Şimdi Ara

Kasalardaki Hot-Swap özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimi yeni değiştirdim, almışken ilerisi için yatırım olsun dedim ve Hot-Swap destekli bir kasa aldım. (Zalman GS1200)
    Herşeyi kurdum, Hot-Swap panelindeki Sata bağlantısı ve Güç kablousunun bağlantısını yapmama rağmen BIOS'ta Hot-Swap'a bağlı HDD yi göremedim. Hot-Swap bağlı olan HDD soğutma fanları dönüyor, o zaman elektriksel bir sorun yok.
    Hot-Swapı kullanmak için ayrıca işletim sisteminde AHCİ sürücülerinin kurulması gerektiğini bir yerde okudum.
    Merakım Hot-Swapı kullanabilmem için anakartın desteklemesi mi gerekiyor (Anakartım ASUS 890 GX chipsetli)
    Hot-Swapı boşverdim, gerekirse normal disk olarak kullanmak istiyorum.

• hot swap ı ben sadece işlevsellik olarak kasanın kapağını açmadan hdd lerin takılıp çıkarılmasını sağlayan bir yapı olarak biliyordum. ahci de bildiğimkadarıyla raid uygulamalrı ile ilgili bir terim değil mi?

890 yongası da üst düzey bir yonga. kartınızdan kaynaklanacak bir '''desteklememe'' durumu olacağını sanmıyorum. eğer ahci olayı varsa gerçekten de bunu bios tan değiştirme imkanınız mutlaka vardır.
  • Aslında AHCİ olayını BIOS'tan açınca bir BIOS'ta artık SATA'lara bağlı HDD leri göremiyorum. Okuduğum kadarıyla AHCI özelliği işletim sisteminin bilgisayar açık iken HDD lerin takılıp çıkartılabilmesine olanak veriyormuş, tıpkı USB gibi. Ne kadar sağlıklıdır bilemem, gerekli midir o da tartışılır.
    Benim sistemimde AHCI olarak kullanmak istemiyorum, sadece HDD Hot-Swap yerlerine HDD lerimi takmak istiyorum (bilgisayarı açmadan)
    Bunu sağlamak istiyorum ama Hot-Swap yuvalarına taktığım HDD leri görmiyor.
  • hmm.. hot-swap kullanan birileri mutlaka bakacaklardır konuya.

yalnız benim isze tavsiyem çalısşır durumdaki hdd leri sökmemeniz yönünde olacaktır. çünkü manyetik olarak durana kadarhdd ler hareket ederlerse zarar görebilirler.
  • Zaten çalışır durumda çıkartıp takmayı ben de istemiyorum. Pasif olarak kullanacağım. Amacım kasayı açmadan HDD leri kullanabilmek, çok güzel bir özellik.

Dediğim gibi durum şöyle: Hot-Swapa bağlı fanlar çalışıyor (enerji geliyor). HDD leri BIOS'tan göremiyorum.
    Hot-Swap'ta üç tane SATA yuvası var, hadi bir tanesinde temassızlık yaptı diyelim, diğerinde de çalışmadı. Kasanın üst kısmında da HDD-Dock yuvası var. Oraya taktığım HDD yi görmeyince iyice şüphelendim. Eksik kalan bir şey var, ama ne?

Hot-Swap kullanan arkadaşlar sorum Hot-Swap özel bir ayar gerektiriyor mu? (pasif olarak kullansam bile)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boleros

Zaten çalışır durumda çıkartıp takmayı ben de istemiyorum. Pasif olarak kullanacağım. Amacım kasayı açmadan HDD leri kullanabilmek, çok güzel bir özellik.

Dediğim gibi durum şöyle: Hot-Swapa bağlı fanlar çalışıyor (enerji geliyor). HDD leri BIOS'tan göremiyorum.
    Hot-Swap'ta üç tane SATA yuvası var, hadi bir tanesinde temassızlık yaptı diyelim, diğerinde de çalışmadı. Kasanın üst kısmında da HDD-Dock yuvası var. Oraya taktığım HDD yi görmeyince iyice şüphelendim. Eksik kalan bir şey var, ama ne?

Hot-Swap kullanan arkadaşlar sorum Hot-Swap özel bir ayar gerektiriyor mu? (pasif olarak kullansam bile)

molex ten gücü verdiniz değil mi? bir de hot swap kartı-anakart sta bağlantılarını hepsini yaptınız değil mi?

