Kaskomuz olduğu halde trafik sigortasınida sınırsız yapmaya da gerek var mıdır??
-
-
Döviz kurları bu şekilde giderse sınırsız imm her araca şart olacak şuan bile en basitinden son kasa Mercedes'in 2 far ve dolu tamponuna 100.000-150.000TL yetkili servis orijinal yedek parçayla onarımda fiyat veriyor.
-
Trafik Sigortasında imm filan yok... Kaskoda var sadece.
-
Şöyle bir bilgi var, hatalı mı?
www.sigortaladim.comİhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) Nedir? - Sigortaladim.comhttps://www.sigortaladim.com/ihtiyari-mali-mesuliyet-sigortasi-nedir
"Zorunlu trafik sigortasının karşı araçta tamamını karşılamadığı maddi hasarın, kapsamı aşan tutarını tazmin eden İMM, zorunlu trafik sigortasının limitlerinin üzerindeki zararları da karşılar."
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Zorunlu Sigortanın yetmediği zaman, ki bu 43 bin TL'dir 2021 senesi için. Ama Kaskonuz da varsa ya kalan kısmı kaskodan veya tamamı kaskodan karşılarsınız. İMM yi ise kaskoda artırabilirsiniz.
Verilen linkte tam olarak ifade edilememiş... yani kasko kelimesini atlamışlar yazarken:)
-
kaskonun imm'si yüksekse gerek yok,
kaskonun immsi de bazı poliçelerde 50 bin gibi komik rakamlar oluyor, o zaman trafik sigortasındaki imm'yi yükseltmekte fayda var.
yalnız trafik sigortasında imm yükseltme seçeneğinin her sigorta sunmuyor, sadece anadoluda var sanırım.
bazı sigorta şirketleri kaskoda da imm'yi en fazla 500 bine falan çıkıyor,
1 milyon altı imm ile trafiğe çıkmak cesaret işi bence.
-
aksigortadan yapılan zorunlu sigortamın imm sini maddi bedeni ayrımsız sınırsız şekilde yaptım.
-
benim araca kasko olmuyor bende sigortadan imm yaptırdım.
ekstra 212TL ödedim ve trafik sigortasından bağımsız geliyor tüm evrakları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 16 Aralık 2021; 13:45:40 > -
Kaç TL yaptınız yakın zamanda mi hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 eylülde yaptırdım 212 lira tuttu hocam.
-
Demek öyle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben kaskomu sınırsız İMM yaptım bu yüzden, Trafik sigortasını en yalın halde yaptım, bence en mantıklısının bu olduğunu düşünüyorum.
-
Sigortada yüksek imm seçeneği var ancak zor bulunuyor, fiyatları da yüksek çıkıyor. Ben 2020 fiorino için 250bin yaptırdım, sigortaya ek 400 lira gibi bir fiyat çıktı.
Kaskolu araçta sigorta immsi yükseltmek genelde gereksiz maliyet olur, kaskoyu sınırsız yaptırmak daha ucuza gelir.
-
200 civarında fark çıktı. C3 Aircross 2020 model. Aksigorta sınırsız imm. Aksigorta Kasko da sınırsız imm sunuyor.
Aman gençler imm arttırmak için elimizden geleni yapın. Trafik te 400 500 den aşağı araba kalmadı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anadolu sigorta için imm ne olarak geçiyor bilen var mı ? Artan mali sorumluluk tarzında bir kısım var sanırım o olması lazım. Benim kasko için 250 bin olarak belirlenmiş onu yükselteyim.
-
var dostum bazı firmalar 50 bin veya 100 bin imm verebiliyor ayrıca trafik sigortan farklı bir firmadan olsa bile ekstradan neova sigorta'dan sınırsız imm sigortası alabiliyorsun
-
kaskom yok, imm 1 milyon lira yaptım sigorta yaparken 250 lira ek ücret ödeyip.
-
2.500.000 kasko limitim olduğu İçin sigortada yüksek limite gerek yok dedi kaskocum. Aynı anda ikisini de yüksek yapmaya gerek yok gibi görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2022 yılı itibari ile araç başına 50.000 TL Ödeme limiti var Trafik Sigortasında...
Kaskonuz yoksa karşı tarafın hasarının 50.000 TL sini ZTS öder gerisini cebinizden ödersiniz.
ZTS yaptırırken Eğer ki İMM klozunu ekstra olarak yaptırırsanız İMM limiti kadar karşı tarafın hasarını da sigorta şirketi karşılar. Örneğin İMM yi 100.000 TL yaptırdınız.
Kaza yaptığınızda karşı tarafın hasarı 85.000 TL çıktı diyelim. Sizin ZTS limiti olarak 50.000 TL + İMM Limiti olarak 100.000 TL toplam hasar ödeme limitiniz var. Bu durumda 50 Bin ZTS karşılar , geri kalan hasar tutarını da 100.000 TL lim İMM limitinden karşılarsınız cebinizden para çıkmadan karşı tarafın 85.000 TL lik hasarını sigorta şirketi öder.
Kasko da yaptıracaksanız , ZTS ye İMM klozunu eklettirmeye gerek yok, Kasko Poliçesinde standart İMM limitini yüksek tutarsanız ya da yapabiliyorsanız Limitsiz yaparsanız kafanız rahat eder.
Artık araç fiyatları da parça fiyatları da müthiş arttı. Leon Led ön far tek fiyatı 25.000 TL. çift hali 50.000 TL
Gidip bi Leon a vurduğunuzu ve hatanın sizde olduğunu düşünün. İki far ön tampom,kaput,radyatör vs değişim olsa orjinal parça ile ortalama 100.000 masraf çıkar. Bu tutarlar zaten ZTS limitinin üzerinde olduğundan cebiniz yanar...
ZTS yaptıracak kasko yaptırmayacaksanız biraz fiyat farkı verin en az 500.000 TL limitli İMM yaptırın ilerde bi şey olursa vayyy oyyyy demeyin...
-
Gerek var kardeş.
Sigortanın standart karşıladığı 50 bin tl mevcut trafikteki araçları düşününce çerez parası gibi kalmakta. trafikte basit bir arkadan vurmayla bile ocağınız sönebilir.
en azında bi 500 bin imm+hukuki koruma olmalı bence.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X