Şimdi Ara

Kart icra Süreci Baştan Sona (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.261
Cevap
25
Favori
45.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bugün bir yapılandırmam 49 günlük gecikmede ve 3. Taksit bugün geliyor kredi kartı yapılandırma ...
    Dedikleri ki bugün 1 tanesini odemezseniz dosya avukata gider doğru mu bu ? 90 gün olayı vardı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • habipermis H kullanıcısına yanıt

Yasal süre 90 gündür. 90 gün dolmadan icra işlemlerine başlayamazlar.

Eğer yapılandırma sözleşmesine uyulmazsa (yani taksitler ödenmezse), banka “temerrüt” (sözleşmeye uymama) gerekçesiyle hemen yasal süreç başlatabilir.

Özellikle sözleşmede “gecikme olursa tüm borç muaccel olur” gibi bir madde varsa (çoğu yapılandırmada vardır), banka hemen işlem yapabilir.

Son madde size iletilen sozlesmede varsa banka 90 günü beklemeden icraya atabilir bence sözleşmenizi inceleyin.

Yapılandırma olduğu için normal borç gibi olmuyor bazı durumlarda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

Evet hocam dediğiniz gibi yazıyor:(

MADDE 11 – Müşteri, Bu Sözleşmeden ve Ödeme Planı’ndan doğan borçlarını Ödeme Planı’na uygun olarak vadesinde ödemediği, taksitlerden herhangi

birini ödemede geciktiği durumda, temerrüde düşmüş sayılır ve borca temerrüt faizi uygulanır. Bu halde de Müşteri temerrüdün doğduğu tarihten itibaren

borcunu Banka’ya ödeyeceği tarihe kadar geçecek günler için temerrüt faizi ve bu faizin fon ve gider vergisini ödemeyi taahhüt eder. Müşteri’nin birbirini

izleyen en az iki taksiti ödemede temerrüde düşmesi halinde borcun tamamı muaccel hale gelir ve Banka, Müşteri’ye muacceliyet uyarısında bulunarak,

bakiye borcun tümünün otuz günlük sürede ödemesini talep eder. Müşteri’nin bu süre içinde borcun ödenmemesi halinde kredi borcunun tamamını muaccel

hale gelir.

Kredinin geri ödemelerinde gecikme olması veya temerrüde düşülmesi halinde temerrüt faizi oranı akdi faiz oranının %30 fazlası olarak hesaplanacaktır.

Banka Müşteri’nin temerrüt hali de dahil olmak üzere bu Sözleşmeye dayanılarak yapılan her türlü işlemde bileşik faiz uygulamasında bulunmayacaktır.

Müşteri’nin temerrüde düşmüş olması sebebiyle Banka’nın da mutabık kalması halinde ödemenin ertelenmesi veya borcun yeniden yapılandırılması

durumunda işbu Sözleşme feshedilmiş sayılarak taraflar arasında yeni koşullara uygun olarak yeni bir kredi sözleşmesi akdedilecektir.

• Eri312345 E kullanıcısına yanıt

hocam icralık olmadan önce yapılan her türlü işlem kardeş arası 3 cü derece akraba arası olmadan işlem için bi şey yapamazlar .

örneğin ben sattım icralık oldum zaten icralık olan kişi kötü niyet olna haric

alanın suçu nedir ?

iyi o zaman adam tam icralık olacağı zaman evini satsın çıksın .

avukatta gitsin alan adamdan mı alacak .

2 sene farklı bir durum on iyi incelemek lazım

veya icralık olmadan önce kardeşine sattın evini tarlanı adam icralık bilmeden almış sonra icralık oldu 2 sene geriye dünüp iptal akıl karı işi değil.

o arada hile varsa ortaklık varsa olur .

ben 1 sene önce arabayı sattım kim olduğunu da arrabam tanıdık değil .şimdi adamın arabasını alıp satarlar ?

EĞER böyle olsaydı bnaka avukatları direk iptal için işlem başlatırlar .

fona dervretmeyi de beklemezler .

aranızda 2 sene önce kadar süre içinde hiç mi araba veya başka ib şey alıp satmadınız .

bankalar avukatlar tapu sorgulaması yaparlar .benim bildiğim sorgulamadan geçmişi görmezler kimse sattıklarınızı ( su an ki sistem görüyor mu araştıryor mu birinden sormak lazım ) -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RUH-AN-İ -- 28 Nisan 2025; 13:4:34 >

Ödeyecek durumunuz varsa tekrar yapılandırma bankaya teklif yapın bazı durumlarda tekrar yapılandırabiliyorlar.Ama bu durumda çok ciddi faiz inecektir.

• RUH-AN-İ kullanıcısına yanıt
    Hocam burada kötü niyet var mı ona bakılıyor evin değeri düşük mu gösterildi hangi tarihte satıldı ve maalesef tasarrufun iptali davasını açar üstelik 3. Kişiye açtığı için alan kişiye de yazık bu nedenle çevremdeki herkesi uyarıp düşük bedel göstererek ev almayın diyorum.Sorun olduğunda maalesef muhattap olmak zorundasın.

Yargıtay 23. Hukuk Dairesi, 2015/1249 E., 2016/4076 K

Yargıtay 17. Hukuk Dairesi, 2016/5349 E., 2017/7991 K.

