Şimdi Ara

Kasayı yeniledim, pc açılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selam, pc min sadece kasasını değiştirdim, içindeki parçaları aynen yeni kasaya monteledim. açınca fanlar, power led i, dvdrom u çalışıyor.. ama görüntü yok neden acep??

• Yanlış baglamış olabilirsin parçaları.
  • Veya VGA Slotu temasızlık yapıyor olabilir . oynatmada fayda var .
  • kabloların bağlantı yanlışı büyük ihtimal yok, vga slotunu kaç kez taktım çıkardm işe yaramadı. işlemcinin termal macunu yeniledim, bundan olmaz sanırsam, neden görüntü vermez çözemedim gitti..
  • Ekranın kendi görüntüsü vardır ilk açılışta o var mı, ayar düğmelerine basınca bir şey çıkıyor mu ekranda

On board ekran kartı varsa onda denediniz mi?
  • hiç bi görüntü yok iki vga yı denedim ekrana hiç bi sinyal gitmiyor
  • Ekranın üzerindeki power ışığı yeşil yanıyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla ben de asus 23" var power ışığı beyaz, çalışıyor kullanıyorum şuan..
  • ???
  • Şimdi anladığım kadarıyla monitör başka kasa ile çalışıyor.

Yaptığınız tek değişiklik macun: az sürmüş olsanız genelde açılır açılmaz kapanır makina

Tekrar temizleyip pirinç tanesi kadar sürün soketlerin tam oturduğundan emin olun.

Ya da uzay montaj deneyin hiç bir şey sökmeden

Çok merak ettim problem nerede??
  • Bağlantı ile ilgili bir problem var büyük ihtimalle.
  • evet iki kasa tek monitor var, çalışmayan kasayı arada bu ekranıma bağlıyıp deniyorum.. valla bende çok merak ediyorum sorun nerde :) ya ekran kartı ya harddisk gibi geliyo ama çözemedim.. pufff
  • Sanırım kablolarda bir sorun vardır. Tekrar bütün kabloların doğru yerlere takılı olduğundan emin olun. Monitörün bağlı olduğu arka kablolarıda kontrol edin. ( dvı yada hdmi işte neyse bağlantı, o monitöre tam oturmamışta olabilir )
    Anakartta kısa devre olsa, pc hiç çalışmaz. PSU yanmış olsa da aynı şekilde, pc hiç çalışmazdı...

Slot değişikliği yapmadınız değil mi? Üstteki ekran kartını, alt slota vs gibi ?... Yada ram yerleri değişikliği ?...
    Bir de açılışta bios sesi veriyor mu pc ? Yada onboard hata gösterim led'leri var mı anakartın ?

Aklıma gelen denenecek tek yer, anakartın bios pilini çıkarıp 10dk bekledikten sonra geri takmak gibime geliyor bana... Bios sıfırlayınca ekran kartını ilk takışta görebilir gibime geliyor ama bu da çözüm getirmeye bilir.
  • ekran kartı slot değişikliği olmadı aynı yerde ramler de dahil. çoğu herşeyi yeniden takıp çıkardm bi çok kez.. bios çalışıyor, pc açtıktan sonra power a uzun basınca resetliyor hatta, ama görüntü yok
  • Garantiye göndermeden önce, ekran kartını başka bir kasa'da denemek lazım...

Anakart bios sıfırlamayı deneyebilirsiniz... ( Sonuçta ekran açılmıyor, ne yapacaksın şimdiki düzgün ayarlarını )
    + Bir de uzay montajını deneyin. Biliyorum yorucu olacak ama hepsini sökün kasadan ve boş yerde montaj edin. öyle deneyin...

Bir de çok uzak ihtimal, kısa devre yaptığı için ekran kartı kendini aktive etmiyordur. Ona değen bir metal ? kasanın herhangi bir yüzeyi, kablodur vs.dir var mı? onun kontrolünü yapın.
  • parcalarını tekrar kontrol et eğer ram larden ve ekran kartından değilse power supply değiştir ve öyle dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.