Şimdi Ara

!!!!! KATALİTİK KONVERTÖR !!!!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
123.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • colugunuz cocugunuz varsa, mutlaka degistirin katalizorleri daha iyi bir dunya ve cevre icin koyuyorlar.

10 bin aracın iptal ettirdigini dusunun mahvoluruz, o yuzden katalizor gerekli birsey.
  • Ben de katalitik konvertörümü dün söktürüp yerine 70 ytl ye yan sanayi susturucu taktırdım.Aracın sesi soluğu kesildi performansında biraz artış bile oldu.Ayrıca lambda sensörünü de söylememe gerek kalmadan sökmediler ve motor ışığı falan da yanmıyor.Bu arada aracım Clio Symbol 1.4 RNA
  • yan sanayiye devam. yan parcacılar olmasa biz ne yapardık acaba
  • Hocam valla sormayın.Bir de parçanın orjinali vardı işçilik dahil 200 ytl idi.Adamlar servise bile veriyorlarmış o parçayı.Biz servise işçilik olmadığı için 170 ytl ye veriyoruz dedi.Ben de servisi aradım sordum 750 ytl parça + 250 ytl işçilik = 1000 ytl dedi.Yani 170 ytl ye aldıkları parçayı millete 1000 ytl ye giydiriyor acımasızlar
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere ben katalitik konvertörü söktürüp yerine susturucu taktırdım.Aracı ilk çalıştırdığımızda benzin kokusu oluyor sonra hissetmiyorum.Bunun sebebi katalizörün olmaması mı acaba?Bu arada aracın performansında gözle görülür artış olmadı desem yalan olur.
  • normalde katalizör iptali sonrasında benzin kokusu olmaması gerekir..

ayrıca sadece katalizör iptali 2-3 hp civarı güç artışına neden olur ki bunu da normal kullanımda farketmek imkansızdır..
  • arkadaşlar 2004 ford focusum var.. katalitiğim dağılmış benimde :( iptal ettirirsen yakıtın artar diyorlar..

istanbulda genelde trafikte 11 litrenin altında yakmıyorum şu anda.. araba düz vites olmasına rağmen..

birde sensor olayı var.. focus ta iptal ettiren varmı acaba
  • Ben yeni söktürdüm ve yan sanayi susturucu taktırdım hocam.YAkıtın artıyor diyen iyi sallamış.Öyle birşey kesinlikle yok.Ben öyle birşey hissetmedim.Arabamın performansında ve yakıtında olumsuzluk yok,tersine performansta artış var.Çünkü aracın performansında düşüşe sebep oluyor.Genel kanı arabaya zararı değil yararı var şeklinde.
  • Arkadaşım ben 2004 COROLLA SOL ile şehir içi normal kullanım...yüzde 8 Lt.yakıyorum....İstanbuldayım...Devamlı kullanıyorum...Yanlış hesabın olmasın ? Yazdıgına inanamadım ?????... Çok fazla....Yada devamlı gaza frene yükleniyorsun... Sana kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Aralık 2010; 20:04:45 >
  • valla hep sakin kullanıyorum... ama süreklide trafikteyim.. 11 in altına kesinlikle düşmüyor..
    stress senin araba ne?? sensorlerle ilgili bir işlem yaptınmı ??
  • Arabam Clio Symbol 1.4 RNA.Orjinal olarak 200 ytl dediler.Ben yan sanayi susturucu taktırdım çok şükür sorun yok,ses yok.Oksijen sensörünü söyledim sökmeyin diye.Adamlar zaten biz onu sökmüyoruz söylemene gerek yok dediler.Motor ışığı falan yanmıyor yani.
    quote:

Orjinalden alıntı: k0rayy

valla hep sakin kullanıyorum... ama süreklide trafikteyim.. 11 in altına kesinlikle düşmüyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: stres

Arabam Clio Symbol 1.4 RNA.Orjinal olarak 200 ytl dediler.Ben yan sanayi susturucu taktırdım çok şükür sorun yok,ses yok.Oksijen sensörünü söyledim sökmeyin diye.Adamlar zaten biz onu sökmüyoruz söylemene gerek yok dediler.Motor ışığı falan yanmıyor yani.
    quote:

valla hep sakin kullanıyorum... ama süreklide trafikteyim.. 11 in altına kesinlikle düşmüyor..

focuslarda yanıltıcı konmassa motor ışığı yanıyor malesef :(

cheeter takmak lazımmış ama onunda maliyetini merak ediyoorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k0rayy -- 22 Temmuz 2007; 14:58:24 >

• quote:

quote:

Arabam Clio Symbol 1.4 RNA.Orjinal olarak 200 ytl dediler.Ben yan sanayi susturucu taktırdım çok şükür sorun yok,ses yok.Oksijen sensörünü söyledim sökmeyin diye.Adamlar zaten biz onu sökmüyoruz söylemene gerek yok dediler.Motor ışığı falan yanmıyor yani.
    quote:

burada bir düzeltme yapmak lazım..motor arıza lambası lambda sensörü sökülürse yanar..sensör sökülmeden katalizör iptali yapılırsa lamba yanmamalıdır..

