Şimdi Ara

Kasayı düz koydugumda Pc donuyor ,Yan yatırdıgımda sorun kalmıyor YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çook çok garip bir sorunum var bilgisayarımda.

Kasayı normal düz koydugumda, ekran kartı ve işlemci yi zorlayan oyunlarda 1-2 saat içinde ekrana yeşil şeyler cıkıyor,donuyor restart atmak zorunda kalıyorum.Veya ekran kartı yanıt vermeyi kesti hatası alıyorum sürekli.

Ama kasayı yan yatırdıgımda hiçbir sorun kalmıyor. Yalnız cok cok yavaş bir temas geldiginde kasaya,hemen ekrana yine yeşil şeyler cıkıyor donuyor pc.

İşlemci, sogutucuya felan baktım sorunsuz takılı.
    Yalnız ekran kartının 1 tane vidası biraz gevşek digeri saglam.oynamıyor.
    Ramlerin yerlerini degiştirdim yine aynı.

Hardisk vida ile tutulu degil kasaya. Kabloları baglı öyle kasanın altında. Bir sorun olur mu?

Sorun nerede olabilir ? Kafayı yiyeecegim.Bildigin kasayı yan yatırıp kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuİçi -- 20 Mayıs 2017; 15:50:14 >

• ekran kartının sokete tam oalrak oturduğuna emin ol. ramlerinde aynı şekilde. muhtemelen ekran kartın yada ramlerin oynuyor o yüzden dolayı ekranında görüntü gidiyor. yan yatırınca problem kalmıyor. eğer bunlardan eminsen, termal macunlarını yenile dik konumda yerçekimi yönü değiştiği için parçalarda macun arasında boşluk oluyor soğutucu aliminyumu tam olarak işlemci üzerine basmıyor olabilir. yanı işlemci fanı düzgün takılmamış olabilir. ama küçük bir hareketle görüntü aniden gidiyorsa muhtemelen tam oturmayan parçalar var. ekran kartının kıç tarafına denk gelen plastik tutucudan ekran kartı kurtulmuş olabilir dikkatlice tekrar monte et.
  • bazı mb larda kasa kapak sensörü vardır kapak açıldığında veya oynadığında devreye girer..ismini şu anda hatırlıyamadım..ondan olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

ekran kartının sokete tam oalrak oturduğuna emin ol. ramlerinde aynı şekilde. muhtemelen ekran kartın yada ramlerin oynuyor o yüzden dolayı ekranında görüntü gidiyor. yan yatırınca problem kalmıyor. eğer bunlardan eminsen, termal macunlarını yenile dik konumda yerçekimi yönü değiştiği için parçalarda macun arasında boşluk oluyor soğutucu aliminyumu tam olarak işlemci üzerine basmıyor olabilir. yanı işlemci fanı düzgün takılmamış olabilir. ama küçük bir hareketle görüntü aniden gidiyorsa muhtemelen tam oturmayan parçalar var. ekran kartının kıç tarafına denk gelen plastik tutucudan ekran kartı kurtulmuş olabilir dikkatlice tekrar monte et.

Tsk yorum icin.

Dik konumda işlemci, ekran kartı Rami zorlayan oyunu 1-2 saat oynadıktan sonra donuyor hocam. Ekrana yeşil şeyler geliyor. Donuyor sonra bozuk ses geliyor Reset atıyor kendine.

yan yatırdığımda ise kasaya dokunmadığım sürece hiçbir sorun yok.

Ama cok hafif ileri itsem hemen yeşil şey geliyor donuyor reset atıyor.

Macunu yenilemiştim daha yeni. Ramlerin yerlerini de değiştirdim sıkı sıkı taktım ayni.

Ekran kartını kasaya monte etmek icin , 2 tane vida yeri var ya hocam , biri tam yuvarlak biri yarım yuvarlak. Tam yuvarlak olan yerde vida dönmüyor. Vida direk giriyor içine.

Yarım yuvarlak olan yer normal , tornavida ile çevirerek sıkıyorum.

Acaba bunda olabilir mi sıkıntı ?

Birde harddiskle alakası olamaz degil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: computeron

bazı mb larda kasa kapak sensörü vardır kapak açıldığında veya oynadığında devreye girer..ismini şu anda hatırlıyamadım..ondan olabilir..

Dediğiniz şeyi bilmiyorum da kasa z3 plus.

• Kasayı yan yatır düzelir esprisi gerçekmiş meğerse. :)

Ekran kartı ve monitör arasında ki kabloyu kontrol edin, benim şüphem o yönde.

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Kasayı yan yatır düzelir esprisi gerçekmiş meğerse. :)

Ekran kartı ve monitör arasında ki kabloyu kontrol edin, benim şüphem o yönde.

