Şimdi Ara

Kasları atan seyiren varmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
3
Favori
20.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazen gözüm seğirir. Onun dışında olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pembeyesil P kullanıcısına yanıt
    4 sene oldu sanırım ama siz doktora görünmeyi ihmal etmeyin. o yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3-4-3 -- 4 Temmuz 2019; 23:2:29 >
  • Vücudun uzun bir dönem hareketsizlige uyum sağlarsa devamında ortaya çıkan durum. Gündelik 1 saatlik yürüyüşle 1 aya kendine gelirsin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Vücudun uzun bir dönem hareketsizlige uyum sağlarsa devamında ortaya çıkan durum. Gündelik 1 saatlik yürüyüşle 1 aya kendine gelirsin hocam
    Sizde olmuş muydu yürüyüşden sonra seyirmeler nasıl özellikteydi

Hocam yer yer yasiyorum özellikle sol kolumda, hatta sol memenin ust kısmında. Farkli bölgeler de seyredebiliyor ama bir problem yaşamadım doktora da gitmedim nedense. Sadece surekli evde vakit geciriyorum eskiden cok yururdum, son zamanalrda fazlasiyla toplu tasima kullaniyorum. Arada yuruyuse cikiyorum bu sebepten. Döndüğümde koltuga oturduğumda yaşıyorum. Fakat kosusturmacali 1 haftada hic denk gelmedim. Vucut yorulmak istiyor kanımca

• quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Hocam yer yer yasiyorum özellikle sol kolumda, hatta sol memenin ust kısmında. Farkli bölgeler de seyredebiliyor ama bir problem yaşamadım doktora da gitmedim nedense. Sadece surekli evde vakit geciriyorum eskiden cok yururdum, son zamanalrda fazlasiyla toplu tasima kullaniyorum. Arada yuruyuse cikiyorum bu sebepten. Döndüğümde koltuga oturduğumda yaşıyorum. Fakat kosusturmacali 1 haftada hic denk gelmedim. Vucut yorulmak istiyor kanımca
    Aynı durumu anlatmışsın hocam benim de yürüyorum geliyorum oturuyorum bacak arkası kaslar pıt pıt atıyor ben de bacak kası çalışmaya başladım 15dakika çalıştım 2gündür hamlık ağrısı çekiyorum inşallah sporla falan geçer bu seyirmeler hareketsizlikten diye düşünüyorum geçmiş olsun sana da

Gecmis olsun hocam, 1 hafta sonra guzel sonuclar alirsin inşallah

• Bir yıldır yazan olmamış. Bu seğirmelerden ben de muzdaribim. Yaklaşık üç aydır devam ediyor. İlk zamanlar çok şiddetliydi.ilk sol göz üst kapağında başladı ve aylardır hala devam ediyor. Özellikle bacak kasımdaki seğirme pantolonun üzerinden bile belli oluyordu. Gün boyu sürekli tık tık tık atıyordu. Bi ara kolumda başladı. Ön kol kası kuvvetli bir şekilde atıyordu. Sonra seğirmeler vücudun her yerinde olmaya başladı. Şuan yazarken bile her yerim atıyor. Nedir diye araştırayım dedim, karşıma ALS çıktı. Yıllarca yatalak bırakıp sonra da öldüren, tedavisi olmayan bir illet. Hangi belirtiyi araştırsam karşıma ALS çıkıyor.
    Hafta sonu nöroloji doktoruna gittim. EMG testi yapıldı. Sonuç normal çıktı. EMG testi ALS bin teşhisinde kesin sonucu veriyor mu, bilmiyorum. Bana korkulacak birşey olmadığını, durumun stresten kaynaklı olduğunu söyledi. Umarım öyledir. Bir de bugün sol baldırda kasılma başladı. Tam seğirmeler azalıyor derken başka bişey çıkıyor. Kafaya takmamak elde değil. Herkese dertsiz, tasasız, sağlıklı bir ömür dilerim.
    Hayat çok zor be...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Uzun zaman olmuş ama yazayım dedim. Eğer kötü bir hastalığınız olsaydı, çoktan belirtiler başlamış olurdu.

