Şimdi Ara

// Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
41.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AssistForte

Ne yazık ki balık beslemek biraz ruhsuz olmayı gerektiriyor.Ben su kaplumbağası ile başladım bu işe,güzel bir akvaryumum vardı.Kaplumbağalarımdan biri rahatsızlandı,ciğerlerini üşütmüştü sanırım.Gözleri kapalı,şişkindi.Veterinere götürdüm,adam az daha gülecekti bana.Akvaryumcuya gittim,elime bir ilaç tutuşturdu.Bu sırada benim uğraştığımı gören bir akrabam,hasta mı dedi.Dedim hasta,at o zaman klozete çek sifonu dedi.Neye uğradığımı şaşırdım.Şansıma iyileşti kaplumbağam.

Şu sıralarda japon bakıyorum.20 lt akvaryum aldım,akvaryumcu balıklar küçük,3 tane yeter sana dedi.Isıtıcı vermedi,gerek yok dedi.Acemiyim,balık kaplumbağa gibi değil...Akvaryuma su koydum,su düzenleyici koydum,30 dk sonra balıkları koydum...Akvaryumu temizlemeden vs...Sonra bir balığım öldü,beyaz benekten.Diğerleri de yavaşça hastalandı,benekler iyice belirginleşti,kuyrukları tel tel oldu.Aldım akvaryumdan,alt komşumda boş büyük bir akvaryum vardı.İçinde sadece vatoz ve çöpçü,bitkiler.Bu sırada ilaç kullandım,balıklar iyileşirken tuz olayını kimse doğrulamasa da çarem olmaksızın akvaryumu 1 gün tuzlu suda bıraktım.Sonrasında sıcak suyla 2-3 defa yıkadım,tekrar dinlendirdim.5-6 saat sonra iyice yıkayıp su doldurdum,düzenleyici koydum.Balıkları attım içine,şuan 5 ay oldu,tık yok maşallah...Sonradan içine bir tane teleskop attım.Geçinip gidiyorlar.Bir de şuan ısıtıcım ve vatozum var.Isıtıcı 26 derecede sabit.

Yalnız teleskopumda bir sorun var,ilk geldiği gün anlamıştım,bir gözü görmüyor.Kırmızı ve şiş.Diğer gözü normal.Ve çok hareketsiz,sürekli su üstünde.Ben onunla konuşunda çok hareketli,onun dışında durgun.Yem yiyemiyor.Eğer 1 gün yem yiyemediyse 2. gün elimle besliyorum.Bir etkisi var mıdır bilmiyorum ama arada bir de elimle seviyorum.Yaklaşık 3 aydır durum böyle,ölmez umarım.Unutmadan,haftada bir haşlanmış bezelye veriyorum

@AssistForte, yukarıda yazdığınız kelimenin gerçekle alakası yok.Balık beslemek için neden ruhsuz olunması gereksin ki ? Aksine insanın vicdanı varsa, köpeğin canında, balığın canında kendisi için aynı olduğunu idrak edebilir.Ama genel kanı sizin söylediğiniz gibi, köpeği, kedisi ölen ağlar üzülürde, balığı ölen üzülmez nedense.Oysa ki o kedi, köpek gibi baktığı balığın mesuliyeti kişiye aittir.

Akvaryum heveslilerinin çoğunluğu bilgisizlik ve bu hobiyi basite alma yüzünden aksilikler, kayıplar yaşıyor.İlk heveslenen, bu hobiye başlamak isteyen hemen kendisini akvaryumcuda buluyor.Oysa ki yapılması gereken öncelikle ihtiyaçları saptamak ve bu hobiye gönül vermiş kişilerin deneyimlerinden yararlanmak.Aksi halde tez zamanda bu hobiden soğursunuz.

Yukarıda bir arkadaşımız akvarmunun koku yaptığından bahsetmiş mesela.Bu sorun akvaryumla iligli değil, oluşturulan koşullar ve uygulanan periyodik bakımla alakalı.Akvaryumu kurdum, filitreyi taktım iş bitti diye bir durum yok.En profesyonelce kurulmuş akvaryumların bile periyodik bakımlara ihtiyacı olduğu unutulmamalı.

