Şimdi Ara

Karlı Havada Cam Buğusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
2.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • içerden temizle camı camsil veya sabunlubez
  • geçenlerde benimde başıma geldi camın buğusundan yol görülmüyodu klimada işe yaramıyodu aracı kenara çekip 1-2 dk klima açık vaziyette bekledim bir anda camın buğusu kayboldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Polen filtresinin bir yonu oldugunu dusunmuyorum. Zaten varsa bile ters takmaniz imkansiz gibi birsey. Ya surgulu bir sistem koyuyorlar yada mandalli. Yani her halukarda uyumlu sekilde takman gerekir. Butun araclarimin boyle ufak tefek seylerini kendim degistirirm ve hepsinde boyle oldugunu gordum.

Koku okayina gelince normal olan birsey. Yani normal derken eger klimayi soguk konumda yazin kullandiginda araci durdurmadan once bir sure klima kapali olarak fani calistirmazsan klimanin sogutma yaparken olusturdugu nem borularda yosunlanma tarzi bir olusum yaratir. Buda kotu kokuya neden olur. Yazin klima acik sekilde yolculuk yaptiginda araci kapatmadan once klimayi kapatip fani yuksek hizda bir sure calistir ki nemi kurutsun.

Cami aralik biraktiginda iceri su girmemesi icin de cam ruzgarligi kullanmak gerek. Hatta kisin cami pek acmasan bile ruzgarlik gerekli. Gerci benim aracimda da yok ama gerekli iste. Hele borde benim gibi sigara kullaniyorsan...

Ruzgarligim var hocam. Ama oyle an oluyorki yanindan bi araba geciyor komple yikiyor seni. O yuzden acmiyorum.. Su kar yagisi bir azalsin o ara baktiracagim. Yalniz filtre kagit filtre. Onu ve arkasi arasinda fark goremedim. Normalde bi celtik birsey olur. Ama o da yoktu. Ne bileyim artik. Oyle bisey iste

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

içerden temizle camı camsil veya sabunlubez

Cam temizdi hocam. Onla alakali degil durum

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

quote:

mesele hijyen değil zaten yarın arabaya bindiğinde camsil ile ıslattığın peçeteyle cama adını yaz farkı göreceksin.
  • Gençler, camdaki buhar ıslak paspastan değil insan nefesinden olur. Paspastan olması için paspasın kurumaya başlaması lazım ki, bu da kışın uzun zaman alır. Halbuki arabaya binip yola çıktıktan sonra hemen buğulanma başlar.

Buğu gidermek için klima-kalorifer sistemindeki üfleme yönünü ÖN CAM sembolüne getireceksiniz. Sıcaklık ayarı SICAK'ta olacak. Dışarıdan içeri hava girişi AÇIK olacak ve klima çalışacak.

Ya da, eski magirus dolmuşlardan birinin şöföründe gördüğüm gibi : ön cama camsili spreyleyip silmeden öyle bırakacaksınız. Uzun bir süre buhar tutmaz. Tabi aracınız kıymetli ise, sıktığınız camsil camdan süzülüp aşağıya nere gider bilemem?
  • quote:

quote:

quote:

mesele hijyen değil zaten yarın arabaya bindiğinde camsil ile ıslattığın peçeteyle cama adını yaz farkı göreceksin.

Deneyeyim bi ama kalici olarak cozmek lazim olayi

• Dostom M*gros marketten Aut* kit buğu önleyici aldım.

Çok kaliteli olmasa da baya işe yaradı. Evde banyo aynasında denedim mükemmel yarım duştan sonra çok az bir buğulanma oluyor o da rahatsız etmiyor.

2 dk bekliyorsun sıkıp sonra fiber bezle yedirerek siliyorsun min 3 gün götürüyor.
  • quote:

quote:

Sabunlu bez olayı doğru ama en iyisi sirkülasyonu dışarıdan içeri yapmak kesin çözüm, dahada iyi ısınıyor araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Dostom M*gros marketten Aut* kit buğu önleyici aldım.

Çok kaliteli olmasa da baya işe yaradı. Evde banyo aynasında denedim mükemmel yarım duştan sonra çok az bir buğulanma oluyor o da rahatsız etmiyor.

