Şimdi Ara

Kartuş Dolumuna Gerek Kalmayan HP Deskjet 2060 Yazıcısı (Ürün İncelemesi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
6
Favori
127.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iimparatorr

minimum kartuş tüketimi için kağıt/kalite ayarlarından Düz Kağıt/ Normal Kalite'yimi yoksa Düz Kağıt/Hızlı Taslak Kalitesini mi seçeceğim. Şimdiden Teşekkür ederim.

gelişmiş ayarlar kısmında 2 seçeneğinde basım özellikleri aynı ve bilgi amaçlı dır basım kalitesi değişmez yazıyor .

yazıcı ayarlarında kartuşları temizleme -hizalama nedir ?
  • Deskjet 2060 ile ilgili ilginizi çekebilir bir video linki

http://www.youtube.com/watch?v=TCwEqcEBGZw
  • quote:

Orijinalden alıntı: iimparatorr

İyi Günler Arkadaşlar. Hp Deskjet 2060 yazıcısını bugün aldım. Yazıcının tarama, fotokopi çekme, çıktı kalitesi gibi özellikleri gayet tatmin edici. Size bir konuda danışmak istiyorum minimum kartuş tüketimi için kağıt/kalite ayarlarından Düz Kağıt/ Normal Kalite'yimi yoksa Düz Kağıt/Hızlı Taslak Kalitesini mi seçeceğim. Şimdiden Teşekkür ederim.

Minimum kartuş tüketimi için Hızlı Taslak Kalitesini seçmelisiniz. Kartuş tüketimi ve kalite biraz düşer, hız artar. Fark yok diyen arkadaş daha önce yazıcı kullanmamış herhalde :)
  • Kendim HP 910 kullanıyorum (oda bunun gibi ekonomik kartuşlu hatta daha ucuzu) babama da bu yazıcıdan alacağım. Merak ettiğim şey bir dökümanın 5 adet fotokopisini çekmek istiyoruz diyelim, tarama işlemini beş kez tekrarlamak mı gerekiyor? Başka modellerde kopya sayısı seçilebiliyor ama bunda öyle bir düğme yok, başka bir yöntemi mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

Kendim HP 910 kullanıyorum (oda bunun gibi ekonomik kartuşlu hatta daha ucuzu) babama da bu yazıcıdan alacağım. Merak ettiğim şey bir dökümanın 5 adet fotokopisini çekmek istiyoruz diyelim, tarama işlemini beş kez tekrarlamak mı gerekiyor? Başka modellerde kopya sayısı seçilebiliyor ama bunda öyle bir düğme yok, başka bir yöntemi mi var?

Malesef 5 kere tekrarlamanız lazım.
  • ben kitapçığında kaç kez basarsan o kadar çıktı alınabiliyor diye hatırlıyorum, yani 5 kez ustuste basıyorsun 5 kopya çıkarıyor.
  • Yazıcıyı bugün aldım. Siyah beyaz fotokopi, renkli fotokopi ve çıktı kalitesi gayet güzel.
    Fotoğraf kağıdına baskı kalitesi de fiyatına göre gayet güzel, yalnız renkler biraz koyu gibi, o da fotoğrafın renklerini biraz açarak ayarlanabilir. HP Premium Plus Photo Paper ile denedim. 16 liralık kartuşla fotoğraf basabilmesi bile yeter zaten

Fakat HP yazıcı özellikleri menüsünü biraz basit yapmış. Menüler HP 910 daki gibi değil. Genel günlük yazdırma, Fotoğraf Bastırma, Hızlı Ekonomik Yazdırma, Duplex Yazdırma gibi kaydedebileceğiniz yazdırma kısayolları yok. Seçenekleri her seferinde tek tek seçmek gerekiyor.
    Kağıt seçeneklerinde diğer yazıcılarda HP'nin birkaç çeşit fotoğraf kağıdı seçilebiliyordu, bunda tek seçenek var. Kenarlıksız fotoğraf basma özelliği yok.

