Boyacının malzeme 2-3 bin lira tutuyor gerisi komple işçilik. Soygun yapıyorlar. Okuyan kendini enayi gibi hissediyor. |
Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor (4. sayfa)
-
-
@vanished sen okumuş sayılmazsın yüksek eğitimin en dibi zaten o nokta,yani kendini üzme bu kadar,aöf ü artık 55+ yaş ev kadınları bile bitiriyor elin ekmek tutacak işlere yönel,yüksek egolu okudum masa başı, memur yatış iş isterim modundan çık 2 haftada iş bulursun .
yada ab ye kaç memur yaparlar seni kesin kaçırmazlar böyle üst akılı,çok okumuş kültürlü insansın ya..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Aralık 2024; 18:39:28 > -
Yazmayı unuttum ailemin evine gelen merdiven temizliğine gelen son bayan aöf den sonra yüksek lisans yapmış bir bayan yemin ederim, dandik okuyorsanız hiç okumayın artık meslek edinin.
O devir biteli çok oldu artık herkes okuyor, burnunuz kaf dağında olduğu için işsizsiniz net clear.
Dandik aöf ü bile bitiren kendini çok okumuş buluyor bu ülkede şekil a1 yukarıda devamlı her konuda ben okudum çok kültürlüyüm diyor kendini odtü,itü mezunu filan sanıyor adam,yok bende aöf mezunuyum ama kendimi hiç okumuş bulmam eğitim hayatımı başarısız,yeteneksiz,aptal bulurum siz hangi uyduruk elementlerle, dünyalarla uçuyorsunuz bilemem artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Aralık 2024; 20:43:4 > -
Türkiyenin eğitim reformuna ihtiyacı var, fazla arzı olup talebi az olan bölümler kapatılmalı. Onun yerine mavi yaka mesleklerde ustalık öğreten okullar açılmalı.
Mesela bir fayans ustası deli gibi para basıyor, ama bunu nerede öğrenebilirsin? Avrupa'daki gibi okullar gerekiyor bu tip meslekler için. Ustalara yalvar yakar olmaz bu iş.
Daha fazla mühendis, yazılımcı basmak gereksiz ülkenin endüstrisi bu kadar. Nerede işe girecek bu kadar adam? Bölüm kontenjanları azaltılmalı ve bazı okullarda
bu bölümler komple kapatılmalı. Talep yok çünkü. Linkedine bakıyorum işsiz mühendis, işsiz yazılımcı dolu çaresizce iş arıyorlar. Ama firmaların elemana ihtiyacı yok artık.
-
Arkadaşına selam söyle boru anahtarı, kurbacık biraz da keten alsın. Ustalar birliği hiç acımadan öpüyor. Artık usta çağırmıyorum. Geçen kombi bozuldu gittim muadil pompa aldım 1500TL'ye kendim montajladım. Yetkili servisin istediği para 12bin TL. Çakma servisin istediği para 6000TL. Bel fıtığım olmasa çoğu işi yapacağım ama lanet olsun şu yaşa kadar kendi işimi ve başkalarının işini yapmaktan sakatlandım.
Evin altında tesisatçı var yürüyerek gelse 120 saniyede gelir. Tuvaletin taharet çubuğunu değişmeye 1000TL istedi. 35TL ye aldım değiştirdim.
Vampirin diğer adı usta olmuş. Sağlam yaptıkları tek bir iş yok 10 defa arkasından geri çağırırsın.
Kusura bakma bam telime bastın çok konuşuyorum bu konularda.
-
İnsanlar sahibinden.com a arabalarının sıfır fiyatının üstüne koyuyorlar. İsterse 5 katına koysun veren yok.
Bundan 2 yıl önce benden malzeme hariç boyamaya 15bin istediler. Peki ne yaptım ? Yeni aldığım evi boyatmadan bir hışımla evi taşıttım hanım bakakaldı. Şimdi oğlan duvarları keçeli kalemle boyuyor. Bizde oturup izliyor alkışlıyoruz. 2 yıl sonra malzemeciye 3-5 daha verir boyaları eve çıkarttırırım. Azıcık zımpara geçer gerekirse 5 kat boyar bastırırım. Tavan zaten kardelen boya bas bas geç.
