Şimdi Ara

KASA ÖNÜ USB PORTLARINDA SORUN???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir sistem topladım yalnız kasa önünde bulunan 2 adet usb çıkışı düzgün çalışmıyor.

Bağlantılarını yaptım, daha sonra eski bilgisayardaki dosyaların bi kısmını bi usb belleğe atıp yeni pc ye geçirmek istediğimde kasa önündeki usb yuvalarını kullndım. fakat ekrana usb belleğin simgesi gelmedi. Belleği çıkardığımda bellek acayip bi şekilde ısınmıştı.

Neyse belleği tekrar eski pc ye taktım onda da çalışmamaya başladı. Yani bozuldu anlıyacagınız neyseki belleğin garanti süresi dolmamıştı onu verdim servise ama sonuç olarak bu böyle devam ederse ben öndeki usb leri nasıl kullanıcam. Acaba sistemi monte ederken bişeyleri yapmayı mı unuttum veya bu olayı halletmek için biryerlerden bir ayarlar mı yapmam gerekiyo.

Arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim...

• ön usbleri anakarta yanlış bağlamışsın muhtemelen bir daha kontrol et
  • quote:

Orjinalden alıntı: ae_

ön usbleri anakarta yanlış bağlamışsın muhtemelen bir daha kontrol et

Doğru bağladımı düşünüyorum ama yine de olabilir.

Yarın ben onların bağlantı noktalarını ve bağlantı kablolarının bi resmini ekleyeyim o zaman daha net anlaşılır galiba
  • Resimleri çekmek için bi cihaz bulamadım.

Bi şeyi merak ediyorum yalnız, usb bağlantı kablolarının yazılı kısmı üste mi bakacak alta mı? Ben alta bakacak şekilde takmıştım, yanlışmı yapmışım acaba
  • bordun kitapçığından faydalan bence. Orda neyi nasıl takacağını ayrıntılı bir şekilde anlatır. Sen bağlantıları yanlış yapmışssın. Düzeltmeden de o usb portlara herhangi bir şey takma, Yine yanar.Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aakcakaza

bordun kitapçığından faydalan bence. Orda neyi nasıl takacağını ayrıntılı bir şekilde anlatır. Sen bağlantıları yanlış yapmışssın. Düzeltmeden de o usb portlara herhangi bir şey takma, Yine yanar.Kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: aakcakaza

bordun kitapçığından faydalan bence. Orda neyi nasıl takacağını ayrıntılı bir şekilde anlatır. Sen bağlantıları yanlış yapmışssın. Düzeltmeden de o usb portlara herhangi bir şey takma, Yine yanar.Kolay gelsin...

Sağol kardeş anakart klavuzunda türkçe bişey yok ama ben yine bi bakim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yine önerilerini yazarlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (SAYDAM) -- 22 Temmuz 2007; 13:07:17 >
  • Bende konu ile alakalı ama başka bir yöntem söyleyim, flshdiski bilgisayara takıp çıkarırken saatin yanında ki donanım simgesine çift tıklayıp "donanımı gvenle kaldır" dedikten sonra çıkarın. Genelde flashdiskler bu yüzden bozuluyor.
  • Bende bir keresinde hatalı bağlama sonrasında flashımı yakmıştım.
    Anakartın kitapçığından faydalanmak en akıllıcası.Yada bilen birinden öğrenmek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: veygun

Bende konu ile alakalı ama başka bir yöntem söyleyim, flshdiski bilgisayara takıp çıkarırken saatin yanında ki donanım simgesine çift tıklayıp "donanımı gvenle kaldır" dedikten sonra çıkarın. Genelde flashdiskler bu yüzden bozuluyor.

Dostum seni kutluyorum heryere bişiler yazıyosun

ama bi şeyi hatalı yapıyosun buda heryere yanlış şeyler yazman
    abi heryere alakasız şeyleyler yazıyosun da ne oluyo.. kınıyorum...

Dostum sana gelince geçmiş olsun flash ı yakmışın

bağlantılar konusunda ben aşağıya bakıcak biliyorum yazılar.

• Bu işlem için en iyi yardımcı anakart Kullanım kılavuzudur, bağlantı şemalarını kotrol edip tekrar takmanı öneririm. Ben yanlış bağlantı sebiyle yeni aldığım usb belleği yaktım man dikkat!
  • öndekiler hub oluyor
    aynı olay bende de var, ön tarafa usb bellek dışında her şeyi bağlayabiliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

öndekiler hub oluyor

Ama her türlü usb bağlantısını algılaması lazım. Arkadaşlarda falan görüyorum öndeki çıkışlarada usb bellek takabiliyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: (SAYDAM)

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

öndekiler hub oluyor

Ama her türlü usb bağlantısını algılaması lazım. Arkadaşlarda falan görüyorum öndeki çıkışlarada usb bellek takabiliyorlar.

evet önemli olan anakartın modeli, benim anakart yedek çıkışları hub olarak veriyor o yüzden hangi kasaya takarsam takayım ön tarafa bellek bağlanamıyor
  • Kasa önü USB lerin kablolarını anakart üzerinde doğru takıldığından emin olun ters bağladıysanız çalışmadığı gibi flash bellek tarzı ürünlerin yanma ihtimali yüksek. Teknik servisimizde bazı arkadaşlar sağolsun bu tür hataları çok yapıyor. Ondan kaynaklanmıyorsa anakartın CD sinden USB PORT 2.0 benzeri bir driver olsa gerek onu kurup deneyin.
  • anakartin marka modeline gore nette arattir kullanma kitapciginda zaten vardir usb lerin + ve - si nasil olacaktir seklinde...asagidaki gibi bir sema olmali anakartinin ..calişmama sebebin bu

KASA ÖNÜ USB PORTLARINDA SORUN???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.