< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor (2. sayfa)
-
-
miktarı artan şeyin değeri azalır, ne kadar zor ulaşılırsa değeri artar. milyonlarca üniversite öğrencisi var. sadece hukuk fakültesi sayısı 100 civarı. ne olmasını bekliyordunuz.
-
2011-2012 yılında üniversite okumak boş iş meslek öğrenmek daha iyi kazandırır işçi amele olunca huzura erersin diye muhabbet yoktu o dönem ülkenin durumu alım gücü iyiymiş bizde gittik okuduk ne yapalım? O dönem iyi kötü bi iş bulan zaten çekip çevirebiliyormuşta
2013 mezunuyum, bugünleri görebilme imkanım olsaydı lise diplomamı aldıktan sonra bende sınava hayatta çalışmazdım. O yıllarda devlet memuru olmak bile cazip değildi
Şimdi bakıyosun memur bayram ediyor, amelelik yapan bayram ediyor. Suç bizim gibi okumuş olanlarda mı yoksa o yıllardan bu zamana kadar ülkeyi bu hale sürüklemiş hükümetin mi bi düşün istersen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 5 Aralık 2024; 17:24:21 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok hükümetin suçu yok dünya değişti her üni mezunu poposunu gere gere masa başında yellene yellene yatarak çalışıyor diye bir şey yok dünyada o Türkiyede vardı.
Özellikle abd de 30-40 senedir gidin abd de üni mezunlarının çoğu nasıl çalışıyorda görün kanla terle, hele mühendisler direk işin içinde yağ kir toprak çamur içinde çoğu, kimse yatarak yellenerek süper güç mühendislik olmuyor.
Ben akp yi bu konuda çok başarılı buluyorum devletin malı deniz yemeyen yatmayan keriz kafasını biraz azalttı son yıllarda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 17:33:50 > -
Üniversite mezununun yatarak maaş alması ne alaka? Ben firmada muhasebeci olsam veya yazılım firmasının insan kaynaklarında çalışıyor olsam veya bir mağazada müdürlük yapsam yatarak mı maaş alacam yoksa bilgisayarın başında kafa patlatmaktan, evrakların dosyaların içinde kaybolmaktan yine yorulacam mı bi düşün istersen
Remote çalışma hayatı bile 2020 den sonra hayatımıza girdi remote çalışana yatarak maaş alıyolar desen anlarım ama her üni mezunu remote çalışmıyor
Bunun tur operatörlüğü var satış danışmanlığı var finans uzmanlığı var ıvırı zıvırı var. Sıva çeken biri nasıl fiziken yoruluyorsa bende kafa göz ve bel yorgunluğu yaşayacaktım çalışırken?
Sizin "yatarak maaş alıyolar yellene yellene maaş alıyolar" dediğiniz kesim üniversite mezunlarının %10 u bile değil. Üniversite mezunu çalışacağı her türlü işte gene yorulacak kaçarı yok
Yatarak maaş alan "psikolog" ve "diyetisyen" dışında örnek yok haberiniz olsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim dediğimi saptırma o sektörler başka bu ülkede mühendislik bile salla başı al maaşıydı masa başında yat ona buna emir ver işiydi son senelerde değişti mühendisliğimiz teknik işlerimiz çok daha ileri oldu, oda akp sayesinde oldu.
Ekonomi ayrı kötü ama akp nin iyi yaptığı iyi işlerede iyi derim devlet paraziti vatandaş görselini biraz azalttılar.
