< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 2 Aralık 2024; 21:55:3 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kasiyer Kurye Avm'de Güvenlik Olmak İçin Üni Okunuyor
-
-
Uni'lerde meslek olmasa da entelektuel olarak ise yarayacak bir seyler, yabanci dil vs. ogretilse yine eyvallah. ABD'nin Avrupa'nin lise mezunuyla tanisiyorum, dunya hakkinda bilgili gorgulu. Bizde akademisyen niteligi ne ki o akademisyenin yetistirdigi ogrenciye katsin?
Universiteler ivedi ozellesmeli. Devlette kaldigi surece kadro garantisi olacak, veya iktidardaki parti kendine yakin olani tutacak. Liyakatsizlik son 20 yilda baslamadi.
Tabi ozellesme derken muteahhitvari tiplere degil su anki apartman uniler gibi. Kademeli olarak devlet sundugu katkiyi azaltacak, ogrenciler ucret odeyecek okumak icin. Ayrica is dunyasindan destek aranacak. Dolayisiyla is dunyasina katki sunacak projeler uretilmek zorunda kalinacak.
Cesitli vakiflar, Ataturkcu, muhafazakar, doga korumaci, hayvan dostu vs. hepsi birer temsilci gonderecek akademik kariyeri olan, bu kisiler idare edecek universiteyi bu gecis doneminde. Tek bir gorus hakim olamayacak. Ve tabii nufus planlamasi. Nufus boyle kontrolsuz artarsa millet asgariye bayram eder maalesef.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
inşaat ameleside günde 2.000 tl çalışıyor hayat tersine döndü
-
Abd de ab dede artık öyle,nitelikli okuma yada nitelikli olma var dünya değişti 1980 lerde değiliz herkes okuyor artık dandik üniler üst lise, mavi yaka,eleman işleri kim yapıcak android robot ordularımı?
polis olmak için okuyanda var.
1980 lerdeydi dandik aöf ü bitir memur ol ,millet fakirlikten fukaralıktan okuyamıyordu halkın büyük çoğu ilkokul mezunuydu lise bile değil.
Git abd ye uberlerin tezgahtarların %80+ sı üni mezunu değilse gel suratıma tükür.
Bizim gençlik pas pas puanlı üniyi bitirip kendini dev aynasında gördüğü için işsizler hayatın gerçeklerini kabul edemiyorlar ülkenin kökeni memur ol yat çalışmaya toto yok,hayal alemlerinde her üni mezunu plazada masa başında klimalı odada çalışçak,top model gibide giyincek he he oldu gözlerim doldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Aralık 2024; 22:56:39 > -
Bilinçsiz üremenin sonucu.
-
O nesil iyi dayanıyor zararı kendine. Okurken birşey olacaklarını sandıklarından insan gibi okuyup derslerine çalıştılar. Alttan gelen müptezeller asıl psikopat nesil bunlar ve aileleri okusalar da bir işe yaramayacağını bildiklerinden okumuyorlar da. Eskisehirde kendini nazi sanıp camide dayı bıçaklayan velet liseyi bitirip okumayı bırakmış, iki kızın kafasını surdan atan velet liseden sonra okumayıp kasapa girmişti, discordda kücük kızları soyan velet de liseden sonra okumayıp kargocuda işe girmişti. Bilumum redkit dalton falan için 200.000 liraya cinayet işleyen velet de 18 yaşında. Senin saydığın kuşak 28 yaşlarında şu an. Devleti tarafından dolandırılmış şekilde her sabah yaşadığına söverek yaşamaya devam ediyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ülkede istediğin mesleği ne kadar başarılı olursan ol yapamama ihtimalin %99.5 falan. O yüzden insanlar sevmedikleri işlerde çalışıyor. O yüzden herhangi bir sektörde kalite yok. Adam itü de mühendislik bitiriyor 3.2 ile mezun oluyor kaliteli bir okulun verebileceği herşeyi kendisine katıyor ama çalışabileceği bir iş bulamıyor.
Biraz şanslıysa y dışına gidip dönmüyor. Sonra sen beyin göçünü iliklerine kadar hissediyorsun.
En basitinden çocuk Memur olacak 90 ı alıyor atamıyorlar yerine 0 kültürel birikime sahip 70 alırken zorlanmış biri giriyor.