Bakımı aksattığınız, bilinçsiz hareket ettiğiniz sürece kayıplar ve hastalıklarla uğraşırsınız.Balıkların yaşadığı hastalıklar sadece sizin sağladığınız koşullarla alakalı olmayabilir.Hatta bazı durumlarda dört dörtlük denilebilecek akvaryumlara eklenecek bir balığın taşıdığı hastalık tüm tankı mahfedebilir.Balık almak için yapılması gereken gözlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar akvaryum sitelerinde mevcut.Buralardan yararlanabilirsiniz.

En çok yapılan hatalardan bir diğeride akvaryumcunun tecrübesine inanarak alınan balıkların uyumsuzluğu.Siz Pirana beslediğinizi söylediğinizde sırf satış yapabilmek amacıyla Japon balığı, Lepistes'in bile Pirana ile yaşayacağını, zarar görmeyeceğini söyleyebilecek akvaryumcular mevcut bu piyasada.Tabiki istisna olanlarda yok değil ama piyasanın genel hali bu.

Balığın tanka eklenme sürecinden, yaşadığı koşullara, ihtiyaç duyduğu sıcaklıktan, beslenme diyetine kadar herşeye dikkat etmek gerekli.Bazı balıkların birbirleriyle bakılması zarar görmelerine, hatta çaprazlanma riskine kadar değişik tehlikeler taşır.

Daha fazla uzatmayayım, akvaryum hobisi bilinçli yapıldığı zaman inanılmaz keyif ve haz verir.Eğer besleyeceğiniz balığın hayatının sizin için bir değeri varsa bu işi yapın.O ölür başka alırım vs. tarzı düşünceyle bunu yapmanın bir mantığı zaten yok.Bende çocukluğumdan beri akvaryum sevdalısıyım ve çeşitli tecrübeler yaşayarak öğrendim bazı şeyleri.Amacım hataları en aza indirilmesini sağlayarak bu hobiye gönül veren arkadaşlara yardımcı olabilmek.

Bu da benim akvaryumum. . .

http://www.youtube.com/watch?v=6mSFYFXa2RY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reef1905 -- 9 Haziran 2010; 17:37:56 >

• 2 sene japon balığı besledim sonunda japon balığı şeffaf bir renge büründü ve öldü.
  • Benim akvaryum taşlarda sararma siyah japon balıgım sırtında kalın bir beyaz şerit sizce neden kaynaklanıyor...

http://img99.imageshack.us/gal.php?g=26226373.jpg
  • Yaklaşık 2/3 ay kadar önce kuzen beslediği balıkları değitmeye karar verdiğinde 5 kılıç kuyruk - ikisi yavru - , 5 neon, 1 zebra,1 golden balığı ben aldım. Yeni akvaryumu kurarken oluşan sorunlar nedeniyle erkek kılıçkuyruk, yavrulardan biri ve 5 neon gitti. Bir kaç hafta önce de yem vermek için akvaryuma yaklaştığımda yavru veren kılıçkuryuğun ters bir şekilde durduğunu ve karnınında yarıldığını farkettim neyseki ölmeden önce nasıl olduysa erkek balık yokken 3 tane yavru verdide fazla moralim bozulmadı. Goldenını yerine 4 tane kılıçkuyruk, 2 lepistes, 2 çöpçü, 1 pengasus aldım. Suyun kısa sürede yeşillenmesinden ve bitkilerin parçalanıp kahverengimsi renk almasından başka bir sorun yok şimdilik. Temizlik falan bazen sorun olabiliyor ama yinede zevkli iş.

- akvaryum 60lt ve şuan onbeşe yakın balık var, küçük gelmeye başladı. -

• @reef1905;beslediğiniz balıklar ne kadar dikkat etseniz de ölebiliyor,ben bu yüzden öyle bir cümle kurdum.Zaten konunun başlığı da bunu destekler nitelikte.Ölen balıklarım için gerçekten de çok üzüldüm,elimden bir şey gelmedi.Hasta olanlar için çabaladım.Şansım yaver gitti kurtardım 3 taneden 2 tanesini.

