Şimdi Ara

kaslı insanlar kavgada daha mı üstündür ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
7
Favori
17.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tombulpisicik

Kavgada güç ve taktik onemlidir kardesim kas güç degildir

bence yanılıyosun hocam kas doğru orantılı olarak güçle alakalıdır ama gücü kullanmayı bilmezsin o ayrı konu ama kasla güç doğru orantılıdır ve kaslıysan güçlüsündür ama kasına görede değişir tabi kası şişirmiş arasını doldurmadıysa daha küçük bir kütledeki kasa sahip olan insandan daha güçsüz olabilirsin.Ama dediğim gibi eğer detaylara girmezsek kas demek güç demektir.

Sorunun cevabıda bence eğer tecrübeler eşdeğer seviyedeyse kaslı olan alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: satıcı12

Kaslı olmak güçlü olmak değildir.
    Mesela ben.
    Bkz. Bilek güreşi yaparken bilekleri çok kalın ve fitness sporuyla uğraşan birini yendim.
    Yaklaşık 1-1.5 senedir uğraşıyor ve vücudu harbiden çok iyiydi. Yenilirim diye korkuyorum. Çünkü etrafımda Kızlar da mevcuttu.
    Sonra bunu yenmem 10 sn. Sürmedi.
    Eğer köy ekmeği yediysen ve kanında kuvvet varsa herkesi döversin.

• Kas herşey değil, teknik ön plandadır,
    Aikido sporu buna örnktr
  • Kavga etmemek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

Bodyci nin kritik atma olasiligi daha yuksektir. Ayrica daha az hasar alir (penis haric)
    kardeşim bakın teknik her zaman önemlidir çok kaslı çok güçlü olman önemli değil bilenler bilir muhammed ali foraman maçı foraman muhammed aliden daha yapılı daha fit ve daha kaslıydı vucüt olarak muhammed aliden daha iydi ama muhammed ali 10 raund boyunca yordu çocuk gibi döverek yere serdi yani aradın cvp şu çok kaslı birisin ama tekniği olan bi insan karşına çıkarsa hiç düşünme KAÇ çok fena dayak yersin

• quote:

Mesela ben.
    Bkz. Bilek güreşi yaparken bilekleri çok kalın ve fitness sporuyla uğraşan birini yendim.
    Yaklaşık 1-1.5 senedir uğraşıyor ve vücudu harbiden çok iyiydi. Yenilirim diye korkuyorum. Çünkü etrafımda Kızlar da mevcuttu.

Lan sabahtan beri gülüyorum Allah da seni güldürsün köy ekmeği yediysen kanın da kuvvetliyse ahahahahahahahahahahahahahaha

• ilker isminde bir arkasim var ayrica komsum.. bacaklari benim kolum kadar .
    Tartsan 45 -50 kg anca gelir..
    Gecen 3 tane hayvan gibi herifleri gebertti dayaktan adamlari elinden zor aldik.
    Parcaladi herifleri resmen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: duayn

ilker isminde bir arkasim var ayrica komsum.. bacaklari benim kolum kadar .
    Tartsan 45 -50 kg anca gelir..
    Gecen 3 tane hayvan gibi herifleri gebertti dayaktan adamlari elinden zor aldik.
    Parcaladi herifleri resmen..
    Kas=Dayanıklılıktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stanco

quote:

Mesela ben.

Lan sabahtan beri gülüyorum Allah da seni güldürsün köy ekmeği yediysen kanın da kuvvetliyse ahahahahahahahahahahahahahaha

Vucut geliştirme(vg) dediğiniz şey bütün sporların atasıdır ve hangi sporu yaparsanız yapın sporuna göre belli oranda vg yaparsınız. Şimdi teknik önemli diyen arkadaşlar olmuş ancak teknik için tecrübe gerekir ki tecrübe edinirken gene vg yaparsınız. Hayatınızda spor salonun önünden bile geçmemiş biriyseniz gidipte vg yapmış birine girişmeyin hiçte öyle burda yazılanlar gibi yada filmlerdeki gibi olmaz. Ben dövüşmeyi biliyorum diyen adamda zaten vucut çalışmıştır ve vucudu ortalamanın üstündedir.Yani çıtı pıtı , güçsüz birinde teknik falan olmaz hayal kurmayın.

