Zamanında beslemiştim bende kış'tı o zaman ve köye gitmemiz gerekiyordu 10 15 tane ismi neon tetra sanırım küçük olanlardan vardı.
Sonra geldik ısıtıcı bozulmuş ev'de baya soğuktu üstü çok hafif buz yapmış hayvanlar ölmüş tabi
Cidden zor iş balık muhabbet kuşu aldım sonra en azından sürekli ölmüyor balık besleyen ve balıkları ölen arkadaşlar dikkat edin yanlış malzeme veya bilgi verebiliyor satıcılar alla cezalarını versin
Beyler bende yaklaşık 5Litrelik bi yuvarlak tencereye benzer bi küçük fanus mu diyeyim bilmiyorum aldım işte satıcı içine 3tane yavru japonun iyi olacagını söyledi bende aldım bunlar 4. günde birisi hafif şiş bi şekilde yan yatıyordu arada bi yüzüyürodu, ayrı bi suya aldım onu baktım 2 3 saat sonra ölmüş aradan 5 6 saat geçti bitane daha balıgım bunun karnı felan şiş degildi ancak baktım yan yatıyor ters felan yüzüyor bunuda ayrı bi kaba aldım bu henüz yaşıyor, ama üstünde bayağı siyah benekler var bu benekler ufak degil yani balıkçıdan aldığımdada böyleydile bunlar neden ölüyor olabilir ?
quote:
Orijinalden alıntı: masteyen
Beyler bende yaklaşık 5Litrelik bi yuvarlak tencereye benzer bi küçük fanus mu diyeyim bilmiyorum aldım işte satıcı içine 3tane yavru japonun iyi olacagını söyledi bende aldım bunlar 4. günde birisi hafif şiş bi şekilde yan yatıyordu arada bi yüzüyürodu, ayrı bi suya aldım onu baktım 2 3 saat sonra ölmüş aradan 5 6 saat geçti bitane daha balıgım bunun karnı felan şiş degildi ancak baktım yan yatıyor ters felan yüzüyor bunuda ayrı bi kaba aldım bu henüz yaşıyor, ama üstünde bayağı siyah benekler var bu benekler ufak degil yani balıkçıdan aldığımdada böyleydile bunlar neden ölüyor olabilir ?
Fanusta balık beslenmez.
Usta eyvallah ta ben tam sistem bi akvaryum yapıcam işte motoruydu vs. herşeyiyle yaklasık 100TL bütçem var yapabilirmiyim akvaryumu motoru vs. ?
quote:
Usta eyvallah ta ben tam sistem bi akvaryum yapıcam işte motoruydu vs. herşeyiyle yaklasık 100TL bütçem var yapabilirmiyim akvaryumu motoru vs. ?
Yaklaşık hacmi ne olacak?
Kardeş sanırım bu boyutlar bana yeterli olur (amatörce biri için nasıl olur bilmiyorum ) 50*25*35 bu boyutlarda bişi olsa yeter galiba _? Birde bununla birlikte kaç tane balık koyabilirim..
quote:
Kardeş sanırım bu boyutlar bana yeterli olur (amatörce biri için nasıl olur bilmiyorum ) 50*25*35 bu boyutlarda bişi olsa yeter galiba _? Birde bununla birlikte kaç tane balık koyabilirim..
3 tane küçük japon balığı veya 1E-3D lepistes beslenebilir.
Isıtıcı,iç veya şelale filitre,akvaryum yaklaşık 100TL'yi bulur.
quote:
Orijinalden alıntı: ecarpar
Ben discus bilirim ağa başkada balık tanımam 3 yıl besledim hatta ürettim ama en küçük olduğu için 500 lt sumplu akvaryumu mecbur saatıp daha insani ebatlarda bi akvaryum aldım sonrada discusa yanaşmadım sırf zevk olsun diye içince lepistes felan besliyorum hızlıda ürüyo keratalar. aynı anda ilk açılışta 50 den fazla küçük balık attığım halde amonyak felanda patlatmadım herhalde discusdan kalma beceriler..
Ha ilaç dersen haklısın akvaryumcuda olmaz balığın ilacı hastalığına göre tedavisi ve miktarı ayrıcada süresi vardır balıklarımı çok permasolde banyo ettirmişimdir sorsan zehirlidir :)
Lepistes dayanıklı derler, benim birkaç lepistes girişimim de hüsranla sonuçlandı. TEcrübelerime göre en dayanıklı siyah tetra. Guramiler de çok dayanıklıdır. Bu iki tür birbirleriyle de iyi geçindikleri için bu iki türden oluşan 72 lt. akvaryumum var...
bilgiler için sağolun beyler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme