Şimdi Ara

KARIŞMAK İSTEMEM AMA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hedeflerimiz daha gerçekçi olabilir diye düşünüyorum.
    Bardağın çok az dolan kısmına bakmak malesef gerçekçi olmayabiliyor.
    Bekir Avşar,Gri Koç ve bir kaç bilinen kanal gerçekten umitlendiriyor,bu motive olmanız açısından iyi fakat bunlar binlerce kişinin arasında 2-3 tanesi.

Meslek lisesinden tıp,sıfırdan 10 bine gibi başlıklar samimi gelmiyor.

Zaten bu tür videoları açtığınızda tek seçenek oluyor;
    Ya adam 2-3 senedir mezuna kalmış,ölümüne sürekli çalışmıştır.

Amacım umitsizlendirmek değil tabii istisnaları da var fakat sadece saat sayarak,ben her gun 7-8 saat calisiyorum demek ne kadar mantıklıdır? verim almak daha önemli bana göre.

Meslek lisesinden ilk sene tıp kazanan adamın çalışması,SAT ile MIT,Cambridge,Oxford'a gitmek ile aynıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• haklısınız meslek lisesi çöplüktür meslek lisesi mezunu diğer adaylara göre 5-0 geriden başlar.
    11 yazında herkes derslere başlar meslek liseli staja gider.
    12.sınıfta herkes ders çalışır meslek liseli staja gider amelelik yapar.
    anadolu lisesi okuyan mezuna bırakır amacı derece yapmaktır meslek liseli ortaokul hallice gördüğü derslere temel atmakla uğraşır.
    Sonuç ise 2 yıl çalışır 80k sıralama yapar. istisnalar tabii ki olabilir ama primci rehbercilerin çıkardığı meslek liselilerin çoğu hikaye bazılarının okuduğu meslek liseleri ise anadolu ile denk olanlar.
    kesinlikle katılıyorum. bekir avşar gri koç gibi şahsiyetlerin insanları gereksiz yere umutlandırmaktan başka birşey yaptıkları yok. her şey öğrencide biter. motivasyon da başkasından alınmaz. öğrencinin kendi içinde halledeceği bir konudur. sınav senem boyunca bir kere izlemedim o saçmalıkları. meslek liseli adamla fen liseli adamın hiç bir farkı yoktur. ikisi de kendini motive edebilir. ikisi de inanılmaz gelişmeler gösterebilir. kimse çevrem çok iyi yapıyor sınavlarda, okulumda denemelerde ilk 20ye giremiyorum, grikoçun bu ay olması gereken netlerine ulaşamıyorum gibi nedenlerden umutsuzluğa kapılmamalı. siz kendi yolunuza bakın canlarım. halledersiniz.
    Her şey öğrencide biter lafına da ayar oluyorum. Tamam çalısacak eyvallah ama öğretmenin konularin önemini vurgulaması üniversite sınavı ve kpss de islenen konuların sorulacagini ogrenciye hatirlatmasi gerekiyor.
    En basitinden ben fasikül diye bisey olduğunu lise hayatim boyunca bilmiyordum. Hoca derste bahsetse mesela fonksiyon yapamiyorsaniz gidin bi kirtasiyete fasikül sorun alin dese fena mı olur?

Örneğin bekir avsarin bi videosunda Orhan kırıcı diye bi adam vardı meslek lisesi mezunu adam branş denemelerini olduğunu bile bilmiyormuş. Burda suç öğrencide mi yönlendirme yapmayan hocalarda mı? Lisedeyken matematik hocasının böyle şeylerden bahsetmesi gerekmez miydi?
  • haklısınız meslek lisesi çöplüktür meslek lisesi mezunu diğer adaylara göre 5-0 geriden başlar.
    11 yazında herkes derslere başlar meslek liseli staja gider.
    12.sınıfta herkes ders çalışır meslek liseli staja gider amelelik yapar.
    anadolu lisesi okuyan mezuna bırakır amacı derece yapmaktır meslek liseli ortaokul hallice gördüğü derslere temel atmakla uğraşır.
    Sonuç ise 2 yıl çalışır 80k sıralama yapar. istisnalar tabii ki olabilir ama primci rehbercilerin çıkardığı meslek liselilerin çoğu hikaye bazılarının okuduğu meslek liseleri ise anadolu ile denk olanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın ama fen lisesinin ya da iyi anadolu liselerinin sadece adı var her şey öğrenciye bağlı fen lisesini bitirdim ama 4 yıl bir kitap açmıslığım yok 12 de 30-40 tyt 0-5 arası ayt yapıyodum çoğu meslek liseli benden daha yüksek netler yapıyodu yani demem şu geçmiş geçmişte kaldı niye meslek lisesinde okudum demenin bi anlamı yok artık 0 dan başlanıp iyi netler yapılabilir belki 1 sene mezuna kalırsın ama illaki yapılır
  • Katılıyorum bu bir hiçbir şey bilmeyip son sene çalışarak sayısal 5 10 bin yaptım başlıkları 2 boş yere ümit veriyorlar insanlara

