Şimdi Ara

Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Boyacının malzeme 2-3 bin lira tutuyor gerisi komple işçilik. Soygun yapıyorlar. Okuyan kendini enayi gibi hissediyor.

• @vanished sen okumuş sayılmazsın yüksek eğitimin en dibi zaten o nokta,yani kendini üzme bu kadar,aöf ü artık 55+ yaş ev kadınları bile bitiriyor elin ekmek tutacak işlere yönel,yüksek egolu okudum masa başı, memur yatış iş isterim modundan çık 2 haftada iş bulursun .

yada ab ye kaç memur yaparlar seni kesin kaçırmazlar böyle üst akılı,çok okumuş kültürlü insansın ya..Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Aralık 2024; 18:39:28 >
  • Yazmayı unuttum ailemin evine gelen merdiven temizliğine gelen son bayan aöf den sonra yüksek lisans yapmış bir bayan yemin ederim, dandik okuyorsanız hiç okumayın artık meslek edinin.

O devir biteli çok oldu artık herkes okuyor, burnunuz kaf dağında olduğu için işsizsiniz net clear.

Dandik aöf ü bile bitiren kendini çok okumuş buluyor bu ülkede şekil a1 yukarıda devamlı her konuda ben okudum çok kültürlüyüm diyor kendini odtü,itü mezunu filan sanıyor adam,yok bende aöf mezunuyum ama kendimi hiç okumuş bulmam eğitim hayatımı başarısız,yeteneksiz,aptal bulurum siz hangi uyduruk elementlerle, dünyalarla uçuyorsunuz bilemem artık.Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Aralık 2024; 20:43:4 >
  • Türkiyenin eğitim reformuna ihtiyacı var, fazla arzı olup talebi az olan bölümler kapatılmalı. Onun yerine mavi yaka mesleklerde ustalık öğreten okullar açılmalı.

Mesela bir fayans ustası deli gibi para basıyor, ama bunu nerede öğrenebilirsin? Avrupa'daki gibi okullar gerekiyor bu tip meslekler için. Ustalara yalvar yakar olmaz bu iş.

Daha fazla mühendis, yazılımcı basmak gereksiz ülkenin endüstrisi bu kadar. Nerede işe girecek bu kadar adam? Bölüm kontenjanları azaltılmalı ve bazı okullarda

bu bölümler komple kapatılmalı. Talep yok çünkü. Linkedine bakıyorum işsiz mühendis, işsiz yazılımcı dolu çaresizce iş arıyorlar. Ama firmaların elemana ihtiyacı yok artık.

• Deníz kullanıcısına yanıt

Arkadaşına selam söyle boru anahtarı, kurbacık biraz da keten alsın. Ustalar birliği hiç acımadan öpüyor. Artık usta çağırmıyorum. Geçen kombi bozuldu gittim muadil pompa aldım 1500TL'ye kendim montajladım. Yetkili servisin istediği para 12bin TL. Çakma servisin istediği para 6000TL. Bel fıtığım olmasa çoğu işi yapacağım ama lanet olsun şu yaşa kadar kendi işimi ve başkalarının işini yapmaktan sakatlandım.

Evin altında tesisatçı var yürüyerek gelse 120 saniyede gelir. Tuvaletin taharet çubuğunu değişmeye 1000TL istedi. 35TL ye aldım değiştirdim.

Vampirin diğer adı usta olmuş. Sağlam yaptıkları tek bir iş yok 10 defa arkasından geri çağırırsın.

Kusura bakma bam telime bastın çok konuşuyorum bu konularda.

• Deníz kullanıcısına yanıt

İnsanlar sahibinden.com a arabalarının sıfır fiyatının üstüne koyuyorlar. İsterse 5 katına koysun veren yok.

Bundan 2 yıl önce benden malzeme hariç boyamaya 15bin istediler. Peki ne yaptım ? Yeni aldığım evi boyatmadan bir hışımla evi taşıttım hanım bakakaldı. Şimdi oğlan duvarları keçeli kalemle boyuyor. Bizde oturup izliyor alkışlıyoruz. 2 yıl sonra malzemeciye 3-5 daha verir boyaları eve çıkarttırırım. Azıcık zımpara geçer gerekirse 5 kat boyar bastırırım. Tavan zaten kardelen boya bas bas geç.

Ya bak yine gelmiş ustalardan vuruyorsunuz abi benim yaram büyük buralarda vurmayın =)

• Antor kullanıcısına yanıt

aynen geçen ailemin evinde sifon bozulmuş babam bana sormadan çağırmış işte güçte diye 300 tl lik şeye 1200 tl almış yeminle oturdu içime,baba bir daha çağırma ben takarım onu basit dedim,evdeki çoğu teknik işi yapıyorum arıtma dahil,malesef eli tornavida bile tutmayan erkek çok onlarda yolunu sakalını buluyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Aralık 2024; 0:7:55 >
  • Vain kullanıcısına yanıt

Bu dediğini herkes biliyor ama hiç kimsenin umurunda değil. Okulların çoğuna bak ister ilkokuluna ister üniversitesine. Bir çoğu sadece not vermek için var. İlkokulda ki öğretmenin aklı öğrencide eğitmekte öğretmekte değil. Velinin aklı da öğrenmesinde değil. Evde zaptedemediği evladını okula vakit geçsin diye gönderiyor ama oğluşuma şunu mu demişler, prensesime böyle mi olmuş, öğretmenlere çıkışmalar. Tam veliye layık öğretmenler var. Öğretmeni bu hale getirende veliler. Kimse kusura bakmasın. Küçücük çocukların ağzını yüzünü kıralım demiyorum ama hiç kimseye laf söylenmiyor hatta söylemesen bile alınıyor. Öğrencinin yaptığı rezillik karşısında yüzü buruşan öğretmene cimer yazıldığını gördü bu gözler. Öğretmenin bakışı karşısında rencide olmuş.

