Şimdi Ara

Kariyer Net Ücret Bilgisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle konu başlığından dolayı reklam sayılmayacağını düşünüyorum.

Kariyer.net sitesine üye oldum, bir güzel CV'mi doldurdum. İş ilanlarına bakıyorum ama hiç birinde verilecek ücret bilgisi yazmıyor. Bu nedendir acaba?
    Ben diyelim ki bir yere başvuracağım ama ücretini bilmeden niye başvurayım ki? İş çok güzeldir ama verilecek meblağ çok ufaktır belki?

Bu iş nasıl yürür, nasıl bir şekli var beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

• adam oraya asgari+yol+300 liralık yemek kartı yazsa kimse başvurmayacak da o yüzden,kariyerden ceo aramayacaklarına göre verecekleri maaş 1500 civarıdır ne bekliyorsun ki sen
  • Bazı firmalar sizden talep eder. onun dışında belli başlı işler hariç sizin yeteneğinize göre fiyat belirlenebilir görüşme esnasında. Fiyata göre işe başvuru olmuyor anlayacağınız.
  • @irriducibili Aynı iş türünden farklı firmalara ait işler var mesela. Şahsi olarak düşününce ben önce hangisinin imkanlarının daha iyi olduğuna bakmak ister ve ona göre başvuruda bulunmak isterim. 1500 civarını neye dayanarak söylediğinizi anlamadım. İş vardır ederi 950 liradır iş vardır ederi 5.000 liradır

@Piër Dé Sans Cevabınız için teşekkür ederim. Fiyata göre olması bence daha hoş olurdu. Misal ben Eskişehir'de ikamet ediyorum fakat güzel şartlarda bir iş bulursam İstanbul'da giderim. Bunu da önceden görüp ona göre başvuruda bulunabilirim. Tabii karar site yönetiminin, bize uygulamak düşer. Aydınlattığınız için teşekkürler.
  • 4X HD kullanıcısına yanıt
    Kararın site yönetimi ile ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. İlanı ve şartları firmalar belirliyor.
    En basitinden,

Başvurduğunuz bazı ilanlarda size istediğiniz ücret de sorulur oradan seçersiniz. Veya farklı seçenekler çıkabilir. Bu firmaya bağlı.

İkinci olarak,

istanbul içine daha iyi fiyat için değil daha iyi ortam için gelinir. Daha fazla olanak için. Burada bir firmada işe başlayıp farklı alanlara geçebilirsiniz gibi. Ama Eskişehir de o olanaklar olmayabilir. Yerel firmalar genelde yaşam şartlarına göre fiyat belirler.
    Eskişehirde alacağınız 2000 lira ile İstanbulda alacağınız 3000 lira arasında fark olmayacaktır.

O yüzden ücretten ziyada iş başvurusu yapacağınız firmanın kalitesi ve işin niteliğine bakın. Alanların ücretleri az çok bellidir. Veri giriş elemanına kimse 2000 lira vermez misal. Ama bir network uzmanıda 3000 liradan aşağı almaz. gibi.

• Daha hiç bir başvuruda bulunmadım site üzerinden belki dediğiniz gibi başvurudan sonra istenilen ücret falan yazabilir, buna göre değerlendirme yapılıyor olabilir.

Güzel şartlardan kastım tabii ki de sadece maddiyat değil. İş olanakları olsun, daha prestijli, daha yüksek firmalar olsun, İstanbul'u sevmem olsun ( :) ) bu tip nedenlerden dolayı düşünüyorum. Misal klavye konusunda yetenekliyim ve ülke içerisinde çeşitli başarılarım var. Eskişehir'de tez yazdıran bir matbaada, kırtasiyede vs. çalışacağıma İstanbul gibi bir yerde bunu nerede, ne şekilde, ne şartlarda değerlendirebilirim diye firmaları araştırıyorum. Evet belki önü çok açık olmayan, kısıtlı bir şey olabilir ama belki de bu başka bir yerde çok işime yarayacak diye araştırıyorum.
  • 4X HD kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz türden bir işi yaptğınızda alacağınız para 1200-1300 lirayı geçmeyecektir. VE istanbulda bu paralarla bekar yaşamak oldukça zor.yarısından fazlası ev gidelerine akar tabii bir akraba yanında falan kalmayacaksanız. Eğer belli bir mesleğiniz yoksa İstanbul a uzanmayın şimdilik derim. Harap olursunuz. Bunu bir abi tavsiyesi olarak alabilirsin. İstanbul eğlencesi güzel bir yer ama iş hayat geçirmeye geldi mi herşey değişiyor. Bir meslek edindikten, uzmanlık sahibi olduktan sonra buralarda iş bakının derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4X HD

