Şimdi Ara

Kasa içi fan dizilişi nasıl olmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar elimde, cooler master kasa bulunmaktahttp://www.coolermaster.com/upload/product/6654/featured/top1.jpg?648108117 , amd işlemcili bilgisayarımın stok fanını değiştirerek daha iyi soğutması amacıyla red scorpion işlemci fanı takılıdır,onun dışında resimde gördüğünüz gibi önde 1 tane vehttp://www.coolermaster.com/upload/product/6654/featured/top3.jpg?1161817040 şu fan girişinde olmak üzere 2 tane normal(içe üfleyen ) fan bulunmakta,özellikle arkadaki fan direk red scorpionun ızgaralarına üfleyerek ekstra soğutma sağlamakta,3. olarak bugün egzoz fan olarak kullanmak üzere bir tane 120 mm lik bir fan daha aldım ama nereye taksam karar veremedim,camlı kapaktaki ızgaraya şimdilik egzoz şeklinde monte ettim.bunun dışında kasanın tavanında 2 ve tabanında 1 adet daha fan deliği bulunmakta,sizce fan dizilişim doğrumu? ve sizce egzoz fan olarak nereyi kullanmalıyım?

• sanırım bilen yok
  • Öndeki fan içeri - arkadaki dışarı(egzos) - kapak içeri - Tavan dışarı(ısınan hava yükselir) - Taban içeri benim kasamdakiler bu şekilde.
  • arkadaki işlemci fanını desteklediği için değiştirmek istemedim ama sıcak egzozu tavana takmam gerekirse hemen değiştireyim
  • Arkadaki fanı anladığım kadarıyla soğutucu bloğa doğru çalıştırıyorsunuz.Ama tam tersi olmalı.Çünkü işlemcinin bloktaki fan ısınan havayı dağıtmaya çalışırken sizin arkadaki fan o havayı tekrar o bölgeye iter.Arkadakini egzos olarak dışarı verin hava akımı oluşur ikisi arasında daha etkili olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeCHWaVE

Öndeki fan içeri - arkadaki dışarı(egzos) - kapak içeri - Tavan dışarı(ısınan hava yükselir) - Taban içeri benim kasamdakiler bu şekilde.

Doğrudur hocam
  • hepsini arka arkaya diz :) ön içeri arka fan dışarı yan içeri tavan dışarı taban içeri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • genel kural işlemci fanı egzos fanına doğru hava üfler

üst ve arkadaki fanlar sıcak havayı dışarı atar

ön ve yandaki fanlar kasa içine temiz hava üfler
  • Peki yaprakların konumu nasıl olmalı ?
    Bunu bir türlü çözemedim.
    Yapraklar ne türlü olursa egzoz olur ne türlü olursa içeri üfler ?
  • fanın bir tarafında göbekte birleşen 4 adet plastik şerit vardır..diğer tarafı tamamen boştur..işte boş olan taraf havayı çeker, diğer taraf havayı iter..egzos fanı sıcak havvayı dışarı atacak şekilde takılmalıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: actionboy35

Peki yaprakların konumu nasıl olmalı ?

hocam fanı elinize aldıığınızda ızgaralı bölümden hava itilir. yani egsoz olarak koyarken orası dışarıya bakacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

Peki yaprakların konumu nasıl olmalı ?

hocam fanı elinize aldıığınızda ızgaralı bölümden hava itilir. yani egsoz olarak koyarken orası dışarıya bakacak.

Üstat, kusura bakma pek anlamadım yaprak konumu üste doğru olduğunda mı ızgaralı oluyor ?
  • quote:

Üstat, kusura bakma pek anlamadım yaprak konumu üste doğru olduğunda mı ızgaralı oluyor ?

bu fan için konuşalım. fanın arka kısmında 4 adet çubuk var ya işte benim ızgara dediğim o. bütün fanlar bu görünen kısımdan havayı çekip, arkasındaki ızgaralı kısımdan dışarı atar. egsoz fan takılırken apachi logosu kasa içine bakar. ordan çekim yapar. umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: saintroyo

quote:

bu fan için konuşalım. fanın arka kısmında 4 adet çubuk var ya işte benim ızgara dediğim o. bütün fanlar bu görünen kısımdan havayı çekip, arkasındaki ızgaralı kısımdan dışarı atar. egsoz fan takılırken apachi logosu kasa içine bakar. ordan çekim yapar. umarım anlatabilmişimdir.

çok teşekkürler, anladım sağolun.

• tüm fanlarda hava, etiketin olduğu tarafa üflenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

genel kural işlemci fanı egzos fanına doğru hava üfler

üst ve arkadaki fanlar sıcak havayı dışarı atar

ön ve yandaki fanlar kasa içine temiz hava üfler

+1
  • konuyu hortlatayım bari :) zalman n11 neo aldım 5 fan standart yerinde tabiki elimde 14 lük Feel huricane kasa fanı var sizce nereye takayım egzosmu normalmi kullanayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.