Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cimbom38
    Gözlerim yanılmıyorsa atv kanalının sd si ile hd si görüntüsü birbirine çok yakın.

Technide de sd ve hd görüntüleri birbirine çok yakın. Ekran görüntülerini kaydettim.

> BURADA <
  • @albani hocam bir iki sorum var

1-dsmart cam modül aldım, katiye taktım, bu kez modül kapağını kapatamıyorum yerinden çıktı, modül takılıyken o kapak takılamıyor mu,acaba modül mü engel oluyor modülü daha ileri itmeye de tırsıyorum

2- kanald hd yi açtım fatmagülün suçu ne var, bu dizi hd çekilmiyor mu görüntü sd den daha kötüydü ben de normal kanald yi açtım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

@albani hocam bir iki sorum var

1-dsmart cam modül aldım, katiye taktım, bu kez modül kapağını kapatamıyorum yerinden çıktı, modül takılıyken o kapak takılamıyor mu,acaba modül mü engel oluyor modülü daha ileri itmeye de tırsıyorum

2- kanald hd yi açtım fatmagülün suçu ne var, bu dizi hd çekilmiyor mu görüntü sd den daha kötüydü ben de normal kanald yi açtım

Bende modül kullanıyorum.Kapak kapanıyor sorun yok.
  • 1-CAM yerine iyi oturmazsa,zaten orada yeterli mesafe olmadığı için,kapak haliyle kapanmaz!
    üst yuvaya tak ve iki elin başparmağıyla eşit şiddette ittir,diğer parlaklarınlada kasayı tutki cihaz geriye gitmesin
    zaten biraz zorlasan bile daha ileriye gidemez!

Tüm CAM lerin ölçüleri standarttır

2-Bazı DİZİ ler HD çekiliyor,aynı anda SD kanalında SD verilse de,HD çekildiği için SD resim kalitesi biraz artıyor!
    Ancak HD lerde düşük bit-rate/kalite/band-genişliği v.s sebeblerden olması gereken HD seviyesinde değildir!!!

Ben DS ve DT deki HD lere çakma-HD diyorum

Bu arada senin bahsettiğin durum bir kere teknik olarak mümkün değildir! şayet Kanal-D de hem HD hemde SD ye baktım da
    SD si daha iyidir diyorsan bu olmaz!!daha doğrusu mümkün değildir ama farkta aman aman değildir,buda HD yayın kalitesinin yeterli
    olmaması ile alakalıdır,siz HBird veya Astra daki HD ler gibi sandınız yerli HD leri

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

TRT-1HD ve TRTHD de bende sorun yok

++
    Ben bugün SW i 1.02 ye döndürdüm! keskinlik/netlik v.s bana 1.02 de daha iyi geldi,1.03 şimdilik beklesin

Bugün ayrıca Techni yide çıkarıp yeniden denedim SD lerde 913 daha önce de dediğim gibi biraz daha iyi ama HD lerde Techni daha iyi

++

Sn.Albani,1.03 den 1.02 ye nasıl döndünüz?Ben atayım dedim.Yeni fw bulunamadı gibi bir yazı çıktı.Siz nasıl yaptınız?
  • Neden 1.02 ye dönmek istiyorsun???

Buradan 1.02 yi indirebilirsin>>> http://oron.com/yuhzmpacryk2

RAR dan çıkar,aynen USB-belleğe taşı(USB-bellek boş olsun!! ve FAT32 formatlı olacaktır!!)

++
  • Sebebi 1.03 ile görüntü kalitesi değiştimi?Yoksa sizin dediğiniz gibi 1.02 de mi daha iyi diye denemek istedim.1.02 bende var.Zipten çıkardım kathrein/ufs913 klasörü içerisine attım.1.03 ü yüklediğim gibi yüklemek isteyince yeni yazılım yok gibi birşey yazdı,yüklemedi.Siz 1.03 yükleyip geri 1.02 ye döndüyseniz diye sormuştum.Yoksa fabrika ayarlarına dön gibi bir menü var oraya basarsak,ilk fw ye döner ama oscam,kanal listesi hepsi silinecek.
  • Fabrika ayarlarının ilk fw ye döndüreceğini sanmam ama kanal listesinin silineceği kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

Fabrika ayarlarının ilk fw ye döndüreceğini sanmam ama kanal listesinin silineceği kesin.