• kesinlikle katılıyorum. bekir avşar gri koç gibi şahsiyetlerin insanları gereksiz yere umutlandırmaktan başka birşey yaptıkları yok. her şey öğrencide biter. motivasyon da başkasından alınmaz. öğrencinin kendi içinde halledeceği bir konudur. sınav senem boyunca bir kere izlemedim o saçmalıkları. meslek liseli adamla fen liseli adamın hiç bir farkı yoktur. ikisi de kendini motive edebilir. ikisi de inanılmaz gelişmeler gösterebilir. kimse çevrem çok iyi yapıyor sınavlarda, okulumda denemelerde ilk 20ye giremiyorum, grikoçun bu ay olması gereken netlerine ulaşamıyorum gibi nedenlerden umutsuzluğa kapılmamalı. siz kendi yolunuza bakın canlarım. halledersiniz.

• Adamlar bunlar üzerinden kazanıyor. Zaten temeli iyi adam bunların balon olduğunu biliyor . Adamın hitap ettiği kitle çok fazla kişiden oluşuyor; doğal olarak çok fazla izlenme alıyor. Araya iki üç cafcaflı söz yapıştırıyor “etap” falan “bizim kitlemiz 20k” diyor. Bizim garibanlarda bunlara ilah gözüyle bakıyor.

• Her şey öğrencide biter lafına da ayar oluyorum. Tamam çalısacak eyvallah ama öğretmenin konularin önemini vurgulaması üniversite sınavı ve kpss de islenen konuların sorulacagini ogrenciye hatirlatmasi gerekiyor.
    En basitinden ben fasikül diye bisey olduğunu lise hayatim boyunca bilmiyordum. Hoca derste bahsetse mesela fonksiyon yapamiyorsaniz gidin bi kirtasiyete fasikül sorun alin dese fena mı olur?

Örneğin bekir avsarin bi videosunda Orhan kırıcı diye bi adam vardı meslek lisesi mezunu adam branş denemelerini olduğunu bile bilmiyormuş. Burda suç öğrencide mi yönlendirme yapmayan hocalarda mı? Lisedeyken matematik hocasının böyle şeylerden bahsetmesi gerekmez miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IT Engineer -- 9 Kasım 2019; 10:36:6 >
  • Ben Bekir Avşar izliyorum rehberlik yönlendirmesinide gayet güzel buluyorum.

• up

• Bekir avsar ın calisma planı vermesi verimli bence mesela temmuzda calismaya baslayin su kaynakları cozun ales cozun tarzinda onerileri var

• ...

• bu benim aq

• Hocam biraz öyle ama forumda daha önce yapmış insanlar vardı diş falan. Zaten forumda bu kanallara bel bağlayan insanlar pek yok başta Bekir hocaya bakardım sonra mezun senesindeki planlarına bakınca benim o tarz çalışma ile verim alamayacağımı anladım. Başarı hikâyelerine de bakardım eskiden fakat zaten adamın ilk ayt neti 60-65 yani bir zahmet yapsın sınavda da. En gerçekçi şeyler forumda adam kullandığı kaynakları,kaç saat çalıştığını yazıyor falan. Meslek lisesinden başarıya giden adama daha çok saygı duyarım hocam o kadar emek vermek kolay değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• Mantıkla dusunen her insan kendi yapabilecegini bilir ve ona göre hareket eder. Tevekkül eder hem böyle sinav surecini de bunalmadan atlatir. En sağlikli olan budur dostlar kendinizi calisirken hirpalayin, düşünürken değil. Hatta mumkunse fazla dusunmeyin sunu yapsam bunu yapsam diye. Elinden gelenin en iyisini yaparsan zaten rahat olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 10 Kasım 2019; 22:34:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.