Şimdi akvaryumumu büyüteceğim.Param var fakat büyütmüyorum.Neden?Nedeni ortada,5 aydır büyüttüğüm balıklarımın ölebilecek olması.İçimde o korku var ve bu yüzden akvaryumu büyütemiyorum...Ama o yukarıda yazdığım akrabam,aynen şöyle diyor;yeni akvaryumda balık ölmeli,ölmezse o işte bir terslik var...Mesela kaplumbağalar çok sağlam hayvanlar.Japonlara nazaran çok daha sağlam.Onları gerekli koşulu sağladıktan sonra istediğim yere koyardım.Bazen masamın üstünde gezmesine izin verirdim.Ama balık öyle değil...

Sanırım bu yazı geçirdikten sonra balıklarımı kıymetlerini bilecek birine bırakıp ya kaplumbağa ile,yada hamster ile yoluma devam edeceğim...

• @AssistForte, ben iğnelemek için yazmadım, sadece sizi kastederekte yazmadığımı " genel kanı bu şekilde " diyerek belirttim.Kırılıp alındıysanız özür dilerim.

Öncelikle bunca yıllık tecrübe ile şunu söyleyebilirim, bu hobiyi özümsemiş ve biraz tecrübe kazanmış birisi için akvaryum büyüdüğü zaman işler dahada kolaylaşıyor.Benim akvaryum ölçüm 150*65*65, sump ölçüm 80*40*40.Bu akvaryum sahip olduklarım arasında en büyüğü ve en sorunsuzu.Balık kaybım yok denecek kadar az oldu.Size " yeni akvaryumda balık ölmeli,ölmezse o işte bir terslik var " diyen akrabanızdan uzak durun, bu işten zerre anlamadığı belli.

Japon balığı çokta zor balık değildir aslında, sadece aşırı yemlememek lazım.Ben size cichlid ( ciklet ) balığı öneririm.Ama beslemeden önce biraz araştırın ve Malawi gölü balıklarıyla başlayın.Tabiki hala akvaryum hobisine devam etmek istiyorsanız. . .

• quote:

Ne yazık ki balık beslemek biraz ruhsuz olmayı gerektiriyor.Ben su kaplumbağası ile başladım bu işe,güzel bir akvaryumum vardı.Kaplumbağalarımdan biri rahatsızlandı,ciğerlerini üşütmüştü sanırım.Gözleri kapalı,şişkindi.Veterinere götürdüm,adam az daha gülecekti bana.Akvaryumcuya gittim,elime bir ilaç tutuşturdu.Bu sırada benim uğraştığımı gören bir akrabam,hasta mı dedi.Dedim hasta,at o zaman klozete çek sifonu dedi.Neye uğradığımı şaşırdım.Şansıma iyileşti kaplumbağam.

Şu sıralarda japon bakıyorum.20 lt akvaryum aldım,akvaryumcu balıklar küçük,3 tane yeter sana dedi.Isıtıcı vermedi,gerek yok dedi.Acemiyim,balık kaplumbağa gibi değil...Akvaryuma su koydum,su düzenleyici koydum,30 dk sonra balıkları koydum...Akvaryumu temizlemeden vs...Sonra bir balığım öldü,beyaz benekten.Diğerleri de yavaşça hastalandı,benekler iyice belirginleşti,kuyrukları tel tel oldu.Aldım akvaryumdan,alt komşumda boş büyük bir akvaryum vardı.İçinde sadece vatoz ve çöpçü,bitkiler.Bu sırada ilaç kullandım,balıklar iyileşirken tuz olayını kimse doğrulamasa da çarem olmaksızın akvaryumu 1 gün tuzlu suda bıraktım.Sonrasında sıcak suyla 2-3 defa yıkadım,tekrar dinlendirdim.5-6 saat sonra iyice yıkayıp su doldurdum,düzenleyici koydum.Balıkları attım içine,şuan 5 ay oldu,tık yok maşallah...Sonradan içine bir tane teleskop attım.Geçinip gidiyorlar.Bir de şuan ısıtıcım ve vatozum var.Isıtıcı 26 derecede sabit.