Kanal listesininde,oscamında silinmesini istemiyorum.Siz kendi cihazınızda eski fw yi nasıl yüklüyorsunuz?Üst fw varken eski fw ye dönüşü cihaz kabul ediyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

Sebebi 1.03 ile görüntü kalitesi değiştimi?Yoksa sizin dediğiniz gibi 1.02 de mi daha iyi diye denemek istedim.1.02 bende var.Zipten çıkardım kathrein/ufs913 klasörü içerisine attım.1.03 ü yüklediğim gibi yüklemek isteyince yeni yazılım yok gibi birşey yazdı,yüklemedi.Siz 1.03 yükleyip geri 1.02 ye döndüyseniz diye sormuştum.Yoksa fabrika ayarlarına dön gibi bir menü var oraya basarsak,ilk fw ye döner ama oscam,kanal listesi hepsi silinecek.

İstediğin SW yi yükleyebilirsin ve bunun için de bir engel yoktur,sen sanırım yalnış bir şey yaptınki 1.02 SW yüklenemedi!

"Boş Flash" ın içine girip ana dosya olarak;"Kathrein" isimli bir dosya açıyorsun+sonra bu dosyanın içine gireceksin bir dosya daha açıyorsun ve adını da "ufs913" yapıyorsun
    ve bunun içine de 1.01/1.02/1.03 artık hangisini istiyorsan onu taşıyacaksın ve sonrada cihaza takıp yükleyeceksin....

Menüden ilgili bölüme gelip "Update from USB" yi seç ve takip et OK dir+

Ayrıca ben 1.02 yaptım diye de sende veya birileri bunu yapacak değil! bana 1.02 daha iyi geldiği için bunu seçtim

++
    Ancak OSCAM işini hiç anlamadım,çünkü SW yüklemenin bununla alakası yokki bene daha öncede defalarca SW yükledim v.s
    ama OSCAM yerinde durmaktadır

"Factory Reset" yapıyorum ama kanal-listesi OFF seçiyorum!! diğer 2 seçeneğinide OFF seçiyorum!!

Oscam ın silinmesi farklı bir şey ve cihazdan bunun silineceğini sanmam,ancak sen FTP ile bağlanıp silebilirsin,ancak bundan daha fazlasını
    Oscam için açıkçası bilmiyorum+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Haziran 2012; 17:58:49 >

• Usb yi takınca usb yi tanıması için bir süre beklemek gerekiyormuş, kanal listesinide,fw yi de yükleme yaptı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 22 Haziran 2012; 22:03:28 >
  • @albani hocam ve kati dostları

1-Bazı yayınlarda yanlardan iki tane koca boşluklar kalıyor, bunu ekrana sığdırmanın bir yolu var mı?

2-Tv ile kati arasındaki hdmi kablonun kalitesinin bir önemi var mı?
  • Herkese merhaba..
    Albani Hocam,
    yakın zamanda Led tv ihtiyacı hasıl olmuştu.Araştırmalarım sonucu seni tanıdım ve yorumlarını takip etmeye başladım.
    TR için olası iyi denilebilecek olan Sony HX920 serisinden bahsediyordun.
    Yabancı sitelerde de yapmış olduğum araştırma sonucu 46HX920 satın aldım..Evide taşıdığım için daha teslim almadım.İnceleyemedim daha..
    Şimdi de uydu alıcı ihtiyacı doğdu.Bununla alakalı olarak,
    1-Bildiğim kadarı ile yeni taşınacağım evde ortak yayın Digiturk kurulu..Ama ben DSmart kullanmak istiyorum..
    Bu, Kati 913 bu çanak ve pozisyonu ile iyi sonuç verir mi?
    2-Yine bu 913, SONY HX920 için uygunmudur?
    3-HD de bu ürünün fiyatı DS+Wifi cihazı ile 1060 TL ye geliyor.Bunu daha uygun bir yerde bulabilirmiyiz? Ayrıca Enigma II görüntü kalitesini düşürdüğünü öğrendim, bu enigma kullanıcının isteği üzerine mi kuruluyor yoksa aldığımda yüklümü olacak?
    4-Bu üründen haberim olmazdan önce ATLANTA HD BOX düşünüyordum..Yukarıdaki yazınızda da DSmartın HD görüntüsü nerde ASTRA gibi Uyduların HD görüntüleri nerde gibi bir serzenişiniz var.Bu noktadan hareketle, benim gibi yabancı uyduları takip etmeyi düşünmüyen biri için bu iki cihaz arasında DSmartta çok görüntü kalitesi varkı doğar mı?
    Başınızı ağrıttım..
    Cevaplarınız için şimdiden Allah razı olsun..
    Saygılar..

