Şimdi Ara

KASKODAN FAR DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
30.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim aracımın arka sol farına bir çocuk bisikletiyle geçerken dengesini kaybedip bisikletin gidonu ile vurmuş. 1 pet şişe genişliğinde delik var ve yağmurda su alıyor.Servise sordum işçilik dahil 240 tl dedi bu sigortadan filan karşılatabilirmiyiz yoksa mecburen kaskodan mı yaptıracağız ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaskodan Far Değişimi Hakkında Ayrıntılı Bilgiler

Kasko Far Değişimi Nedir?

Kasko poliçeniz, belirli koşullar altında araç farlarınızın hasar görmesi veya çalınması durumunda onarım veya değiştirme masraflarını karşılar. Bu kapsam, "kaskodan far değişimi" olarak bilinir.

Kaskodan Far Değişimi İşlemleri

Kaskodan far değişimi talebinde bulunmak için şu adımları izlemelisin:

• Hasar veya kayıp durumunu sigorta şirketine bildir.
    • Poliçenizin far değişimi kapsamını kontrol et.
    • Yetkili bir oto servis ile iletişime geçerek hasarı onlat veya çalınan farın yerine yenisini taktır.
    • Onarım veya değiştirme faturasını sigorta şirketine sun.

Kaskodan Far Değişimi Tramere İşler mi?

Kaskodan yapılan far değişimi işlemleri, genellikle Trafik Sigortası Bilgi Sistemi (Tramer) sistemine işlenmez. Ancak, bazı sigorta şirketleri, talebin niteliğine bağlı olarak, Tramer kaydı oluşturabilir.

Far Değişimi Kaskoyu Bozar mı?

Kaskodan far değişimi normal şartlarda kaskonu bozmaz. Ancak, poliçende belirli istisnalar bulunabilir. Bu nedenle, far değişimi talebinde bulunmadan önce poliçeni dikkatlice okuman önemlidir.

Kaskodan Ücretsiz Far Değişimi

Bazı sigorta şirketleri, kaskolu müşterilerine ücretsiz far değişimi hizmeti sunabilir. Bu hizmetin kapsamı ve koşulları sigorta şirketine göre değişebilir. Ücretsiz far değişimi hizmeti için sigorta şirketinle iletişime geçmen gerekir.

Kaskodan Far Değişimi Nasıl Yapılır?

Kaskodan far değişimi işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Poliçenin far değişimi kapsamını kontrol et.
    • Hasarı veya kaybı sigorta şirketine bildir.
    • Yetkili bir oto servis ile görüşerek hasarı onlat veya çalınan farın yerine yenisini taktır.
    • Sigorta şirketine onarım veya değiştirme faturasını sun.
    • Sigorta şirketinin talimatlarını takip et ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak sağla.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim kaskomda yılda bir defa cam, ayna ya da fardan herhangi birini ücretsiz değiştirme hakkı vardı. Diğerlerinde de benzer şekildedir sanırım. Sigortayı bilmiyorum ama kaskodan ücretsiz değiştirebilirsiniz.
  • Kasko yaptırdığınız acenteyi bir arayın sorun bakalım veya poliçinize bir göz atın orada yazıyordur neleri hasarsızlık indirimini bozmadan yaptırabileceğiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djinn_inc -- 3 Nisan 2011; 15:24:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Benim kaskomda yılda bir defa cam, ayna ya da fardan herhangi birini ücretsiz değiştirme hakkı vardı. Diğerlerinde de benzer şekildedir sanırım. Sigortayı bilmiyorum ama kaskodan ücretsiz değiştirebilirsiniz.

Fatihen hnagi kaskoyu kullanıyorsun ?
  • ben olsam bi far için kaskoyu deldirmem
  • Kullandığım kasko anadolu sigorta dediğiniz gibi olmazsa bir acentayı arayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman furkan

ben olsam bi far için kaskoyu deldirmem

kasko delinmiyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andan44

quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Benim kaskomda yılda bir defa cam, ayna ya da fardan herhangi birini ücretsiz değiştirme hakkı vardı. Diğerlerinde de benzer şekildedir sanırım. Sigortayı bilmiyorum ama kaskodan ücretsiz değiştirebilirsiniz.

Fatihen hnagi kaskoyu kullanıyorsun ?