Devletçiliğin doğal sonucu . 90larda Ruslar ve Çinliler ne yaşamışsa bizde ona doğru gidiyoruz. İşin kötüsü biz dip yapınca çıkmak için dünyadaki ortam müsait olmayacak
İşin kötüsü özellikle gençlerde bu düzeni değiştirecek talep oluşturmaması . Hâlâ babasının emekli maaşı artsın ,asgari ücret artsın , daha çok memur alınsın diye ağlıyorlar . ... Devletçilik derken de fabrikaların devletin olmasını değil piyasadaki paranın sahibi devletin olmasından bahsediyorum. Parayı basan devlet bunu istediği gibi kullanıyor ve sonra %75 vergi getiriyor ve sonra piyasadan topladığı parayı yine istediği gibi kullanıyor hatta buda yetmiyor %70 enflasyon oluşturuyor ( bu da bir vergi çeşidi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Aralık 2024; 11:8:2 >
Okumasın kardeşim. Liseden sonra gitsin fayans ustası alçı-kartonpiyer ustası olsun. Aylık 90 gaymeye para demiyor adamlar.
-
serbest piyasa, almasınlar o zaman 2000 tlye amele.
-
Seyyar elektrikçi veya tesisatçı ol.
Sermaye ikinci el motosiklet, takım çantası ve böhrer anorak (eşantiyon)
Sıfır vergi.
Esnek çalışma saatleri. Patron yok.
Aylık net en az 300-500 bin tl kazanç. Sigorta primini isteğe bağlı yatır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ab abd ye kaçınca gavurun mokunu pisliğni bile temizlemeyi üst sınıf,üst akıl insan olmak olarak görürler,youtubede zevkle gavurun pisliğini nasıl temizliyorum,ameleliğini nasıl yapıyorum diye itina ile gururla anlatırlar,sanki nasada ,teslada iş bulmuş gibi , kendi ülkesinde asla yapmazlar aşağı sınıf köle amele tabaka olarak görürler emekçiyi aşağılarlar, ben üni mezunuyum deyip masa başı bol yatışlı,bol tatilli,laptop başında saat başı çay kahveli iş ararlar psikolojik tez konusu ülke olur burası yeminle,nasıl bir loserlık sa artık artık evrensel boyutta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2024; 17:4:14 > -
devlet zorla üniversite okuyun demiyor zorlla yutubur master şef olunda demiyor sanayide adam etsikliği hat safa gidin işinizi gücünüze etiket peşinde koşmayın.. devlet her mezunu atamak zorunda değil.
-
18-30 yaş aralığı yanlış bir tez olmuş.
Ben 35 yaşındayım. Çevremde gördüğüm 7-22 yaş arası o senin tarif ettiğin kalıba uyuyor. Onlarda herşeyi beleşe yaşamak, kumar, uyuşturucu mottosu önde geliyor. 23 de dahil edilebilir belki. Ama 23-30 yaş arası pek bu toplara girmiyor. Çoğunluğu girmiyor yani. Hele en eziyet çekmiş nesil bana göre 1985-1995 arası doğmuş olan nesildir.
Önceki doğanlar gene iyi ekonomi gördüler. Emeklisi iyi emeklilik yaşadı. Çalışanı aldığı tek maaş ile 5-6 kişilik ailesini geçindirdi. 85-95 arası nesil çalışıp karşılığını alamıyor. Emekli olsa pek emekliliğin tadını çıkaramıyor maalesef. Hayat o kadar pahalı ki, çalışıp çalışmamak arasında fark yok.
bu topraklarda yaşamak hiç bir dönemde kolay olmadı ben çocukken bakkaldan anca sakız alabilirdik bütün mahalle bebeleri toplasan anca bakkaldan bir lastik top alabilirdik sen buna fakirilik de yoklukde ne dersen de.
-
Türkiye'de inanılmaz bir gelir adaletsizliği var. Devlet bizzat buna teşvik ederse insanları "niye memur olmak istiyorsun "diye suçlayamayız.
Bu ülkede memur hem çalışma koşulları hem de maaş ile AB satandartlarında yaşarken, geri kalanlar değirmen taşına atılmış buğday gibi öğütülüyor
memur artık sınıf atlamak için, toplumsal bazda da üst rütbe olarak görülüyor. Anadolu'da memurdan aşağısına kız vermiyorlar.
Bu sene asgari ücret taş çatlasın 26 olur. Memur alacak 55 bin falan. Haftanın 6 günü günde 9 saat çalışıp asgari ücret almak mı? haftanın beş günü mesai derdi bile olmadan yayla gibi işte çalışıp 55 bin kazanmak mı? Bak daha özlük haklarına yıllık izinlerine gelmedim bile.
Bayramlar hafta aralarına denk gelse bile idare izin yapıştırılıp 10 güne çıkartılıyot. Cehennem içinde cenneti yaşayanları görünce kim memur olmak istemez
en azından mesai saatleri düzenlenip haftanın 5 günü ile sınırlandırılmalı ama bu yönde de söylemden başka adım yok.