Ya bak yine gelmiş ustalardan vuruyorsunuz abi benim yaram büyük buralarda vurmayın =)
-
aynen geçen ailemin evinde sifon bozulmuş babam bana sormadan çağırmış işte güçte diye 300 tl lik şeye 1200 tl almış yeminle oturdu içime,baba bir daha çağırma ben takarım onu basit dedim,evdeki çoğu teknik işi yapıyorum arıtma dahil,malesef eli tornavida bile tutmayan erkek çok onlarda yolunu sakalını buluyor tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Aralık 2024; 0:7:55 > -
Bu dediğini herkes biliyor ama hiç kimsenin umurunda değil. Okulların çoğuna bak ister ilkokuluna ister üniversitesine. Bir çoğu sadece not vermek için var. İlkokulda ki öğretmenin aklı öğrencide eğitmekte öğretmekte değil. Velinin aklı da öğrenmesinde değil. Evde zaptedemediği evladını okula vakit geçsin diye gönderiyor ama oğluşuma şunu mu demişler, prensesime böyle mi olmuş, öğretmenlere çıkışmalar. Tam veliye layık öğretmenler var. Öğretmeni bu hale getirende veliler. Kimse kusura bakmasın. Küçücük çocukların ağzını yüzünü kıralım demiyorum ama hiç kimseye laf söylenmiyor hatta söylemesen bile alınıyor. Öğrencinin yaptığı rezillik karşısında yüzü buruşan öğretmene cimer yazıldığını gördü bu gözler. Öğretmenin bakışı karşısında rencide olmuş.
Sisteme giren neyse çıkan o oluyor.
-
O kadar akpli öğretim üyesi doçlar,proflar nolcak bime yönetici bile zor olurlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Adam gidiyor 2 gün inşaatta mala vuruyor sonra geliyor karşına ben sıva ustasıyım diyor.
Eline kontrol kalemi pense alan elektrikçiyim diyor.
Boru anahtarı alan tesisatçıyım diyor.
Sonra her yer patlıyor çatlıyor.
Fiziksel engeli olmadığı halde arabasının lastiğini değiştirmeyi bilmeyen, iki boruyu contayı sıkmayı beceremeyen adam erkeğim diye gezmesin.
65 yaşındaki annem lavabo altındaki su giderini değiştiriyor. Üst katın WC aktığında asma tavanı söküp conta değişip boruyu sıkılıyor.
Anne niye yaptın diyorum, onlar usta bulana getirene kadar tepemden pis su akmaya devam edecekti diyor. Nolacak sökmeli takmalı oyunca gibi şey diyor.
-
Üst katta okuyorsun, alt katta çalışmaya başlıyorsun. İş garantili üniversite eğitimi, daha ne olsun :)
Yeni Türkiye dedikleri bu işte...
-
Araba tamircilerin yüksek para kazandığı bir gerçek. Reis sayesinde araba lüks oldu ülkede ve bu da araç tamirini lüks hale getirdi. Peki kaç araba tamircisi var büyük sehirlerde 10 bin mi? 10 bin için teori üretmeye gerek var mı ?
Bırak Suriyeli'yi falan forumun en yandaş profilisin devletten yada partiden destek gördüğün muhakkak sen 30-35i geçtin muhtemelen nerde evlilik nerde çocuk ..Devletten geçinen tayfa bile aile kurmakta zorlanıyorsa Suriyeli kadar olamıyorsunuz demek saçma sonuçta kendinde olamamışsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tekelleşme sadece büyük şirketlerin yaptığı bir şey değil artık. Taksiciler odası gibi tüm esnaf ve sanatkar odalarının yaptığı birşey ve de oldukça kazançlı. Araba tamiri için her zaman sıraya girmek zorundasın çünkü sınırlı tamirci var . Elektrik su vs tamiri için sınırlı tamirci ve taban ücret var . Barolarda öyle avukatlık mesleğinin değerinin düşmemesi gerekiyormuş . Herkes mesleğin değeri düşmesin derse ne olur?
Adam memur 50 bin maaşı var birkaç bin lira koymaz diye düşünüyor tamirci ev sahibi olan 20 bin lira memura koymaz diye düşünüyor . Zaten baştan iş garantili memurun ortalama ücretin 2 katı maaşı olması satıcıyı yüksek kâr koyma isteği yaratıyor. Kamudaki öğretmen 50 bin kazanırken özelde 20 bin kazanamıyor nerde serbest piyasa nerde rekabet ... İşte devlet mekanizması piyasayı bozarsa esnaf odaları da bundan çıkar sağlamaya çalışır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kar koyma isteği yaratmıyor, bu maaşlar enflasyonu arttırıp alım gücünü yok ettiği için paranın değeri düşüyor, bir iskender olmuş 500 lira millet ayağına kadar gelip 500 liraya size iş mi yapacak, bir şeyin ederi kullanılan malzemenin değeriyle ölçülmez, 1 liralık malzeme kullanıp 5 bin lira isteyebilir, vermek zorunda değilsin öğren kendin yap, serbest piyasa.
3 kere eğilip bu tarz iş yapsam 1 hafta belim ağrıyor, verilen para bel ağrısı çekmemek, çayını içerken işinin görülmesi için veriliyor.