Satış bedelinin çok düşük olması,
    • Satışın icra takibinden hemen önce olması,
    • Alıcının borçlunun zor durumundan haberdar olması,
    • Normal piyasa şartlarına uymayan garip bir işlem olması.

Maalesef 3. Kişi de olsa bu konuda emsal davalar var.

• sukruciger S kullanıcısına yanıt

hocam dediğiniz gibi

satış bedelinin düşüklüğü yüukseklği orası muaama bu yuzden rayiç bedel var . sıfır dailereder bile maliyet için vergi açısında yüzde 90 diyelim rayiç ve satışının çok altında tapuda satış yapıluıyor

ayrıca işlemin icra takibinden hemen önce olması diyor ..

ben icralık olmadan eğer satı ş yapılmış ise hemen öncesi olan kısmı hangi zaman dilimi baz alıyorlar

tasarrufun iptali davalarında Yargıtay tarafından birtakım özel dava şartları kabul edilmiştir. Bu şartlar “gerçek bir alacağın olması”, “icra takibinin kesinleşmesi” , ”Borçlu hakkında kesin veya geçici aciz vesikası olmalıdır” ve ”alacağın iptale konu tasarruftan önce doğmuş olması” 

bu şartları iyi analiz etmek gerekiyor

ayrıca buna da bakalım

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 13/10/2010 tarihli ve 2010/17-398 Esas ve 2010/497 Karar numaralı ilamında da benzer şekilde kabul edildiği üzere dava dışı banka ile imzalanan kredi sözleşmesi ile doğmuş olup bu tarihten sonraki borçlu tasarrufları için iptal davası açılması mümkündür. (HGK -K.2015/1759)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RUH-AN-İ -- 28 Nisan 2025; 16:18:58 >

• diyelim böyle bi durum var .

ben 1 kişiye sattım . o kişi de başka birine sattı . şimdi alanın burda suçu nedir ?

sz ev araba alırken hiç soruyormusunz sizin icra takibi var mı veya ilerde olacak mı .

veya siz ilk elden aldınız o kişinin icralık davası var mı .

siz 3 kişisiniz diyelim.

veya sizin bağımsız olarak sahibinden . adresten araba alıyorsunuz veya ev farz edelim ilk kişi icralık oldu sonra evi arabayı sattı ..

bende bunarı tanımım etmim gitti ben aldım .

şimdi benim suçum ne ? .

• Ben de kendimi bir şekilde borç içinde buldum işsizim şu anda iş arıyorum üstüme sigorta taşınmaz maaş hiç bir şey yok aile evinde yaşıyorum üstüne 22 yaşındayım bugün yapı kredi borcum 500binden 700 küsüre çıkmış onu gördüm uyapta önceden yoktu yeni gözükmeye başladı.Avukat WhatsApp üzerinden görüşmek için yazmış benim için süreç farklı ilerler mi daha hızlı varlık fonuna devir olur mu her türlü batık ben bunu tahsil edemem diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordsauron7 L kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 25 yaşındayım sizinle benzer durumdayım. Varlık şirketine ne kadar sürede verilir belli olmuyor anladığım kadarıyla ancak işsiz olmak mal varlığı olmaması gibi faktörler süreci hızlandırır diye umut ediyorum çünkü ben de benzer durumdayım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İş bulduktan sonra zaten direk 4te birini kesmeye başlarlar eğer tek borç yapı krediyse,varlık.fonuna devredemezler zaten 4 te bir kesiliyor ,o 700 lük borcta 10 yilda bitmez 4te bir kesmeyle

işe girdiğiniz an maaş haczi başlar ve 4/1 kesilir o şekilde de varlığa devir olmaz. Ya sigortasız çalışın ya da bir süre daha bekleyin derim ben. Sizinle aynı durumdayım ve varlığa devrini bekliyorum.

• allisone1 A kullanıcısına yanıt

ortalama 2-3 sene diyorlar ancak arkadaşın teb bankasına borcu 6. ayda devir oldu. halihazırda maaş kesintisi de vardı ve banka sıraya girmek istemedi veya batık borç satış zamanına denk geldi onunkini de ihale usulü sattılar.

süre belli olmuyor ama bana kalırsa ortalama 1 yıl içinde belli olur akıbeti zaten. banka üzerine malvarlığı olmayan maaşı olmayan kişiyi o kadar beklemez kanımca

hocam .vağlığa gidene kadar o borcu 1 milyon ederler .

whatsap tan yazabilirler bana da yazdılar .süreç presödur aynıdır

işte yasın 22 olunca varlık nasıl bir yol izler ona bakmak lazım .

.

bu yuzden varlık için su anda aramzıda deneyimli olmadığı için süreç nasıl işleniyor ona bilginimiz yok .

• Bugün hukuk bürosundan mesaj geldi ve kampanya yaptıklarını,içeren faiz masraf silimi yaparak anapara üzerinden ödeme yapabileceğimi belirttikleri bir sms aldım. Ödeme yapacak durumum olmadığı için tabi dönüş yapmadım bir süre daha böyle devam etsin

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Aslında elde para olsa güzel teklif hocam

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

''elde olsa'' güzel tabi ama gene de isteyecekleri rakam 800bin o da bende yok :d

• RUH-AN-İ kullanıcısına yanıt
    500 ödeyemeyen 1milyon mu ödeyecek saçmalığa bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Hayırlısı olsun hocam inşallah ödemek mümkün olur en kısa zamanda.  

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.