Şimdi Ara

Kasa Fanı Hakkında Yan kapakta Nasıl Delik Açarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasama 2 adet fan koymayı düşünüyorum ama ben bunlara nasıl güç sağlayacağım güzelce bir anlatacak var mı?
    Fanlarda 3pin 4pin molex gibi şeyler yazıyor nedir ne değildir neyin nesidir bunlar?

EDİT:fanları aldım bundan 2 tane 8 cm fan
    bundan da bir tane aldım 12cm
    fanlarda direk psu ya bağlamak için çıkış mevcut

Şimdi sorum şu 12cm lik fanı kasanın yanına koyacağım.Ancak vidalama için delmem lazım matkap falan mı kullanacağım?

kasamda ekteki kasadan aliminyum dur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 12 Ağustos 2012; 10:31:44 >

• anakartın üstünde 3 yada 4 pinli fan girişi olacak ona bağlican yoksa direk güç kaynağından dönüştürücüler var ondan alcan güç kaynağına bağlican.

sen fanları alda yardımcı oluruz biz sana kasada fanı koyacak yerin varsa sorun olmaz her türlü bağlarız
  • Anakartınızda 2 adet fan bağlantısı için soket var birisi 4 pinli ve CPU_FAN yazan ı işlemci soğutucusu için.Diğeri ise 3 pinli CHA_FAN yazan.

Alacağınız fanlar 3 pinli olursa bir tane de çoklayıcı alıp iki fanı CHA_FAN yazan sokete takacaksınız ve anakart BIOS'undan hız ayarlaması yapabileceksiniz.İsterseniz 4pinli ( PWM Kontrollü) fan da alabilirsiniz o zaman işlemci soğutucusu ve alacağınız 2 fanı yine PWM çoklayıcı kablo ile CPU_FAN yazan sokete takarak kullanacaksınız;

3pin çoklayıcı;

http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-fan-baglanti-ikili-coklayici-kablo.html

4pin çoklayıcı;

http://www.teknobiyotik.com/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html

• yoharı yoharı
  • çatlamazsa çivi ile delemezmisin?
  • Çift taraflı bant ile 4 köşesinden bantlayabilirsiniz. Ben kısa süre önce çift taraflı bant ile 4 köşeden yapıştırmıştım ve sadece fanı tutarak kapağı kaldırabiliyordum. O derece sağlam oluyor yani.. Tabi bandın kaliteside önemli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Çift taraflı bant ile 4 köşesinden bantlayabilirsiniz. Ben kısa süre önce çift taraflı bant ile 4 köşeden yapıştırmıştım ve sadece fanı tutarak kapağı kaldırabiliyordum. O derece sağlam oluyor yani.. Tabi bandın kaliteside önemli...

12 cm fan bağlıyacağım.
    taşıyabilir mi bant
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

quote:

Çift taraflı bant ile 4 köşesinden bantlayabilirsiniz. Ben kısa süre önce çift taraflı bant ile 4 köşeden yapıştırmıştım ve sadece fanı tutarak kapağı kaldırabiliyordum. O derece sağlam oluyor yani.. Tabi bandın kaliteside önemli...

12 cm fan bağlıyacağım.
    taşıyabilir mi bant

Bende 12cm bağlamıştım zaten. Deneme amaçlı sadece fanı tutarak yan kapağı kaldırabiliyordum sorunsuz. O derece sağlam yapışıyor ve çıkarmak istediğinizde de herhangi bir iz ya da yapışkan bırakmıyor.. İsterseniz kullanmış olduğum bandı gösterebilirim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

quote:

12 cm fan bağlıyacağım.
    taşıyabilir mi bant

Bende 12cm bağlamıştım zaten. Deneme amaçlı sadece fanı tutarak yan kapağı kaldırabiliyordum sorunsuz. O derece sağlam yapışıyor ve çıkarmak istediğinizde de herhangi bir iz ya da yapışkan bırakmıyor.. İsterseniz kullanmış olduğum bandı gösterebilirim..

Kullanmış olduğun bantı gösterebilirmisin kardeş...

• sılokonla yapıstır bn yaptım gorunus olarakta hos oldu
  • Küçük parçalar kesip fanın 4 köşesine yapıştırın. Yan kapağı düz ve sert bir zemine koyun ve fanın köşelerinden bastırıp yapıştırın.. O kadar sağlam oluyorki sanki kapakla bir gibi.. :) Benim kullandığım kaliteli bir bant tabi..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.