Bu adamlarda yıllar sonra bunun ağrılarını sorunlarını yaşayacak, bu para o zaman için.
-
Niye bana cevap yazdın ki cevap verdiğim kişiye yazman daha doğru idi . Malzeme parasını söyleyen oydu çünkü .... Ayrıca 1 İskender 500 olmuşsa o da aynı şeyi düşünüyor tamirci boyacı veya diğer esnaflar gibi . Lokantacı da mutfağın masrafını etin masrafını vs söyler hayvan bakıcı da benzer şeyler söyler . Enflasyon var değil mi peki enflasyon niçin var para değer kaybediyor devamlı . Para niçin devamlı değer kaybediyor devlet memuru için emeklisi için yandaş şirketler devamlı para bastığı için. Sonra memur biri geldiği zaman parası var diye daha rahat fiyat söyleyebiliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Aralık 2024; 1:11:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes prens , prenses. Veliler hemen şikayete hazır bekliyor, öğretmende bunlarla mı uğraşacağım diyip boşveriyor normal olarak. Öğretmen olarak belli bir yere kadar bizim sorumluluğumuz, sonrasında veli uğraşacak. Çok öğrenci gördüm ipe sapa gelmez , ne olacak yarın bir gün bir kavgaya karışacak başını belaya sokacak. Kızlarda laylaylom takılıp sonra bim , a101, şok gezecek. En ufak şeyde savcılığa gidiyor veliler öğretmenler ne yapsın.
-
Herkesin kendi bilir. Ben uzun zamandır evime usta çağırmıyorum , boya dahil çoğu işi kendim yapıyorum. Benim 1 ay çalıştığım parayla 1 ev boyanıyorsa burda bir sıkıntı var demektir. Millet bunu görüyor zaten kendi işini kendi yapıyor , youtube vs. zaten çoğu şeyin videosu da var. Bir süre kazanırlar sonra kendileri kaybederler. Herkes işini kendi yapar. Tüplü ocağı doğalgaza çevirmeye 750 1000 tl para istediler, bende gidip kendim yaptım. Bir sucu çağır 3000 5000 tl para ister,sıfır boru kaynak makinesi alsan daha ucuza geliyor. Böyle bir kar hiçbir yerde yok. Bunun adı başka bir şey.
-
Bir işin ederi var. Bir de geçirmesi var.
Vites değiştirirken şak şuk ediyor diye şaşmaza gittim. 3 japoncu şanzıman inecek dedi. Dörtnal'a gittim adam kenara çek diyip yanıma geldi kaputu açtırdı biriki debriyaj vites değiştirtti bir civatayı sıktı ve iş bitti. Sürekli bakıma gittiğim yerdi para bile almadı.
Geçenlerde arabam marş basıyor ama arabanın motor çalışmıyordu. 2 usta getirdim kırıkkale'de çekiciyle götürecez motor inecek dedi. 50 sebep saydı. Çekiciyi çağırdım 2008 model corolla araç. ama kırıkkaleden yetkili servise çektirdim, kasko karşıladı ikiletmedi. Yetkili servis sadece 6 bin lira masraf çıkarttı gözüm bile görmedi. Problem mazot filtresinin altındaki müşirmiş.
Daha çok sanayi örneği veririm hatta bak böyle direk esnafın adını vererek yaparım.
Bu yıl 5 defa tesisatçılık işim oldu 2 tanesini anlatayım.
Üst banyonun klozet bana akıyordu. Üst komşu ikiletmedi hemen bir usta çağırdı. Gelen usta hiçbir yere bakmadan klozetin etrafına silikon çekti. 1500TL tokatladı, akıtırsa arayın dedi bir daha telefon açmadı.
Komşu sever beni uğraştırmadı başka usta çağırdı. Adam geldi klozetin yanında gider var etrafına derz çekti. Bak gideri sökmedi bile. 2000 istedi 1500'e anlaştılar. Birde bu akma olaylarında karşı taraf ödeme olayı olunca iyice zıvanadan çıkıyor olay. Akıntı devam etti. Adamı aradık bi daha geldi bikaç fayansın arasını kırıp derz çekti. Bir daha ulaşamadık.
Üçüncü tesisatçı geldi. Abi bu fayansların hepsini kıracaz klozettin altından kaçıyor orayı tekrar betonlamamız lazım dedi. 16.000TL istedi. Yarın bi telefonlaşalım parayı çekmeye gidecez dedik yolladık. 5 defa felan beni ve komşuyu aradı açmadık.
Tavan asma tavan şu alüminyum profillerden. Açması çok kolay gelen 3 sözde usta söküp bakmadı bile nere akıyor diye. Çıktım sandalyeye bel fıtığından ameliyatlıyım. Söktüm. Dirsek kaçırıyor. Üst komşuyu aradım conta aldı geldi boruyu o söktü birazda kireç varmış temizledi geri yerine oturttuk, tel parçası var sıktık. Sıfır akıntı.
