Şimdi Ara

Karlı Havada Cam Buğusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.araç içerisine varsa su sızıntıları önlenmelidir sabah geldiğinizde kauçuk paspas altı ıslaksa araç bir yerlerden su alıyor demektir. suyun kaynağı bulunup tedbir alınmalı.
    2.araçta klima yoksa camlara cam rüzgarlığı takılmalı perflex veya daha sportif görünümlü olan mugen lerden olabilir(cam rüzgarlığının çok ciddi faydası var)
    3.yağmurlu karlı rutubetli havada rüzgarlık takılmış olan cam üstten 1-2 parmak aralanır ve fan 1veya 2. kademeye getirilir.
    4.duruma göre hava yönü ön cama çevrilir ve hava sirkülasyonu içeriye çevrilmemeli araç dıştan havalanacak şekilde ayarlı olmalıdır
    5.rezistanslar açık olmalıdır hem arka cam hem yan aynalar için yağmurlu ve karlı havalarda görüş açısından çok faydalıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tniaskrad

kış günü klima ne alaka onu anlamadım motor yeteri kadar ısınınca kalorifer ile (sıcak hava) çözülür cam buğusu, motor soğuksa ısınana kadar idare etmek lazım bazen soğuk hava veriyorum oda işe yarıyo ama her zaman değil, benim tecrübelerim bu yönde. bir de camı açınca buğu kalmıyor tabi donuyosun o başka mesele :)) otomobil üreticileri arkadaki gibi cam rezistanslarından ön camlara neden koymaz acaba..

Klimayi acip oyle dene farki goreceksin hocam. Emin ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akhtar

Havayı ön cama verip pencereleri karşılıklı olarak bir miktar açın. Buğu çok hızlı bir şekilde kaybolacaktır. Eğer ayaklarınız ya da üstünüz ıslaksa kuruyana kadar buğulanma devam eder. Nem gidince sıcak kalorifer havası Buğu önlemeye yeterli olur sanırım. Ki araç dışardan gizlice su almıyorsa

Benim baska bi derdim var sanirim hocam. Tekrar yaptigim islemleri bir gozden gecireyim. Klima ve havalandirma tesisatinida bi kontrol ettireyim hazir

• Klimada sorun olabilir,buyuk ihtimalle sizinki kuru hava uflemiyor.Ben klima acip sicaga(25C) aliyorum buguyu aninda bitiriyor
  • Hocam bgun ayni dert bende vardi ama ben sebebini biliyorm .

Normalde aracamin klimasi cok iyi calisir A/C modu acik olsun yada olmasin buğu giderme moduna alir almaz netice alirdim ama

Hava -6 dereceydi
    Aracin icinde 3 yetiskindik
    Ve ayaklarimiz pacalarimizdan dokulen karlar aracin hali paspaslarinda eridigi icin

Naptysam gecmedi buğu birde Uludağ dan inerken hava soguk onunda etksiyle arac bi turlu hararetini bulmadi boğuştm durdum buğu ile.

Ömrumde ilk kez 20-25 dakka hareket etmis arabanin hararetinin dustugunu gordum, duyda inanma o kadar fenaydi durum

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Selamlar beyler. Bugun islerim dolayisiyla disari cikmam gerekti. Araci aldim ciktim yola. Sabah giderken hicbirsey yoktu. Hafiften ciseliyordu yagmurla karisik kar. Islerimi hallederken kar tipiye donustu. Heryer kar oldu. Ancak bir sorunum olustu. On cam muthis sekilde bugulaniyordu. Klimayi on cama verdim. Yine kar etmedi. Camlar komple bugulandi. Siliyorum ardindan hemen bugu kapliyor. Neyse markete girip ufak bi cekcek aldim. Bir nebze ise yaradi. Ancak gecici bir cozum oldu. Bugulu bugulu yol aldim mecburen. Sizde durum nedir? Bu sekilde oluyormu? Ayrica cozumunuz nedir? Bi konu vardi kristal kedi kumu ise yariyor diye. Yararmi acaba bu gunlerde?