• katalitik konvertörü sökülmüş aracta yakıt sarfiyatı artar bunu belirtmek istiyorum,aşırı derecede olmasada farkedilir bir artış görülecektir...
  • Hocam ben 50 ytl lik benzin aldım,gözle görülür artış yok.Mesela şöyle söyleyeyim:50 km si şehir dışı gibi ama tam şehir dışı sayılmaz ışık sayısı az diyelim, 150 km si şehir içi toplam(Adım başı ışıklı yol:araç 1-2-3 ü le gidiyor hep) 250 km gitti.Bu yakıt çok mu sizce?Km de 20 kuruş yani 200.000 tl yakmışım.Benzini ışık yandığında aldım ve km yi sıfırladım,bugün tekrar ışık yandı 252 km gitti.Siz nereden böyle bir kanıya vardınız acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: huso2000

katalitik konvertörü sökülmüş aracta yakıt sarfiyatı artar bunu belirtmek istiyorum,aşırı derecede olmasada farkedilir bir artış görülecektir...
  • söktürmeden önce yüksek devirli ve söktürdükten sonra aynı şekilde yüksek devirli kullanıldığında yakıt sarfiyatındaki artışı farkedeceksiniz...katalitik iptali ek olarak aracın alt devirlerdeki ivmeleyeyi - olarak etkileyecektir...(üstadlarım verdiğim bilgiler %100 doğrudur diyemem yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

quote:

quote:

burada bir düzeltme yapmak lazım..motor arıza lambası lambda sensörü sökülürse yanar..sensör sökülmeden katalizör iptali yapılırsa lamba yanmamalıdır..

yok abicim focuslarda arıza ışığı kesin yanıyor

• Bu söylediğiniz oksijen sensörüyle alakalı mı?Oksijen sensörü sökülünce yakıtın arttığını okudum ancak ben oksijen sensörünü söktürmedimki.Bu arada 50 ytl'lik daha yakıt aldım ve yakıtta artıştan ziyade gözle görülür bir azalma var.Bu son susturucuyu değiştirmemle alakalı da olabilir mi acaba?Saygılar.
    quote:

söktürmeden önce yüksek devirli ve söktürdükten sonra aynı şekilde yüksek devirli kullanıldığında yakıt sarfiyatındaki artışı farkedeceksiniz...katalitik iptali ek olarak aracın alt devirlerdeki ivmeleyeyi - olarak etkileyecektir...(üstadlarım verdiğim bilgiler %100 doğrudur diyemem yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim.)
  • quote:

Bu söylediğiniz oksijen sensörüyle alakalı mı?Oksijen sensörü sökülünce yakıtın arttığını okudum ancak ben oksijen sensörünü söktürmedimki.Bu arada 50 ytl'lik daha yakıt aldım ve yakıtta artıştan ziyade gözle görülür bir azalma var.Bu son susturucuyu değiştirmemle alakalı da olabilir mi acaba?Saygılar.
    quote:

söktürmeden önce yüksek devirli ve söktürdükten sonra aynı şekilde yüksek devirli kullanıldığında yakıt sarfiyatındaki artışı farkedeceksiniz...katalitik iptali ek olarak aracın alt devirlerdeki ivmeleyeyi - olarak etkileyecektir...(üstadlarım verdiğim bilgiler %100 doğrudur diyemem yanlışlarımı düzeltirseniz sevinirim.)

aslında açıklama kısmen doğru fakat yakıt sarfiyatı konusuna katılmıyorum..katalizör iptali sonucu back-pressure denilen sistem devre dışı kalacağından düşük devirlerde güç azalması olur bu doğrudur fakat üst devirlerde güç artışı elde edilir..katalizör iptali sonrası yakıt tüketiminin artmasının tek açıklaması oksijen sensörünün devre dışı bırakılması olabilir..sensör hatasından dolayı motor sürekli zengin karışımda kalacağından tüketim artabilir..onun haricinde yakıt tüketiminin artmasının bir nedeni yoktur..

• türbülans herhalde bu konuda oldukça deneyimlisin. benimde birkaç sorum olacak
    focusda manifoltla kat. arasında çelik tellerden örülmüş ağ biçiminde tüp gibi birşey var. oksijen sensörü denen şey bu mu? değilse bu ne? oksijen sensörü nasl birşey ve nerde olur?
    başka bir arkadaşlarda focuslar da aynı sorunu yaşamış. benim de focusum var. kat. iptalini servis yapar mı? kat. yerine takılabileck susturucunun ekstra bir özelliği var mı? sizin özellikle bir tavsiyeniz olur mu?
    son olarak paraya kıy yeni kat. al der misin? yoksa değmez taktır bir susturucu mu dersin.
    türbülansa sordum ama bilgisi olan diğer arkadaşlardan da cevap bekliyorum.
    ek olarak sizin verdiğiniz bir sitedeki şu cümleyi "Katalizörü iptal etmek performansı arttırabilir, ancak katalizörü iptal edip doğru hesaplamaların ışığında katalizörün yerine takılacak bir performans ürünü performansı muhakkak daha fazla arttırır" de biraz daha açabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 25 Temmuz 2007; 21:38:41 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.