Yalnız teleskopumda bir sorun var,ilk geldiği gün anlamıştım,bir gözü görmüyor.Kırmızı ve şiş.Diğer gözü normal.Ve çok hareketsiz,sürekli su üstünde.Ben onunla konuşunda çok hareketli,onun dışında durgun.Yem yiyemiyor.Eğer 1 gün yem yiyemediyse 2. gün elimle besliyorum.Bir etkisi var mıdır bilmiyorum ama arada bir de elimle seviyorum.Yaklaşık 3 aydır durum böyle,ölmez umarım.Unutmadan,haftada bir haşlanmış bezelye veriyorum

Teleskop bana hep bana komik gelmiştir Hele ki şöyle simsiyah kalın kuyruklu ve yüzgeçli oldummuydu tadından yenmez, japon akvaryumlarının vazgeçilmez üyesi kesinlikle.

//  Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusyunus

Benim akvaryum taşlarda sararma siyah japon balıgım sırtında kalın bir beyaz şerit sizce neden kaynaklanıyor...

arkadaşlar benim sorunuma cevap verseniz
    link galeride resimler mevcut...
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

@AssistForte, ben iğnelemek için yazmadım, sadece sizi kastederekte yazmadığımı " genel kanı bu şekilde " diyerek belirttim.Kırılıp alındıysanız özür dilerim.

Öncelikle bunca yıllık tecrübe ile şunu söyleyebilirim, bu hobiyi özümsemiş ve biraz tecrübe kazanmış birisi için akvaryum büyüdüğü zaman işler dahada kolaylaşıyor.Benim akvaryum ölçüm 150*65*65, sump ölçüm 80*40*40.Bu akvaryum sahip olduklarım arasında en büyüğü ve en sorunsuzu.Balık kaybım yok denecek kadar az oldu.Size " yeni akvaryumda balık ölmeli,ölmezse o işte bir terslik var " diyen akrabanızdan uzak durun, bu işten zerre anlamadığı belli.

Japon balığı çokta zor balık değildir aslında, sadece aşırı yemlememek lazım.Ben size cichlid ( ciklet ) balığı öneririm.Ama beslemeden önce biraz araştırın ve Malawi gölü balıklarıyla başlayın.Tabiki hala akvaryum hobisine devam etmek istiyorsanız. . .

Yok hocam kırılma gibi bir durum yok

Tavsiyenizi dikkate alacağım,büyük akvaryum dediğiniz gibi daha kolay oluyor.Su sistemi daha zor bozuluyor bildiğim kadarıyla.

@ENFARKLISI;vatoz zaten maskotumuz şuan.Her ne kadar ayırım yapmasam da aralarında vatoz en dikkat çekeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 10 Haziran 2010; 15:04:21 >

• quote:

quote:

@AssistForte, ben iğnelemek için yazmadım, sadece sizi kastederekte yazmadığımı " genel kanı bu şekilde " diyerek belirttim.Kırılıp alındıysanız özür dilerim.

Tavsiyenizi dikkate alacağım,büyük akvaryum dediğiniz gibi daha kolay oluyor.Su sistemi daha zor bozuluyor bildiğim kadarıyla.

@ENFARKLISI;vatoz zaten maskotumuz şuan.Her ne kadar ayırım yapmasam da aralarında vatoz en dikkat çekeni

Vatoz alem balık, ne kadar büyürse o kadar da çirkinleşiyor tipi
    Vatoza salatalık atabilirsin, aşırı derecede hızlı büyütür. bir dilim yuvarlak kes at akvaryuma, dış kabuğunu ertesi gün bilezik gibi çıkartıyor, içini tamamen yiyyor.

Çok büyük bir tane vardı bir ara bende, ağzı demir 1 TL kadar vardı.