2 dk bekliyorsun sıkıp sonra fiber bezle yedirerek siliyorsun min 3 gün götürüyor.

Peki camda denedinmi hocam? Cok gordum kullanipta daha kotu oldu diyen

• Camdaki buğunun sebebi içerdeki nem. Klimayı açarak nemi azaltmak buğuyu daha çabuk gidermeyi sağlar. Soğuk üflemesine gerek yok. Sıcak da üflese klima devredeyken ekstra olarak içerdeki nemi de alır.

Yalnız siz, paspaslar aşırı ıslanıyordu diyorsunuz. İşin sebebini buralarda arayın. Ya klima tahliye borusu tıkalıydı ve klima suyu geri verdi. Ya da camların dibinden veya başka bir yerden paspasların oraya su sızması vardı.
    Tek sebep aracın içinde nem kaynağı bişey olması. Bunlara baktırın. Klima gazı, polen filtresi vs. bunlara sebep olmaz.
    Tahliye sorunu veya içeri su sızması ihtimalleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 31 Aralık 2014; 8:46:40 >
  • quote:

quote:

Evet yarıyor ama uygulama şöyle ;

Önce camın iç kısmını tertemiz siliyorsun fiber bezle. Sonra uygulama yapıp en az bir dk bekliyoruz. sonra kuru yüzeye uyguladığımız buğu önleyici iyice yediriyoruz.

yan camların bir tanesine denedim de çamur gibi bulanık oldu :) sonra akıllandım :) elimdeki malzeme de çok kaliteli değilmiş.

Daha kalitelisi olursa eminim daha işe yarar

• quote:

quote:

Buğu giderici bir sefer kullandım ve tövbe ettim. İçerden ne kadar bezle yedirerek sildimse bezle yine de yağlı bir tabaka bırakıyor. Gece karşıdan gelen far ışıklarıyla benzersiz bir yansıma şölenine şahit oluyorsunuz Görüşü kötü anlamda etkiliyor, ben çok rahatsız olmuştum.

• Klimayi en başta açmak gerekiyor. Bir keresinde içerde 5 kişi varken buğu çözücuye güvenmiştim. Buğunün gitmesi yarim saat surdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 31 Aralık 2014; 9:18:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşım aynı dertten bende muzdariptim konu açtım buraya sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu.
    Hiç bir kimyasal madde kullanmadım. Sadece sirkülasyonu iptal edip havayı dışarıdan aldım havanın çıkışını camlara yönelttim ayrıca sıcaklığı hafif kırmızıya yatık kırmızı ile mavi arasına aldım. Kurtuldum o dertten.

http://forum.donanimhaber.com/m_100039688/f_//tm.htm#100076743
  • quote:

quote:

quote:

Evet yarıyor ama uygulama şöyle ;

Önce camın iç kısmını tertemiz siliyorsun fiber bezle. Sonra uygulama yapıp en az bir dk bekliyoruz. sonra kuru yüzeye uyguladığımız buğu önleyici iyice yediriyoruz.

yan camların bir tanesine denedim de çamur gibi bulanık oldu :) sonra akıllandım :) elimdeki malzeme de çok kaliteli değilmiş.

Daha kalitelisi olursa eminim daha işe yarar

Ilkonce klimaciyla bi goruseyimde sonra onada bakariz artik

• quote:

Orijinalden alıntı: mmtilla

Selam arkadaşım aynı dertten bende muzdariptim konu açtım buraya sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu.
    Hiç bir kimyasal madde kullanmadım. Sadece sirkülasyonu iptal edip havayı dışarıdan aldım havanın çıkışını camlara yönelttim ayrıca sıcaklığı hafif kırmızıya yatık kırmızı ile mavi arasına aldım. Kurtuldum o dertten.

http://forum.donanimhaber.com/m_100039688/f_//tm.htm#100076743

Aynen oyle yapiyorum bende. Baska atladigim birsey varmi bilmiyorum. Birdahaki surusumde tekrar gozden gecirecegim durumu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ymetu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Olur böyle şeyler

klimanın halledemediği cam buğusu hiç görmedim. yeterince beklememiş olabilir misiniz?

