Şimdi Ara

Kasları atan seyiren varmı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
93
Cevap
3
Favori
19.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lektonstar

Bence gitmelisin. Korkulacak bir durum yok. Enazından bu sorunla nasıl başedebileceğin konusunda yol gösterir. Valla 40 yaşımdan sonra böyle saçma illetlere bulaştım. Allah kimsenin başına vermesin. Nette araştırıp okumak da pek iyi değil. ALS miyim derken stresten iki haftada mideyi bozdum. Psikoloji alt üst oldu.

ALS değilsindir korkma Talsid adlı çiğneme tabletinden al 80 tane cıkıyo içinden 20 tl

çigne hemen 5 dakikada miden düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    ALS değilim inşallah ama bu seğirmeler insanı deli ediyor. Hele sol göz kapağı üç aydır durmadan seyiriyor. Psikopatlar gibi dolanıyorum. Çok rahatsız ediyor insanı. Bana taksit falan hak getire. Ben yıllardır, gastrit sorunum var zaten ve en ufak sıkıntı streste mideme vurur hemen. İdare ediyoruz artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet als falan yazıyor korkutuyor
    Bendede 6 aydır var seyirmeler göz den başlıyor atak ucuna kadar
    Bazen gece uyurken damar atmaları kaldırıyor
    Bu yüzden panik atak oldum
    Tüm kan testlerini oldum hiç bir döküntü yok kan değerleri çok iyi
    Bende pandemi döneminde başladı
    En büyük etken hareketsiz yaşam ve stres
    2 sene önce yüz felci oldum onun korkusunu aldım vücutta değişik şeyler oluyor
    Bazen kas seyirmeleri
    Bazen sağ kol ve el titriyor
    Bazen vücutta yanmalar
    Her ay düzenli gidiyorum en iyi doktorlara bir şey yok diyip geri gönderiyorlar

• Bı durumu yaşayanlara tavsiyem önce iyi bir muayene olun kafanız rahatlasın. Sonra güzel bir spora yönelin. Tüm vücut biraz hacim yapın. İnşallah bişeyiniz kalmayacak

• Göz seğirmesi için de tavsiyem. Göz muayenenizi olun. Damla veriyorlar zaten. Bende 5. Göz doktorunun verdiği Artelac advanced işe yaramıştı.ilk damlasında hissetmiştim işe yaradığını o kadar rahatlatmıştı ki anlatamam. Ayrıca Yormayın gözünüzü. Tv,tel,pc oyun vs biraz ara verin. Zamanla düzelecek zaten. Doktorlar her b.ka stres diyor aldırmayın. Kendi doktorunuz olun. Nete de çok bakmayın. Kendi kendinizi hasta edersiniz. Kib geçmiş olsun herkese

• hhuctas H kullanıcısına yanıt
    Göz seğirmesi derken mesela benim sol göz kapağımda seğirme var. Neredeyse dört ay olacak hala devam ediyor. Sizde ki nasıl bi seğirmeydi. Vücudumdaki seğirmeler de üç aydır devam ediyor. Benim çok kilo kaybım da oldu. Son üç ayda 10 kilo verdim. Onun dışında hareketlerimde herhangi bir sorun yok çok şükür.
    Hergün kendimi test ediyorum. Şınav çek, parmak uçlarında yürü, topuklarında yürü, kaslarda erime var mı falan. Paranoyak olmamak elde değil. Ama insan ALS ihtimalini kolay kolay atamıyor. Hele ki seğirmeler devam ettikçe o korkudan kurtulmak çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 19 Ağustos 2020; 17:4:25 >
  • Son 2 gündür ara ara sağ tarafım seğiriyor

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    Kardeşim her yazdığını 4 yıl önce yaşadım. Kas Seğirmeleri için kaç doktora gittim. Hepsi de özel hastane doktoru. Çoğu doktor stres dedi. Bende kendimi biliyorum rahat adamın tekiyim. Dünya umrumda değil. Bu da beni daha çok paranoyak yaptı. Doktorlar stres dedikçe delirmeye başladım.
    Çoğuyla kavga yaparak ayrılıyordum. Bir tanesine als ihtimalini sordum. Dalga geçti kadın. Halbuki ben neredeyse emindim. Netteki belirtilerin hepsi tutuyordu.
    Daha sonra spora başladım. Keyfi gidiyordum. Hacimdi amacım. İnan bana çok kısa zamanda hepsi geçti. Göz seğirmem kaldı. Abartısız söylüyorum 1 seneden fazla sürdü sağ göz alt kapağın seğirmesi. Göz doktoru önemli değil ama istersen siniri alalım dedi. Yok dedim. 5. İlaç falandı denediğim. İşe yaradı. Bıçak gibi kesildi seyirme. Geçen ay baktım yine seyiriyor. Umrumda bile olmadı.
    Çok şükür ben atlattım herşeyi.