son dönemlerde eyt dir, memurlara musluğu açmadır yine ipin ucu kaçtıda orası ayrı, yine biraz 90 lara hafiften döndük.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 17:46:10 > -
Birde yaşadım o dönemleri salladığım bir şey değil Türkiyenin en ünlü teknoloji bilişim firmalarından birinde çalışıyordum tekniker olarak ,mühendisleri geçtim teknikerlerin bile poposu everest dağındaydı o dönem,sahaya 16-17-18 yaşında çocukları sürüyorlardı kendileri yemekhanede günün mesainin yarısı lak lak la geçiriyordu,artık ben başımızdaki şef e mühendise diyordum biz bunları yolluyoruz çok çözmezler başımız belaya girmesin adamın şeyinde bile değildi,aaaa şimdi öylemi hele bir gitme sahaya başlarında durma işin içinde olma o mühendisin alnını karışlarlar kapının önüne koyarlar gününde, torplli değilse,kov yenisini al sanki mühendis yok bu ülkede bol bol var artık seçmece karpuz,bu konuda akp ye ne kadar tşk etsem az devrim yaptı desem yeri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 18:37:22 >
-
Sondan başlayalım,bağımsız üniversitenin birine bi siyasi tutar bazı imtiyazlar verir,maddi kaynak ayarlar,sonra diğer üniversitelerin "ellere var da bize yok mi" diyerek finoya ani dönüşlerini hep birlikte izleriz.Bu nedenle avrupai amerikan tipi üniversite bağımsızlığı hâyâl buralarda.Artı filistin olaylarında israil aleyhine gösteriler düzenlenmesine ses etmeyen amerikan üniversitelerine bağış kesme,gösterilere katılanlara,ömür boyu işsizlik garantisi biçen köklü yapıların nasıl o "başarılı" üniversiteleri kuşattığını gördük.Yine de %100 özel ve parası olanın okuyabileceği bir sistem,direkt "zeki ama fakir" öğrenciyi eleyerek babadan oğula fukaralığın geçtiği yeni bir sisteme taşır bizi.Gerçi sonradan görmeler de pek çekilmiyor ama her ekonomik durumu iyi ailenin evladının bu mirası taşıyamayacak kapasitede olanlarını da görüyoruz :) Bir diğer gördüğümüz de özel sektörde kadrolaşma.Mantık kamu ile aynı.Kurumsal şirketler bile ilana düşmeden mevcut çalışanlarının da referansı ile işgücünü karşılıyor.Tam özel üniversite de farklı olmas bence.Hizmetli rektörün okumamış akrabası,sekreter dekanın üniversite mezunu iş bulamamış yeğeni,profesörün yüksek lisansını yapmış kızı okutman,böyle böyle gider.Ha dışarıdan yabancı birini almışsın aynı nitelikte ha akrabanı.Bari akraba olsun,mantık her yerde böyle :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eyvallah da hic yoktan bir ilerleme olur. Ha bu Beybihanvari universiteler olacagina devlet kalsin daha iyi. Ama dedigim gibi, hukumet tamamen kendini devredisi birakacak, ve herhangi bir ideoloji veya dunya gorusunun tek basina hakim olmasini engellemek icin Konya'daki universite idaresinde hem Ataturkcu hem hayvan dostu idareci olacak, Izmir'dekinde mesela koyu dinci veya Turk-Islamci idareci olacak, Trabzon'dakinda sosyalist Kürt vs.
Maddi destegi de peyderpey cekecek, bir anda degil. Zaten aman aman bir maddi destek vermiyor hukumet. Butun ODTU'nun toplam butcesi, Cin'deki iyi bir universitenin sadece makine muhendisligi bolumunun butcesinden az. Sadece bilime veya topluma destek sunulmadigi icin goze batiyor. Ve elbette hocalar yeterince etik ve ahlaki davranmadigi icin.
Ha sen de diyeceksin ki hukumet, etkisi altina almayacaksa niye butceden kaynak aktarsin, TC simulasyonunda evet, hic bir siyasi yapmaz bunu. Fantezi iste benimkisi.
