Şimdi Ara

Kasa İçi Hava Sirkülasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa içi hava sirkülasyonu resim 1 deki gibi ön taraftan soğuk havayı fanlar içine çeker,hava içerideki bileşenlerin ısısını alarak yükselir ve üst taraftaki egzoz fanlar tarafından dışarı atılır.Ama Overclock yapıyorsanız bileşenlerin ısı kaynaklı zarar almaması için özellikle işlemciye su soğutma gereklidir,hava soğutmalı işlemciyle yapacağınız Overclock yüksek ısınmaya yol açabilir.Ayrıca yan tarafta monte edilen fanlar size faydalı gibi gelebilir ancak hava sirkülasyonu aşağıdaki gibiyse sirkülasyonu bozar tam tersine bileşenler ısınmaya başlar.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
     Kasa İçi Hava Sirkülasyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerPc -- 6 Haziran 2013; 22:56:23 >

• E doğrusu zaten öyle.

Ayrıca, hava soğutma ile de Overclock yapılır, illa ki su soğutma şart değil. Hava soğutmanın kaldıracağı şekilde yapılırsa sorun olmaz.

Bunlar da yardımcı olur herhalde.

Kasa İçi Hava Sirkülasyonu  Kasa İçi Hava Sirkülasyonu  Kasa İçi Hava Sirkülasyonu  Kasa İçi Hava Sirkülasyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 29 Haziran 2013; 19:22:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

E doğrusu zaten öyle.

Ayrıca, hava soğutma ile de Overclock yapılır, illa ki su soğutma şart değil. Hava soğutmanın kaldıracağı şekilde yapılırsa sorun olmaz.

Kasa İçi Hava Sirkülasyonu  Kasa İçi Hava Sirkülasyonu  Kasa İçi Hava Sirkülasyonu  Kasa İçi Hava Sirkülasyonu

Dostum paylaştığın ilk şekilde egzoz fanı yerine corsair H80i tarzinda (benim kullandığım model) sıvı Soğutma yerleştirilmiş.

Corsair kullanım kılavuzunda montajın hava akımını dışarıdan içeriye doğru alacak şekilde yapılması gerektiği görünüyor. (h80i kılavuzu)

Ama çeşitli H80i montajlarının tersi yani verdigin şekildeki gibi yapıldığını gördüm. Bazı montajlar da kilavizdaki gibi yapılmış. (Google H80i araması yapınca resimler kısmında iki sekilde de montaj resimleri mevcut)

Şimdi biz radyatoru egzoz fani yerine monte edeceksek bunun normalde gorevi kasa içindeki ısınmış havayı dışarı atmak değil midir? Ama standart sekilde yerleştirirsek ısınmış hava (ki ekran kartları ve ramler ciddi bir ısı oluşturuyor) radyator içindeki sıvıyı daha da ısıtmaz mı?

Birde tersi durum dersek ki dışarıdan havayı alıp kasa işine verecek sekilde montaj yaparsak bu sefer de kasa içini daha da ısıtmış olmaz mıyız?? (Gerçi ben dikkat ettim benim H80i kasanın üst kısmında dışarıdan havayı içeri aktaracak sekilde monte edilmiş durumda. Kasanın icine elimi soktuğumda H80i den serin bir hava geliyor. Bunu ben böyle hissediyor olabilirm tabi)

Benim amacım H80i yi egzoz fan yerine monte etmek. Ama hangi şekil daha doğru olur tam olarak anlamış değilim.

Şuda olabilir, her iki sekilde monte etmek de doğrudur ve sorun teşkil etmez??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

E doğrusu zaten öyle.

Dostum paylaştığın ilk şekilde egzoz fanı yerine corsair H80i tarzinda (benim kullandığım model) sıvı Soğutma yerleştirilmiş.

Corsair kullanım kılavuzunda montajın hava akımını dışarıdan içeriye doğru alacak şekilde yapılması gerektiği görünüyor. (h80i kılavuzu)

Ama çeşitli H80i montajlarının tersi yani verdigin şekildeki gibi yapıldığını gördüm. Bazı montajlar da kilavizdaki gibi yapılmış. (Google H80i araması yapınca resimler kısmında iki sekilde de montaj resimleri mevcut)

Şimdi biz radyatoru egzoz fani yerine monte edeceksek bunun normalde gorevi kasa içindeki ısınmış havayı dışarı atmak değil midir? Ama standart sekilde yerleştirirsek ısınmış hava (ki ekran kartları ve ramler ciddi bir ısı oluşturuyor) radyator içindeki sıvıyı daha da ısıtmaz mı?

Birde tersi durum dersek ki dışarıdan havayı alıp kasa işine verecek sekilde montaj yaparsak bu sefer de kasa içini daha da ısıtmış olmaz mıyız?? (Gerçi ben dikkat ettim benim H80i kasanın üst kısmında dışarıdan havayı içeri aktaracak sekilde monte edilmiş durumda. Kasanın icine elimi soktuğumda H80i den serin bir hava geliyor. Bunu ben böyle hissediyor olabilirm tabi)

Benim amacım H80i yi egzoz fan yerine monte etmek. Ama hangi şekil daha doğru olur tam olarak anlamış değilim.

Şuda olabilir, her iki sekilde monte etmek de doğrudur ve sorun teşkil etmez??

Ekran kartı ısısı kendi hava kanalından çıkıyor benim bildiğim kasaya vidalariyla monte edilen yerden yanlış mı biliyorum acaba?

Aslında bence mantık olarak dışarıdan içeriye tepeye monte etmek gerekiyor radyatörü sıcak hava egzos fanin hemen önüne uflenir o da hemen dışarı atar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yan taraftan gelen hava bileşenleri ısıtmaz,aksine ekran kartı ve anakart/ram üzerine direk üflediği için öndeki fana göre daha çok soğutma sağlar

güç kaynağını mümkün oldukça fanı yukarı gelecek şekilde takmak lazım,kasadan sıcak hava atımına yardımcı olur ve alttan çekmeye göre daha az toz olur
  • birde yan kapak kısmı var orada olan hava soğutma da ekran kartına doğru soğuk hava veriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğru kasa hava akışı hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.