Şimdi Ara

Kaslı olmak muafiyeti engeller mi? 1.85m/120kg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

an itibariyle yoklama kaçağıyım.

yoklama işlemlerine başlayıp sağlık kontrolüne gidersem heyete girip girmemem insiyatife mi bağlı?

heyet kaslı olduğum için erteleme talebimi reddedebilir mi? çok az göbeğim var, yıllardır ağırlık çalışıyorum ama bacak ve sırtım kaslı, yani şişman bir adam değilim.

ne olur sizce? ek olarak bedelli/6 ay seçimi sağlık kontrolünden sonra mı oluyor acaba?

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157775121

Forumda yapılan geri dönüşlerden anladığımız kadarıyla, referans aldıkları tablo bu. Kırmızı işaretli sütunların dışındaysanız en iyi ihtimal ertesi yıla bırakma veriliyor. 1. veya 2. muayene sonrası muafiyet çıkar mı heyettekilere bağlı.

Bedelli-Er-Yedek subay/astsubay seçimi, hizmet tercihi kısmında yapılabiliyor. Hizmet tercihi yapabilmek için de askerliğe elverişlidir kararının çıkması lazım.

Ertesi yıla bırakma kararı çıkarsa mecburen 1 sene daha bekliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

değerli hocam çok teşekkürler cevaplarınız için, ben işin direkt resmiyetine bakmak istedim ve şu belgeyi buldum: https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.20158136.pdf Madde 33 direkt yükümlülerin durumu hakkında açıklama yapmış ve paylaştığınız link ile uyumlu

değerli hocamı yakalamışken birkaç soru daha sormak isterim;

1. sağlık ocağı muayenesinden sonra aynı gün heyete çıkabilir miyim?
    2. heyet kararı aynı gün çıkar mı?
    3. heyet kararı çıktıktan sonra erteleme ne zaman düşer e-devlete?
    4. şu an yoklama kaçağı olduğum için askerlik durum belgesi sorgulaması yapamıyorum, erteleme olunca tecilli mi yazacak yoksa muayene ile alakalı bir şeyler yazar mı bu belgede?

konudan bağımsız bir diğer sorum ise yurtdışına çalışma iznim çıktı, yoklama kaçağı olarak yurtdışına defalarca çıktım. yurtdışındaki konsoloslukta çalışma iznimi göstererek tecil ettirebiliyor muyum? yasa, mevzuat ve yönetmelikte hiçbir engel yok gibi duruyor, siz birinci elden yoklama kaçağı olmasına rağmen yurtdışı çalışma izniyle tecil ettiren duydunuz mu?

değerli vaktiniz için çok teşekkür ederim

• Aynı gün içinde heyete çıkmanız çok düşük ihtimal. Yanlış bilmiyorsam heyet haftanın 1 günü toplanıyor. Ona denk getiremezseniz bir sonraki haftaya kalıyor. Mesela geçtiğimiz hafta hastaneye gidenler bayram sonrası idari izin olduğundan 7 Nisan haftasına kaldılar.

Edevlete yansıması heyet kararı sonrası 1 haftayı bulabilir. Net birşey söylemek zor.

Madde 62-72 arası yurt dışı erteleme durumları anlatılmış.
    Madde 63-(7) yoklama kaçağı geçiyor, 3 ay geçici olarak ertelenir derken neyi kastetmiş anlamadım.

Tel: +90 (0) 312 410 60 00
    Burayı, mesai saatleri içinde arayıp sorabilirsiniz
    Ya da CIMER'den MSB'ye yazabilirsiniz.

Bir de dövizle askerlik konusu var, min 3 yıl yurt dışında çalışanlara bu hak tanınıyor. Ve dövizle askerlikte kışla yok, uzaktan eğitim diye birşey var ama içeriği nedir bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.