Şimdi Ara

// Bütün Balıklar Ölüyor...// Gerçeklere hazır mısınız ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
1
Favori
41.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorma arkadaş hamile balık ölür .Akvaryumcuya gidersin küçüksündür(eskiden) akvaryumcunun kazıkladığı müşteriler sana acır japon hediye eder eve getirirsin akvaryuma atarsın oda ölür akvaryumu da telef eder.yılda bi bulunacak erkek lepistesler bulursun hepsini bi arada kaybedersin.Zor iştir balık bakmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

quote:

Orijinalden alıntı: alpr_aras

yunus. mavi imparator . sarı prenses , papağan , para varsa discus , carus , frontoza hepsi on numara balıklar suanda 10 tane papağan var bende

Papağan güzel balık uyumlu balık, ama tek tür beslenmesi bence daha güzel oluyor.

Sarı prensesler dayanıksız en narin ciklet türü, ama bir o kadar estetik.

Discus a diycek yok zaten, ama maliyeti çok yüksek.

Güle güle büyüt arkadaş, hatta resim paylaş bizimle de.

yok hacı naptın ne discusu ne carusu bende zaten 10 tane papağan var yakında 5-10 tane yunus gelcek tamam yoksa batarız valaha ben öyle tavsıye edeyım dedım almak ısteyenlere

• benimde ilk aldıgım balıklarım beyaz benek yüzünden ölmüştü.
    şimdiki (bitkili lepistesler) çok sağlamlar yavrularım bile oldu.

balık tedavisi akvaryumcularda değil eczanede demişsin ama hiç ilaç falan önermedin. mesela beyaz benek hastalığı için ne kullanmalıyız. akvaryumculardaki ilaçlar dışında
  • quote:

15 yıl Akvaryumda balık baktım, binlerce balık geldi geçti...Ne akvaryumlar aldım, ne türler besledim canlı doğuranlardan tutun, astronot, japon,pirana, ciklet, chalanger vs. vs. çeşit çeşit...

http://www.americanaquariumproducts.com/images/graphics/saprolegniafungus.jpg

Amma velakin, hastalanan balıklardan iyileşeni gördünüz mü derseniz çok çok nadirdir.
    Çünkü onları iyileştirecek ilaçlar akvaryumcularda değil, Eczanelerde satılır, bunu da uzman akvaryumcuların azı bilir.
    Sene Bindokuzyüz çift sıfır, sen bilmezsin deden az biraz bilir, balığın reçetesi vardır almazsan çöpte yerini açarsın.

Alınan beyaz benek ilaçları ile dezenfetanlarla ancak günü kurtarabilirsiniz malesef, o balık ölür o çocuk ağlar.
    Dost acı söyler, ilaç eczanededir onunda kullanımını ve hangileri olduğunu bilenler pek paylaşmaz, sırdır o DH den saklanmış sanılır gün gelir yazar bir Cart diye böyle kalırsın işte, ararsın bulursun reçeteleri yaşatırsın balığını.

Balık ölür bütün keyif kaçar, verilen emekler uğraşlar hep boşa gider, balıklar hep ölür yıllarca beslediğim papağan ciklet vardı, cama yaklaşınca öpücük verirdi, o da öldü...çöpe attım lönk etti içim gitti.

Akvaryum sahibi olmak, üzülmeye hazırlıklı olmaktır. Öldürmeye alışık olmaktır.

http://img140.imageshack.us/img140/6493/resim3wy2.jpg

Isıtıcın bozulur ölürler, bir balık getirirsin hastadır diğerleride ölür, bir tür uyumsuzdur akvaryumun huzurunu kaçırır ölürler.
    Suyunu değiştirirsin ölürler... Öl Öl öl gına gelir artık. Astarı yüzünü geçer paralar akar 26C de buhar olur gider.

Cam kırılacakki camcı para kazanacaktır, balıkların ölmesi kimine göre iyidir yani...
    Kimi ilaçlar iyileştirir sanarsın, kimi yemler...Derdine deva olmaz kutu kutu boyalar..
    Kim bilir belkide tam tersidir, bir dost gelir forumda yazar böyle acı söyler, inanmazsın.

http://img99.imageshack.us/img99/7708/resim4fg6.jpg

Özellikle bir balık; Bunlardan birini yapmaya başlamışsa.

