Şimdi Ara

[Karşılaştırma] Motorola Atrix vs Samsung Galaxy W

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
3.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ne kadar Motorola Atrix'in teknik özellik yönünden Samsung'daki karşılığı Galaxy R modeli olsa da fiyatlandırmadan dolayı forumda Galaxy W ile Atrix arasında kalanlar olduğunu görüyorum ve bundan dolayı almayı düşünenler için ufak bir karşılaştırma yapmaya karar verdim. Motorola Atrix'i yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım, Galaxy W ise bu akşam elime geçtiğinden henüz ayrıntılı olarak inceleme fırsatım olmadı ancak iki cihazın boyutlarını merak edenler için birlikte fotoğraflarını çektim.

Her iki cihazın teknik özelliklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.gsmarena.com/motorola_atrix-3709.php
    http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_w_i8150-4114.php

AnTuTu ve Quadrant sonuçları:

Motorola Atrix
    AnTuTu: 5137
    Quadrant: 2395

[Karşılaştırma] Motorola Atrix vs Samsung Galaxy W  [Karşılaştırma] Motorola Atrix vs Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W
    AnTuTu: 3805
    Quadrant: 1456

[Karşılaştırma] Motorola Atrix vs Samsung Galaxy W  [Karşılaştırma] Motorola Atrix vs Samsung Galaxy W

Not: Telefonların ikisinde de stock ROM yüklüdür ve micro SD kart takılı değildir.

Fotoğraf Çekimleri:

Motorola Atrix - - - - - - - - - - - - Samsung Galaxy W

Bunların haricinde cihazların karşılaştırmamı istediğiniz yönleri varsa elimden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Umarım almayı düşünenler için faydalı bir konu olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 21 Mayıs 2012; 3:05:18 >

• Teşekkürler, teknik anlamda güzel bir inceleme olmuş.
  • Güzel olmuş haco, makinen varsa eğer iki cihazında ekranları açık şekilde fotoğraflarını çekebilirsen ekran kalitesini de karşılaştırabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan

Güzel olmuş haco, makinen varsa eğer iki cihazında ekranları açık şekilde fotoğraflarını çekebilirsen ekran kalitesini de karşılaştırabiliriz.

Tamamdır, ekran karşılaştırmasını en yakın zamanda yapmaya çalışacağım.
  • Güzel karşılaştırma eline sağlık bilinçsizce bir karşılaştırma olsada fiyatdan dolayı iki telefon karşılaştırılıyor. Donanımsal olarak atrix sgs2 gibi üst düzey telefonlarla eş seviyede. En büyük eleştiriyi pentile ekranla yiyen atrixi samsungcular çok eleştirmişti ama Galaxy s3 de pentile ekranla geldi.

Güncel telefonların Quadrant puanları;

3213 - Samsung Galaxy S2,Üstünde 2.3.6 Kiessten - 1200mHz - erkutamca
    2931 - Motorola Atrix CM7 rom 1000 mhz- madmax50
    2266- Motorola Atrix -Stock rom 1000 mhz - sarppy
    2041 - Samsung Galaxy Nexus, 4.0.2 stock Rom - gurol
    1868 - Galaxy S i9000 - Darky JW1 2.3.6 Rom - HooMie
    1818 - LG Optimus Black P970 - 2.3.4 Zeus v5.03 rom - blackcurse
    1034 - Samsung Galaxy Tab 7.0 wifi P1010 - stock ROM - 2.2.1 - gurol

Atrix tegra 2 ile çok iyi işler başarıyor fakat stock rom performans anlamında çok yetersiz android 2.3.7 çekirdekli CM7 rom overclock olmadan 2931 puan çıkarıyor quadrant ile işte o zaman atrix gerçek gücünü gösteriyor.

• Atrix karşılaştırma videolarında diğer markalara göre ekranı cansız soluk duruyor,donanımı özellikleri süper ama bir telefonda ekran çok önemlidir, yanılıyor olabilirim ama galaxy s3 ile aynı ekran kullandıklarını zannetmiyorum, s3 oldukca canlı gözüküyor .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • atrix kendi seviyesindeki rakiplerine göre 1 numaradır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motorola nexus 6 incelemelerim
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ve ekran karşılaştırma testi...

• atrix'in ekranı çok daha iyi duruyor, ama benim telefondaki amoled clearblack ekrandan daha iyi olduğunu sanmıyorum.
  • Dış Mekan Çekimleri

Motorola Atrix - - - - - - - - - - - - Samsung Galaxy W

• Teşekkürler elinize sağlık.
  • samsung galaxy w ics güncellemesi alacak mıydı?
    fiyat performans olarak atrix iyi bir noktada duruyor ama samsung galaxy w de gayet güzel telefon.

ben de yeni bir android model almak istiyorum ama fiyat performansı ortalama olan bir model olsun istiyorum.
    1.4 ghz tek çekirdekli işlemci uzun süre işimi görür mü diye merak ediyorum. telefonu oyun konsolu gibi kullanan biri değilim.
    vodafone smart var, idare ediyorum mesela bununla. ekranı küçük ve donanımı yavaş diye değiştirmek istiyorum ama 4" büyüklüğünü de geçmek istemiyorum ergonomi dolayısı ile.

biraz bakınınca tek mantıklı model galaxy w gözüküyor. bir de bir dünya android model var deniliyor lafa gelince.
    alayım deyince fiyat performans olarak elle tutulur bir şey kalmıyor :)

telefon dediğin de 750-1000 lirayı geçmemeli arkadaş. yazık günah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

samsung galaxy w ics güncellemesi alacak mıydı?
    fiyat performans olarak atrix iyi bir noktada duruyor ama samsung galaxy w de gayet güzel telefon.

