Şimdi Ara

Karlı Havada Cam Buğusu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arka camı rezistans ön camı klima hallediyor. Ben sıcak açıyorum çözüyor problem olmuyor. Yalnız yan camlara yapacak pek bir şey yok sanırım. Aynanın olduğu kısmı da çözüyor klima ama gerisi tamamen buğu kaplı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün deneme yaptım dijital klimayı 26 derecede ayarlarım yolculuk boyunca buğu olmadı. Kısa bir süre araçtan indim motoru kapatarak, döndüğümde arka cam hemen buğu yaptı.

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Orijinalden alıntı: Olur böyle şeyler

klimanın halledemediği cam buğusu hiç görmedim. yeterince beklememiş olabilir misiniz?

Normalde yagmurlu havada en ufak kademede bile ise yariyordu. Ama bugun yari kademeye aldim gene olmadi. Cekcekle cami sildim. Siler silmez gene bugu oldu.

Muhtemelen klimada problem olabilir, gazında yada başka türlü.
    Normalde içeri sıcak hava veriyoruz ama bu hava dışarıda da kar yağıyosa zaten çok nemli.Yani içeri sıcak ve nemli hava basmış oluyoruz, bu da soğuk camla buluşunca direk yoğunlaşır.
    Klimadan değilse ,biraz araç motoru sıcaksa ,en ekstrem koşullarda bile 2-3 dakkada buğunun açılması lazım.Klima gazına baktırın derim

Simdi klimaciyi aradim. Adamin dedigi. Abi klima gazi yoksa klima motoru devreye girmez. Dolayisiyla klima calismaz. Gaziyla alakali sorun yoktur. Klimayi soguk ufletmen lazim cama. Sicak veriyordum ben. Sanirim soguk denemem lazim

Bu tür buğu probleminde en net çözüm klimayı açmaktır. Zaten klima gazının uzun süre dayanabilmesi için kışın dahi arasıra 5-10. Dakikalığına klimayı açmak gerekir.

• potasyum ve şeker..
    olmazsa gliserin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

klimanın havalandırması dahili sirkülasyona ayarlıysa cam buğulanabilir; havayı araç dışından almalısın...

Bu arkadaş ilk mesajda sorunu çözmüş. Boşa uzamış bir konu. Özellikle araçta 4-5 kişi olunca görün o buğu olayını paspasınız kupkuruda olsa ıslakta olsa çok enterese etmez o buğu nefesinizdeki su buharının camda yoğunlaşması. Tek giderken ve iki kişi giderken bile farkı anlayabilirsiniz. Hatta onu geçtim tempolu bir miktar yürüdükten sonra bile araca sakin bindiğinizden çok daha fazla camınız buğu yapar.
  • Dün ben de ön camdaki buğuyu bir türlü çözemedim.Buğu çözme düğmesine bastım.Otomatik olarak klima devreye giriyor ama buğu çözülmedi.Bezle sildim mecburen.
    Oysa daha önce buğu çözme düğmesine basınca kısa sürede buğuyu çözüyordu.Bir de şunu farkettim.Arabanın motoru ısındığında yönlendirmeyi ön cama yaptım ancak bir baktım sıcak yerine soğuk üflüyor.Yönlendirme nereye olursa olsun sürekli soğuk hava veriyor oysa motorun ısındığı hararet göstergesinden belli.Sorun ne olabilir sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Polen filtresinin bir yonu oldugunu dusunmuyorum. Zaten varsa bile ters takmaniz imkansiz gibi birsey. Ya surgulu bir sistem koyuyorlar yada mandalli. Yani her halukarda uyumlu sekilde takman gerekir. Butun araclarimin boyle ufak tefek seylerini kendim degistirirm ve hepsinde boyle oldugunu gordum.

Koku okayina gelince normal olan birsey. Yani normal derken eger klimayi soguk konumda yazin kullandiginda araci durdurmadan once bir sure klima kapali olarak fani calistirmazsan klimanin sogutma yaparken olusturdugu nem borularda yosunlanma tarzi bir olusum yaratir. Buda kotu kokuya neden olur. Yazin klima acik sekilde yolculuk yaptiginda araci kapatmadan once klimayi kapatip fani yuksek hizda bir sure calistir ki nemi kurutsun.

Cami aralik biraktiginda iceri su girmemesi icin de cam ruzgarligi kullanmak gerek. Hatta kisin cami pek acmasan bile ruzgarlik gerekli. Gerci benim aracimda da yok ama gerekli iste. Hele borde benim gibi sigara kullaniyorsan...

yanılıyorsunuz. polen filtresinin ters takılması söz konusu. polen filtreleri elbette modelden modele değişiyordur ama genelde üzerinde bir ok işareti bulunur ve 'air flow' yani havanın akacağı yönü bu okla göstermiş olur. doğru takılmazsa araba buğu yapar. bizzat yaşadım. çıkarıp ters çevirdim taktım. buğu sorun çözüldü...

• Arkadaşlar merhaba,bu gün akşam işten çıkışta aracımın arka camında 50 kuruş büyüklüğünde tüm reziztans üzerinde yani tüm camda sıralı şekilde nemlenmeler vardı.Hava yağışlı idi içeri su alsa hava soğuk nemlenme her yerde olur sadece arka camda olmaz doiye düşünüyorum.Böyle bir durumla karşılaşan oldumu acaba.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.