- KUMDA OTURUYORSA...
    - SÜREKLİ SUYUN ÜZERİNDE DURUYORSA...
    - GARİP TAKLALAR ATIYORSA...
    - UZUN SÜRELİ YEM YEMİYORSA...
    - AKVARYUMUN ORTASINDA YÜZMEDEN DURUP UZUN UZUN DÜŞÜNÜYORSA...
    - GERİ GERİ YÜZÜYORSA...
    - Vs.vs.

O balık artık yolcu demektir arkadaşlar bana göre...

Ha iyleştirmedim mi hiç ? Evet iyileştirdim, hemde eczaneden alınan ilaçlarla ya da kasedeki biraz tuz, az zencefil otu, bir kürdan, bir tuz ruhu, bir tutam bal ile.

Ama balık hastalandımmıydı, eninde sonunda gider arkadaş. Kurtulanı nadirdir, gidene helal olsun der, akvaryumcunun yolunu tutarsın.

JıpÖyLEr//
    Benim keyifler şimdi tıkır neyseki, İRAN KEDİSİ besliyorum, balıkları solungaçları hiç aratmıyor, bambaşka bir keyif, kesinlikle denemenizi öneririm.
    Her gün ölen balıklardan, bıkıp usandıysanız ve hayvana dokunmanın balıktan daha zekii olanı eğitmenin tadını yaşarsanız, pişman olmayacaksınız.

Sevgiler.

Ki öyle değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3ve1 -- 8 Haziran 2010; 21:59:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Arkadaş balıklarını satmak için konu açmış olsun birkaç bişey öğrendik(doğruysa tabi) :D

Yazdığın yazı da nickin gibiymiş arkadaş....

İyi bak yukarı ilk yazıya, ben artık balık beslemiyorum yazmışım, okuman yazman yokmu senin.

Sırf başka bir arkadaş yazmış diye bende sahibinden com a girip oradan ona doğru balığı buldum.

Maksat yazı olsun diye yazmışsın yani ! Bari elle tutulur bir yanı olsun bir tez atarken ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PiqmecuK

benimde ilk aldıgım balıklarım beyaz benek yüzünden ölmüştü.
    şimdiki (bitkili lepistesler) çok sağlamlar yavrularım bile oldu.

balık tedavisi akvaryumcularda değil eczanede demişsin ama hiç ilaç falan önermedin. mesela beyaz benek hastalığı için ne kullanmalıyız. akvaryumculardaki ilaçlar dışında

Balığın cinsine hastalığına boyutuna göre ilaç tedavisi uygulanır, öyle kafadan şu ilacı al suyla yuttur değil yani
    Bir de Beyaz Benek hastalığının 18 türü var bunuda hatırlatırım.

Permasol denilen ilaç : Akvaryum gereçlerinizi dezenfekte etmekte kullandığınız bu ilaç aynı zamanda bakterilere karşıda bire birdir. Mantar, beyaz benek gibi hastalıklara karşı kullanabilirsiniz.

Klasik bir iki bilgiyi paylaşayım seninle genede. Gerçi bunlar Pirhanalar için... En azından yukarda Pirhanaları soran arkadaş için faydası olur.

Potasyum Permanganate
    1 gr./100 litre su oranı ile kullanılır. Bu yoğunlukta balıklar 10-30 dakika banyo yaptırılır. Bazı balıklar Potasyum Permanganata karşı hassastırlar. Bu nedenle uygulama sırasında balık dikkatlice izlenir ve herhangi bir aksilik görülür ise banyo hemen durdurulur ve balık normal akvaryumuna geri konulur. Larnea hastalığında %0.1 eriyiği ile lokal (balığın üzerindeki belli bir bölge) tedavi yapılır.