ben de yeni bir android model almak istiyorum ama fiyat performansı ortalama olan bir model olsun istiyorum.
    1.4 ghz tek çekirdekli işlemci uzun süre işimi görür mü diye merak ediyorum. telefonu oyun konsolu gibi kullanan biri değilim.
    vodafone smart var, idare ediyorum mesela bununla. ekranı küçük ve donanımı yavaş diye değiştirmek istiyorum ama 4" büyüklüğünü de geçmek istemiyorum ergonomi dolayısı ile.

biraz bakınınca tek mantıklı model galaxy w gözüküyor. bir de bir dünya android model var deniliyor lafa gelince.
    alayım deyince fiyat performans olarak elle tutulur bir şey kalmıyor :)

telefon dediğin de 750-1000 lirayı geçmemeli arkadaş. yazık günah.

İstediklerinin karşılığı atrixte. Galaxy ile hata yapma çok üzülürsün galaxy w atrixin kesinlikle rakibi değil karşılaştırılmamalı. Ben uzun süre galaxy s2 almak için bekledim forumun atrix konusu ile herşey değişti. Yabancı forumlarda araştırdım atrix efsane bir model olmaya aday ama Türkiyede hiç bilinmiyordu. Sonrasında hızlıal ve hepsiburada satışları ile birlikte 900 TL seviyesinde özellikleri ile beni galaxy s2'den soğuttu.

• Karşılarştırmalı test/deneme çok güzel olmuş emeğine sağlık.Bu iki telefon arasında kalanlar için iyi bir klavuz olacaktır.Atrix sanırım her yerde her daim bulunabilen bir model değil stok sorunu var onun dışında fiyat/performans ürünüdür.Galaxy W gerçek anlamda iyi bir telefon tartışmasız.Telefon alırken ne istediğinizi bilip bütçenize en uygunu almak en önemli kriter olması lazım.Ekranı büyük vs vs şu varmı bu varmı değilde ben bu telefonu alırsam ne yaparım ne yapmak istiyorum isteklerimi karşılarmı,fiyatı bütçemi etkilermi? bunlar sorgulanması lazım ilk etapta.Ben galaxy W kullanan biriyim ve aldığım günden bu yana hiçbir ters durum yaşamadım ne yapmak istiyorsam harfiyet cihaz yerine getirdi ihtiyaçlarmı.
    Eğer oyun oynayacak olsam telefonda elbette multi core bi cihaz alırdım bakardım keyfime.Ama telefonda oyun oynamadığımı ele alırsam tek çekirdekli bir cihazda ihtiyaçlarımı giderir gözü ile baktım.Atrix ICS gelecektir muhtemelen yada geldi...Samsung ICS güncellemesi gelip gelmeyeceği hala muallakta!...Galaxy W için ICS gelsede performansı çoklu cpu sahip cihazlardan düşük kalabilir.Ben alıken W'yi bu ve buna benzer birkaç kriteri çok ciddi ele aldım ve kararımı verdim.Kimse balıklama atlamasın ne istediğini bilerek cihazlardan birini satın alırsanız hem keyifle kullanırsınız hemde ahhh vahh tühhh dememiş olursunuz.

• galaxy w yi beğeniyorum ama atrix i daha alınası sanki biraz daha bekleyelim bakalım nokiamız ne zaman patlıyacak
  • atrix yok hiç piyasada ya, distribütörü de tırt belli ki. ulan model çok satılmış (en azından piyasadaki stoklar)
    neden yeni stok getirmiyorsun memlekete?

galaxy w ise çok rafine bir model gözüküyor gözüme. donanım yükseltmesinin sonu yok anasını, 4 çekirdekli telefon var piyasada.
    ama şarjı yük altında 3 gün giden telefon yok işte malesef. o yüzden donanıma çok takılmıyorum.
    telefon bu nihayetinde, en çok yapılacak şey sosyal medya takibi, push mail, rss okuma, döküman okuma, konum tabanlı servisleri kullanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zurrani

atrix yok hiç piyasada ya, distribütörü de tırt belli ki. ulan model çok satılmış (en azından piyasadaki stoklar)
    neden yeni stok getirmiyorsun memlekete?

galaxy w ise çok rafine bir model gözüküyor gözüme. donanım yükseltmesinin sonu yok anasını, 4 çekirdekli telefon var piyasada.
    ama şarjı yük altında 3 gün giden telefon yok işte malesef. o yüzden donanıma çok takılmıyorum.
    telefon bu nihayetinde, en çok yapılacak şey sosyal medya takibi, push mail, rss okuma, döküman okuma, konum tabanlı servisleri kullanma.

http://www.hepsiburada.com/liste/motorola-atrix/productDetails.aspx?productId=telcepmotatrix&categoryId=371946&SKU=TELCEPMOTATRIX

Şarj istiyorsan işte atrix 1950mah pil kapasitesi ile 2 gün rahat şarjı gidiyor. ICS güncellemesi ile çift çekirdek atrix farkını iyice gösterecek. Tekrar yazıyorum galaxy w kesinlikle atrix ile kıyaslanacak bir telefon değil. Ne donanım ne malzeme kalitesi galaxy w alt segment bir telefon.

• Harika bir konu olmuş, çok teşekkürler, emeğine sağlık arkadaşım.
  • Eline emegine saglık kardesim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaxy w inceleme fırsatı buldum.
    200 lira daha fazla verilip motorola atrix alınması daha mantıklı seçim her açıdan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.