Merhabalar,

Kariyer.net sitesine üye oldum, bir güzel CV'mi doldurdum. İş ilanlarına bakıyorum ama hiç birinde verilecek ücret bilgisi yazmıyor. Bu nedendir acaba?
    Ben diyelim ki bir yere başvuracağım ama ücretini bilmeden niye başvurayım ki? İş çok güzeldir ama verilecek meblağ çok ufaktır belki?

insanları manipülasyon eden bir site. açıkçası doğru bulmuyorum o siteyi ve güvenmeyinde. bazı firmaları aramıştım vaktinde öyle bir ilanımız yok yanıtları almıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beginyou

quote:

Orijinalden alıntı: 4X HD

Merhabalar,

insanları manipülasyon eden bir site. açıkçası doğru bulmuyorum o siteyi ve güvenmeyinde. bazı firmaları aramıştım vaktinde öyle bir ilanımız yok yanıtları almıştım.

Yok be kardeşim.Neresi yanlış sitenin.Ben mühendisim.İlk girdiğim işimi Kariyer.net sayesinde bulmuştum.Birçok arkadaşım kariyer.net ilanıyla yine aynı şekilde işe girdi.Başvurduğum ilanlarda şirketler cv mi inceledikten sonra uygun görürlerse görüşme için dönüş yapıyor hep.Sİtede herhangi bir sıkıntı yok.

Konuyu açan arkadaşa yardımcı olayım şimdi de.Bazı ilanlarda beklenen ücret aralığı sorulur.Orada sen belirtirsin ücreti.Ama özel sektörde hiçbir zaman sabit bir ücret olmadığı için kimse ilanında ücret belirtmez.Aynı ilana sen başvurursun birde ben başvururum.Senin bilgi düzeyin ve işe yatkınlığın daha yüksektir sana 2000 lira verirler.Ama benimki daha kötüdür 1500 den fazla vermeyi düşünmezler belki.O yüzden hiçbir ilanda ücret bilgisi yazmaz.
    İş görüşmesine gittiğin zaman orada dolduracağın formda beklentini yazarsın.İş görüşmesinde HR uzmanı da zaten sana sorar beklentin nedir ücret konusunda diye.Bu biraz zor bir sorudur.Görüşmeye gitmeden önce o şirkette o pozisyon için aşağı yukarı hangi ücret aralığının verildiğini bilmen iyi olur.Eğer onların vereceğinden çok yüksek bir aralık söylersen almazlar.Veya onlar 2000-2500 arası bir ücret düşünürler,sen gidersin çıtayı çok aşağıda tutarsın 1000-1500 arasında istediğini belirtirsin.Bu seferde beklentinin düşük olduğunu düşünürler ve işlerine yaramayacağını söylerler.Yani şans meselesidir.Hani çağırıldığın zaman İstanbul'a gitmen gerekir.Alınıp alınmaman garanti değil evet.Ama iş bulmak için mecbur yapacaksın.

• @Piër Dé Sans Tavsiyelerinizi aklımda tutacağım teşekkür ederim. Anadolu Üniversitesi'nde bilgisayar programcılığı ön lisans programından mezun oldum bu dönem belki o diplomanın sayesinde de ek bir getiri olabileceğini düşünüyorum. 1200 lira için elbette İstanbul'a geçemem. İstanbul'da hayatın ne denli pahalı olduğunu biliyorum 13 yıl Kocaeli'de yaşadım ve zamanımı hep İstanbul'da geçiriyordum, az çok bilirim. Orada bir başına yaşayabilmem için minimum 2000 lira civarında bir gelirim olmalı benim. Dediğim şeyde uzman olduğumu düşünüyorum, bunu da ispatlayabilecek potansiyelim var fakat bahsini ettiğim sektörün uzmanlığının pek bir getirisi olmayacağını da biliyorum. Maksadım bunu kullanabileceğim güzel bir yer bulursam değerlendirmek. Daha yaşım genç, 21 yaşındayım. Yaşamak istediğim yerde, yapmak istediğim işle hayatımı sürdürmek istiyorum, bu yüzden araştırma yapıyorum. Kim bilir belki gönlümce bir şey çıkar karşıma.. Yine de dediğim gibi tavsiyeleriniz aklımda kalacak, teşekkür ederim :)

@beginyou Forumda biraz araştırdım buradan iş bulanlar var. Kapı kapı başka illerde gezebilme gibi bir imkanım olmadığı için internet en doğru adres. İnternet içerisinde de bu konuda isimleşmiş yerlerden birisi bu site. Güvensekte, güvenmesekte..

@kesikparmak Cevabınız için teşekkür ederim, gayet açıklayıcı oldu. Bir yerde iyi, bir yerde kötü bir olay bence..

edit: 3. cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4X HD -- 9 Şubat 2015; 13:30:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.