Potasyum İodide ve İodine
    Bu madde uzun süreli banyo için kullanılır. 1gr. iodine ve 100gr. potasyum iodide 1 litre suda eritilir. Bu eriyikten her litre akvaryum suyuna 0.5 ml. hesabı ile ilave edilir.(10 litre su için 5ml)

Concurat
    Bir firmanın çıkardığı özel ilaç ismidir. İlaç 2.3.5.6 tetrahvdro-6-phenyl imidazo (2,1-6) thiazol hydrochlorides ihtiva eder.Capillaria'nın kontrolü için bu ilaçtan 2-4 gr. 1 litre suya konulur. Bu su içerisinde tubifex (canlı yem) konulur ve kurtlar ölmeye başladığı an veya ölmeye başlayacakları hissedildiği an kurtlar alınır ve hasta balıklara yedirilir.

Bakır Sülfat
    Mavi kristaller şeklinde olan bakır sülfat (CuSo4-5H2O) 1 gramı 1 litre suda eritilir ve bu eriyikten 1.5cm3'ü akvaryumdaki her 1 litre su için verilir. Bu uzun süreli banyolar için önerilir. Tatlı su akvaryumlarında bakır sülfat çok dikkatli olarak kullanılmalıdır. Deniz akvaryumlarında ise bakır suyun kirliliğine bağlı olarak süratle çökeltilir. Bu nedenle uygulamanın 3-5 ve 7.gününde tekrarlanmasında fayda vardır. Eğer deniz suyu taze ise uygulama bir iki defa daha yapılabilir. Eğer su eski ise uygulamalar daha az yapılır. Bakır sülfat uygulamalarından amaç sudaki bakır sülfat oranını litrede 1-1.5 mg. dolaylarında tutmak içindir. Özellikle oodinium dış parazitine karşı 0.1-0.4 ppm ortamında devamlı banyo etkili olur.

Lindane
    Lindane çok etkili bir haşere ilacıdır. Suda çözülmez, zehirli bir maddedir. Balık üzerine bulaşmış bazı parazitlerin imhasında kullanıla bilinir ise de akvaryum balıklarında dikkatli kullanmak gerekir. Direkt olarak akvaryum içerisine kullanmak uygun olmayacaktır. Parazitli balık dışarıda ayrı bir kapta veya karantina akvaryumunda ilaçlanmalıdır. Bu amaçla balık, içi su dolu bir kaba alınır. Suyun üzerine çok az lindane serpilir ve balık burada 10-15 dakika tutulduktan sonra tekrar akvaryuma döndürülür.

Malagit Yeşili
    Malagit yeşili cholorid ve oxalate halinde pazarlanır. Oxalate olarak pazarlananları balıklar için daha zehirli fakat parazitler ile mücadele için daha etkilidir. Önerilen doz 0.03 mg/litredir. Standart olarak 1.5 gr. malagit yeşili bir litre suda eritilir. Bu eriyikten 2ml/100 litre suya uygulanır. 2 ppm dozlu eriyikte balıklar 30 dakika banyo yapılır ise dış pazazit ve mantarlara karşı etkili mücadele yapılmış olur.

Metronidazol
    Metronidazol (1-b(hydroxyethyl)-2-methyl-5 nitroi-midazol) formülündedir. İnsanlar içinde kullanıldığından kimyasal madde satılan yerlerden veya eczanelerden temin edile bilinir. Akvaryumlara 15g/litre olarak 3-4 gün süre uygulanıla bilinir (250mg olarak satılan tabletler 38-40 litre suya bir adet şeklinde uygulana bilinir.). Bu süre sonunda su aktif karbon kömürlü filtreler ile temizlenmeli veya bu mümkün değil ise akvaryum suyunun yarısı kullanım bittikten sonra ilk gün %25'i ise üçüncü gün değiştirilmelidir. Metraljil adı ile eczanelerde satılan ilaçla bu tedavi yapılabilmektedir.

Nitrofuran İhtiva Eden İlaçlar
    Bakteriyel ve bazı durumlarda mantar hastalıkları için çok etkili olan bir maddedir. Bakteriyel enfeksiyonlar için 20 ppm'lik solusyonda 4-5 gün banyo önerilebilir. Nifurpirinol ile 500 litre suya 1gr. olacak şekilde tedavi amacı ile veya 1.000 litre suya koruma anacı ile konulabilinir. Bu ilaç veya grubundan kullanıcak ilaçlar çok etkili ilaç olup akvaryum içinde tatbik ettiğinizde biyolojik ortamı yok ettiğinden ilacı tedavi amacı ile karantina akvaryumunda su değiştirilmeden 5 gün süre ile kullanılması kesinlikle uygun olacaktır. 5 gün sonunda balık karantina akvaryumundan çıkarılarak normal akvaryuma geri konulur.