Şimdi bu ilk gelen usta bu işi 1500TL ye yapıp gitseydi kimse laf etmeyecekti. Bunları burada anlatıyor olmayacaktım. İşini iyi yapanlar hariç, bu usta takımının derdi para yolmak başka hiçbir şey değil. Bana meslek hastalığı anlatmayın. Her mesleğin kendince riski var ama kusura bakma iki pimaş boruyu söküp takmakla bel fıtığı olunmuyor. Ben 80kg kuplajlı motoru kaldırırken bel fıtığı oldum.
Musluk, boyunla birleştiği yerden akıtıyordu. Aç kapa musluk. Hanım yapmama izin vermedi, tesisatçı aradık. Görmeden musluk değişecek dedi 3000 lira istedi. Kayınço vardı atladık hırdavatçıdan musluğun kapsülünü aldık 70TL. Birde alyan aldık. Tek alyan. Söktük kapsülü taktık. Hala jilet gibi çalışıyor. Şimdi tesisatçı buna 500TL istese ağzımı açmazdım.
Klimacılar, kargo klimayı eve getirmiyor mecbur eve çıkartıyorlar. Lejyon hastalığı riski var. Çok fazla riski var. Geliyorlar hakları neyse alıyorlar. Musluk değişmeye alınacak paraya adam elektronik kartı söküp değiştirtiyor.
Usta girmeyen eve bereket girer sevgili dostum. Her erkek eline tornavida pense ve boru anahtarı alacak.
Geçen yaz pimapen camın dış tarafta olanı çatladı. Sadece çatlak. Şehirdeki bütün camcıları gezdim hiçbiri eve gelip ölçü alıp takmakla uğraşamayız dedi. İnşaat işi varmışmış. Camı da satmıyor, kışa kadar idare eder kışın geliriz diyor. 150km yol gittim 150km yol geldim. Camı ankarada ölçüyü verip aldım getirip taktım.
Pimapenlerin fitilleri değişecekti. 2022 yılı mart ayı. Adam değiştirmek için metresine 20TL istiyor. Kaliteli marka denen fitilin metresini 2 liradan aldım markayı unuttum. Fitil ya ? Sökeceksin cart diye gelecek, fitil itelediğimiz makarayla üstüne basacaksın. İş değil. Adamın metrede istediği işçilik 18 lira. Metrede yapılan işçilik süresi en fazla bütün işte ortalamaya vursan 30 saniye sürmez. Tek yönde bir kapı 6 metre bir pencere 4 metreye yakın fitil yiyor birde karşılığı 12+8 20 metre ediyor. 2500TL işçiliğe istediği iş = 10 pencere 5 kapıyı 2 saatte yaptım. Dolar 14TL idi. Maaşım 11bin TL idi. 2 saatlik işçiliğe benim maaşımın çeyreğini istedi. Sadece işçiliğine.
Birde işin korniş taktırma mevzuları var. Gel deli olma çıldırma. Kimyasal dübel nedir bilmeyen, yalan yanlış delip korniş mahveden sözde ustalar var.
Çok samimi şekilde esnaf ismi de paylaşırım gerekirse. Bu usta takımını çağırmayacaksın kendi işini yapacaksın. Bırak inşaatlarda müteahhitlere 5 kuruşa çalışsınlar. Zaten yaptıkları işler de rezalet, tekrar tamir etmek için geri geliyorlar bir de öyle kazanalım diyorlar.
Kendi arabamın baskı balatasını değişebiliyorum, fren diski ve balatasını, bakımını yapabiliyorum. Ha bunları yapıyor muyum ? Arabam yürüyorsa yapmıyorum gidip işin gerçek ücretini alan adamlara yaptırıyorum çayımı içiyorum.
Kendim elektrikçiyim. Mühendis olduğuma bakma ustalığımda vardır. Elektrik işi için ücretini isteyen ustaya yaptırıyorum sonra beraber çay içiyoruz.
500m^2 Bahçenin otunu yolmaya bir okulun hademesi 10bin TL istedi. Bağ bahçe işi yaparım işim bu diyen adam 12 bin istedi. Temizlik şirketini aradım 2000TL ye 5 tane kadın geldi 2 saat içinde çapalayıp işi bitirip gitti. Bizde hanımla çay demledik, şirketi gelip onları alana kadar çay içtik.
Ben örnekleri çok uzatırım, 40 yaşındayım. Çok şey yaşadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 14 Aralık 2024; 2:16:3 >
-
.,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 16 Aralık 2024; 11:44:20 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X