Netten bir vatoz resmi:

• Ben de fanusta 2 japon bakıyorum yaklaşık 6 ay oldu fanusa göre bayağı bir yaşadılar ama şimdi bir tanesi hasta sanırsam.Akvaryumcuya gittim artık ömrü dolmuş dedi zaten balıkta herhangi bir hastalık yok sanırsam şişkinlik renk değişikliği filan.Ama çok sevdim onları çok tatlılar hele beyaz olan fanusa yaklaşınca hemen geliyordu ters filan dönüyordu oyun yapıyorduk.Diğer turuncu olanında bir sorun yok ama ömürleri doldu artık sanırsam.Akvaryumcuya sordum bi akvaryum alıp içine atsak bunları ömürleri uzar mı diye adam beyazın zaten ömrü dolmuş ama diğerini atsan yaşar dedi.ENFARKLISI anlıyorsun sen bu işten hemen alıyım mı bir tane akvaryum beyaz ölmeden önce yoksa beyazın ömrü dolmuş mu ? Çok üzüldüm moralim bozuldu ölecek diye korkuyorum yardımını bekliyorum ENFARKLISI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

quote:

quote:

Vatoz alem balık, ne kadar büyürse o kadar da çirkinleşiyor tipi
    Vatoza salatalık atabilirsin, aşırı derecede hızlı büyütür. bir dilim yuvarlak kes at akvaryuma, dış kabuğunu ertesi gün bilezik gibi çıkartıyor, içini tamamen yiyyor.

Çok büyük bir tane vardı bir ara bende, ağzı demir 1 TL kadar vardı.

Netten bir vatoz resmi:

Vatoz demişim yukarıda

Teleskop diyecektim ben

quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

Ben de fanusta 2 japon bakıyorum yaklaşık 6 ay oldu fanusa göre bayağı bir yaşadılar ama şimdi bir tanesi hasta sanırsam.Akvaryumcuya gittim artık ömrü dolmuş dedi zaten balıkta herhangi bir hastalık yok sanırsam şişkinlik renk değişikliği filan.Ama çok sevdim onları çok tatlılar hele beyaz olan fanusa yaklaşınca hemen geliyordu ters filan dönüyordu oyun yapıyorduk.Diğer turuncu olanında bir sorun yok ama ömürleri doldu artık sanırsam.Akvaryumcuya sordum bi akvaryum alıp içine atsak bunları ömürleri uzar mı diye adam beyazın zaten ömrü dolmuş ama diğerini atsan yaşar dedi.ENFARKLISI anlıyorsun sen bu işten hemen alıyım mı bir tane akvaryum beyaz ölmeden önce yoksa beyazın ömrü dolmuş mu ? Çok üzüldüm moralim bozuldu ölecek diye korkuyorum yardımını bekliyorum ENFARKLISI.

Ömrü dolmuş derken?Ne ömrü,son kullanma tarihi mi geçmiş?Bu akvaryumcuları anlayamıyorum.Balıkların yeri dar,ısıtıcı+filtreleme yok sanırım suda.Eğer bu işe devam etmek istiyorsan akvaryum al bir tane.Ölmek üzere olan balığında fiziksel ne gibi değişiklikler var?Kuyruklarına bak özellikle,tel tel mi,yada beyaz beyaz benekler mi var?Karnına bak,şiş mi?Biraz daha dikkatli incele belki bir ayrıntı vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 10 Haziran 2010; 18:26:02 >

• bilgiler güzel :D
  • Papağan göremedim ben. Papağan ve sarı prensesler görsellikte müthiş başarılı balıklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