Rivanol
    100 mg. rivanol 100cm3 sıcak suda eritilir. Eriyik soğutulur. Balıkların yaraları üzerine pamukla sürülür. Gerekli gürülür ise 48 saat sonra tedavi tekrarlanılabilinir. Uygulama sırasında balığın gazlamalarına ve gözüne ilacın kaçmamasına dikkat edilmelidir. Bunun için balığın üzerine ilaç sürülürken balığın kuyruk hizası yere bakacak şekilde elde tutulup yaranın üzerine bu şekilde sürülebilinir.

Sülfanomidler
    Akvaryumda hastalık amili olan bakterilerden antibiyotik ve sülfanomidli ilaçlara dayanabilmeleri hemen hemen yok gibidir. Sulfanilamide veya sülfathizol kullanımında, hasta balıklar 2-3 gün süre ile 100mg./Litre oranındaki suda tutulurlar.Eğer uygulama bu oranda akvaryuma yapılır ise 3 gün sonunda suyun %50'si değiştirilmelidir. Bu maddeler suda pek iyi erimedikleri için suda bulanık bir görüntü yaratabilir ve bu durum balıklara bir zarar vermez.

Trichlophon
    Bu maddenin kullanılacağı akvaryumlarda su sıcaklığının 20-22 dereceden aşağı 27-28 dereceden yukarı olamaması lazımdır. 0.2-0.3 mg./Litre oranındaki suda hasta balıklar 3-4 gün banyo edilir.

Antibiyotikler
    Bakteriyel hastalıkların tedavisinde çok yararlı olan antibiyotiklerin dış ülkelerde pek çok çeşidi akvaryum balıkları hastalıkları için piyasaya çıkarılmış bulunmaktadır. Ülkemizde de bu konuda bazı girişimler vardır. Akvaryumlarda en çok kullanılan antibiyotiklerden bir kaçı aşağıdadır.

Terramycin
    10-20 mg./Litre
    Eriyikte balıklar uzun süre banyo yaptırılabilinir.

Chloromycetin
    50-80 mg./Litre
    Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir.

Oxytetracycline
    5-8 mg./Litre
    Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir.

Bactrim
    1 tablet/100 Litre
    3 gün boyunca uygulanır.Sonunda %50 su değiştirilir.

Kinin
    Litrede 0.001 gr.=1 mg. oranında uygulanabilir. (Akvaryuma bu kadar küçük dozda vermek için önce 1 gr. kinin 1 litre suda eritilir.Daha sonra litre başına 1 ml. gelecek şekilde uygulanır.

Formalin
    0.1ml/litre oranındaki karışımda balıklar 1 saat banyo yaptırılır. Dış parazitler için akvaryumlara 100 litre su için 1 ml. kullanıla bilinir.

Tuz
    %3-5 ihtiva eden suda balıklar 2 dakika tutulur ise bu tedavi sülüklerden kurtulmak için tuz birebirdir.

Örneğin Discusdaki parazit için bir örnek vereyim.

En başta karantina akvaryumu kurmanız ve bunun içine balığın bulunduğu akvaryumdan suyu doldurmanız gerkeli ve balığı dikkatli bir şekilde transfer edip Akvaryum ısısını yavaş,yavaş yükseltmek gerkir 30derece olan suyu 34 derece seviylerine kademeli bir şekilde yükseltip ilaç tedavsine geçilir Metronidazol içeren Flagyl 500 mg lik ilaç eczaneden kolaylıka temin edilir ve 50 litreye bir adedi homojen olacak şekilde bir süspansiyon hazırlanarak uygulama başlatılır 2-3 gün içinde balık tedaviye cevap verir, yem yemeye başlar sevdiği yemleri verir iseniz daha çabuk sonuç alırsınız. Suyu %50 aynı ısıda değişim yapılır ısı kademeli düşürülür balığın iyileştği kanaat getirdiğinizde eski yerine alabilirsiniz.

