Şimdi Ara

Kasa Üzerindeki Ledler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde eski kasadan almış oldugum iki tane led var. biri yeşil biri kırmızı. Uçlarında soketleride var. Acaba ben bunları şu an kullandığım kasaya nasıl takabilirim?
     Kasa Üzerindeki Ledler Hakkında

• Anakartın üzerinde önpanel kablolarının takıldığı yerler var orada zaten aynı renkte kablolar göreceksin ama emin olmak için kodlarına da bak (hdd led, power led). Ondan sonra takılı olanları çıkartıp aynı biçimde bunları da takarsan olur.
  • Takılı olanları çıkarmadan bağlamak istiyorum. Yani ekstra olarak nasıl bağlayabilirim.
  • Dediğin gibi bağlamak için takılı olanlarla bunları paralel bağlaman lazım. Yani takılı olan kabloyu kesip kasadaki ve elindeki kabloyu kestiğine lehimleyeceksin yani iki ledde tek bi uca bağlı olacak Y kablo gibi.
  • Hımm anladım. Peki başka yolu varmı bunun. Powerdan çıktı alırsam sanırım yanabilir (pofff) bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ntu

Hımm anladım. Peki başka yolu varmı bunun. Powerdan çıktı alırsam sanırım yanabilir (pofff) bunlar

Hiçbir Led i direk oalrak powerden besleme. voltaj değerlerine göre dirençler kullan...

Pc nin üzerinde bulunan PSU da 5V çıkış mevcut ama sen bunu direk 1.5 yada 2V luk bir Led e uygularsan sorun yaşayabilirsin... Ben yaptığım bir çalışmada 5V luk led ler kullandım ve beslemesini direkt PSU nun 5V çıkışından aldım ama araya 10ohm lik bir direç lehimledim...

Bu arada Cd roma taktığın güç kablosunu incele 3 adet kablo rengi göreceksin sarı siyah siyah ve kırmızı

Kırmızıda +5V
    Sarıda ise +12V mevcut siyahlarda basit olarak eksi dir...

Senin kasana bağlayacağın ledlerde besleme olarak kullanacağın kablolar kırmızı ve siyahtır yani 5V ama sen bu 5V uda direk oalrak Ledlere uygulama dediğim gibi arada Direnç kullan... Ayriyetten direç olası kırpışmallarıda süzecektir...

Birde koyduğun resimdeki ledler aydınlatıcı yada ciddi derecede ışık yayabilecek bir Led değil yani onları kasa içinde kullanmanın sana görsel olarak bir faydası olmayacaktır...

Baya bi uzun yazdım umarım faydalı olmuşumdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NorthShield -- 13 Şubat 2007; 3:01:28 >

• Verdiğin bilgiler için sağol. Daha yeni sayılırım o yüzden iyice araştırmam gerek
    quote:

Orjinalden alıntı: NorthShield

quote:

Orjinalden alıntı: ntu

Hımm anladım. Peki başka yolu varmı bunun. Powerdan çıktı alırsam sanırım yanabilir (pofff) bunlar

Hiçbir Led i direk oalrak powerden besleme. voltaj değerlerine göre dirençler kullan...

Pc nin üzerinde bulunan PSU da 5V çıkış mevcut ama sen bunu direk 1.5 yada 2V luk bir Led e uygularsan sorun yaşayabilirsin... Ben yaptığım bir çalışmada 5V luk led ler kullandım ve beslemesini direkt PSU nun 5V çıkışından aldım ama araya 10ohm lik bir direç lehimledim...

Bu arada Cd roma taktığın güç kablosunu incele 3 adet kablo rengi göreceksin sarı siyah siyah ve kırmızı

Kırmızıda +5V
    Sarıda ise +12V mevcut siyahlarda basit olarak eksi dir...

Senin kasana bağlayacağın ledlerde besleme olarak kullanacağın kablolar kırmızı ve siyahtır yani 5V ama sen bu 5V uda direk oalrak Ledlere uygulama dediğim gibi arada Direnç kullan... Ayriyetten direç olası kırpışmallarıda süzecektir...

Birde koyduğun resimdeki ledler aydınlatıcı yada ciddi derecede ışık yayabilecek bir Led değil yani onları kasa içinde kullanmanın sana görsel olarak bir faydası olmayacaktır...

Baya bi uzun yazdım umarım faydalı olmuşumdur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lehimlemek nedir? 10ohm nedir?
  • sen kendini at camdan aşağı bişi bilmiosun
  • YAFFF tycstar bide yüzbaşı olacaksın aynennn 'sen kendini at camdan aşağı bişi bilmiosun '
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.