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    Güçsüzlük de var mı

• vornius V kullanıcısına yanıt
    Kötü bi cevap yazacaksınız diye yazmaya korkuyorum. Güçsüzlük ben de genel olarak var bu aralar. Yani tek bir elde ya da kolda değil. Yani şınav çekiyorum, mekik çekiyorum, dambıl kaldırıyorum. Ama genel olarak kendimi halsiz hissediyorum. Ama bu durum yeni değil. Son bir iki yıldır genel bi halsizlik, güçsüzlük var. Dün çıkan ultrason sonucunda kalın bağırsakda normal olmayan ödem tarzı duvar kalınlığı görülmüş. Halsizlik ve güçsüzlüğümün nedeni bu olabilir. Zaten yıllardır bağırsaklarım pek iyi durumda değil. Asıl sonuç 10 gün sonra yapılacak olan kolonoskopide belli olacak. Oradaki oluşum iyi huylu mu kötü huylu mu göreceğiz.

Yok hocam keşke ben de bilsem ne olduğunu,neden olduğunu.2 Nöroloğa gittim sinirlerde bir şey yok diyorlar antidepresan yazıyorlar.Yukarıda da aynı beni tarif etmişsiniz önce kolda seğirme başladı daha sonra bütün vücuduma yayıldı güçsüzlükle beraber.Hocam ama als olsaydınız şüphesini bile yaşamazdınız bunun.Düğme bile ilikleyemez yolda yürürken düşerler o kadar basit bir şey değil bu.

• vornius V kullanıcısına yanıt
    Bakın en ayırıcı özelliği yazayım. ALS de önce bazı işleri yapamama, direk net güç kaybı, elin ayapın tutmaması ve kas erimesi başlıyor, sonra seğirmeler başlıyor. Bizde önce seğirmeler başladı. Ama kontrolüm yerinde çok şükür. Benign fasikülasyon hastalığını bi okuyun. İyi huylu seğirme deniyor.

• fazla kafein alımı yapar.

• 10 senedir çekiyorum bunu

• kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    Allah sabır versin. 10 yıl çok uzun bir süre. Enazjndan kesin ve net olarak ALS olmadığınızı bilmiyorsunuz Muhtemelen BSF sorununuz vardır. Bunun çaresi nasıl bulunamamıştır hayret.

doktora pek gitmedim kardesim sıkıntı olurmu snce? bi kaç kere gitmistim magnezyum verdi ama kullanmamıstım

Bi git tam kan tahlili iste. Belki vücutta eksik bişeyler vardır. Yemek yeme alışkanlığın nasıl bilmiyorum. Belli uzak durduğun besinler varsa onun etkisi olabilir. Ama asıl neden hep stres denir. Düzensiz hayat biçimi falan. 10 yıldır ekstra başka sorunlar çıkmadıysa korkulacak bişey yok bence. BFS hastalığı böyle bir şey. Bazısında bir kaç ayda geçermiş, bazısında yıllar boyu devam edermiş. Magnezyumu dene, bi zararı yok. Düzenli olarak bir kutu kullan. Zaten sorun magnezyum eksikliği ise bir kaç güne kendini belli eder. Suda eriyen magnezyum sitrat alırsan daha çabuk etkisini görürüsün. Vücuda emilim ve fayda olarak en iyisi bu tür olanı.

onu denesem de sürekli kullanmak gerekebiir yine bi gidecem doktora

Bence gitmelisin. Korkulacak bir durum yok. Enazından bu sorunla nasıl başedebileceğin konusunda yol gösterir. Valla 40 yaşımdan sonra böyle saçma illetlere bulaştım. Allah kimsenin başına vermesin. Nette araştırıp okumak da pek iyi değil. ALS miyim derken stresten iki haftada mideyi bozdum. Psikoloji alt üst oldu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.