• Sn.ocaklilar

Senin Techni de durumlar nedir,pek konuşamadık sendeki cihazı,her ne kadar bende Techni kullansamda,sende havalar nasıl acaba

Ben bu cihazı bir kaç sefer satmak istedim pek alıcı çıkmadı veya pahalı bulundu veya bazı "uyanıklarda"(bu çakallar DH de bolca vardır,
    al-satçı yani)komik paralar teklif edince bende satmadım,aslında satmak istemiyorum bu mereti ama belki bir cihaz daha alırsam
    ona katkı sağlar düşüncesiyle,satmak istemiştim!

Ben 3/4 defa takıp denedim;bana göre HD lerde Kati den daha iyi ve cihaz burada kendisini belli ediyor
    Ancak SD lerde son Kati nin 2 yazılımı ile bana Techni den biraz daha iyi gibi geliyor ama sadece SD lerde!

+
    Birde senin elindeki "Astra HD+"Platformunun Card ı nı ne yaptın?? satmak istersen ben alabilirim onu,sanırım bu Card ın fiyatı,Receiver
    ile beraber alınınca € 30 a geliyor(ben aldığımda cihaz € 369 idi ve Card ile olursa € 399 idi,normalde bu Card € 50/60 gibidir ama
    cihazla alınınca belliki ucuza geliyor,sen kullanmayacaksan ve aktif etmemişsen ben € 30 dan alabilirim+

CAN

• quote:

Orijinalden alıntı: vinchenzo

Herkese merhaba..
    Albani Hocam,
    yakın zamanda Led tv ihtiyacı hasıl olmuştu.Araştırmalarım sonucu seni tanıdım ve yorumlarını takip etmeye başladım.
    TR için olası iyi denilebilecek olan Sony HX920 serisinden bahsediyordun.
    Yabancı sitelerde de yapmış olduğum araştırma sonucu 46HX920 satın aldım..Evide taşıdığım için daha teslim almadım.İnceleyemedim daha..
    Şimdi de uydu alıcı ihtiyacı doğdu.Bununla alakalı olarak,
    1-Bildiğim kadarı ile yeni taşınacağım evde ortak yayın Digiturk kurulu..Ama ben DSmart kullanmak istiyorum..
    Bu, Kati 913 bu çanak ve pozisyonu ile iyi sonuç verir mi?
    2-Yine bu 913, SONY HX920 için uygunmudur?
    3-HD de bu ürünün fiyatı DS+Wifi cihazı ile 1060 TL ye geliyor.Bunu daha uygun bir yerde bulabilirmiyiz? Ayrıca Enigma II görüntü kalitesini düşürdüğünü öğrendim, bu enigma kullanıcının isteği üzerine mi kuruluyor yoksa aldığımda yüklümü olacak?
    4-Bu üründen haberim olmazdan önce ATLANTA HD BOX düşünüyordum..Yukarıdaki yazınızda da DSmartın HD görüntüsü nerde ASTRA gibi Uyduların HD görüntüleri nerde gibi bir serzenişiniz var.Bu noktadan hareketle, benim gibi yabancı uyduları takip etmeyi düşünmüyen biri için bu iki cihaz arasında DSmartta çok görüntü kalitesi varkı doğar mı?
    Başınızı ağrıttım..
    Cevaplarınız için şimdiden Allah razı olsun..
    Saygılar..

Panelin hayırlı olsun+

1-DS kullanmak istiyorsan onun Modüllü abonelik sistemini satın alacaksın,ben bu şekilde kullanıyorum
    ancak diğer sorduğunu pek anlıyamadım;....kati 913 bu çanak ve pozisyonu ile iyi sonuç verirmi.... demişsin,nedir tam sormak istediğin?

