Şimdi Ara

kasa fanımın kabloları, hangisi ne??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kasam ASUS. iki fanı var üstünde fakat anakartımda tek bir kasa fanı girişi var. diğeri boşta. şu aralar su soğutma istemine geçmeyi düşünüyorum ve kuvvetle muhtemel kendi el yapımım olacak (inşAllah... becerebilirsem) fanlarda üç kablo var. sarı, siyah ve kırmızı. bu iki fanı da çalıştırabilmem için, bağlı olan kablonun plastik kısmını sıyırıp diğer fanın aynı renk kablolarıyla bağlamamı mı önerirsiniz yoksa başka bir yöntem mi? bir de şu kablolardan neyin ne olduğunu bilsem, daha iyi olacak...

sağolun...

• bir yere iki fan mı takıyoruz acep
  • quote:

Orjinalden alıntı: hi-fi uğur

bir yere iki fan mı takıyoruz acep

bir fanı hava girişi için, diğerini de çıkış için kullanıcaktım ki, nietkim öyle oldu. arkada olan iki fandan altta olanını kasanın önüne, harddiskin hemen önüne koydum ve diğeri de arkada kaldı. kablo işini nasıl hallettim derseniz; dediğim gibi, anakartta tek fan girişi vardı. ben de üstteki fanın naşlığını kopardım. kablo uçları açıkta kaldı. plastiklerini biraz sıyırdım ve çıplak kablolar çıktı biraz. öndeki sağlam fan fişinin içine, kopardığım başlıktaki renk renge uyacak şekilde kabloları içten sıkıştırdım. sonra da fişi taktım yerine. çalıştırdığımda ikisi birden gayet sağlıklı bir şekilde çalıştı. gerçi çok bağırıyolar ama olsun. zaten yakında CPU ma yeni fan alıcam. CPU serin olunca öndeki fanı iptal ederim;)

• Kirmizi (+)
    Siyah (-)
    Sari (Devir okuma dalgametresi)

Senin yapman gereken kirmizi kabloyu PSU daki kirmiziyAa
    Siyahi da PSU dkai siyaha (molexlerdeki yani) baglaman.

Kablolari siyirmak yerine elin biraz lehim tutuyorsa fani ac
    3 pini de havyayla sok
    molex bul biyerlerden
    daha sonra +ya kirmizi -ye siyah molex kablosunu lehimle. Fanlarin orjinal gibi olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Kirmizi (+)
    Siyah (-)
    Sari (Devir okuma dalgametresi)

Senin yapman gereken kirmizi kabloyu PSU daki kirmiziyAa
    Siyahi da PSU dkai siyaha (molexlerdeki yani) baglaman.

Kablolari siyirmak yerine elin biraz lehim tutuyorsa fani ac
    3 pini de havyayla sok
    molex bul biyerlerden
    daha sonra +ya kirmizi -ye siyah molex kablosunu lehimle. Fanlarin orjinal gibi olsun

Aynen öyle...

Ayrıca,devir okuma hattını paralel bağlamayın yoksa sapıtabilir gösterge.
    Sadece besleme hatlarını paralel bağlamanız yeterlidir.Anakart üzerindeki tek bir yuvadan 2 adet Asus kasa fanı rahatça beslenebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.