Ben de fanusta 2 japon bakıyorum yaklaşık 6 ay oldu fanusa göre bayağı bir yaşadılar ama şimdi bir tanesi hasta sanırsam.Akvaryumcuya gittim artık ömrü dolmuş dedi zaten balıkta herhangi bir hastalık yok sanırsam şişkinlik renk değişikliği filan.Ama çok sevdim onları çok tatlılar hele beyaz olan fanusa yaklaşınca hemen geliyordu ters filan dönüyordu oyun yapıyorduk.Diğer turuncu olanında bir sorun yok ama ömürleri doldu artık sanırsam.Akvaryumcuya sordum bi akvaryum alıp içine atsak bunları ömürleri uzar mı diye adam beyazın zaten ömrü dolmuş ama diğerini atsan yaşar dedi.ENFARKLISI anlıyorsun sen bu işten hemen alıyım mı bir tane akvaryum beyaz ölmeden önce yoksa beyazın ömrü dolmuş mu ? Çok üzüldüm moralim bozuldu ölecek diye korkuyorum yardımını bekliyorum ENFARKLISI.

Değerli arkadaşım,
    balığın ömrü dolmuş cümlesi biraz anlamsız geliyor bana. 6 ay dır sendeymiş, yıllarca yaşayan balıklar var. Hadi olsun olsun 2 yaşında olsun.
    Yok öyle bir şey ömrü dolmuş falan, yaşar tabii. Doğru şartları sağlarsan ufak bir akvaryum, sağlıklı bir ortam sorunu çözecektir.

Varsa hem fanusun hem balığın resmini gönder, ona göre daha uygun yorum yapalım.

Sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLMaNNN

Papağan göremedim ben. Papağan ve sarı prensesler görsellikte müthiş başarılı balıklardır.

2 tane irisinden Papağan Cikletlerim vardı en son. Onlar akvaryumda hastalanan ve ölmekte olan balıkları dudakları ile itip yüzdürmeye çalışırlardı.
    Her defasında böyle olunca benimde dikkatimi çekti. Gözlemlerim sonucunda bu balıkların ölmek üzere olan başka balıkların başında beklediğine bile tanıklık ettim. Garip bir şefkatle donatılmış duygulara sahip balık olduklarını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

quote:

Orijinalden alıntı: aLMaNNN

Papağan göremedim ben. Papağan ve sarı prensesler görsellikte müthiş başarılı balıklardır.

2 tane irisinden Papağan Cikletlerim vardı en son. Onlar akvaryumda hastalanan ve ölmekte olan balıkları dudakları ile itip yüzdürmeye çalışırlardı.
    Her defasında böyle olunca benimde dikkatimi çekti. Gözlemlerim sonucunda bu balıkların ölmek üzere olan başka balıkların başında beklediğine bile tanıklık ettim. Garip bir şefkatle donatılmış duygulara sahip balık olduklarını düşünüyorum.

Hocam sen bu işi gerçekten biliyorsun

• Eyvallah ortak
  • quote:

quote:

Benim akvaryum taşlarda sararma siyah japon balıgım sırtında kalın bir beyaz şerit sizce neden kaynaklanıyor...

arkadaşlar benim sorunuma cevap verseniz
    link galeride resimler mevcut...

Arkadaşım taşların üzerinde gördüğün o kahverengi lekelerin sebebi kumundaki problemden kaynaklanıyor.
    Bu sorun Alg li kumdan olur. Akvaryum Alg Giderici Tabletler var kullan sorun çözülür. İnternetten de arştırma yapabilirsin detay için.

Burada bir örnek makale paylaşıyorum.
    http://www.akvaryum.com/alg%27le_mucadele_makaler_37_5011.asp#b

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 10 Haziran 2010; 20:22:37 >

• Ben discus bilirim ağa başkada balık tanımam 3 yıl besledim hatta ürettim ama en küçük olduğu için 500 lt sumplu akvaryumu mecbur saatıp daha insani ebatlarda bi akvaryum aldım sonrada discusa yanaşmadım sırf zevk olsun diye içince lepistes felan besliyorum hızlıda ürüyo keratalar.
    aynı anda ilk açılışta 50 den fazla küçük balık attığım halde amonyak felanda patlatmadım herhalde discusdan kalma beceriler..

Ha ilaç dersen haklısın akvaryumcuda olmaz balığın ilacı hastalığına göre tedavisi ve miktarı ayrıcada süresi vardır balıklarımı çok permasolde banyo ettirmişimdir sorsan zehirlidir :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.