Şimdi Ara

Kasım-Şubat Gibi MSI Katana Almayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum elimde olan laptoplar eskidi. Hala çalışıyorlar aslında iş görürler onarım bakım vs yapa yapa ayakta tutuyorum fakat yeni nesil bir makineye ihtiyacım var.

MSI KATANA 17 B13VFK-1037XTR bu modeli almayı planlıyorum eğer kriptolardan sağlam para vurursam kasıma kadar bir kısmıyla yeni laptop alacağım.

Makine hoşuma gitti klasik MSI tasarımında ancak benim kafamı kurcalayan bir soru var, bu seride acaba eski GL ve GP serilerinde olduğu gibi aşırı ısınmadan kaynaklı klavye flexinin bozulma durumu var mı? Makineyi servise sürekli götürmekte istemiyorum.

Bir tane high end bir tane low end makine alacağım toplamda 2 tane makine alacağım 1 tanede sunucu kuracağım zaten onunda parçaları yavaş yavaş topladım sayılır.

Makineyi kullanan var mı? Memnun musunuz?

• Makineyi incelerken biraz gözlemlediğim şeyleri aktaracağım:

1) Batarya kısmını touchpad kısmına almışlar bu iyi bir özellik çünkü eski GL ve GP62-72 leopard, apache serilerinde batarya CPU ve GPU kısmına çok yakında duruyordu bataryayı ısıtıyordu bu.

2) Ram slotları ısı kalkanı ile geliyor.

3) 2 Tane 2280 SSD slotu var ancak 1 tane SSD slotu yükseltilebilir vida tutacağı ile 2. SSD'yi takmanıza olanak sağlıyor yani klasik üründe 2. SSD eklenmesi gerekiyorsa servisten absürt fiyatlardan ufacık bir vida tutacağı almak gerek oldukça saçma.

4) Bilgisayarda 2 tane reset butonu var GL62 ve GP62 ve daha eskilerinde 1 tane vardı. Biraz bu durum gözümü korkuttu nedeni ise 2 tane reset butonu koymak güzel bir fikir gibi dursada bataryayı kontrol eden ayrı bir kart ile anakarta bağlantı verildiği için ikisinide resetlemek zorunda kalınması biraz sorun teşkil edebilir. Ancak 2 tane EC reset tuşu eklemek yine de iyi.

5) Menteşeleri tutan yerler sanki biraz daha inceltilmiş gibi geldi bana biraz daha sıkıntı çıkarabilecek bir durum çünkü menteşeler 1-2 sene içinde zaten zorlana zorlana açılmaya başlar içinde olan yağ kuruduğu için plastiği çatlatır ve vida yuvasının baskıdan kırılmasına neden olur ki buna servis %100 ihtimalle kullanıcı hatası der ve sorumluluk kabul etmez. Eğer MSI global tarafında menteşe sorunu bilinmeyen bir sorun ve garanti kapsamında değerlendirilmiyorsa muhtemelen teklifli onarım isterler kırılınca.

Diğer CPU veya GPU kısmına girmiyorum zaten, burada benim dikkat ettiğim kısım dayanıklılık.

Ve klavye bağlantısı galiba yine CPU ve GPU'ya yakın bir yerde. Makine çok ısınırsa klavyenin bazı tuşları basmamaya başlayabilir genleşip büzüşmeden kaynaklı bakır kablolar koparsa.

Laptop 10/6.5 diyebilirim.

Muhtemelen cihazı çok serin çalıştırırsam aldığımda uzun bir süre sorun olmadan kullanabilirim. Garanti bittikten sonra modifikasyon yapabilmek için alanlar azaltılmış ek heatsinler koyabiliyordum eski modellerde bu yerlerin sayısı baya azaltılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 21 Temmuz 2024; 17:20:53 >

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam ne oyunu?

Ben artık oyun oynamıyorum arada canım sıkılırsa 2 haftada bir generals oynuyorum onuda bilgisayara karşı oynuyorum.

Oyun devri benim için geçti.

Zaten 1 tane sunucu kasa topluyorum hali hazırda, 1 tane high end 1 tanede low end laptop lazım.

Amaç burada bir yere gittiğimde hem yedek makine hemde güce göre laptop bulunması.

Isınma sorununu çözerim en kötü cpu frekansını azaltırım %85-90 civarına sabitlerim olur biter.

Bana şimdi macbook al uç kaç vs demesin kimse macbookta alırım almasına ama o makineyle ben istediğim gibi özgür olamam. Ayrıca macbooklarda ram miktarı arttıkça fiyatı çok daha tuzlu oluyor ve performansları yüksek seviyeli intel veya amd cpular kadar değil idare eder ama çok iyi değiller.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.