Şimdi Ara

Kasaya elektrik gelip gidiyor... Bilgisayar açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne olduysa kasayı temizlemek için bütün parçaları söktüm daha önce yaptığım gibi işlemci ve ekran kartının termal macunlarını yeniledim. Parçaları geri yerleştirdim. Power'a basıyorum bütün fanlar 2-3 sn dönüyor duruyor. Ve böyle yanana dek gidecek gibi kapatmazsam durmuyor ayrıca video aşağıda

http://youtu.be/25qTG6of46s

Kasayı temizlemeden önce sorunsuz çalışıyordu en ufak bir donma bir resetleme ekrana görüntü gelmeme vs bir şeyi yoktu...

Sistemim ;

Anakart : Gigabyte GA-P43T-ES3G Intel P43 Express 1600(O.C.) DDR3 Soket LGA775 Anakart

İşlemci : Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 GHZ

Ram : Hi-Level 8GB(4x2GB) 1333MHz DDR3

Ekran Kartı : Volar Nvidia GTS 250 1GB 256Bit DDR3

Harddisk : WD 1 TB 7200RPM

PSU : High Power 500W Powersupply

Bu arada 12V 4pinlik güç kablosu takmayınca fanlar durmadan dönüyor ama görüntü gelmiyor. Takılı olunca videodaki gibi oluyor.....

• ßµğ®@ ß kullanıcısına yanıt
    4 pinli kablonun zaten takılı olması lazım işlemciye güç sağlıyor o kablo.Belki ön paneldeki bağlantıları power led ,reset sv, hdd led vb.. bağlantıları yanlış bağlamış olabilirsiniz.Sadece power sv takılı olsun o şekilde deneyin.Birde bilgisayar çalışacak düzeyde parçaları takın ekran kartı ve 1 ram dışında gereksiz herşeyi söküp o şekilde deneyin.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: **Nightmare**

4 pinli kablonun zaten takılı olması lazım işlemciye güç sağlıyor o kablo.Belki ön paneldeki bağlantıları power led ,reset sv, hdd led vb.. bağlantıları yanlış bağlamış olabilirsiniz.Sadece power sv takılı olsun o şekilde deneyin.Birde bilgisayar çalışacak düzeyde parçaları takın ekran kartı ve 1 ram dışında gereksiz herşeyi söküp o şekilde deneyin.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Kolay gelsin
    Denedim hocam sonuç aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßµğ®@

Denedim hocam sonuç aynı

Alıntıları Göster
    Sadece anakart ve işlemci kalsın sonuç yine aynımı kapanıp açılıyormu yoksa anakarttan bip sesi mi geliyor ?
  • quote:

Sadece anakart ve işlemci kalsın sonuç yine aynımı kapanıp açılıyormu yoksa anakarttan bip sesi mi geliyor ?

Alıntıları Göster
    Bende bi güçkaynağını temizleyeyim diye açmıştım. Güç kaynağı yanmış nasıl oldu anlamadım başkasını taktım çalışmıştı. ama seninki parçalardan olabilir. Ekrana görüntü gelmiyorsa ramlerden olabilir tam yerlestirememissindir. Benim ddr ramler vardı slotlara zor giriodu.
  • quote:

Evet aynı anakarttan şüpheleniyorum artık bip sesi falan yok hiç şimdiye kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßµğ®@ -- 15 Temmuz 2013; 23:38:47 >
  • quote:

quote:

Güç kaynağınıda kontrol edin.güç kaynağının butun kablolarını çıkarın 24 pinli olan anakarta bağlanan kalın kablonun yeşil ve herhangi bir siyah kablosunu kısa devre yapın bakalım güç kaynağı çalışacakmı. Linkte nasıl yapılacağına dair videosu var.
    http://intel.pclabs.com.tr/289/guc-kaynaginizi-anakarta-bagli-olmadan-calistirin

Çok düşük ihtimal ama belki anakart üzerindeki kondansatörlerde fazla yük var ondan dolayı pc açılıp kapanıyor olabilir.

• quote:

quote:

quote:

Güç kaynağınıda kontrol edin.güç kaynağının butun kablolarını çıkarın 24 pinli olan anakarta bağlanan kalın kablonun yeşil ve herhangi bir siyah kablosunu kısa devre yapın bakalım güç kaynağı çalışacakmı. Linkte nasıl yapılacağına dair videosu var.
    http://intel.pclabs.com.tr/289/guc-kaynaginizi-anakarta-bagli-olmadan-calistirin

Çok düşük ihtimal ama belki anakart üzerindeki kondansatörlerde fazla yük var ondan dolayı pc açılıp kapanıyor olabilir.

