot ve Zebra Astronot görülmektedir.

Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
    Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
    En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
    En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
    Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

hatayı başta yapmışsın,piranalar en az 6 tane beslenmeli.veya asgari 4...o yzden korkak ve kayaların arkasındalarmış...

• çok acıklı konuşmuşsun erhan
    ben de birzamanlar çok besledim
    ama şunu anladım ucuz olduğu için itibar edilmeyen japon balıkları en dayanıklı ve süslü balıklar
    iddia ediyorum bukadar çok çeşide renge güzelliğe ve dayanıklılığa sahip başka balık var mı?

bu arada led fotosentez sağlıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 20 Ağustos 2010; 18:49:45 >
  • Bu arada bitkilerin fotosentez yapması için led veya normal bir ışık olmaz.
    UV ışını alması gerekir bu da güneş ışığında vardır.
    UV ışını veren özel florasanlar var aslında ama henüz bitkili akvaryumkarda pek kullanılmıyor.

Sevgiler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • florasanın fotosentez sağlamadığını bilmiyordum özle florosanlar pahalı mı peki?
  • florosanları netten araştırmak lazım.

Görüşmek üzere.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.