Soruya gelirsek belli bir kas kütlesine sahip dediğin eleman disiplinli bir şekilde 1 yıl çalışmış olsa spor yapmayan ortalama birinden 3 4 kat daha güçlü daha atik ve refleksleri de çok daha iyi olur bu durumda tabikide spor yapmamış arkadaş herkesi hayallerinde döver kafasını gözünü kırar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

Bodyci nin kritik atma olasiligi daha yuksektir. Ayrica daha az hasar alir (penis haric)
    kasın yapısına bağlı. eğer yalnızca kas yapmış yanında kondüsyon kardiyo çalışması yapmamış, o kasları parçalamamış ise (ki günümüz spor salonlarında boy boy kaslı foto paylaşaların büyük çoğunluğu böyledir) yalnızca darbe gücünde önde olacaktır. ancak büyüttüğü kaslarını beslemek için gerekecek oksijeni sağlamaya çalışırken kalp fazlasıyla yorulacaktır ve az biraz kondüsyonu olan birisi karşısında zorlanmaya başlayacaktır. ama ikisinde de kondüsyon yok, kardiyo yok, dövüş sporlarında alınmış bir eğitim yok ise çok ekstra bir şey olmadıkça kaslı olan her zaman avantajlı olur. çünkü kasları sayesinde karşısında kini her zaman tek yumrukla yere serecek, bezdirecek potansiyele sahip demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wardak

kasın yapısına bağlı. eğer yalnızca kas yapmış yanında kondüsyon kardiyo çalışması yapmamış, o kasları parçalamamış ise (ki günümüz spor salonlarında boy boy kaslı foto paylaşaların büyük çoğunluğu böyledir) yalnızca darbe gücünde önde olacaktır. ancak büyüttüğü kaslarını beslemek için gerekecek oksijeni sağlamaya çalışırken kalp fazlasıyla yorulacaktır ve az biraz kondüsyonu olan birisi karşısında zorlanmaya başlayacaktır. ama ikisinde de kondüsyon yok, kardiyo yok, dövüş sporlarında alınmış bir eğitim yok ise çok ekstra bir şey olmadıkça kaslı olan her zaman avantajlı olur. çünkü kasları sayesinde karşısında kini her zaman tek yumrukla yere serecek, bezdirecek potansiyele sahip demektir.

Alıntıları Göster
    Yahu kaslı olmak güçlü olmak değildir diyenler neyin kafasını yaşıyor ? Bu sporda bulk , güçlenme dönemleri var keyfimi yapıyo bu sporla uğraşanlar bunları başladığında 10 kilo ile calışıp 10 yıl sonra 300 kg basan adamlar var şakamı yapıyorsunuz siz . Bide iyi vucudu olmayan boksör örneği veriyo bu tipler o adamların sporu o diye o şekilde beslenme ve vucut tipine bürünüyolar bulklular çünkü yağ oranını % 10 a çekse o adamlar ozaman kasın ne olduğunu görürsünüz.

• akilli olan alir. beynin yoksa nasil davranman gerektigini bilmiyorsan karsindaki adam kolayca savusturabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unreachable Dreams

Muhtemelen sizi tek yumruğunda en iyi ihtimalle gerçekten komaya sokacak, muhtemelen ise öldürecek olan adam, Mariusz Pudzianowski. (Yukarıdaki resimdeki kişi aynı kişidir)

kaslı insanlar kavgada daha mı üstündür ?

o adam nereden baksan 110kg
    İlgilendiği sporlar nedeni ile hızlıdır. En önemli faktör HIZ+KÜTLE dir. Yani sana vursa, sıradan bir sporcuya da vursa sonuç aynı olur.