Bugünkü sistemde yıkılır muhtemelen yeşil sosyalizm çökmek zorunda . Şu anki duruma göre çocuğa birşey yapsan 10 sene sonra sistem değişince yine kötü hayatı yaşamak zorunda kalabilir.... O yüzden birkaç alternatif geliştirmek gerekli
Zorunlu eğitim 12 sene olmuş genci sanayiye tarıma yönlendirmek zor oluyor... Sanayide kayıt dışı ( vergi dışı ) kazanç yüksek ama ona da denetimler ve cezalar geliyor artık bir de muhtemelen her gelen dükkan açamıyordur yani tekelleşme var. Bunlar değişmek durumunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kazançlı meslek denilenlerde kayit dışının yüksek olması ve tekellesme var . İngiliz memed bunların peşine düşmeye başladı tabii tekellesmenin önüne geçilmesi de gerekiyor . Oto tamir diye gidiyorsun hep sıra var taksi gibi buna da kaçak sektörün oluşması gerekiyor belki de
Kayıp nesle giriyorsunuz sanırım .... Daha geçen hafta ailesinden 7 kişiyi öldürdü biri başkası anasınının kafasını kesti pek çoğu intihar ediyor . Ülke yönetenler tabii bundan memnun kendilerine dokunan olmadığı için. %40 işsizliğin olduğu yerde rekabet nasıl olacak ki ? Ancak hile olur
AKP'nin başarılı olduğu bir konu var halk popülizmi istiyor o da yapıyor. Kolay üniversite kazanmak istiyorlardı o da kolaylaştırdı. kolay emeklilik isteniyordu kolayca emekli etti .Asgari ücretin artmasını istediler o da artırdı memur sayısı artsın istendi o da artırdı . Reis sadece bunların karşılığında sadece "yolsuzluğa göz yumulmasını" ve "eski TSK düzenini yıkmak istiyordu" bunu da yaptı zaten. Halkın istediklerini yaptı ve bunun karşılığını da halk istediğini verdi yolsuzluk yapmak ve eski TSK 'yı yıkmak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Aralık 2024; 20:37:10 >
Hocam inanın valla annemin babamın settiği bir evlat olsaydım ben bugün foruma yazamazdım kafama sıkar geçerdim. Aslında bunu bu senedir düşünmüyodum 1-2 senedir düşündüğüm bişeydide işte
Yani dışardaki insanlara göre değerli sayılan değerlerim var, çevremdeki insanlarda bence değerli işte o yüzden tutuyoruz. Yoksa ben bile dil bilen, üniversite mezunu, bilgisayar ve enstürman bilen, otomobilden anlayan biri olarak göçer giderdim bu hayattan. Veya tamamen illegal birine dönüşüp kendi hayatımı yakardım. Herşeye ilgim ve alakam sıfır şuan. Karşı cinsede hissiyat yok hobilerimede hissiyat yok. Her günüm robot gibi boş geçiyor
3 kere kanlı darbe yemiş yapmış orduyla uçuyordun göklere sanki ,türkiyenin halkının en zengin ve refah olduğu yıllar yine akp dönemindedir,analarımız babalarımız ilk okuldan sonra yallah işe çalış eve ekmek getir diye postalanıyordu evden çoğu çocukluğunu bile yaşayamadı, çok süperlerdi hayatları aynen şimdikiler tişörtüne ketçap dökülse çöpe atıyor .
türkiyedeki nesiller abisinin ablasının eski kıyafetlerini ayakkabılarını giymekle geçti.
derdiniz ab abd refahı dünya ab abd den oluşmuyor dünyanın %80 ni fakir halen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 21:16:6 > -
Gene eski kafana dönmüşsün. Akpni öv ve gerçekleri görmemeye devam et. Aynen bugün herkes üzerine ketçap dökülen kıyafetleri çöpe atıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
övecem çevremdeki tiplerin hepsi 55+ yaş çocukları gençlikleri 10 kat daha fakirlikle yoklukla geçmiş hepsi çocuk işçi, yaşı olgunlar mazoşist olduğu akp ye oy veriyordu aynen acı çekmektan hoşlanıyorlar.
derdin helganın hansın refahı iphonesi ekran kartı,o allah bir çarpar kendini kuru ekmek kuyruğunda bulursun bugünlere bile dua edin şükredin o alamanyada sefillikten geldi damdan şak diye düşmedi öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Aralık 2024; 21:23:15 > -
Senin hayali çevreni bırak artık. O fakir dediğin dönemde insanlar ev, araba alabiliyordu ama şimdi ülkenin çoğu için bunlar hayal.
Sana milyon defa anlatıldı bunlar ama sende tık yok. Partizanlık uğruna kasıtlı olarak anlamamazlıktan geliyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X