tamda ben yazıcaktım bu arada çalışma süper heyecanla takip ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Agresif Pijama
Hocam güzel gidiyorsun şimdilik ancak o dirsekleri kesip biçmeden ve oraya tam olarak oturtmadan heyecanla boyamışsın diye düşünüyorum. Onların işleri bitmeden boyarsan boyalar dökülür ve doğru düzgün tutturamazsın. Sadece bir görüş yinede istediğin gibi devam et hocam...
Dirsekleri derken Fanlarımı Yoksa fan ızgaralarınımı kastediyorsun? Izgaraları soyluyorsan onların montajlanıcagı yerleri belli ve hesaplı merak etme
Bu gun son olarak göstergelerini ayrı ayrı kullanmak istedigim cooler master fan kontrol cihazının Vu metre - Volt metre ve termometresini lehim yerlerinden söktüm ve uzatma kablo baglantılarını yaptım.. Sanırım Cuma ve Cumartesi işim geregi proje ile ilgilenemiycem fakat pazar gunu hızla işe devam edicem.. Yorumlarınız için hepinize tesekkur ederim. Saygılar...
Çok güzel gidiyor. Özellikle 1 milyoncudan aldığın ızgara fikri çok hoşuma gitti. Kolay gelsin.
güzel çalışma kolay gele.
Çalışma bitince ortaya süper bişe çıkcak..Takipteyim..
İşim Gereyi 3 gün ara verdigim projeme persembe gunune kadar hızla devam edicem.. Bu aksam alt kasanın ön paneli için MDF aldım Fan , gostergeler ve power dugmesı için deliklerini actıktan sonra kasaya yerleştirmeye calıstım fakat perçin yerleri yuzunden biraz bosluk oldu. onun için alt taraflarının perçinlere denk gelen taraflarını kestim. sonra parlak siyah rengine boyadım ve hemen hemen düşündügüm ön panel tasarımı sekillenmeye basladı.
Üzerine buyuk ve soft ısık veren kırmızı ve sarı ledleri koymayı dusunuyorum. kırmızı power , sarı HDD led olarak calısacak.
Fanların yanındaki on-off anahtarları da fanları kapatıp açmaya yarıcak..
Yorum ve önerilerinizi bekliyorum Saygılar..
Not: Açma kapama dugmesi kırmızı yerine bakır olucak. Göstergelerin cerceveleri de bakır olabılır ama ona daha tam karar vermedim.
Gayet gzl gidiyor dostum takipteyim
cidden süper gidiyo takipdeyiz umarım fazla uzun sürmez bizi çatlatmassınız
harika birşey oartaya çıkıcak gibi merakla takip ediyorum
Kasanın alt paneli süper gidiyo..Takipteyim..
Hocam şu delik açma aleti kaç liraya satılıyor
Arkadaşlar bu güzel yorumlarınız için çok teşekkur ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: qpcole
Hocam şu delik açma aleti kaç liraya satılıyor
Sanırım almak istiyorsun Ufak bir dip not olarak sunları belirtim ; Delik açma aparatı herhangi bir matkabın ucuna takılarak çalışır. Sadece Pleksi ve Sunta,Mdf Tarzı Materyallere delik açabilir. Metal,Sac vb.. Kesinlikle delmez.
Fiyatı ise 10-15 Tl arasında değişiyor.
Bugün alt kasanın üzerine üst kasayı tam ve düzgün oturtmak için ayaklar yaptım.. Alümiyum dogramadan kestiğim parçaların percin yerlerini delip, zımparaladıktan sonra kasadaki yerlerini ve yanlarına gelecek olan sogutma borularını hesaplayıp yerlerine perçinledim. Daha sonra 1 kat astar olmak uzere 2 kat da parlak bakır boya attım. Resimleri telefonla çektigim için boyanın gerçek guzelliği ve purussuzlugu pek belli olmuyor Fakat proje bittiğinde Çok daha kaliteli makine ile detaylı fotograflarını çekicem
Yapım aşaması
Alt kasanın Rahat hareket etmesi için aldıgım tekerlekli ayakları , tekerleklerine strec film cekerek fanlar ve ızgaraları ile tekrar boyadım ve bu malzemelerinde boya işlemi bitti..
Sonra Ust kasanın sol tarafına kestigim bakır rengine yakın kahve pleksiyi kapaga monte etmek için kolları sıvadım. Çerçevelerin olabildigince kısa tumak istedigim için işim biraz uzadı. Öncelikle boardun yerleştiği panelin boğumları pleksiyi oraya koymama izin vermiyordu, öncelikle o boyumları kestim ve pleksi için gereken yeri açtım. Daha sonra kapagın arka tarafındaki olukları pleksiyi yerleştirmek için açtım ve kapaga köşe lastiklerini çektim.. Hiç Problem çıkmadan sağ pencere istedigim gibi oldu. Daha sonra Kasa kapağını Bakır renge boyicam... Sağ Kapagada Seffaf pleksi takıcam.