Halk sigorta
  • Far değişimi için kullanmayın hakkınızı cam daha mantıklı olurda camınız çatlar ise size daha fazla masraf cıkaracaktır, kaynak yapan yerler var eğer sadece dış camı kırılmış ise 20 tl gibi bir ucretle kesip ona uyan parca ile kaynak yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman furkan

ben olsam bi far için kaskoyu deldirmem

aynen ver 240 paşa paşa hasarsızlığın dursun yerinde
  • verdiğiniz bilgiler için sağolun arkadaşlar öyle yapıcam
  • sene de bır far bır on cam hakkınız var cogu kaskoda
    bır beyanla cozersın ınsallah
    240 ıyı para ama kaskon da yoksa o madde bence de delme 240 bayıl
  • valla burdaki arkadaşlar tam kasko şirketlerinin istediği müşteri tipi...
    arkadaşım far için kaskon bozulsa ne olacak sanki kaskon bozulunca aradaki fiyat farkı 240 tl mi çıkacak?

1.)çıksa ne olur kaskoyu süs diyemi yaptırıyorsun?

2.)farı 240 tl ye peşin alıyorsun kaskoyu 12 ay taksitle ödeyebiliyorsun...

3.) kasko süresi içerisinde kaskonun bozulmayacağı ne malum hadi Allah korusun bir kaza yaptın kaskon bozuldu o zaman ekstra 240 tl daha zararın olacak

4.) kasko şirketlri artık indirim oranlarını poliçe süresi içerisindeki total masraf üzerinden hesaplıyor..
    yani örneğin 1000 tl masraf açtıysan farklı 10 000 tl masraf açtıysan farklı fiyat hesaplıyorlar,yani 240 tl lik far değişimin çok cüzi bir fark yaratırki bu far ücretinin kat be kat altındadır...

ben bizim milleti anlamıyorum kasko ne için yapılıyor sigorta şirketleri zengin olsun diye...

teknik düşünün kar zarar hesabını iyi yapın...

• burdakı olay her sene ıcın gecerlı bu sene fardan deldir
    bırdaha kı sene baska bırsey
    bırdaha kı sene kucuk bır kaza baktıgın da o zaman kasko sırketı zengın olur 3 4 sene de senın toplamda aldıgın ındırım ve kaskoya gelen zam olarak ta bakmak lazım olaya
  • @delgabom bu konuda hakLısın ne oLucağımız beLLi değiL 240 tl mühim değil ama kasko varken kaskodan yaptıracağım cebimden vermiyeyim o kadar kasko yaptırdım yazık günah delinirse delinsin nasıl olsa her sene seve seve yeniliyorum
  • merhabalar ben 2.el bir araç alıyorum ön camında pek önemli olmayan bir çatlak var ve farlarıda çatlak zaten satıştan sonra kasko iptal olacagı için yaptıralım dedik cam+ farları karşılarmı kasko
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

valla burdaki arkadaşlar tam kasko şirketlerinin istediği müşteri tipi...
    arkadaşım far için kaskon bozulsa ne olacak sanki kaskon bozulunca aradaki fiyat farkı 240 tl mi çıkacak?

1.)çıksa ne olur kaskoyu süs diyemi yaptırıyorsun?

2.)farı 240 tl ye peşin alıyorsun kaskoyu 12 ay taksitle ödeyebiliyorsun...

3.) kasko süresi içerisinde kaskonun bozulmayacağı ne malum hadi Allah korusun bir kaza yaptın kaskon bozuldu o zaman ekstra 240 tl daha zararın olacak

4.) kasko şirketlri artık indirim oranlarını poliçe süresi içerisindeki total masraf üzerinden hesaplıyor..
    yani örneğin 1000 tl masraf açtıysan farklı 10 000 tl masraf açtıysan farklı fiyat hesaplıyorlar,yani 240 tl lik far değişimin çok cüzi bir fark yaratırki bu far ücretinin kat be kat altındadır...

ben bizim milleti anlamıyorum kasko ne için yapılıyor sigorta şirketleri zengin olsun diye...

teknik düşünün kar zarar hesabını iyi yapın...

Budur cok net bir yazi olmus...

• Valla benim kaskom AXA'dandı, 6 ay boyunca kafasını ütüledim ancak öyle değiştirdi farımı. Şu var; bu parçalar bozulabileceğinden, yani suistimale açık olabileceğinden dolayı sigorta firmalarının geneli (istisna elbet var) farı hasarsızlık indirimini koruyarak değiştirmiyor. Ama camın bozulma gibi bir durumu olmadığından, yani suistimale açık olmadığından hasarsızlığı bozmuyorlar. Ha ben olsam 240 Tl vermez, kaskodan yaptırırdım.
  • Az önce Anadolu Sigorta acentesi ile görüştüm, far parçası cam gibi ücretsiz değişim hakkı vermiyormuş. Hasarsızlık etkileniyor yani. Üstelik en pahalı kasko Anadolu Sigorta neredeyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    hocam kaskoyu yaparken herşey senin elinde , hasarsızlıklar , 3 kişinin kullanması ekstra ücretsiz değişimler vs , kaskoyu yaptırırken sormamışmıydın ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.