Vga kablosu mu Yani hocam anlamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konuİçi

quote:

Orijinalden alıntı: computeron

bazı mb larda kasa kapak sensörü vardır kapak açıldığında veya oynadığında devreye girer..ismini şu anda hatırlıyamadım..ondan olabilir..

Dediğiniz şeyi bilmiyorum da kasa z3 plus.

z3 plus ta yok oyle kapak sensoru :) psu da problem olabilir her şey olabilir dostum. termal macun işini düzgün yapamamış olabilirsin ekran kartını iyi oturttuysan problem yok.

''bir zamanlar bilgisayarcı değilim akıyorum. nasılmı akıyorum alemlere akıyorum. velhasıl ingilteredeyim liverrpool dayım gereminin bilgisayar dukkanındayım. paaattt bi haber geldi bir bilgisayar oyunun en güzel yerinde donup kalmış. bilgisayarcı değiliz dedik ama inancımız var işten anlıyoruz. atladım gittim. bi baktım hepsi bi çare kalmış,debelenip duruyolar, çekilin şöyle kenera dedim. bir de ne göriyim? gördüm kasayı dayanamadım aldım elime termal macunu, verdim macunu, verdim macunu. bir sağdan veriyorum bir soldan veriyorum aradada yıldız tornavida çıkarttım sersemlettim kasayı. paaaatttt inci gibi aldım kasayı tertemiz, tereyağından kıl çeker gibi :D :D :D ''

espriyi anlamayanlar için video linkte;

https://www.youtube.com/watch?v=KvDZQw9Qmzg

• quote:

quote:

ekran kartının sokete tam oalrak oturduğuna emin ol. ramlerinde aynı şekilde. muhtemelen ekran kartın yada ramlerin oynuyor o yüzden dolayı ekranında görüntü gidiyor. yan yatırınca problem kalmıyor. eğer bunlardan eminsen, termal macunlarını yenile dik konumda yerçekimi yönü değiştiği için parçalarda macun arasında boşluk oluyor soğutucu aliminyumu tam olarak işlemci üzerine basmıyor olabilir. yanı işlemci fanı düzgün takılmamış olabilir. ama küçük bir hareketle görüntü aniden gidiyorsa muhtemelen tam oturmayan parçalar var. ekran kartının kıç tarafına denk gelen plastik tutucudan ekran kartı kurtulmuş olabilir dikkatlice tekrar monte et.

Tsk yorum icin.

Dik konumda işlemci, ekran kartı Rami zorlayan oyunu 1-2 saat oynadıktan sonra donuyor hocam. Ekrana yeşil şeyler geliyor. Donuyor sonra bozuk ses geliyor Reset atıyor kendine.

Macunu yenilemiştim daha yeni. Ramlerin yerlerini de değiştirdim sıkı sıkı taktım ayni.

Ekran kartını kasaya monte etmek icin , 2 tane vida yeri var ya hocam , biri tam yuvarlak biri yarım yuvarlak. Tam yuvarlak olan yerde vida dönmüyor. Vida direk giriyor içine.

hdd ile de alakalı olabilir dostum. yani pc nin çalışmasını sağlayan hherşey ile alakalı olaiblir. bir arkadaşım görüntü kablosu demiş oda mantıklı ama. bilgisayar donuyor kalıyor diyorsun sanmam. burada küçük bir harekete gidiyor demişssin ya. hdd olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. hdd dik konumdayken. iğne taş diske daha cok baskı uyguluyor bu nedenle 2 saat sonra hdd belli bir ısıya ulaşıyor. ve kendini kapatıyor. yan yatık konumda boyle bir problem olmuyor. olabilir benzeri olaylar gorduk. ve durumu üretici firmalara acıklayamadık bile :D

geniş bir vakitte anlatırım artık. yani sata kablosu oynuor olabilir vb vb. güzelce sök kasayı herseyi temizle selilozik tinerle cok ıslatmadan silebilirsin bildiğin ince badana fırcası ile. kurutuo yerine her şeyi tak birleştir gözden kaçırdığın minicik bir şey var bence problem cok basit ve gözünün ucunda bence.

hw monitor ile tüm sistemin sıcaklıklarını kontrol et programı calıstır alta al sonra oyuna gir 1 saat oynadıktan sonra max degerlerin oldugu ekran goruntusunu bize at bozuk bir donanım varsa kendini belli eder.
    kendini belli etmiyorsa yerinden oynayan yada temazsızlık yapan bir kablodur muhtemelen.

