Şimdi Ara

Karlı Havada Cam Buğusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar beyler. Bugun islerim dolayisiyla disari cikmam gerekti. Araci aldim ciktim yola. Sabah giderken hicbirsey yoktu. Hafiften ciseliyordu yagmurla karisik kar. Islerimi hallederken kar tipiye donustu. Heryer kar oldu. Ancak bir sorunum olustu. On cam muthis sekilde bugulaniyordu. Klimayi on cama verdim. Yine kar etmedi. Camlar komple bugulandi. Siliyorum ardindan hemen bugu kapliyor. Neyse markete girip ufak bi cekcek aldim. Bir nebze ise yaradi. Ancak gecici bir cozum oldu. Bugulu bugulu yol aldim mecburen. Sizde durum nedir? Bu sekilde oluyormu? Ayrica cozumunuz nedir? Bi konu vardi kristal kedi kumu ise yariyor diye. Yararmi acaba bu gunlerde?

Simdi klimaciyi aradim. Adamin dedigi. Abi klima gazi yoksa klima motoru devreye girmez. Dolayisiyla klima calismaz. Gaziyla alakali sorun yoktur. Klimayi soguk ufletmen lazim cama. Sicak veriyordum ben. Sanirim soguk denemem lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 30 Aralık 2014; 17:00:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• klimanın havalandırması dahili sirkülasyona ayarlıysa cam buğulanabilir; havayı araç dışından almalısın...
  • Paspaslar ya da döşemeler ıslanıyor sonra buharlaşınca buğu yapıyor çözümünü ben de merak ediyorum. Kauçuk paspas alarak biraz önledim ama onlar da ıslanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

klimanın havalandırması dahili sirkülasyona ayarlıysa cam buğulanabilir; havayı araç dışından almalısın...

Bildigim kadariyla havayi disaridan alirsa daha az bugu oluyor. Dolayisiyla ic sirkulasyonu kapali tutuyorum. Disaridan hava almamasimi lazim tam olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Paspaslar ya da döşemeler ıslanıyor sonra buharlaşınca buğu yapıyor çözümünü ben de merak ediyorum. Kauçuk paspas alarak biraz önledim ama onlar da ıslanıyor.

Paspaslar okadar islanmistiki dosemeye dogru gidiyordu nerdeyse su. 3 kere disari cikarip silkeledim. Net bir cozum bulamadim bu ise. Bugu spreyi varmis. Ama kimisi daha beter ediyor

• havayı kesinlikle dışarıdan alması lazım iç sirkülasyonun kapalı olması doğru hareket...
  • Arkadaşım klima ne alaka bu havada ,kaloriferin havasını dışarıdan içeriye olacak şekilde ayarla, başka birşeye gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klimanın halledemediği cam buğusu hiç görmedim. yeterince beklememiş olabilir misiniz?
  • klima önerisi doğrudur. klimayı açarak sıcak yada soğuk hava verdiğinde, buğular anında kaybolur.
    aracımdaki sıcaklık neye ayarlı olursa olsun, buğu çözme tuşuna bastığım anda, klima devreye giriyor ve buğu anında kayboluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Arkadaşım klima ne alaka bu havada ,kaloriferin havasını dışarıdan içeriye olacak şekilde ayarla, başka birşeye gerek yok

Hocam klimanim havayi kurutma ozelligi var. Sende deneyebilirsin. Bi klima acikken birde kapaliyken havayi cama ver. Farki gorursun.

• Buğu çözme tuşuna basıyorum 10 saniye sürmüyor buğunun kaybolması .Bu esnada havalandırma otomatik en yüksek devirde dışardan hava alıyor, resistansları çalıştırıyor ve klimayı da otomatik açıyor.
    Manuel klimalarda ön cama verip klimayı açmak gerekir, hızl bi şekilde buğunun açılması lazım.Eğer olmuyorsa klima çalışmıyor olabilir, havalandırma iç sirkülasyonda kalmış olabilir, araç paspasları çok ıslaksa da bu sebep olabilir ama ben paspaslardan dolayı çok uzun süre gecikme yaşamadım şahsen.Misal 10 saniyede çözülüyosa buğu en fazla 30 saniye sürmüştür.( 2012 fiesta)

Ekleme: Sonax buğu önleyici kullandım işe yaramıyor hatta içerde bir tabaka bırakıyo daha kötü yapıyor, kullanmadım daha sonra.Diğer markalarında işe yarayacağını düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymetu -- 30 Aralık 2014; 16:41:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olur böyle şeyler

klimanın halledemediği cam buğusu hiç görmedim. yeterince beklememiş olabilir misiniz?