-
Abi günde 2000 liraya çalışacak amele varsa ben 5 tane alayım. Öyle vasıflı amele de istemiyorum. Vasıfsız kürek ve yük işçisi. Yok bulamıyorum. Suriyeli var, Türk yok.
-
işte sorun burada herkes okudu a101 de bu gün iş başvurusuna 500 kişi başvuruyor amele lazım diyorsun yok.
meslek önemli bence bende mobilya sektöründeyim iyi bir koltuk döşme ustası günde 2.000 3.000 tl rahat kazanıyor. meslek sahibi olun gençler
-
20 yıllık mühendisim. Sanayide dükkan bulabilsem bugün oto elektriçi veya lastikçi açarım.
Mutfak dolap vb yapan mobilyacı arkadaş var yıllardır çırağım yok diyor.
Berbere gidiyorsun çırak yok.
Kaynakçı yok memlekette. Gerçekten adam gibi kaynakçı yok.
4 yaşında oğlum var ya kaynakçı yapacam ya oto elektrikçi 18 inde dükkanı açayım diyorum.
Hanım bağırıyor, kaynanam köpürüyor. Kayınpederin gözleri parlıyor.
Gitsin hayatını kazansın ve yaşasın 18 yaşında. Okuyacakta iş bulmaya uğraşacakta 35 inde anca evlenecekte...
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
20 yıllık mühendisim. Sanayide dükkan bulabilsem bugün oto elektriçi veya lastikçi açarım. Mutfak dolap vb yapan mobilyacı arkadaş var yıllardır çırağım yok diyor. Berbere gidiyorsun çırak yok. Kaynakçı yok memlekette. Gerçekten adam gibi kaynakçı yok. 4 yaşında oğlum var ya kaynakçı yapacam ya oto elektrikçi 18 inde dükkanı açayım diyorum. Hanım bağırıyor, kaynanam köpürüyor. Kayınpederin gözleri parlıyor. Gitsin hayatını kazansın ve yaşasın 18 yaşında. Okuyacakta iş bulmaya uğraşacakta 35 inde anca evlenecekte... |
Uni'lerde meslek olmasa da entelektuel olarak ise yarayacak bir seyler, yabanci dil vs. ogretilse yine eyvallah. ABD'nin Avrupa'nin lise mezunuyla tanisiyorum, dunya hakkinda bilgili gorgulu. Bizde akademisyen niteligi ne ki o akademisyenin yetistirdigi ogrenciye katsin?
Universiteler ivedi ozellesmeli. Devlette kaldigi surece kadro garantisi olacak, veya iktidardaki parti kendine yakin olani tutacak. Liyakatsizlik son 20 yilda baslamadi. Tabi ozellesme derken muteahhitvari tiplere degil su anki apartman uniler gibi. Kademeli olarak devlet sundugu katkiyi azaltacak, ogrenciler ucret odeyecek okumak icin. Ayrica is dunyasindan destek aranacak. Dolayisiyla is dunyasina katki sunacak projeler uretilmek zorunda kalinacak. Cesitli vakiflar, Ataturkcu, muhafazakar, doga korumaci, hayvan dostu vs. hepsi birer temsilci gonderecek akademik kariyeri olan, bu kisiler idare edecek universiteyi bu gecis doneminde. Tek bir gorus hakim olamayacak. Ve tabii nufus planlamasi. Nufus boyle kontrolsuz artarsa millet asgariye bayram eder maalesef. |
Abd de ab dede artık öyle,nitelikli okuma yada nitelikli olma var dünya değişti 1980 lerde değiliz herkes okuyor artık dandik üniler üst lise, mavi yaka,eleman işleri kim yapıcak android robot ordularımı? polis olmak için okuyanda var. 1980 lerdeydi dandik aöf ü bitir memur ol ,millet fakirlikten fukaralıktan okuyamıyordu halkın büyük çoğu ilkokul mezunuydu lise bile değil. Git abd ye uberlerin tezgahtarların %80+ sı üni mezunu değilse gel suratıma tükür. Bizim gençlik pas pas puanlı üniyi bitirip kendini dev aynasında gördüğü için işsizler hayatın gerçeklerini kabul edemiyorlar ülkenin kökeni memur ol yat çalışmaya toto yok,hayal alemlerinde her üni mezunu plazada masa başında klimalı odada çalışçak,top model gibide giyincek he he oldu gözlerim doldu. |
Benzer içerikler
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- b ehliyet 125 cc eğitimi ücreti
- filistinin türkiyeye yaptıkları
- norm fazlası öğretmen ne kadar maaş alır
- reeder nerede üretiliyor
- mavi taksi nedir
- bitcoin haram mı diyanet
- bayiden sıfır araba fiyatları
- dijital slip bulunmamaktadır ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X