Şimdi Ara

Kas yapmak mı yağ yakmak mı? Bu sporda hiç bu kadar arada kalmamıştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 18, yağ oranım makinede %21 çıktı. Boy 175, kilo 81

Bodybuilding sporuna 14 yaşımdan beri en az 20-30 kere başlayıp bıraktım. Şu son 1.5 aydır adam akıllı düzenli spor yapıyorum fakat beslenmeyi tam oturtamadım. Kilo verip kas yapacağım derken kilo aldım. 1 hafta önce yağ oranımı ölçtürdüm %21 çıktı. Şimdi sorularım şunlar

1-) Yağ mı yakmaya çalışmalıyım yoksa yağ oranını göz ardı edip minumum yağlanıp kas yapmaya mı bakmalıyım? Göbek kısmında yağ çok belli olmuyor fakat arka kol ve sırt kısmında yağ çok var. Kolum 36.5cm, spora başlarken biceps ve triceps ayrımı loş ortamda bile belli oluyordu fakat 1.5 ay sonra yavaş yavaş kaybolmaya başladı yağlandığım için. Şimdi ancak iyi bir ışıkta kol güzel gözüküyor.

2-) Kalori alımımı nasıl yapmalıyım? Günlük kalorinin üstünü aldığım zaman yağlanıyorum, altını aldığım zaman kaslardan feragat etmek zorunda kalıyorum.

3-) Makroları nasıl ayarlamalıyım?

Eğer cidden yardımcı olacak birisi varsa, özelden yazarsanız vücudun fotoğraflarını atabilirim.

• En uygunu kalori fazlasında olmak olsada, spora yeni başladıysan kalori eksiğinde olsan da kasların gelişir bro. Sadece %20-25 den fazla kalori açığı olmamasına ve yüksek protein almaya dikkat et. Ben senin yerinde olsam yüksek protein maintenance ile devam ederdim çünkü kilonda bir aşırılık yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 16 Ekim 2018; 18:13:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do Squats

En uygunu kalori fazlasında olmak olsada, spora yeni başladıysan kalori eksiğinde olsan da kasların gelişir bro. Sadece %20-25 den fazla kalori açığı olmamasına ve yüksek protein almaya dikkat et. Ben senin yerinde olsam yüksek protein maintenance ile devam ederdim çünkü kilonda bir aşırılık yok yani.
    Öneriniz için sağolun hocam. Peki sizce makrolar nasıl olmalı? Günlük ihtiyacım 2500-2600 arası diye tahmin ediyorum. 2300 kalori günlük hedef koyarsam, ne kadarını yağ, ne kadarını karb ne kadarını protein almalıyım?

İkinci bir soru olarak da, haftada kaç gün ağırlık kaç gün kardiyo yapmalıyım? Ağırlık antrenmanını haftada 3 gün fullbody olarak yapıyorum(4 güne çıkaramıyorum çünkü salon pazar günleri kapalı) şimdi üstüne 15 dakikalık HIIT kardiyo eklemeyi düşünüyorum. Birde off günlerde 1 saat hafif tempoda kardiyo eklemem zararına mı olur yararına mı olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unimenam -- 16 Ekim 2018; 19:34:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unimenam

Öneriniz için sağolun hocam. Peki sizce makrolar nasıl olmalı? Günlük ihtiyacım 2500-2600 arası diye tahmin ediyorum. 2300 kalori günlük hedef koyarsam, ne kadarını yağ, ne kadarını karb ne kadarını protein almalıyım?

İkinci bir soru olarak da, haftada kaç gün ağırlık kaç gün kardiyo yapmalıyım? Ağırlık antrenmanını haftada 3 gün fullbody olarak yapıyorum(4 güne çıkaramıyorum çünkü salon pazar günleri kapalı) şimdi üstüne 15 dakikalık HIIT kardiyo eklemeyi düşünüyorum. Birde off günlerde 1 saat hafif tempoda kardiyo eklemem zararına mı olur yararına mı olur acaba?

Alıntıları Göster
    https://gravitus.com/tools/macro-calculator/ Ben bu linkteki hesaplayıcıyı kullanıyorum tavsiye ederim. 3 Gün fullbody güzel bence bozmayın. Kardiyo konusunda tecrübeli değilim açıkçası hiç ihtiyacım olmadığı için fakat off günlere eklemedğiniz sürece iyi gibi geldi bana. Yada sadece off günlerde kardiyo yapmak daha mantıklı olabilir ama ben yapmazdım, o kadar zaman ayırmaya gerek yok bence. Zaten kalori açığı + ağırlık antrenmanıyla bile yağ yakmamak için bir sebep yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do Squats -- 16 Ekim 2018; 20:31:16 >

• Belde çok yağlanma yoksa devam et bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.