Şimdi Ara

Kars istanbul 1500 km yol hakkinda bilgisi olan varmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: nizam1292

http://www.opet.com.tr/tr/HizliIstasyonArama.aspx?cat=3&id=32

burdan opet olan illere tıkayarak bakabilirsin.

ıgdır ve van da opet var gozukuyor dostum

doğuda opet yok SUNPET var opetin yan kuruluşu
    ben opetten sadece hizmet olarak memnunum mazotu pek iyi değil
    öncelikle total bp ve shellden almaya dikkat edicem bakalım neler olcak yolda allah büyük
    birde çok tavsiye ettiler denk gelirse LUKOİLden alcam

doğuda opet olmaz mı hocam,
    sivastan sonra refahiyenin girişinde Esedaşın tesisleri var yakıt olarak shell kullanıyorlar orda dinlenebilirsin,
    opet refahiyeden 10km sonra var.erzincanda yine opet var.erzurumda var.
    sivastan sonra refahiyenin girişinde ya da cıkısında,erzincanın hem girişinde hem cıkısında ikisi sabit birisi
    gezici radar var.erzincan-erzurum arasında tercan,aşkale ilçelerinin cıkısında Erz.un girişinde bayramda radar var.

buarada sivastansa şu güzergah bana daha mantıklı geliyor:
    http://www.illerarasimesafe.com/?nereden=istanbul&nereye=kars&tab=guzergah

• quote:

Merhaba arkadaşlar bu gece 02,00 gibi yola çıkmayı düşünüyorum
    İSTANBULDAN -KARS'A tahmini yol 1500 km
    aracım 2010 model reno symbol 1,5 dcı 85 beygir
    tek şoför olucam araçta yolda fazla yorulmamak dinç ve uykusuz kalmak için neler tavsiye edersiniz
    birde en çok beni endişelendiren kalitesiz mazot almak yolda hangi istasyonlardan mazot almalıyım
    daha önce bu yolculuğu yapmış arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

slow müzik kesinlikle dinlemeyin çok gürültülü de olmasın
    yanınızda birileri olacaksa arada sohbet edin çok sessiz kalmayın, uykunuzu çok getirmese bile reflekslerinizi zayıflatır uzun yol
    son olarak şahsi fikrim yolu boş veya çok düz görünce hemen gaza asılıp biraz zamandan kazanayım demeyin
    kışın yazın farketmez ara ara camı açıp yüzünüze temiz hava çarpın
    kazasız belasız yolculuklar olsun

• 1-Nescafe Express diye kutu soğuk içecekler de var kafein içeren. Tadı da güzel, 2 3 tane onlardan alın
    2-Topkek, çubuk kraker vs alın
    3-Su alın
    4-Telefonun şarjını doldurun
    5-Yanınıza kalın giysiler alın
    6-Yola çıkacağınızı birkaç kişiye haber edin
    7-Cam suyunu doldurun
    8-Allah'tan hayırlı bir yolculuk dileyin ve yola koyulun

• yollar eskiye göre düzgün ama doğuda yol yapım çalışmaları hiç bitmiyor, heryıl yapılıyor yine bozuluyor.yine de fazla kasmaya gerek yok sadece üzümlü-tercan arasına dikkat (gündüz vakti geçmek lazım)
    yol üzerinde fazla tesis yok malesef
    erzincanda esadaş tesisleri var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CouragePapillon

1-Nescafe Express diye kutu soğuk içecekler de var kafein içeren. Tadı da güzel, 2 3 tane onlardan alın
    2-Topkek, çubuk kraker vs alın
    3-Su alın
    4-Telefonun şarjını doldurun
    5-Yanınıza kalın giysiler alın
    6-Yola çıkacağınızı birkaç kişiye haber edin
    7-Cam suyunu doldurun
    8-Allah'tan hayırlı bir yolculuk dileyin ve yola koyulun

nescafe soğuk kahvesinden alıcam yolda
    telefonumun şarzı full
    kalın elbisem var
    yola çıkacağımı herkes biliyor
    birde enerji içeceği alıcam yanıma iyi geliyor dediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Merhaba arkadaşlar bu gece 02,00 gibi yola çıkmayı düşünüyorum
    İSTANBULDAN -KARS'A tahmini yol 1500 km
    aracım 2010 model reno symbol 1,5 dcı 85 beygir
    tek şoför olucam araçta yolda fazla yorulmamak dinç ve uykusuz kalmak için neler tavsiye edersiniz
    birde en çok beni endişelendiren kalitesiz mazot almak yolda hangi istasyonlardan mazot almalıyım
    daha önce bu yolculuğu yapmış arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

slow müzik kesinlikle dinlemeyin çok gürültülü de olmasın
    yanınızda birileri olacaksa arada sohbet edin çok sessiz kalmayın, uykunuzu çok getirmese bile reflekslerinizi zayıflatır uzun yol
    son olarak şahsi fikrim yolu boş veya çok düz görünce hemen gaza asılıp biraz zamandan kazanayım demeyin
    kışın yazın farketmez ara ara camı açıp yüzünüze temiz hava çarpın
    kazasız belasız yolculuklar olsun

deiklerinizin hepisni yapıcam
    iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum saolun allah razı olsun

• Emniyet Kemerini takmayı Asla unutma
    Hiç bir riske girme, En ufak bir kazada seni seven insanların sensiz kaldığında ne hale geleceğini düşün.
    Aşırı Hız yapma
    Sen iyi şöför olabilirsin ama trafikteki herkes iyi ve dikkatli şöför değil.
    Her sürücüyü potansiyel tehlike olarak gör ve hiç bir sürücüye kendini emanet etme.
    Yüzün sürekli gülsün, Bu motorcuların bir lafıdır aslında suratın asıkken motorsiklet kullanma. Otomobil içinde geçerli.