Scanner'ın kalitesini çok beğenmedim. HP tarama ayarlarını da azaltmış. Netleştirme ve renk ayarları yok. Sadece parlaklık ve kontrast ayarı var. Bir de taramaların siyah ve çok koyu bölgelerin sağ tarafında hafif beyaz çizgiler çıkıyor. Bu sadece benimkinde olan bir sorun mu yoksa genel bir sorun mu bilmiyorum. Fotokopide değil de bilgisayara dosya olarak tarama yapınca belli oluyor.

Genel olarak yazıcı tatminkar diyebilirim. Ekstra özelliklerin tümü kırpılmış. Temel ihtiyaçları karşılıyor. Scanner daha iyi olabilirdi.

• ve uyuz bir nokta daha var.Fotokopi ve scan de alttan 1-1.5cm kadar alanı görmüyor.hp deki beyefendiler A4 standartlarına yeni bir boyut kazandırmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

ve uyuz bir nokta daha var.Fotokopi ve scan de alttan 1-1.5cm kadar alanı görmüyor.hp deki beyefendiler A4 standartlarına yeni bir boyut kazandırmışlar.

Hp.com'da bu sorun ile ilgili firmware var bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeRraN

quote:

ve uyuz bir nokta daha var.Fotokopi ve scan de alttan 1-1.5cm kadar alanı görmüyor.hp deki beyefendiler A4 standartlarına yeni bir boyut kazandırmışlar.

Hp.com'da bu sorun ile ilgili firmware var bilginize.

akşam gidince bir bakıyım.teşekkürler
  • arkadaşlar bende hp 2060 alacağım fakat benim bilgi 64 bit.Sorun olur mu.Ürün açıklamasında yalnızca 32 bit yazıyor.Kararsız kaldım yardım edin
  • 64bit win7 de herhangi bir sorun yok.sorunsuz çalışıyor

ben bu firmware update dosyasını indirdim adımlarda hata veriyor yüklemeye geçmiyor.Eksik veya yanlış birşeyde yok ama güncelleme yapmıyor.Hani desemki bendeki zaten son firmware ee ozaman neden alttan 1-1.5cm i kaybediyor alet hala.

hp nin yapacağı iş bukadar olur işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan6787

arkadaşlar bende hp 2060 alacağım fakat benim bilgi 64 bit.Sorun olur mu.Ürün açıklamasında yalnızca 32 bit yazıyor.Kararsız kaldım yardım edin

64 bit kullanıyorum herhangi bir sorun yok.
  • şu anda bu yazıcıyı en uygun alacağım mağaza hangisi elden gidip almaın düşünüyorum gold.vatan teknosa bimeks seçenekleri var.Acaba hangi mağazada kartuşlarında %50 indirim vr yazıcıyla birlikte alırsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: divane2

şu anda bu yazıcıyı en uygun alacağım mağaza hangisi elden gidip almaın düşünüyorum gold.vatan teknosa bimeks seçenekleri var.Acaba hangi mağazada kartuşlarında %50 indirim vr yazıcıyla birlikte alırsak.

Bu yazıcı forumda çok ilgi gördü ve muadil ürün kullanmama konusunda önyargılı olan kişiler için ( şu anki kartuş fiyatları itibariyle) iyi bir yazıcı olduğunu da kabul ediyorum. Herşeyden önce muadil ürünler nedeniyle pahalı ürün satamama sıkıntısı nedeniyle bir deneme ürünü olduğu da tahmin edilebilir kolaylıkla.
    Ancak, forum kullanıcılarını orijinal sarf malzemesi tüketimi konusunda yazıcı üreticilerinin taktikleri konusunda da bilgilendirmek istiyorum. Bir firma yazıcı satışından çok büyük bir gelir elde etmiyor; tüm strateji sonuçta orijinal kartuş kullanan kişilerden elde edilecek kâra ulaşma amacı etrafında dönüyor. Dolayısıyla, orijinal kullanmayı kabul ederek bir yazıcı alındığında bu konuda başlangıçtan itibaren kendisini bağlıyor tüketici.

Tavsiyemiz kolaylıkla dolum imkanı sunan yazıcılardan yani kolay dolum kartuşu bulunan yazıcılardan birini tercih etmenizdir. Sitemizde onlarca model için kampanya paketleri bulunmaktadır ve muadil ürünlerimizi beğenilmediği durumda iade alma garantisi ile satıyoruz:

http://www.kartus.web.tr

Bizden bilgilendirmesi... Ama, tercih size ait tabii ki

Forum kullanıcılarının avantajlı ve sıkıntısız baskı almalarını diliyoruz.

