Şimdi Ara

Karter yağı fırlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ben trabzonda dağdan inerken taşı farkedemeyip karteri vurdum ilk basta anlamadım yağ ışığı yandı ben inceden tırstım sonra durdum yanımdan gecen biri farkedip motoru kapatmamı soledi kapattım durdugumda altına baktım yag tamamen bitmisti kaputu acıp baktım 0 yağ motordan ne koku nede degisik ses geldi arabayı kitleyip orda bıraktım motora bise oldugunu nerden anlarım? Karter pahalımıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karter pahalı değildir ancak, motoru uzun süre yağsız kullandıysanız geçmiş olsun. Piston üzerindeki segmanlar, gömleği çizdiyse eyvah eğer daha da kullansaydınız motor yatak sarabilirdi... Motor rektefesine kadar gider bu iş. İnşallah sadece karter ile atlatırsınız.
  • bişey olmaz rolanti devrindeymişsindir zaten arabanın da ne olduğunu yazmamışsınız.
  • Araba renault laguna 1999 dagdan asagı iniyodu gaza bile basmadım cokta kullanmadım durdugumda yag atmaya devam ediyodu durdum yagda bitti otomatik oldugu icin bosa aldım n ye kenara cektim herhangi bi koku ve sesde gelmedi

• Otomatik olduğu icin fazla bir motor freni yapmaz ve nispeten dahana devir çevirdiği için dahanaz zarar gorur motor, yagsiz kalinca..

Genelde inislerde yasaniyor bu tarz olaylar, frenlemeden dolayi yere daha cok yaklastigi icin aracin burnu..

Ben, b sinifi aracla yayladan inerken zorlanmistim; alti alcak c d sinifi araclar hepten eziyet olur..
    Taşı ortalamak yerine, karter koruma ile lastik arasindaki bosluga hizalamak gerekiyor

Eger imkan varsa, karter aracın bulundugu yerde onarilip, yag dolumu yaparak motor çalıştırılmalı.. cekiciyle gitmek kulfetli olabilir, kasko karsilamiyorsa

• rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Kardesim saol cevabın için ama oldugu yerde tamir zor yine cekici tek care sadece sunu merak ettim motora zarar gelse bi tepki vermezmi koku ses duman vb.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalcnask61

Kardesim saol cevabın için ama oldugu yerde tamir zor yine cekici tek care sadece sunu merak ettim motora zarar gelse bi tepki vermezmi koku ses duman vb.

Yatak sarmaya baslasa ses yapıp, devirde dalgalanma yapar, en sonunda da kitlenirdi..

Ama durdugunuz esnada halen daha yag akmasi iyiye isaret..
    arac atmosferik oldugu icin(ben oyle anladim) dusuk yag basincindan etkilenecek turbo v.s bir parcasi olmadigindan; karter onarimi ve yag degisimi ile kurtarirsiniz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Saol kardesim bi bakıma rahatladık trabzonlusun galiba varmı bildigin bi tammirci of caykara trabzon merkezde olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalcnask61

Saol kardesim bi bakıma rahatladık trabzonlusun galiba varmı bildigin bi tammirci of caykara trabzon merkezde olabilir

Maalesef, ikamet istanbul

Ama trabzon sanayide ölüyü diriltirler, o konuda buradan daha sanslisiniz.. burada mezarci cok var piyasada

Saol kardesim bayramın 2.gunu yola cikcam benmde ikamet istanbul :) bakalım bekida kalduk haburalara :) yarın trabzon sanayiye getircem tekrar saol

• yaptırdıktan sonra karter koruma taktırın fazla maliyetli değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.