Şimdi Ara

Kasa çalışıyor görüntü yok..acil yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim başıma gelen şu. Bilgisayarımı kapattım ve yaklaşık 15 gün başka bir yerde olduğum için kullanmadım. O zamana kadar sorunsuzdu. Ama 15 gün sonra açtığımda bios ekranı ve ardından Xp yükleniyor ekranı geliyor ama sonra monitör kapanıyor LED ışığı yanıp sönüyor fakat kasa hala çalışıyor. Bilgisayarı resetlediğim zamansa bu durumdayken herhangi bir sorun göstermeden görüntü geliyor. Bu durumdayken yeniden başlat yaptığımda da sorunsuz çalışıyor ama açıp kappattığım zaman aynı sorun yine oluyor. Dokunmadığım halde sorunsuz bir halde bıraktığım makine bunu yapmaya başladı sinir oldum gerçekten..Bu işten anlayan arkadaşlar acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir.
    Monitör Samsung 19" 932 gw
    Ekran kartım ati HD4850
    ana kartım Gigaybyte
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• önemli bilgin yoksa format at geç.önemli bilgi varsada yedekle format at.işletim sisteminde böyle sorunlar baş gösterince iflah olmuyo o sistem bi daha
  • sorun işletim sisteminden mi kaynaklanıyor? donanımsal bir problem değil midir bu?
  • biosdan kaynaklanan bir sıkıntı olabilir bios update yapmayı dene büyük ihtimal düzelir düzelmesse format at.
  • Gigabyte ın kendi programını kullanıp bios update yaptım fakat aynı olay devam etti. Bazı yerlerde sorunun anakartan - ekran kartından - veya psu dan kaynaklanabileceği yazıyordu ama fazla bir bilgi yoktu. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: soultrex

biosdan kaynaklanan bir sıkıntı olabilir bios update yapmayı dene büyük ihtimal düzelir düzelmesse format at.

nedır bu bıos guncelleme muhabetı ... pc kasdıgı zaman yapalım bari bios guncelleme arkadaslar
  • Önce Güvenli Modda açmayı dene. (başlangıçta f8 e basarak) olursa haber ver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unknow089

quote:

Orjinalden alıntı: soultrex

biosdan kaynaklanan bir sıkıntı olabilir bios update yapmayı dene büyük ihtimal düzelir düzelmesse format at.

nedır bu bıos guncelleme muhabetı ... pc kasdıgı zaman yapalım bari bios guncelleme arkadaslar

bios güncelleme dediğiniz olay profesyonel kullanıcıların bile itina ve titizilik yaptığı bir olay.
    öyle basit bir şey gibi çıkıyor ağızdan ama öyle değil.
    Sorun yazılımsal.
    En kısa ve kolay yönetem format.
    Ama google da araştırırsan format haricindede çözümlere ulaşacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtlln -- 12 Nisan 2009; 11:20:48 >

• sorunun büyük ihtimalle anakarttan arkadaşım ati hd2600 var bende de .aynı sorun bendede oluyordu..yeni anakart alcm mecburen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gary_1907

sorunun büyük ihtimalle anakarttan arkadaşım ati hd2600 var bende de .aynı sorun bendede oluyordu..yeni anakart alcm mecburen...

anakart marka modelin ati hd 2600 mü?
  • Arkadaşlar güvenli mod da açılıyor. Bunun dışında aynı sorun yine devam ediyor. Ayrıca ben bios update olayını gigabyte küçük bir programı var @bios onu kullanarak yapıyorum.
  • Arkadaşlar tam olarak şöyle oluyor: Wİndows xp yükleniyor ekranına kadar sorunsuz ama hoşgeldiniz ekranı çıkmadan ekran kararıyor ve sol üst köşede analog - dijital yazıları çıkyor sonra led ışığı yanıp sönmeye başlayıp monitör kapanıyor. İlk açılışta bunu sürekli yapıyor ama bu durumdayken resetleyince sorunsuz açılıyor.
    Yardım eden veya fikir sahibi arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • o kadar fazla seçenek varki ne diyeceğimi şaşırdım
  • Belki PC nin en büyük sorunu bu zaten. Hiçbir şey yapmadığın halde bir problem çıkıyor ortaya ve bunun birçok bileşenden dolayı birçok sebebi olabiliyor. Ama benim istediğim acaba bu sorun yazılımsal yoksa donanımsal mı? Boşu boşuna format atmak istemiyorum. Buna benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlar olupta fikir yürütebilecek olanlar var mı?
  • ekran kartını söküp yeniden takmayı dene. kart üzerinde elektrik besleme fişi varsa çıkartıp başka bir fişten elektrik almayı dene.

yine ekran kartını windowsa girdikten sonra kaldırıp yeniden kurmayı dene. sürücü olarak en güncel sürücüleri yüklemen sorunu çözebilir.

bunun yanısıra anakartında tümleşik bir ekran kartı var mı? varsa biostan devre dışı bırakmak sorunu çözebilir. sorun ilk açılışta tümleşik ekran kartını birincil ekran kartı olarak görmek istemesinden kaynaklanıyor da olabilir. biosta bununla ilgili bir ayarın varsa agp ya da pci x kartı önceye almak da sorunu çözebilir.

alınan belirtilere birebir şahit olamadığımızdan yardımımız da sınırlı olacaktır. tüm ihtimalleri sıralayabiliyoruz ancak. aralarında en doğru seçimi sen deneme yanılmayla yapabilirsin.
  • arkadaşlar bilgisayar güvenli modda açılıyor eğer donanımsal bi sorun olsa güvenli modda da açılmayacağını düşünüyorum. bence windows u onar. sorun düzelir forumda aratabilirsin .
  • hocam bide şunu dene ekranın çözünürlüğünü bi düşür veya monitör ün hertz ayarını ondan olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.