Şimdi Ara

Kasa Fan Düzeni Nasıl Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni sistem toplamak üzereyim, elimde 2 adet Corsair ML120 fan ve 1 adet Coolermaster kasayla hazır gelen 120mm fan var. Kasayla gelen fan kendinden önde içeri hava verecek şekilde(intake) takılı. Diğer fanları nasıl takmalıyım?
    2 intake, 1 exhaust düzeni pozitif hava basıncı oluşturup kasa içinin daha az tozlanmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum, bunun için 1 arkaya intake 1 de üst arka tarafa exhaust şeklinde takmak mantıklı geliyor.
    1 intake 2 exhaust düzeni için de aynı şekilde 1 arkaya exhaust 1 üste exhaust takabilirim.
    Bu iki düzenden hangisi daha mantıklı sizce? Daha iyi öneriniz varsa tavsiyelere açığım, şimdiden okuyan cevaplayan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garip Bedevi -- 14 Temmuz 2017; 19:6:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 ön taraf içeri üfleyecek şekilde
    1 arka çıkış yapacak şekilde

veya

1 ön taraf 1 alt taraf içeri üfleyecek şekilde
    1 yine arka taraf dışarı üfleyecek şekilde
  • arka taraf kesinlikle exhaust olmalı ön intake dursun diğer fanı ya öne ya üste tak intake şekilde
  • Sağ olun yanıtlarınız için. Dün akşam topladım, bir önde intake, bir yanda intake, bir de üstte exhaust fan var şu anda. Yanda olan direkt anakartın üstüne hava üflediğinden sıcaklıklar hissedilir şekilde düştü şu anda ama exhaust fanı arka tarafa taksam daha mı iyi olurdu diye de düşünmedim değil, sadece bu kaldı soru işareti olarak kafamda. Sıcak hava yükselir mantığında üste taktım ama klasik olan arkaya takmak olunca kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garip Bedevi -- 15 Temmuz 2017; 23:26:57 >
  • Garip Bedevi G kullanıcısına yanıt
    arkanın mantığı biraz da işlemci havasına yakın olduğundan dolayı. tabi her kasada böyle değil. kurulum güzel ön ve alt içeri üst ve arka dışarı en güzel ve tavsiye edilen kurulumdur.
  • katılıyorum hocam mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: danteauditore

arkanın mantığı biraz da işlemci havasına yakın olduğundan dolayı. tabi her kasada böyle değil. kurulum güzel ön ve alt içeri üst ve arka dışarı en güzel ve tavsiye edilen kurulumdur.

Yer sıkıntı olduğu için üstten söküp arkaya taktım, derece olarak fark etmedi ama daha estetik durdu bu şekilde, yana taktığım direkt anakarta üfleyen fanın bu kadar etkili olacağını ben düşünmemiştim, oldukça güzel durumda şu an, teşekkürler katkınız için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.