Saygılar
    KartusWebTR

• HP'nin bir kartuş alana ikinci kartuş %50 indirimli kampanyası zaten ucuz diye sadece bu yazıcının kartuşlarında geçerli değilmiş. İşin ilginç yanı 11 liralık Hp900 kartuşlarında bu indirim geçerli.
  • Hepsiburada 'da buldum kartuşları 2. kartuş yarı fiyatına renkli de bedava kargo seçeneği var siyahta bedava kargo seçeneği yok acaba renkliyle birlikte siyah kartuşla beraber alsak siyah için ayrı kargo parası alırlarmı yoksa 2 side ücretsiz kargo ile gelirmi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: KartusWebTR

quote:

Orijinalden alıntı: divane2

şu anda bu yazıcıyı en uygun alacağım mağaza hangisi elden gidip almaın düşünüyorum gold.vatan teknosa bimeks seçenekleri var.Acaba hangi mağazada kartuşlarında %50 indirim vr yazıcıyla birlikte alırsak.

Bu yazıcı forumda çok ilgi gördü ve muadil ürün kullanmama konusunda önyargılı olan kişiler için ( şu anki kartuş fiyatları itibariyle) iyi bir yazıcı olduğunu da kabul ediyorum. Herşeyden önce muadil ürünler nedeniyle pahalı ürün satamama sıkıntısı nedeniyle bir deneme ürünü olduğu da tahmin edilebilir kolaylıkla.
    Ancak, forum kullanıcılarını orijinal sarf malzemesi tüketimi konusunda yazıcı üreticilerinin taktikleri konusunda da bilgilendirmek istiyorum. Bir firma yazıcı satışından çok büyük bir gelir elde etmiyor; tüm strateji sonuçta orijinal kartuş kullanan kişilerden elde edilecek kâra ulaşma amacı etrafında dönüyor. Dolayısıyla, orijinal kullanmayı kabul ederek bir yazıcı alındığında bu konuda başlangıçtan itibaren kendisini bağlıyor tüketici.

Tavsiyemiz kolaylıkla dolum imkanı sunan yazıcılardan yani kolay dolum kartuşu bulunan yazıcılardan birini tercih etmenizdir. Sitemizde onlarca model için kampanya paketleri bulunmaktadır ve muadil ürünlerimizi beğenilmediği durumda iade alma garantisi ile satıyoruz:

http://www.kartus.web.tr

Bizden bilgilendirmesi... Ama, tercih size ait tabii ki

Forum kullanıcılarının avantajlı ve sıkıntısız baskı almalarını diliyoruz.

Saygılar
    KartusWebTR

Dostum daha önce HP 910c yazıcısı çıktığında bende kartuş fiyatı ilerde artacak ne diye bu yazıcıyı alayım ki diye düşündüm. Kartuşları hala daha 10-11 TL. Yani HP bunu ilk kez yapmıyor. Ben yazıcıyı aldım. Gayet memnunum. Ayrıca ben de teknoloji marketlerden birinde çalışıyorum. Bu ürünün satışını bol bol yaptık. Ve inanıyorum ki orijinal kartuş fiyatları 3 aşağı 5 yukarı bu seviyede kalacaktır. Yani üretici istediği kadar beni kendine bağlasın. Orijinal kartuşlarının fiyatı bu seviyede olduğu sürece benim açımdan bir problem yok.

Tabi ki firmalar yazıcı satışından çok kartuş satışına odaklanacak. Her firma sürdürülebilir kaynaklara yönelir her zaman. Yazıcı olduğu sürece kartuş satışları da olacaktır.

Siz dolum yapan firmaların hepsi olmasa bile bir çoğu resmen beleşe konarak üretim yapıp bunu satıyorsunuz. Kimsenin yaptığı işi eleştirmek benim haddime değil. Ama kartuş teknolojisi beleş. İçine dolum seti sayesinde koy mürekkebi. İçine koyulan mürekkebinde mürekkebi koymaya yarayan setinde kaç paraya getirildiğini az çok biliyoruz. Bir kartuş doldurulurken yapılan masrafla kartuşun üretiminde harcanan masraf arge falan aynı değildir herhalde. Bu yüzden orijinal kartuşlar pahalıdır.