Ayrıca bu kilo verme eğer kastan gitmişse yani bilinçsiz kilo verdiysen. Kesinlikle sorun ondan kaynaklıdır. Bir an önce kas oranını arttırmaya çalış derim.

Evet çok kısa sürede hızlı bir kilo kaybı oldu. Görenler sana ne oldu böyle diyor. Kıyafetlerim hep bol geliyor artık. Bi yerde bir sorun var ama bulamadım. Geçen haftaki tomografide bazı lenf nodlarında bozulmalar görülmüş. Belki de kilo kaybı ve sorunlarım bunlardan kaynaklı. Yakın zamanda çözerim İnşallah. Benim uzun yıllarım sporla geçti. Liseden itibaren hep spor yaptım. Lisanslı olarak yıllarca voleybol oynadım. Meslek gereği son yıllarda spordan uzak kaldım. Ama bu Erzurum'un iklim şartları beni bitirdi. Son üç yılım çeşitli sorunlar yüzünden hep hastanelede geçti. En son da bu seğirmeler çıktı. Bakalım sırada ne var. Cevabınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 19 Ağustos 2020; 18:19:10 >
  • Onder1590 O kullanıcısına yanıt
    Ben vücudumu çok dinliyorum ondan sonra başlamıştı bu stresli zamanlarım oldu o zamanlarda başlamıştı

• Berkos21 B kullanıcısına yanıt
    İki gündür eşimle il dışındaydık. Hem bazı işleri hallettik hem de gezdik. Bu süre içinde seğirmeyi bir iki kere anca farkettim. Kafayı dağıtınca, başka işlerle meşgul olunca seğirme pek olmuyor. Olsa da dikkatinizi çekmiyor ve ona odaklanmıyorsunuz. Ama bugün eve döndük. Akşam otururken bir iki seğirme oldu ve yine aklım ona gitti. Tabi seğirmeler ardarda gelmeye başladı. Çok sık olmasa da sıkıntı yapıp kendini dinleyince sanki biraz artıyor ve hastalık korkusu tekrar diriliyor. Sonra saçma sapan hareketler yapıp kendimi test ediyorum. Misal parmak uçlarında yürümek, topuklarda yürümek, parmak, el ve kol hareketleri falan. Bu korkudan kurtulmak çok zor.

hocam benim de kas seyirme rahatsizligim var 3 senedir seyiriyor hemen hemen tum kaslarim,bir suru ilac kullandim gecmedi,senin bahsettigin ilacin adi ne merak ettim hakikaten?

goz ilaci mi,noroloji ilaci mi? etki mekanizmasi nedir bir arastirmak istiyorum

• red alert2 R kullanıcısına yanıt
    Sadece göz için ilaç kullandım. Seyirmeyi bitiren ilaç;?artelac advanced oldu

• Bu ilaç değil ki. Suni göz yaşı sadece. Nasıl öyle bir etki yaptı çok ilginç.

hocam evet goz yasi damlasiymis=)

kas seyirmesine nasil bir etkisi olmus ilginc hakikaten belki goz alani oldugu icin onunla ilgili gozde destekleyici,yatistirici bir destekleyici etki yapmistir bilemedim hakikaten.

gecmis olsun tekrardan,kas seyirmeleri iyi huylu oldugu surece pek kafaya takmamak en iyisi,bazi durumlarda hakikaten insanin sosyal hayatini etkileyebiliyor ne yazikki ama asil onemli olan iyi huylu olmasi.

• Merhaba arkadaşlar
    Belki 10 gündür seğirme falan yoktu. Bugün nalet seğirme tekrar başladı. Sol ayak tabanım, sol göğüs Kasım, sağ baldırım, sol kol ön kasım derken gene strese soktu beni. Aylardır multivitamin ve ekstra magnezyum alıyorum ama bu seğirmelerden kurtulamadım. Ve tabi gene o illet hastalık aklıma geliyor. Bu stres beni bitirecek birgün.

• Bende kaslarımı çok yormuştum Bi ara baya attı o sıralar sonra uzun süre evde hareketsiz kaldım bide üstüne demir eksikliğim var ama kafaya takmadan duramıyorum bacaklarımda oluyor genelde ve yatarken oluyor ayakta ve otururken nadir hatta hiç olmuyor İnş önemli bişey değildir

• Aylardır kas seğirmelerim devam ediyor. Bir kaç gündür ellerimde ve kollarımda güçsüzlük var. Bazen telefon bile ağır geliyor. Tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum.

hocam şimdi nasılsınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.