Şimdi Ara

Karşı tarafın tutarı benim tramere yazılmış yalanı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne zmn yüksek tutarlı bir kaza olsa hep aynı bahane " karşı tarafın miktarı benim aracıma yazıldı "

arkadaşlar böyle bir şey varmı ? çevremde birçok kişi kaza yaptı her araca kendi aracının bedeli yazıldı.Karşı tarafın tutarının yazıldğını hiç duymadım ?

• Benim bildiğim karşı tarafın hasarları senin sigortandan karşılanırsa bedelsiz kayıt oluşuyor. Örneğin KZ1 28/11/2012 Çarpma KTT vb.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5-6 yıl önce vardı böyle bir olay. 2 parça boyaya 5-6bin tl çıkan vardı forumda.
  • Teyzem 6 ay önce kaza yaptı karşı tarafın 1500 lira masrafı teyzemin sigortasından karşılandı, plakadan tramer sorgulatınca tramer kaydı çıkmıyor. Şaseden sorgulatınca sadece o tarihte kaza yaşandığı bilgisi geliyor.

• Şimdi 2 parça boyaya 5-6 bin lira hasar nasıl çıkar? Yetkili servise yaptırırsanız, tampon braketini dahi değiştirirler ve fiyata yansıtırlar.
  • bana vurdular 2 sene evvel.adam direk vurdum yazdı yüzde yüz suçlu oldu.verdik kaportaya 7000lira masraf çıkardı karşı tarafa.Ona da tamam ama gel gör benim arabamın tramer kaydında direk 7000 gözüküyor biri bana bunu anlatsın
  • Yalanın babası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mantık olarak masraf hangi araca yapıldıysa onun tramerine işlenmesi lazım.

Adam trafik kurallarına uymadi başka bir aracın kaza yapmasına sebep oldu, araç pert oldu diyelim. Onun aracında hiç hasar olmasa, pert olan araç 100bin olsa. Hatasız araca 100bin tramer mi yazılacak yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtesemmatrix M kullanıcısına yanıt
    Anormal olan ne? 7000 TLlik hasar sizin araçta oluşmadı mı ?
  • muhtesemmatrix M kullanıcısına yanıt
    Anlatacak ne var bunu anlayamıyonuz mu? Hasar kaydı kaza yapan arabada olmayacaksa nerde olcak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hasar, zorunlu trafik sigortası üzerinden tamir edilmiş ise;karşı tarafın gideri yazılıyor.
    Bizzat başıma geldi.Bu yüzden ufak bir tramer kaydım var.
  • Alayı yalan o rakam varmış gibi fiyatlayın bunların tamamı ya lan
  • Siz inanmak istedikten sonra kuş pisledi, hasar kaydı bundan geliyor deseler inanırsınız.

Bu lafları yazıp araba satan kişilere dolandırıcı diyorsunuz ama iyi arabayı ucuza kapattım zihniyle aslında siz satıcıyı dolandirmak istiyorsunuz. O da sizi dolandırıyor.

2 parça boya ya 6 bin lira masraf çıkmış diyen arkadaş, eminim sadece pasta cila yapmışlardır. Zaten kaza yapınca arabanın bir kaportası çiziliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: aprmo

Hasar, zorunlu trafik sigortası üzerinden tamir edilmiş ise;karşı tarafın gideri yazılıyor.
    Bizzat başıma geldi.Bu yüzden ufak bir tramer kaydım var.
    Bu nasıl oluyor, başka aracın masrafı size yazılıyor, kanıtınız varsa itiraz edin silsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatkarah

Bu nasıl oluyor, başka aracın masrafı size yazılıyor, kanıtınız varsa itiraz edin silsinler.

Alıntıları Göster
    Özür dilerim.Şimdi baktım.Sadece kazaya karıştığını belirterek karşı tarafın hasar tutarını yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

Anormal olan ne? 7000 TLlik hasar sizin araçta oluşmadı mı ?
    bazıları diyor ki karşı tarafa yaptırdığım için miktar bende değil karşı tarafın arabasının tramerin de gözüküyor demiş hocam
    onlara dedim bende normal olduğunun farkındayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Benim bildiğim karşı tarafın hasarları senin sigortandan karşılanırsa bedelsiz kayıt oluşuyor. Örneğin KZ1 28/11/2012 Çarpma KTT vb.
    Aynı durum benim aracımda da var.
    Önceki sahibi 1 kaza yapmış tramerde fiyat yazmıyor.
    Ve benim arabamın sürücü airbagi açılmış.

• Masraf hangi araca yapıldıysa, onun tramerine yazar.

2 araç kazaya karıştı. Araçlardan biri A, diğeri B olsun.

Kazada B aracı %100 kusurlu. A aracının mesela 5.000 lira masrafı B aracının kasko/sigortasından karşılanacaksa oluşacak hasar kayıtları şöyledir;

A -> Çarpışma 5.000 lira
    B -> Kendi aracındaki hasarı kasko/sigortadan yaptırırsa, sigortadan aldığı ödeme kadar; Çarpışma - .... lira | Kasko/sigortadan faydalanmaz, dışarda kendi yaptırırsa KTT - Çarpışma (Kaza Tespit Tutanağı)

Eğer tramer bilgisinde kaza görünüyor fakat tutar yazmıyorsa; araç kazaya karışmış, tutanak tutulmuş ve bir nedenden dolayı bu kaza sigorta şirketine beyan edilmiş fakat sigorta tarafından bir ödeme yapılmamıştır. Yani araç dışarıda yaptırılmış veya kazadan dolayı hiç hasar oluşmamış.

Eğer tutar yazıyora, o tutarın her bir kuruşu o araba için sigorta tarafından ödenmiş demektir.

Mesela arabanızla tek taraflı bir kaza yaptınız, araba pert oldu. Kaskodan paranızı aldınız. Bu arabaya "Ağır Hasar" yazar. Tutar görünmez, çünkü tamiri için ödeme yapılmamıştır. Sonra sigorta şirketi bu arabayı hasarlı bir şekilde satar, alan kişi "ekonomik" bir şekilde hasarı giderir, piyasaya da "ağır hasar" kayıtlı olarak satar fakat sigorta tarafından tamir için para ödenmediğinden tutar yazmaz.

Aksini iddia eden ya galericidir, ya da al satçı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 31 Ekim 2019; 11:51:53 >

• Klasik Galerici Sözü.

150.000 TL hasar kaydı var ama sigortadan para alabilmek için

Komple boyalı güneş yanığından dolayı ( Araba kaç takla attı bir Allah bilir)

Çıtır hasarlı ( Arabada ne kaput var ne altında malzeme var hiçbir şey kalmamış )

Km uzun yolda yapıldı ( O zaman şehir içi trafiği hanginiz oluşturuyor bre ...lar?)

• KZ1 yazıp para bilgisi olmayan araçları direk eliyorum ben. 2 kere denk gelip sorgulattım 2 side pert araç çıktı. Sorsan karşının hasarı yansıtıldı tramere diyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.