Simdi klimaciyi aradim. Adamin dedigi. Abi klima gazi yoksa klima motoru devreye girmez. Dolayisiyla klima calismaz. Gaziyla alakali sorun yoktur. Klimayi soguk ufletmen lazim cama. Sicak veriyordum ben. Sanirim soguk denemem lazim

aynı sorun bendede oldu,geçen sene olmuyordu dışarsı aşırı soğuktu kuru soğuk vardı
    cama klimayı soğuk versende işe yaramaz,denedim ben
    klima +8 derece soğuk variyorsa,dışarsının bundan daha sıcak olması lazımki işe yarasın
    ama dışarsı -4 iken,klima +8 versede faydası olmuyor

• cam buğulanmasın diye soğuk üfletmek kış günü mantıklı değil di mi

sirkülasyon araç içi ayarlı ise dışarıdan hava alacak şekilde ayarla,

sıcaklık için de önce ılık sonra yavaş yavaş sıcağa çevir
  • Hocam ilk defa duydum bu sorunu.11 yillik Marea da 30 derece isiyi on cama verince bugu kalmiyor.Diger kullandigimiz Focus ta da oyle.Klima degil,normal motor isisi hemde.On cam isi kanallarindan hava cikisi duzgun mu kontrol edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşların dediği gibi klima kapalı olsa bile camlara sıcak hava verince buğu gidiyor ama klima açıksa ve dışardan hava modundaysa hem çok daha hızlı alıyor buğuyu hem de sadece ön cam değil, araçtaki tüm buğu kayboluyor. Arka yolcu camları bile kurtuluyor buğudan bir süre sonra

• Bugunun nedeni arac icindeki nemli havadir. Nem, soguk olan cama carpinca bugu yapar. Buguyu ortadan kaldirmak icin ya camlari isitacaksiniz yada ortamdaki nemi almak lazim. Herkes sicak havayi cama yonlendirip on camdaki buguyu cozer ama gecici yontemdir cunku arac icindeki hava halen nemlidir. Cam soguyunca bugu tekrar olur.

Klima ne alaka diyen arkadaslar icin; klima havadaki nemi alir. Yazlari klimayi acinca aracin altindan akan su ortamdaki nemin yogunlasip su olmasidir. Kisinda ayni sistem kullanilir. Kalorifer derecesini sicaga alip klima aktif hale getirildiginda, klima ortamdaki nemi alip arac disina atar. Yani klimayi soguk modda kullanmaya gerek yok.
    Camin birisi biraz aralanirsa icerdeki nem daha kolay atilir.

Sorunu iyice ortadan kaldirmak icin aracin paspaslarini kurutun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 30 Aralık 2014; 22:02:11 >
  • Merhaba, bizim araçlarda "buğu çözme" özelliği olan düğme/tuş yok. Bir kaç yabancı sitelerden baktığım kadarıyla aracın içindeki nem oranını düşürmek asıl esas. Bunu da klimanızın sıcaklık oranını, (ben genelde sondan 2 tık öncesine alıyorum yani %80 civarında sıcak hava üfleyecek şekilde) gerekli kademeye getirdikten sonra yan camlardan birini bir kaç parmak aralık bırakırsanız klima üfler, boşluk bıraktığımız cam da nemi çeker.

Diğer yöntem ise, dolmuşçuların ve berberlerin sıkca kullandığı yol camı bulaşık deterjanlı bez ile silmek.

Saygılarımla..
  • Ben sadece ön cama ve ön yan camlara buğu giderme modunda açıyorum. Motor soğukken hiç etkisi olmuyor nerdeyse. Motor ısınınca gelen havada ısınıyor buğu çözülüyor hemen. Soğuk çözüyor olsaydı motor ısınmadanda çözülürdü buğu. Bu sabahta bekledim bi 5-10 dakika motorun biraz ısınması için. Anca buğu öyle gidiyor.
  • Cevaplar icin tek tek tesekkurler arkadaslar. Birkac noktaya dikkat edip birde aracin havalandirma tertibatina baktirdiktan sonra duruma bakacagiz artik. Bakalim ne olacak. Nette baktim. Polen filtreside boyle bir soruna neden olabiliyormus. Havalandirma saglikli olmadigi icin klima duzgun calisamiyor hatta zorlanabiliyormus. Havalandirma sistemine komple bi baktiracagim. Hrm elden gecmis olur

• Bu kadar ugrasmaniza gerek yoktu. Hava sikulasyonunu disaridan iceriye konumuna alip sicak konumunda klimayi acsaydiniz 2 dk icinde on cami birak arac icindeki tum camlarin bugusunu almaya baslardi. Eger bunu yapmissaniz ve almamissa klimada bi sorun vardir. Oyle bir durumda da cozum yine basit. Herhangi bir cami birnparmak girecek kadar acip sicak havayi on cama en hizli fan konumunda verirseniz sorun cozulur. Soguk havayi acin diyen ustanin neyi ne kdar bildiginden suphe etmek lazim.