• Molex'ten gücü verdim, fanların çalışması bunu gösteriyor sanırım.
    Sata bağlantılarından da sadece bir tanesini yaptım, HDD nin takıldığı üst kısımdaki yuvanın karşısındaki SATA girişine taktım.
    Neyse umarım deneye yanıla bir gün sorunu çözerim yoksa 6 tane 3,5 inç yuvalı kasamın sadece kasanın içinden monte edilen 3 tanesini kullanabileceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Molex'ten gücü verdim, fanların çalışması bunu gösteriyor sanırım.
    Sata bağlantılarından da sadece bir tanesini yaptım, HDD nin takıldığı üst kısımdaki yuvanın karşısındaki SATA girişine taktım.
    Neyse umarım deneye yanıla bir gün sorunu çözerim yoksa 6 tane 3,5 inç yuvalı kasamın sadece kasanın içinden monte edilen 3 tanesini kullanabileceğim.

hdd sayısı kadar sata bağlantısı yapmanız gerekmiyor mu ? eğer swap ta tek hdd varsa ona karşılık gelen sata yuvası boşta olabilir.
  •  Kasalardaki Hot-Swap özelliği

2 adet molex güç girişi var bunların ikisinide yaptınız mı ? bir de düğme gibi bir yer var o neyi kontrol ediyor ?
  • İki adet molex girişine aynı kablodan gelen paralel molexleri taktım. Paralel olması sıkıntı yaratmaz herhalde.
    Ama şimdi aklıma geldi, molexlerin takılı olması fanlar için bir şey ifade etmiyor, onların soketleri alt kısımda.
    Bu durumda molexte sorun var gibi.
    Oradaki düğme de Hot-Swapa bağlı fanların devir hızını kontrol etmek için yarıyor.
  • quote:

İki adet molex girişine aynı kablodan gelen paralel molexleri taktım. Paralel olması sıkıntı yaratmaz herhalde.
    Ama şimdi aklıma geldi, molexlerin takılı olması fanlar için bir şey ifade etmiyor, onların soketleri alt kısımda.
    Bu durumda molexte sorun var gibi.
    Oradaki düğme de Hot-Swapa bağlı fanların devir hızını kontrol etmek için yarıyor.

molex kablolarını değiştirip ayrı kablolardan atkmayı deneyin olmazsa bir de.

molex lerden birisi büyük olasılıkla fanları beslerken diğeri de hdd leri besliyor. daha önce ki mesajımı tekrar yazıyorum.

hdd sayısı kadar sata bağlantısı yapmanız gerekmiyor mu ? eğer swap ta tek hdd varsa ona karşılık gelen sata yuvası boşta olabilir.
  • HDD sayısı kadar dediğiniz Hot-Swapta 1 tane HDD var şu anda. Onun karşılığındaki SATA yuvasına da SATA kablosu takılı. Bütün yuvaların takılı olması gerekmez herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boleros -- 22 Eylül 2011; 16:17:40 >
  • quote:

HDD sayısı kadar dediğiniz Hot-Swapta 1 tane HDD var şu anda. Onun karşılığındaki SATA yuvasına da SATA kablosu takılı. Bütün yuvaların takılı olması gerekmez herhalde.

hmm o zaman bu kasayı kullann birini bulmanız gerekecek :(
  • Size de teşekkürler Saintroyo, her zaman yardımcı oldunuz.
  • önemli değil. ama ben halâ bağlantılardan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
  • Haklısınız, bir kere daha kontrol edeceğim.
  • Boleros kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu çözebildiniz mi acaba.
    Gerçi yıllar geçti ama şuan ben böyle bir sorunla karşılaştım.
    Hot swap a güç kablosunu yani molexi taktım, zaten hot swap ta sadece bir tane molex giriş yeri var.3 tane sata girişi var, her 3 ünede ayrı ayrı sata kablosu çektim.
    Hot sawaptada sadece 2 tane harddisk var ama ne yaparsam yapayım sürekli sadece 1tane hardisk i görüyor. Hot swap ta sadece bir tane hardisk bırakıp sırayla tüm girişlere takip çıkardım.bu harddisk hot swap taki tüm girişlerde çalıştı. Ama ne zaman iki harddiski taksam hep sadece bir tanesini görüyor.yani hot swap iki hardiski aynı anda görmüyor.hot swapta bir hardisk bırakıp diger hardidki 3,5 inclik hardisk kutusuna taktığımda o zaman ikisini de görüyor. İki hardiskki hot swapta çalıştırabilmenin bir yolu veya bios ta bir ayarı varmı.
    Anakart msi gaming m7. Kasa zalman ms800 plus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.