Normalde yagmurlu havada en ufak kademede bile ise yariyordu. Ama bugun yari kademeye aldim gene olmadi. Cekcekle cami sildim. Siler silmez gene bugu oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 30 Aralık 2014; 16:49:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

Buğu çözme tuşuna basıyorum 10 saniye sürmüyor buğunun kaybolması .Bu esnada havalandırma otomatik en yüksek devirde dışardan hava alıyor, resistansları çalıştırıyor ve klimayı da otomatik açıyor.
    Manuel klimalarda ön cama verip klimayı açmak gerekir, hızl bi şekilde buğunun açılması lazım.Eğer olmuyorsa klima çalışmıyor olabilir, havalandırma iç sirkülasyonda kalmış olabilir, araç paspasları çok ıslaksa da bu sebep olabilir ama ben paspaslardan dolayı çok uzun süre gecikme yaşamadım şahsen.Misal 10 saniyede çözülüyosa buğu en fazla 30 saniye sürmüştür.( 2012 fiesta)

Ekleme: Sonax buğu önleyici kullandım işe yaramıyor hatta içerde bir tabaka bırakıyo daha kötü yapıyor, kullanmadım daha sonra.Diğer markalarında işe yarayacağını düşünmüyorum

Aslinda aklima klima gazi geliyor. Paspaslar cok islanmisti. Buna ragmen klimanin cozmesi lazim diyorsaniz sorunu klimada aramam gerek o zaman?

Sonaxin o urunu mevcut bende. Bes para etmez. Dedigin gibi daha kotu yapiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 30 Aralık 2014; 16:50:14 >

• klimanın üzerinde buğu açma tuşu mevcut yada benimkinde mevcut buna basınca olan şey , klima açılıyor ve en sıcak şekilde kanallardan camlara hava iletiliyor. bu arada klima içerideki nemi çekip dışarı atıyor ve nem seviyesi normale döndüğünde klima devreden çıkıyor. Benim aracımda sistem böyle işliyor. Tahminimce diğer markalarda da aynıdır. İki gündür bu şekilde kullanıyorum aracımı gram buğu olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

klimanın halledemediği cam buğusu hiç görmedim. yeterince beklememiş olabilir misiniz?

Normalde yagmurlu havada en ufak kademede bile ise yariyordu. Ama bugun yari kademeye aldim gene olmadi. Cekcekle cami sildim. Siler silmez gene bugu oldu.

Muhtemelen klimada problem olabilir, gazında yada başka türlü.
    Normalde içeri sıcak hava veriyoruz ama bu hava dışarıda da kar yağıyosa zaten çok nemli.Yani içeri sıcak ve nemli hava basmış oluyoruz, bu da soğuk camla buluşunca direk yoğunlaşır.
    Klimadan değilse ,biraz araç motoru sıcaksa ,en ekstrem koşullarda bile 2-3 dakkada buğunun açılması lazım.Klima gazına baktırın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

Muhtemelen klimada problem olabilir, gazında yada başka türlü.
    Normalde içeri sıcak hava veriyoruz ama bu hava dışarıda da kar yağıyosa zaten çok nemli.Yani içeri sıcak ve nemli hava basmış oluyoruz, bu da soğuk camla buluşunca direk yoğunlaşır.
    Klimadan değilse ,biraz araç motoru sıcaksa ,en ekstrem koşullarda bile 2-3 dakkada buğunun açılması lazım.Klima gazına baktırın derim

Simdi klimaciyi aradim. Adamin dedigi. Abi klima gazi yoksa klima motoru devreye girmez. Dolayisiyla klima calismaz. Gaziyla alakali sorun yoktur. Klimayi soguk ufletmen lazim cama. Sicak veriyordum ben. Sanirim soguk denemem lazim

• kış günü klima ne alaka onu anlamadım motor yeteri kadar ısınınca kalorifer ile (sıcak hava) çözülür cam buğusu, motor soğuksa ısınana kadar idare etmek lazım bazen soğuk hava veriyorum oda işe yarıyo ama her zaman değil, benim tecrübelerim bu yönde. bir de camı açınca buğu kalmıyor tabi donuyosun o başka mesele :)) otomobil üreticileri arkadaki gibi cam rezistanslarından ön camlara neden koymaz acaba..
  • 2 saattir yoldayim, bugusuz arabanin sirri, sicaklik ayarini sicaga getirin ama tam sonuna degil yuzde seksen diyelim, yonlendirme on cama, fan hizi duruma gore ayarlanacak, ve klimanin isigini yakin, sadece araciniz buyukse arka cam bugulaniyor onuda resistans ike halledeceksiniz. unutmadan hava alimi tusuda disaridan hava almaya ayarli olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tniaskrad kullanıcısına yanıt
    Benim eski araç ford transitte ön camda ısıtma vardı reziztanslı koyuyo adamlar.
  • Havayı ön cama verip pencereleri karşılıklı olarak bir miktar açın. Buğu çok hızlı bir şekilde kaybolacaktır. Eğer ayaklarınız ya da üstünüz ıslaksa kuruyana kadar buğulanma devam eder. Nem gidince sıcak kalorifer havası Buğu önlemeye yeterli olur sanırım. Ki araç dışardan gizlice su almıyorsa

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.