Sisteme giren neyse çıkan o oluyor.

• Vain kullanıcısına yanıt
    O kadar akpli öğretim üyesi doçlar,proflar nolcak bime yönetici bile zor olurlar
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Adam gidiyor 2 gün inşaatta mala vuruyor sonra geliyor karşına ben sıva ustasıyım diyor.

Eline kontrol kalemi pense alan elektrikçiyim diyor.

Boru anahtarı alan tesisatçıyım diyor.

Sonra her yer patlıyor çatlıyor.

Fiziksel engeli olmadığı halde arabasının lastiğini değiştirmeyi bilmeyen, iki boruyu contayı sıkmayı beceremeyen adam erkeğim diye gezmesin.

65 yaşındaki annem lavabo altındaki su giderini değiştiriyor. Üst katın WC aktığında asma tavanı söküp conta değişip boruyu sıkılıyor.

Anne niye yaptın diyorum, onlar usta bulana getirene kadar tepemden pis su akmaya devam edecekti diyor. Nolacak sökmeli takmalı oyunca gibi şey diyor.

• Üst katta okuyorsun, alt katta çalışmaya başlıyorsun. İş garantili üniversite eğitimi, daha ne olsun :)

Yeni Türkiye dedikleri bu işte... Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor 

Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Araba tamircilerin yüksek para kazandığı bir gerçek. Reis sayesinde araba lüks oldu ülkede ve bu da araç tamirini lüks hale getirdi. Peki kaç araba tamircisi var büyük sehirlerde 10 bin mi? 10 bin için teori üretmeye gerek var mı ?

Bırak Suriyeli'yi falan forumun en yandaş profilisin devletten yada partiden destek gördüğün muhakkak sen 30-35i geçtin muhtemelen nerde evlilik nerde çocuk ..Devletten geçinen tayfa bile aile kurmakta zorlanıyorsa Suriyeli kadar olamıyorsunuz demek saçma sonuçta kendinde olamamışsın

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Tekelleşme sadece büyük şirketlerin yaptığı bir şey değil artık. Taksiciler odası gibi tüm esnaf ve sanatkar odalarının yaptığı birşey ve de oldukça kazançlı. Araba tamiri için her zaman sıraya girmek zorundasın çünkü sınırlı tamirci var . Elektrik su vs tamiri için sınırlı tamirci ve taban ücret var . Barolarda öyle avukatlık mesleğinin değerinin düşmemesi gerekiyormuş . Herkes mesleğin değeri düşmesin derse ne olur?

Adam memur 50 bin maaşı var birkaç bin lira koymaz diye düşünüyor tamirci ev sahibi olan 20 bin lira memura koymaz diye düşünüyor . Zaten baştan iş garantili memurun ortalama ücretin 2 katı maaşı olması satıcıyı yüksek kâr koyma isteği yaratıyor. Kamudaki öğretmen 50 bin kazanırken özelde 20 bin kazanamıyor nerde serbest piyasa nerde rekabet ... İşte devlet mekanizması piyasayı bozarsa esnaf odaları da bundan çıkar sağlamaya çalışır

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Kar koyma isteği yaratmıyor, bu maaşlar enflasyonu arttırıp alım gücünü yok ettiği için paranın değeri düşüyor, bir iskender olmuş 500 lira millet ayağına kadar gelip 500 liraya size iş mi yapacak, bir şeyin ederi kullanılan malzemenin değeriyle ölçülmez, 1 liralık malzeme kullanıp 5 bin lira isteyebilir, vermek zorunda değilsin öğren kendin yap, serbest piyasa.

3 kere eğilip bu tarz iş yapsam 1 hafta belim ağrıyor, verilen para bel ağrısı çekmemek, çayını içerken işinin görülmesi için veriliyor.

Bu adamlarda yıllar sonra bunun ağrılarını sorunlarını yaşayacak, bu para o zaman için.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Niye bana cevap yazdın ki cevap verdiğim kişiye yazman daha doğru idi . Malzeme parasını söyleyen oydu çünkü .... Ayrıca 1 İskender 500 olmuşsa o da aynı şeyi düşünüyor tamirci boyacı veya diğer esnaflar gibi . Lokantacı da mutfağın masrafını etin masrafını vs söyler hayvan bakıcı da benzer şeyler söyler . Enflasyon var değil mi peki enflasyon niçin var para değer kaybediyor devamlı . Para niçin devamlı değer kaybediyor devlet memuru için emeklisi için yandaş şirketler devamlı para bastığı için. Sonra memur biri geldiği zaman parası var diye daha rahat fiyat söyleyebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Aralık 2024; 1:11:3 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.