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 8 Haziran 2010; 22:25:30 >

• kedi için ayrı oda tavsiye ederim. yoksa tek bir tüyü ciğerine yapışırsa aynı köpek tüyünün yaptığı başına gelebilir.
    kist oluşmasına neden olur ve sonra bu da ciğerini elinden alabilir. ayrıca aşılarını ihmal etmemelisin.
    bir de sevdikten sonra mutlaka ellerini yıkamalısın. üstüne alıp da seveceksen, giysilerini de değiştirmelisin.
    kediler güzel hayvanlardır ama bakım ister. kedilerin bakım istemesi bir yana kediyi sevenin de özel bir bakım yapması şarttır.
    gösterilecek olan sevginin ne de zahmeti varmış değil mi.. ama maalesef böyle yani. sen en iyisimi balık beslemeye devam et.

bakım deyince kedinin tırnaklarını da unutmamak lazım. onları kestireceksin. ufak bir tımık yersen kazara yine mikrop kaparsın.
    tırnakları da sen kesmeye kalkma. veterinere bırak bu bakım işlerini. yani çok şeker şeyler ama durum bu şekilde.

mesela kediler yalanırlar bol bol. tüylerini de yutarlar ve öksürerek bunları çıkarırlar. neyse detaya inmeyim ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 8 Haziran 2010; 22:28:21 >

• evet baklığın cinsine akvaryum boyutuna falan bakılıpta tedaviye başlanır.
    bende genel bilgi istemiştim sağol yazmışsın. teşekkürler bizim gibi akvaryumcu arkadaşlara güzel bilgi oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

kedi için ayrı oda tavsiye ederim. yoksa tek bir tüyü ciğerine yapışırsa aynı köpek tüyünün yaptığı başına gelebilir.
    kist oluşmasına neden olur ve sonra bu da ciğerini elinden alabilir. ayrıca aşılarını ihmal etmemelisin.
    bir de sevdikten sonra mutlaka ellerini yıkamalısın. üstüne alıp da seveceksen, giysilerini de değiştirmelisin.
    kediler güzel hayvanlardır ama bakım ister. kedilerin bakım istemesi bir yana kediyi sevenin de özel bir bakım yapması şarttır.
    gösterilecek olan sevginin ne de zahmeti varmış değil mi.. ama maalesef böyle yani. sen en iyisimi balık beslemeye devam et.

Evet ayrı odası var, temizlik konusunda da ilgili şeyleri mümkün olduğunca yapıyoruz bakalım. Bu arada ben çocukluğumdan beri kedi besleyen birisiyim,
    ama İran kedisi başka bir olay onu yeni tattık :)

O kadar da bilgisiz değiliz yani, hatta bir iki aya yavrulattıracağız canavarımızı.
    Bak aşağıdaki yazıyı kedi ile ilgili yardım isteyen bir arkadaşın konusuna yazmıştım, yani öyle boş değiliz o konuda da :)
    Aşıları falan tam yani merak etme. Bizim sevgimiz çok ona da yeter herkesede

Mama olarak Royal Canin Baby Cat kullan. Başka yiyecek herhangi bir şey verme, ciğer vs. şeyler parazit yapıyor. Mamanın içerisinde ihtiyacı olan herşey zaten fazlası ile var. Bunu Veterinerlerde bu şekilde söyleyecektir sorarsan zaten.

Her gün tara, her yere girmesine izin verme, yatak odası ve mutfağa girmesin izin verme. Kediler çekilmekten bağırılmaktan önceleri pek anlamaz.
    O yüzden kedinin en sevmediği şey kulağına vurulması yani fıske atılmasıdır. Sevmediğin bir şey yaptığında bunu yap bir daha tekrarlamaz.

Suyunu mümkün olduğunca iki günde bir değiştir ilk günler. Mamasını düzenli olarak az az koy en az 3 defa mama koy.
    O mamaların paketleri zip sistemlidir, o yüzden mama genelde hep taze olarak durur paketinde. Taze mamayı kediler çok sever.

Balkona ve cama çıkartma, çok tehlikelidir, çok düşen ve bir çok yeri kırılan kedi gördüm. 8 yıl o evde yaşayıpta balkondan camdan kuş yüzünden düşen kedi biliyorum.