Ve Uykun geldiğinde asla ama asla ona direnme, Çek uygun bir yere yatır koltuğu 1-2 saat arasına alarmı kur ve dinlen.
  • dostum valla bi arkandan su dökmediğimiz kaldı bak sağ sağlım git gel forum seni seviyor
  • Hayırlı yolculuklar Dostum

Gece yola çıkacağına göre sabah havanın aydınlanıp güneşin vurduğu saatlerde uykun bastırabilir

Eğer cam kapalı araç kullanıyorsan arasıra camı 1-2 dakikalığına aç hem ses hem rüzgar kendine getirir bir nebzede olsa

Mola verdiğin yerlerden ve genel yol durumundan dönüşte bir ifadeni alırız
  • quote:

dostum valla bi arkandan su dökmediğimiz kaldı bak sağ sağlım git gel forum seni seviyor

saolun bende hepinizi çok seviyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Hayırlı yolculuklar Dostum

Gece yola çıkacağına göre sabah havanın aydınlanıp güneşin vurduğu saatlerde uykun bastırabilir

Eğer cam kapalı araç kullanıyorsan arasıra camı 1-2 dakikalığına aç hem ses hem rüzgar kendine getirir bir nebzede olsa

Mola verdiğin yerlerden ve genel yol durumundan dönüşte bir ifadeni alırız

bütün yol bilgilerini anında sizlerle paylaşıcam an ve an
    ben aslında gece yolculuğunu seviyorum ama babamda ilal gündüz daha çok yol yapalım diyor tır kamyon otobüs şoförleri gece uyurlr yolda diyor
  • Hayırlı yolculuklar cihanair.

Aşırı hız yapma. Gözlerin açıkkende uyuyabileceğini unutma. Dalıp gidiyor insan istemeden.

Müzik seçimini dikkatli yapmanı öneririm seni uyumaktan alıkoyacak müzikler seçersen iyi olur.

Kutu içeceklerde iyidir, Nescafe , Cola vs. .

Çok sık olmasada mutlaka mola ver. Temiz hava önemlidir.

Emniyet kemerini ve hız sınırılarınıda unutmadan güle güle git .güle güle gel.
  • hayırlı yolculuklar.

bu arada haddime değil ama sormadan edemeyeceğim.sizi karsa kadar tek başınıza direksiyon sallamanıza iten sebep nedir?

hayır,sadece birazda zevk meselesi diyorsanız,bende sık sık aracımla bu tür uzun yolculuklara tek başıma çıkıyorum.arabalı seyyah gibi yani
  • Yolunuz açık olsun
  • sahuru yolda yapıcaz büyük patron öyle uygun gördü
    şimdi yola çıkıyoruz arkadaşlar hakkınız helal edin bilmedende olsa kimin kalbini kırdıysam özür dilerim

en büyük marka vw bunu unutmayın ama

yolda yol durumları çalışmalr hakkında bilgiler vericem
  • Bütün arkadaşlar zaten dikkat etmeniz gereken her şeyi söylemiş. Güncelliğini kaybetmeyecek konu olduğu için bazı şeyleri tekrar hatırlatmakta fayda var.

+Uykunuz geldiği an da yola devam etmeyin.Petrol istasyonuna çekip arkada en az 1 saat uyuyun.Bu basit bir şey gibi görünse de hem yolculuk ettiğiniz kişileri hem de trafikte ki insanları güvene alacak kadar hayati önem taşıyor.

+Arabayı arada değişerek kullanacaksanız gözlerinizi dinlendirme şansı bularak daha dikkatli süreceksiniz. Eğer tek kullanacaksanız sık sık mola verin,muhabbet edin.

+Yolda ki çeşmeler de mümkün olduğunca durun yüzünüzü yıkayın,dikkatinizi toplayın.

+Şeritlerin puslanmaya,her şeyin yolunda gittiğine inanmaya başladığınız anda gözleriniz açık olsa bile bilinciniz kapalı gibi uyuyorsunuz demektir. Yorgunluk belirtisi gördüğünüz anda aracınızı durdurun.Yarım gün,tam gün neyse geç gidin.Bir şey kaybetmezsiniz emin olun.

Kolay gelsin,iyi sürüşler.

• redbul iç açılırsın uykun kaçar 24 saat ayakta tutan kahvemsi şeyler var yani 24 saat seviştiren şey heralde ayakta tutar diye düşünüyorum sonra benzin PO dan alırsın bence molasızda gidebilirsin ama symbol dayanır mı bilmem
  • Hayırlı Yolculuklar
  • Hayırlı yolculuklar fotoları bekliyorummutlaka.Ardahan,Erzurum,Kars tan enstantaneler gelir umarım.Eski görev yerim o coğrafya ...
  • quote:

quote:

dostum valla bi arkandan su dökmediğimiz kaldı bak sağ sağlım git gel forum seni seviyor

saolun bende hepinizi çok seviyorum

Hayırlı yolculuklar Güzel yerlerde fotoğraf çekip paylaşırsan seviniriz. Doğu tarafına pek gitmedim nasıl olmuş yollar bakarız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.