• arkadaşım konuyu en iyi bilenlerdenim. polen filtresini değiştirin. takarken yönüne göre takılmasına dikkat edin. sorununuz çözülecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Bu kadar ugrasmaniza gerek yoktu. Hava sikulasyonunu disaridan iceriye konumuna alip sicak konumunda klimayi acsaydiniz 2 dk icinde on cami birak arac icindeki tum camlarin bugusunu almaya baslardi. Eger bunu yapmissaniz ve almamissa klimada bi sorun vardir. Oyle bir durumda da cozum yine basit. Herhangi bir cami birnparmak girecek kadar acip sicak havayi on cama en hizli fan konumunda verirseniz sorun cozulur. Soguk havayi acin diyen ustanin neyi ne kdar bildiginden suphe etmek lazim.

Klima acik konumda ve disaridan hava gelecek sekilde vermistim hocam. Cami aralamadim. Cunku cok sulu yollar iceri arabalar sicratir. Cami aralamanin etkisi olur ancak yinede bukadar buhar olmamasi gerekli.. Ustaya gelince. Herkes birseyler soyluyor iste. Onune gelen usta oluyor memlekette

• quote:

Orijinalden alıntı: hayri77

arkadaşım konuyu en iyi bilenlerdenim. polen filtresini değiştirin. takarken yönüne göre takılmasına dikkat edin. sorununuz çözülecek.

Araci aldigimin 3. senesi. Ilk aldigimda adam klima bakimi yapildi demisti. Dedim kendim kontrol edeyim. Polen filtresinin oldugu yeri actim. Bi de ne goreyim! hicbirsey polen filtresi koymamis adamlar. Neyse gittim aldim filtreyi taktim. Iki tarafina baktim. Bir fark goremedim. Yinede isaretli olan yerden taktim. Ustayada boyle boyle taktim dedim. Acaba tersmi taktim Sogugu acinca ilkin bi kokuda geliyor aslinda. Bi baktirayim isi bilen bi ustaya

• Dış havalandırma kanallarına baktınız mı? Benzeri bir durum iki sene önce başıma gelmişti. Dışarıdan hava alan kanallar (benim aracımda sileceklerin alt kısmındaydı) kar ile kaplandığı için dışarıdaki havayı içeriye alamıyor ve içerideki havayı sirküle ediyordu, temizleyince sorun ortadan kalkmıştı. Belki sizdeki sorun da buna benzer birşeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 70s

Dış havalandırma kanallarına baktınız mı? Benzeri bir durum iki sene önce başıma gelmişti. Dışarıdan hava alan kanallar (benim aracımda sileceklerin alt kısmındaydı) kar ile kaplandığı için dışarıdaki havayı içeriye alamıyor ve içerideki havayı sirküle ediyordu, temizleyince sorun ortadan kalkmıştı. Belki sizdeki sorun da buna benzer birşeydir.

Dis havalandirma derken? Disarida hava kanali vs yok. En saglami havalandirma tertibatina baktirmak olacak hocam. Suan havalar fena. Az bi duzelsin baktiracagim artik

• Polen filtresinin bir yonu oldugunu dusunmuyorum. Zaten varsa bile ters takmaniz imkansiz gibi birsey. Ya surgulu bir sistem koyuyorlar yada mandalli. Yani her halukarda uyumlu sekilde takman gerekir. Butun araclarimin boyle ufak tefek seylerini kendim degistirirm ve hepsinde boyle oldugunu gordum.

Koku okayina gelince normal olan birsey. Yani normal derken eger klimayi soguk konumda yazin kullandiginda araci durdurmadan once bir sure klima kapali olarak fani calistirmazsan klimanin sogutma yaparken olusturdugu nem borularda yosunlanma tarzi bir olusum yaratir. Buda kotu kokuya neden olur. Yazin klima acik sekilde yolculuk yaptiginda araci kapatmadan once klimayi kapatip fani yuksek hizda bir sure calistir ki nemi kurutsun.

Cami aralik biraktiginda iceri su girmemesi icin de cam ruzgarligi kullanmak gerek. Hatta kisin cami pek acmasan bile ruzgarlik gerekli. Gerci benim aracimda da yok ama gerekli iste. Hele borde benim gibi sigara kullaniyorsan...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.