Alıntıları Göster
    aynı sorunu kafede ki bir pc dce yaşıyorduk power hdd ve rest soketlerini dikkatli takın onlar düzeldiğinde çalışmaya devam etti eğer dediğinz gibi güç hemen kesiliyorsa muhtemelen hatalı taktınız

• quote:

quote:

quote:

Güç kaynağı dendiği gibi kısa devre yaptım tek bir fan bağladım molexle canavar gibi çalışıyor bir sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: rylerck

aynı sorunu kafede ki bir pc dce yaşıyorduk power hdd ve rest soketlerini dikkatli takın onlar düzeldiğinde çalışmaya devam etti eğer dediğinz gibi güç hemen kesiliyorsa muhtemelen hatalı taktınız

Yok hocam kaç kere baktım söktüm taktım öyle bir hata yok
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Güç kaynağı dendiği gibi kısa devre yaptım tek bir fan bağladım molexle canavar gibi çalışıyor bir sorun yok.

Alıntıları Göster
    anakartın kasadan şase alıyor buda parçalara statik elektrik yüklüyor anakartı çıkar uzay montajda dene sistemi ve biosuda pili çıkarıp tün elektrik bağlantılarını sökerek sıfırla

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

anakartın kasadan şase alıyor buda parçalara statik elektrik yüklüyor anakartı çıkar uzay montajda dene sistemi ve biosuda pili çıkarıp tün elektrik bağlantılarını sökerek sıfırla

Uzay montajı yaptım sonuç hüsran. Anakart üstüne yoğunlaşıyorum iyice işlemci slotun da iki pin dikkatimi çekti yamulmuş olabilirler mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßµğ®@ -- 16 Temmuz 2013; 1:06:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

Uzay montajı yaptım sonuç hüsran. Anakart üstüne yoğunlaşıyorum iyice işlemci slotun da iki pin dikkatimi çekti yamulmuş olabilirler mi :)

Alıntıları Göster
    iki tane yamuk gibi duruyor o halde işlemci sökülü iken dene bakalım fanlar normal dönerse yamuktandır
    elin bu işlere yatkında iğne gibi bişeyle düzelirler ama yatkın değilse kuyumcu gibi eli ince işe yatkın birisi sana yardımcı olur
    neden kuyumcu dedim bi keresinde düzelttirmiştim o yüzden

• zeki1981 kullanıcısına yanıt
    İşlemci sökülüyken fanlar normal dönüyor yamuk pin mi şimdi sıkıntı
  • quote:

İşlemci sökülüyken fanlar normal dönüyor yamuk pin mi şimdi sıkıntı
    resme şimdi baktım evet 2 tane pin yamuk zaten işlemciye çıplak gözle bakınca hemen kendini belli ediyor yamuk pinler Arkadaşında dediği gibi elin yatkınsa iğneyle düzelt ama en sağlamı iyi bir elektronikçi yada kuyumcuda düzelttirebilirsin.
  • quote:

resme şimdi baktım evet 2 tane pin yamuk zaten işlemciye çıplak gözle bakınca hemen kendini belli ediyor yamuk pinler Arkadaşında dediği gibi elin yatkınsa iğneyle düzelt ama en sağlamı iyi bir elektronikçi yada kuyumcuda düzelttirebilirsin.

Alıntıları Göster
    aynı sorun bendede var işte. güç kaynağını değiştirdim aynı şey fakat ram i çıkardım sorun yok işlemciyi çıkarıp ram i taktım yine sorun yok. işlemciyle ram aynı anda takılıyken oluyor ne oluyorsa. başka anakartta denedim hiç bi sıkıntı yok. benim anakartta oluyor ne oluyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: uur21temel

aynı sorun bendede var işte. güç kaynağını değiştirdim aynı şey fakat ram i çıkardım sorun yok işlemciyi çıkarıp ram i taktım yine sorun yok. işlemciyle ram aynı anda takılıyken oluyor ne oluyorsa. başka anakartta denedim hiç bi sıkıntı yok. benim anakartta oluyor ne oluyorsa.

Alıntıları Göster
    Gündüz gözüyle bir bakacağın pinleri düzeltmeye sonucu yazarım yardımlar için sağolun...
  • quote:

Gündüz gözüyle bir bakacağın pinleri düzeltmeye sonucu yazarım yardımlar için sağolun...

Alıntıları Göster
    Ben yapamadım garantisi varmış daha zaten 1 yıl gönderdim garantiye ne zaman döner allah kerim :)
  • quote:

Ben yapamadım garantisi varmış daha zaten 1 yıl gönderdim garantiye ne zaman döner allah kerim :)

Alıntıları Göster
    pimleri çok sağa sola oynarsan diplerinden kırılır hocam dikkat et.
  • Arkadaşlar kasanıza elektrik 1 2 saniyeliğine gelip gidiyorsa kasanız da kısa devre var demektir. eğer ki kısa devre olmadığından eminseniz priz ve ya kullandığınız uzatma kablosunu değiştirmelisiniz. gelen AC sinyali dengesiz olduğu için güç kaynağınız elektrik sağlamıyor ana kartınıza. dediğim gibi priz veya uzatma kablosu kullanıyorsanız. başka bir uzatma veya priz ile deneyin sorun yüksek ihtimal ile çözülecektir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.