Tüyleri ne kadar kısa olursa, büyük tuvaletininde poposuna yapışma ihtimali az olur. Kediler yalanmayı ve esnerken evdeki eşyaları tırtıklamayı sever.
    Kendine zarar vermesine izin verme, yani ellerini yüzünü tırnaklatma. Oyuncu hayvanlardır Lazer oyuncağına bayılırlar.

Çocukluğunda sürekli kedi beslemiş birisiyim.
    1 Yıldırda İran kedisi besliyoruz bizde. Mükemmel bir hayvan, tuvaletten sonra ellerini 10 dakika boyunca Wc kabının duvarlarına siler silkelenir tertemiz olur öyle çıkar. Yaptıklarını yazsam bitmek bilmez...

Köpeklerde wc alışkanlığı yoktur, o yüzden kedi evde beslenecek dost bir hayvandır.

Herhangi bir sorun olursa bana yaz. Yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENFARKLISI -- 8 Haziran 2010; 22:29:48 >

• The souls migration ,

Tırnak makası ile çok derine inilmediği sürece kesilebiliyor. Kusma olayı neyseki bizimkinde baya az, yani ayda bir defa belki.
    O yüzden rahatız, onda da genelde fayans dek getiriyor kerata :D
  • @ENFARKLISI, " Sarı prensesler dayanıksız en narin ciklet türü, ama bir o kadar estetik. " demişsiniz.Sarı prensesin en dayanıksız ve narin tür olduğu izlenimine nereden kapıldınız merak ettim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

@ENFARKLISI, " Sarı prensesler dayanıksız en narin ciklet türü, ama bir o kadar estetik. " demişsiniz.Sarı prensesin en dayanıksız ve narin tür olduğu izlenimine nereden kapıldınız merak ettim ?

Sudaki PH değerinin ve ISI değişikliğinin en çok etkilediği narin Ciklet türlerindendir o yüzden.
  • Aaah ah bana sor bir de Doğduğumdan beri evde akvaryum var. Şu anda 2 tane hatta Tekinde kılıçkuyruk+japonlar var. Gerçi japonlar demek yanlış olur 5-6 taneydi ama 1 tanesi kaldı sadece :(

Diğerinde ise 2x sarı ciklet, 2x turuncu ciklet, 2x mavi ciklet, bir tane de yunus kafalı mavi ciklet var(adı paladin cCc). Cikletler geleli 1 yıl olmadı daha. Pek bilgim de yok cikletler hakkında zaten, o yüzden tür adıyla değil de renkleriyle yazdım

Dediğim gibi ciklet konusunda yeniyim, şu ana kadar lepistes, japon, kılıçkuyruk gibi masrafsız balıklardan besledim, filtre dışında da bir cihaz kullanmadım,(onu da ara sıra) ısıtıcı vs... Çoğu canlı doğuranlardandı. Ama görsel olarak haz vermiyorlar artık o yüzden ciklet işine giriştim. Ama işin ilginç yanı cikletler de görsel olarak haz vermiyor, çünkü GÖREMİYORUM! Sürekli saklanıyorlar, kaçacak yer arıyorlar(paladin hariç <3). Özellikle ne zaman önünden geçecek olsam akvaryumdan balıklar kaçarken patır kütür sağa sola çarpıyolar kaçacam diye(paladin hariç <3)... Zaten mavilerden birisi fena halde azgın. Diğer mavi balığı öldürmek üzere. 3 gün farklı bir kaba hapis ettim belki düzelir diye ama tekrar saldıktan 3 saniye sonra hapis kaldığını unuttuğu için hapsetmemin hiç faydası olmadı.