Normalde yagmurlu havada en ufak kademede bile ise yariyordu. Ama bugun yari kademeye aldim gene olmadi. Cekcekle cami sildim. Siler silmez gene bugu oldu.

Muhtemelen klimada problem olabilir, gazında yada başka türlü.
    Normalde içeri sıcak hava veriyoruz ama bu hava dışarıda da kar yağıyosa zaten çok nemli.Yani içeri sıcak ve nemli hava basmış oluyoruz, bu da soğuk camla buluşunca direk yoğunlaşır.
    Klimadan değilse ,biraz araç motoru sıcaksa ,en ekstrem koşullarda bile 2-3 dakkada buğunun açılması lazım.Klima gazına baktırın derim

Simdi klimaciyi aradim. Adamin dedigi. Abi klima gazi yoksa klima motoru devreye girmez. Dolayisiyla klima calismaz. Gaziyla alakali sorun yoktur. Klimayi soguk ufletmen lazim cama. Sicak veriyordum ben. Sanirim soguk denemem lazim

Ilginc bir durum.A/C acikken hic bugu yasamiyorum kullandigim araclarda.Ustelik hep sicak ufletiyorum cami.

Belki annemin 2003 toyota yarisinde sadece arka kapi camlarinda hafif bugu yasamis olabilirim tam hatirlamiyorum ama olmama ihtimali de yuksek.

Kisacasi hic yasamadim bu sorunu.Belki baska yerde bi sorun olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

quote:

quote:

quote:

klimanın halledemediği cam buğusu hiç görmedim. yeterince beklememiş olabilir misiniz?

Normalde yagmurlu havada en ufak kademede bile ise yariyordu. Ama bugun yari kademeye aldim gene olmadi. Cekcekle cami sildim. Siler silmez gene bugu oldu.

Normalde içeri sıcak hava veriyoruz ama bu hava dışarıda da kar yağıyosa zaten çok nemli.Yani içeri sıcak ve nemli hava basmış oluyoruz, bu da soğuk camla buluşunca direk yoğunlaşır.
    Klimadan değilse ,biraz araç motoru sıcaksa ,en ekstrem koşullarda bile 2-3 dakkada buğunun açılması lazım.Klima gazına baktırın derim

Simdi klimaciyi aradim. Adamin dedigi. Abi klima gazi yoksa klima motoru devreye girmez. Dolayisiyla klima calismaz. Gaziyla alakali sorun yoktur. Klimayi soguk ufletmen lazim cama. Sicak veriyordum ben. Sanirim soguk denemem lazim

Ilginc bir durum.A/C acikken hic bugu yasamiyorum kullandigim araclarda.Ustelik hep sicak ufletiyorum cami.

Belki annemin 2003 toyota yarisinde sadece arka kapi camlarinda hafif bugu yasamis olabilirim tam hatirlamiyorum ama olmama ihtimali de yuksek.

Adam oyle dedi ama onla alakali oldugunu sanmiyorum. Mantik yurutuyorum. Klimayi acinca bugunun gitmesi lazim. Klima ile ilgili sorun varki bugu gitmiyor. Dolayisiyla klima ve havalandirma isi yapan bi yere ugramam gerekli

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam oyle dedi ama onla alakali oldugunu sanmiyorum. Mantik yurutuyorum. Klimayi acinca bugunun gitmesi lazim. Klima ile ilgili sorun varki bugu gitmiyor. Dolayisiyla klima ve havalandirma isi yapan bi yere ugramam gerekli

Kesinlikle hemfikiriz.Sirkulasyonu disaridan iceri sekilde ayarlayip A/C acmaniza ragmen bugu gitmiyorsa ya gazdandir ya da klima sistemi ile alakali bir sistemde sorun olabilir.

Klima petegini , hortumlarini kontrol ettirin.Belki petekten gaz kaciriyordur ve bu yuzden buguyu alamiyordur.Ac acikken soguk ufluyor mu denediniz mi ? Ufluyorsa petekte kacak yoktur bu sefer klima sistemini kontrol ettirin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.