Biraz mantıklı yorum yazınız. Böyle insanlar nerede var ve bu tarz adamlar ulu ortalık yerde hiç bir şekilde kavga edemez. Lisansları iptal olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 22 Aralık 2014; 18:20:08 >

• BENCE KASLI OLANIN ETKİSİ YUMRUKTA KIZAR FAKAT HIZLI YANİ ÇEVİK BİR ADAMA KARŞI DÖVÜŞTE KASLI KAZANAMAZ BENCE
  • Kavgalar filmlerdeki gibi dakikalarca sürmüyor ki 15-20 saniyede yıkılır birisi zaten yumruk yumruğa kavgada. Bu durumda vurulması gereken yeri bilen adam kazanır bence. Vücutlar arasında aşırı bir fark olmadığı sürece bu şekilde olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarayaw

BENCE KASLI OLANIN ETKİSİ YUMRUKTA KIZAR FAKAT HIZLI YANİ ÇEVİK BİR ADAMA KARŞI DÖVÜŞTE KASLI KAZANAMAZ BENCE
    Kusura bakmayın ama hepiniz kendinizi kandırıyorsunuz. Yok hız, çeviklik, yürek daha önemli falan filan Kas eğer sadece görsel olarak varsa normal kilosunda olan sağlıklı birinden hiçbir farkı yoktur. Ama şişirme kas değilse her türlü kas önemlidir. Ama en en önemli şey dövüş becerisi, dövüş tekniği, dövüş tecrübesidir Şampiyon bir bodybuildingcinin orta siklet boksör karşısında dahi şansı yoktur

• Çevik, refleksli ve tecrübeli biri çok rahat kaslı ortalama birini alaşağı edebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderstruck7

Çevik, refleksli ve tecrübeli biri çok rahat kaslı ortalama birini alaşağı edebilir
    Çeviklik önemli yazan arkadaşların kesinlikle Body Building ile uğraşan sağlam kas kütlesine sahip birinden yumruk yememişler :)

Yemiş olsalar klavyeye üfleyerek yazarlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

quote:

Orijinalden alıntı: Unreachable Dreams

Muhtemelen sizi tek yumruğunda en iyi ihtimalle gerçekten komaya sokacak, muhtemelen ise öldürecek olan adam, Mariusz Pudzianowski. (Yukarıdaki resimdeki kişi aynı kişidir)

kaslı insanlar kavgada daha mı üstündür ?

o adam nereden baksan 110kg
    İlgilendiği sporlar nedeni ile hızlıdır. En önemli faktör HIZ+KÜTLE dir. Yani sana vursa, sıradan bir sporcuya da vursa sonuç aynı olur.

Biraz mantıklı yorum yazınız. Böyle insanlar nerede var ve bu tarz adamlar ulu ortalık yerde hiç bir şekilde kavga edemez. Lisansları iptal olur.

Ben yapabileceğini söyledim, yapacağını değil. Lisans olayını biliyorum, bunları yazmana gerek yoktu. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: JustForYouu

Kavgada kasın önemi yoktur tecrübeyle sabittir.
    Yumruğunu nereye atacağını bilen birisi kaslı birisini rahatlıkla yere serebilir.
    Kas yapmak ve dövüşmek farklı spor dallarından. Çok aşırı kaslı olan birine yumruk atarsanız aynı şiddette yumruk yerseniz kaslı olan kişinin canı daha çok acır. Kaslı biriyle kavga ederseniz eğer, kasın yoğun olduğu yere art ardına yumruk atın o kolunu kaldıramaz hale gelir.
    Beyin gücü kas gücünü her zaman yener.

Kas nasıl yapılır biliyor musun güzel kardeşim? Acıyla. Kas liflerini yırta yırta. Vücut git gide acı eşiğini yükseltir. Acı bir tür bağımlılık halini alır, endorfinden dolayı. Yani güzel kardeşim o kaslar acıya daha dirençlidir, senin hissettiğin acıyı hissetmez karşında ki. Öyle hayal kurma yaş kaç bilmiyorum ama liseden fazla olacağına ihtimal vermiyorum. Sıkı antrenman yapan birisi kolay kolay düşmez zannımca. Zaten düşürmeye de yeltenemezsin. O işin farklı bir boyutu.

3 senedir sadece bir kavga olayım oldu o da daha ilk senelerimde çocuğun birisi üstüme saldırdı. Oturun yerinize efendi efendi takılın. Fitness la bu. Dövüş sporu değil. Zaten bir dövüşçü ile farklı antrenman yollarını izliyoruz.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.