Nerdeyse benimle yaşıt olan su bitkilerinin de soyu tükenmek üzere. Eskiden otlardan suyu bile göremezdim şimdi doğru düzgün kök kalmadı :(
    Cikletleri aldığımda otların bir kısmını oraya aktardım. Ama sürekli kumu oydukları için hiç bitki tutunamadı. En son kalan bir kaç kökün de üzerine resmen taş döşedim. Bitkiler tutundu ama hiç büyümüyorlar bu seferde :(

Sanırım akvaryum yakın bir zamanda sona erecek benim için :(

Ekleme: Şu ana kadar ölecek olduğunu bildiğim hiçbir balık kurtulmadı. Karantinaya alsam da mavi ilaçtan atsam da. Eğer şu anda yaralı durumda olan ciklet iyileşirse tarihte ilk olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 8 Haziran 2010; 22:53:03 >

• @ENFARKLISI, yukarıda yaptığınız genelleme yanlış. . . Bu bilgiyi gözlemleriniz doğrultusunda mı edindiniz, yoksa bir kaynağa dayanarak mı ?
  • quote:

Bak bir arkadaş satıyormuş nerede oturduğunu bilmiyorum ama yinede paylaşayım.
    Tanesi 15 TL den veriyor.

Buraya tıkla 15 den veriyor bir örnek sana.

Buradan bütün challanger ilanlarına ulaşabilirsin. Ama dikkat et orjinal olması lazım, normal çakma köpek balıklarına çok benzer karışmasın.

http://www.sahibinden.com/search.php?a=6&&b[search]=challenger&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=91856&c=91856&sListe=1&b[page]=1&c=91856&c2=91856

tesekkur ederim, ilandaki satıcı da izmirdeymiş onunla bir görüşeyim sonrasında yine soracaklarım olabilir özelden rahatsız ederim

• beslemedigim balık kalmadı ama en keyif vereni tetrazon ve endlers oldu.
  • ben bu bilgiler ışığında doğrusu kedi beslemeyi düşünemiyorum besleme şansım da yok. çoook küçükene simsiyah bir kedi neslemiştim.
    buzdolabının arka gizli bölmesine girdi mi çıkmazdı. sonra şutlamışlardı, küçüktük tabi anlayamadık olayı.
    sonra balık ta besledim. tek tek fire vere vere akvaryum balıksız kaldı. sonra bu filtreleme mekanizması iyi çalışsa bile odanın koku yaptığını
    farkettim. sonra elimi çektim bu balık işinden. yani balık katliamı yapmakla yetinmiş oldum. bir tane balık kalsaydı akvaryum duruyor olacaktı.
    tek bir tane yaşamadı.

bilmekle uygulamak da farklı tabi. ben sadece bildiklerimi yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FenerLand

quote:

Bak bir arkadaş satıyormuş nerede oturduğunu bilmiyorum ama yinede paylaşayım.
    Tanesi 15 TL den veriyor.

Buraya tıkla 15 den veriyor bir örnek sana.

Buradan bütün challanger ilanlarına ulaşabilirsin. Ama dikkat et orjinal olması lazım, normal çakma köpek balıklarına çok benzer karışmasın.

http://www.sahibinden.com/search.php?a=6&&b[search]=challenger&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=91856&c=91856&sListe=1&b[page]=1&c=91856&c2=91856

tesekkur ederim, ilandaki satıcı da izmirdeymiş onunla bir görüşeyim sonrasında yine soracaklarım olabilir özelden rahatsız ederim

Rica ederim ortak.

• Ne yazık ki balık beslemek biraz ruhsuz olmayı gerektiriyor.Ben su kaplumbağası ile başladım bu işe,güzel bir akvaryumum vardı.Kaplumbağalarımdan biri rahatsızlandı,ciğerlerini üşütmüştü sanırım.Gözleri kapalı,şişkindi.Veterinere götürdüm,adam az daha gülecekti bana.Akvaryumcuya gittim,elime bir ilaç tutuşturdu.Bu sırada benim uğraştığımı gören bir akrabam,hasta mı dedi.Dedim hasta,at o zaman klozete çek sifonu dedi.Neye uğradığımı şaşırdım.Şansıma iyileşti kaplumbağam.