• quote:

quote:

quote:

Tsk yorum icin.

hdd ile de alakalı olabilir dostum. yani pc nin çalışmasını sağlayan hherşey ile alakalı olaiblir. bir arkadaşım görüntü kablosu demiş oda mantıklı ama. bilgisayar donuyor kalıyor diyorsun sanmam. burada küçük bir harekete gidiyor demişssin ya. hdd olma ihtimalini kuvvetlendiriyor. hdd dik konumdayken. iğne taş diske daha cok baskı uyguluyor bu nedenle 2 saat sonra hdd belli bir ısıya ulaşıyor. ve kendini kapatıyor. yan yatık konumda boyle bir problem olmuyor. olabilir benzeri olaylar gorduk. ve durumu üretici firmalara acıklayamadık bile :D

geniş bir vakitte anlatırım artık. yani sata kablosu oynuor olabilir vb vb. güzelce sök kasayı herseyi temizle selilozik tinerle cok ıslatmadan silebilirsin bildiğin ince badana fırcası ile. kurutuo yerine her şeyi tak birleştir gözden kaçırdığın minicik bir şey var bence problem cok basit ve gözünün ucunda bence.

hw monitor ile tüm sistemin sıcaklıklarını kontrol et programı calıstır alta al sonra oyuna gir 1 saat oynadıktan sonra max degerlerin oldugu ekran goruntusunu bize at bozuk bir donanım varsa kendini belli eder.
    kendini belli etmiyorsa yerinden oynayan yada temazsızlık yapan bir kablodur muhtemelen.

hocam ekran kartı max 56 , işlemci max 61 derece oluyor.

yarın ekran kartını cıkarıp yan yatırıcam , hafif vurucam kasaya. bakalım yine gidiyor mu görüntü.
    kasanın kapagını acıp hdd'yi dısarı koyucam. öyle hafif vurucam kasaya.

her yolu deneyecem yani.

Dediginiz gibi cok ufak sorun ama hala çözemedim. bildigin yan kullanıyorum kasayı ,halime gülüyorum

• Ramleri ve ekran kartını sök.Sonra yuvaya giren yerlerini silgi ile sil.Silgi tozlarını iyice temizledikten sonra tak geri ve bir dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Ramleri ve ekran kartını sök.Sonra yuvaya giren yerlerini silgi ile sil.Silgi tozlarını iyice temizledikten sonra tak geri ve bir dene

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Bu arada diğer slota taktım , sorunsuz kullandım ama oyunlarda aşırı fps drop oluyor. Bu yüzden tekrar diğerine taktım. Kasayı düz yaptım hemen bozuldu yine.

• Bu arada , ekran kartını söktüm on board a taktım. Vurdum ettim kasaya hiçbir şey olmadı. Sorun ekran kartı girişinde sanırım.

• kazal K kullanıcısına yanıt
    Lütfen mesajınızı silin veya editleyin.

Özet geçecek olursak , anakartı ve ekran kartı tamiri yapıyormuşsunuz. Benim sorunumu da kesin olarak halledebilir misiniz ?

• quote:

Ramleri ve ekran kartını sök.Sonra yuvaya giren yerlerini silgi ile sil.Silgi tozlarını iyice temizledikten sonra tak geri ve bir dene

Hocam ilk defa yaptıgım icin bilmeden biraz bastırarak sildim.

Pinlerin içine baya bi silgi girdi tek tek çıkardım , sanırım göremediklerim de var. Önceden kasa dik konumdayken 1-2 saate bozulurdu. Şimdi hiç açılmıyor dik konumdayken.

Yatay konumda sorun yok.

• quote:

quote:

Pinlerin içine baya bi silgi girdi tek tek çıkardım , sanırım göremediklerim de var. Önceden kasa dik konumdayken 1-2 saate bozulurdu. Şimdi hiç açılmıyor dik konumdayken.

Yatay konumda sorun yok.

Hocam sizin slotta sıkıntı var o zaman.Düzgün bir biçimde oturmuyor.

• Anakartın altına düşmüş bir vida filan olabilir mi ?
  • quote:

quote:

quote:

Yatay konumda sorun yok.

pci expres slotunda problem olma ihtimali kuvvetlendi. anakartta 1 adet mi pci expres slotun var?. birden fazla varsa 2. slota tak dene. 2. slot x4 yada x8 hazında çalışıyordur ama olsun hissedilir bir performans kaybı yaşatmaz bir de oyle dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: ignatius

Anakartın altına düşmüş bir vida filan olabilir mi ?

Evet hocam altında vida var. 1-2 tane.

Bundan olabilir mi ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuİçi -- 22 Mayıs 2017; 11:32:0 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yatay konumda sorun yok.

pci expres slotunda problem olma ihtimali kuvvetlendi. anakartta 1 adet mi pci expres slotun var?. birden fazla varsa 2. slota tak dene. 2. slot x4 yada x8 hazında çalışıyordur ama olsun hissedilir bir performans kaybı yaşatmaz bir de oyle dene.

Hocam bi tane daha var ama cs go oynarken aşırı fps drop oluyor.

Sabit 150 alıyorum diyelim , ateş ettiğimde felan 50-60 a düşüyor.

Bu sorunu çözersem alta takarım sıkıntı olmaz aslında

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.