Şimdi Ara

Kasaya su döküldü acil yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir saat önce kasanın üst ızgarasının olduğu yere su döküldü, PC bir tepki vermedi döküldüğü an, hemen kapattım güçten çektim kasayı açtım, açtığımda ekran kartının üstüne 5-10 damla su vardı kuruladım fön makinesi tuttum tekrar fişe takınca görüntü gelmedi, işlemcinin ve ekran kartının fanları çalıştı, farklı bir seste gelmedi, şimdi kurumaya bıraktım, ne yapmam lazım kaç saat beklemem gerek, iş için kullandığım bir bilgisayar çok zor durumda düştüm, tekrar çalıştırdığımda yine görüntü gelmezse ne yapmam gerek, çok moralim bozuldu.

• görüntü kaybi anakarttanda olabilir ,sıvı temasi sonrasi şase yapmiş olabilir tüm parcalari söküp kurulayip uzay montaj deniyebilirsin .

• Merhaba ;

öncelikle geçmiş olsun hocam komple bütün parçaları söküp selülozik tiner ve diş fırçası ile su değmiş bölgeleri temizleyip oluşabilecek oksitlenmenin önüne geçmelisin sıvı döküldüğü anda herhangi bir bileşende kısa devre oluşmuş olabilir anakart kendini korumaya almış olabilir bios pilini çıkartıp bi kaç dk bekleyip tekrar takıp uzay montajla tek tek parçaları tak çıkar yaparak sorunu çözümleyebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.