Şu sıralarda japon bakıyorum.20 lt akvaryum aldım,akvaryumcu balıklar küçük,3 tane yeter sana dedi.Isıtıcı vermedi,gerek yok dedi.Acemiyim,balık kaplumbağa gibi değil...Akvaryuma su koydum,su düzenleyici koydum,30 dk sonra balıkları koydum...Akvaryumu temizlemeden vs...Sonra bir balığım öldü,beyaz benekten.Diğerleri de yavaşça hastalandı,benekler iyice belirginleşti,kuyrukları tel tel oldu.Aldım akvaryumdan,alt komşumda boş büyük bir akvaryum vardı.İçinde sadece vatoz ve çöpçü,bitkiler.Bu sırada ilaç kullandım,balıklar iyileşirken tuz olayını kimse doğrulamasa da çarem olmaksızın akvaryumu 1 gün tuzlu suda bıraktım.Sonrasında sıcak suyla 2-3 defa yıkadım,tekrar dinlendirdim.5-6 saat sonra iyice yıkayıp su doldurdum,düzenleyici koydum.Balıkları attım içine,şuan 5 ay oldu,tık yok maşallah...Sonradan içine bir tane teleskop attım.Geçinip gidiyorlar.Bir de şuan ısıtıcım ve vatozum var.Isıtıcı 26 derecede sabit.

Yalnız teleskopumda bir sorun var,ilk geldiği gün anlamıştım,bir gözü görmüyor.Kırmızı ve şiş.Diğer gözü normal.Ve çok hareketsiz,sürekli su üstünde.Ben onunla konuşunda çok hareketli,onun dışında durgun.Yem yiyemiyor.Eğer 1 gün yem yiyemediyse 2. gün elimle besliyorum.Bir etkisi var mıdır bilmiyorum ama arada bir de elimle seviyorum.Yaklaşık 3 aydır durum böyle,ölmez umarım.Unutmadan,haftada bir haşlanmış bezelye veriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

Ne yazık ki balık beslemek biraz ruhsuz olmayı gerektiriyor.Ben su kaplumbağası ile başladım bu işe,güzel bir akvaryumum vardı.Kaplumbağalarımdan biri rahatsızlandı,ciğerlerini üşütmüştü sanırım.Gözleri kapalı,şişkindi.Veterinere götürdüm,adam az daha gülecekti bana.Akvaryumcuya gittim,elime bir ilaç tutuşturdu.Bu sırada benim uğraştığımı gören bir akrabam,hasta mı dedi.Dedim hasta,at o zaman klozete çek sifonu dedi.Neye uğradığımı şaşırdım.Şansıma iyileşti kaplumbağam.

Şu sıralarda japon bakıyorum.20 lt akvaryum aldım,akvaryumcu balıklar küçük,3 tane yeter sana dedi.Isıtıcı vermedi,gerek yok dedi.Acemiyim,balık kaplumbağa gibi değil...Akvaryuma su koydum,su düzenleyici koydum,30 dk sonra balıkları koydum...Akvaryumu temizlemeden vs...Sonra bir balığım öldü,beyaz benekten.Diğerleri de yavaşça hastalandı,benekler iyice belirginleşti,kuyrukları tel tel oldu.Aldım akvaryumdan,alt komşumda boş büyük bir akvaryum vardı.İçinde sadece vatoz ve çöpçü,bitkiler.Bu sırada ilaç kullandım,balıklar iyileşirken tuz olayını kimse doğrulamasa da çarem olmaksızın akvaryumu 1 gün tuzlu suda bıraktım.Sonrasında sıcak suyla 2-3 defa yıkadım,tekrar dinlendirdim.5-6 saat sonra iyice yıkayıp su doldurdum,düzenleyici koydum.Balıkları attım içine,şuan 5 ay oldu,tık yok maşallah...Sonradan içine bir tane teleskop attım.Geçinip gidiyorlar.Bir de şuan ısıtıcım ve vatozum var.Isıtıcı 26 derecede sabit.

Yalnız teleskopumda bir sorun var,ilk geldiği gün anlamıştım,bir gözü görmüyor.Kırmızı ve şiş.Diğer gözü normal.Ve çok hareketsiz,sürekli su üstünde.Ben onunla konuşunda çok hareketli,onun dışında durgun.Yem yiyemiyor.Eğer 1 gün yem yiyemediyse 2. gün elimle besliyorum.Bir etkisi var mıdır bilmiyorum ama arada bir de elimle seviyorum.Yaklaşık 3 aydır durum böyle,ölmez umarım.Unutmadan,haftada bir haşlanmış bezelye veriyorum

İyi emek vermişsin inşallah bunlara bir şey olmaz. Hasta kaplumbağanı WC ' ye at diyen de, tam vicdansızmış kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.