Peki siz ne yapıyorsunuz. Örneğin fotoğraf baskısı yapabilen kaliteli mürekkep kullanılan cihazlarla; basit sadece çıktı almaya yarayan yazıcıların kartuşlarını doldururken ayrı ayrı kalitede mürekkep mi kullanıyorsunuz. Yoksa koca koca dolum tüplerinden her yazıcıya aynı mürekkebi mi dolduruyorsunuz kartuşlara.

İnsanları kolay dolum kartuşu bulunan ürünlere yönlendirmeye çalışıyorsunuz ama size bir soru 2060'ın kartuşunu dolduramıyor musunuz? Doldurabiliyorsanız yazıcı almak isteyen müşterilerinize şunu al bunu al diye öneri sunarken niye 2060 önermiyorsunuz?

Ben size söyleyeyim. 2050'nin kartuşunu dolduran kişi 2060'ı haydi haydi doldurur. 2060'ın önerilmeme sebebi ise şudur; orijinal kartuşu kullanan adam örneğin 7 TL'ye dolum yapan bir yere gidip dolum yaptırdıktan sonra dolum kartuştan beklediği performansı alamadığını net olarak görecek korkusuyla aman ha 2050 veya 1050 al 2060 alma deniyor. Dolduramadığından değil. Dolum kartuşla en fazla alacağı baskıyla bile bu fiyat seviyesindeyken orijinal kartuşun yarısına anca yaklaşabileceğinden böyle söyleniyor. Eee insanlar da aradaki performans farkını görmesin diye böyle bir yola gidiliyor.

Kesinlikle sizi hedef almıyorum yazdıklarımda. Siz işinizi iyi yapanlardan olabilirsiniz. Ama bu 2060'ın dolum ürünlerine göre çok ama çok daha ekonomik olduğunun ve eğer 910c de izlenen politika aynen geçerli olursa kartuş fiyatlarının seviyesinin aynen kalacağı gerçeğini değiştirmez.

Ha evet diğer ürünlerin kartuşları konusunda haklı olabilirsiniz. Ben de naçizane fikrimi beyan edeyim bu konuda. Eğer 2060 gibi bir ürün yoksa piyasada ve amacınız sadece çıktı almaksa ve kalitesi önemli değilse alacağınız baskıların o zaman yapın ekonominizi sayfa başı maliyetinizi dolum kullanın. Tabi yazıcınız ucuz bir şey olunca garantiden çıkacak korkusu olmuyor insanda. Neyse ki bu aralar 2060 var. Ama kaliteli baskı sizin için önemliyse ve aldığınız baskılarda netlikten kaliteden ödün vermek istemiyorsanız o zaman kaliteli baskı alan yazıcılar ve orijinal kartuş kullanmak zorundasınız bence. Çünkü kalitenin ucuzu olmaz.

• Kimlik fotokopisi yaparken kimliği yazıcının sol altına eşitleyerek çektiğimde farkettim sorunu! Yani sorun bende de mevcut. Çözebilen oldu mu acaba?

quote:

64bit win7 de herhangi bir sorun yok.sorunsuz çalışıyor

ben bu firmware update dosyasını indirdim adımlarda hata veriyor yüklemeye geçmiyor.Eksik veya yanlış birşeyde yok ama güncelleme yapmıyor.Hani desemki bendeki zaten son firmware ee ozaman neden alttan 1-1.5cm i kaybediyor alet hala.

hp nin yapacağı iş bukadar olur işte.
  • hoca onerdıgını prınter wıfı lı olması sebebı ıle ıyı ama olay kartuslarda bıttıgı ıcın ınsanın basına ıs acar 4 tane kartus kullanıyor herbiri minimum 30tl de 120tl yapıyor... prınterın parasını buluyor.. halbukı hp nin ki gayet cazip bir urun.. birde wifi olsaymıs super olacakmıs
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.