2-Receiver ile TV uyumsuzluğu olmaz!
    ancak senin panelin dahili DVB-S/S2 Tuneri vardır,illa ayrıca bir Receiver alman gerekmezki!
    Bence ilk etapta onu kullan ama çok istiyorsan DS nin Modüllü üyeliğini alabilirsin tabiki

3-HD deki fiyatı ve tam neyi sattıklarını bilmiyorum?
    Kati gibi bir cihaz alıpta E2 yüklemenin alemi neki hiç tavsiye etmem e2 yi!!o zaman normal bir cihaz haline gelir!
    HD den alırsan,bildiğim kadarıyla Oscam(cccam çalışması için gereken yazılım)yüklüyorlar,ama bunu onlara soracaksın,yarın başın ağrırsa
    orasınıda bilemem,herifler ne kadar teknik destek verirler v.s

Bence sen bu başlığın ilk sayfalarını dikkatli oku ltf!

4-Atlanta veya bir başka cihaz için bir şey diyemem ama bunların Kati ile alakası yoktur!
    DS/DT nin HD kaliteleri normal ama olması gereken seviyede değil tabiki!!yani kimileri süper diyor ama bana göre öyle süper filan değil

Sen bence panelin Tuneri ile işe başla,hatta ilk başlarda DS yide alma,sonra yeniden gözden geçirirsin,bence Receiver aldınmı onun biraz veya
    fazlasıyla tadına varmalısın ve paylaşım ilede cihazı şenlendirmelisin,salt Türksat seni kesiyorsa ona bir şey diyemem veya DS yetiyorsa o zaman
    alırsın bir Modül OK dir+

• quote:

Sn.ocaklilar

Senin Techni de durumlar nedir,pek konuşamadık sendeki cihazı,her ne kadar bende Techni kullansamda,sende havalar nasıl acaba

Ben bu cihazı bir kaç sefer satmak istedim pek alıcı çıkmadı veya pahalı bulundu veya bazı "uyanıklarda"(bu çakallar DH de bolca vardır,
    al-satçı yani)komik paralar teklif edince bende satmadım,aslında satmak istemiyorum bu mereti ama belki bir cihaz daha alırsam
    ona katkı sağlar düşüncesiyle,satmak istemiştim!

Ben 3/4 defa takıp denedim;bana göre HD lerde Kati den daha iyi ve cihaz burada kendisini belli ediyor
    Ancak SD lerde son Kati nin 2 yazılımı ile bana Techni den biraz daha iyi gibi geliyor ama sadece SD lerde!

+
    Birde senin elindeki "Astra HD+"Platformunun Card ı nı ne yaptın?? satmak istersen ben alabilirim onu,sanırım bu Card ın fiyatı,Receiver
    ile beraber alınınca € 30 a geliyor(ben aldığımda cihaz € 369 idi ve Card ile olursa € 399 idi,normalde bu Card € 50/60 gibidir ama
    cihazla alınınca belliki ucuza geliyor,sen kullanmayacaksan ve aktif etmemişsen ben € 30 dan alabilirim+

CAN

@albani

Cihazdan son derece memnumum. Daha önce de konuştuğumuz gibi, benim önceliklerim çift tuner, PVR ve görüntü kalitesi idi. Görüntünün yanında sesde de olumlu yönde fark var. Ben bundan önce IPBox 10000 HD (Cuberevo 9000 HD) kullandım 5 sene. Görüntü kalitesinden çok memnun kaldığım bir cihazdı. Arada, gece ve gündüz kadar fark olmasa da Techi'nin görüntüsü kesinlikle daha iyi (artı sesi). Kayıt olanakları da daha iyi ve kullanışlı.

Cihaz geldiğinde, HD+ kart üzerinde takılıydı ama Astra uydum olmadığından o kart ile hiçbir kanal açmadığım için aktif edilmemiştir diye düşünüyorum. Kartı satmayı düşünmüyorum, Astra uydu ile kullanma imkanım da olmayacağı için, adresini özelden veya sende olan mail adresime yazarsan sana ücretsiz gönderirim.

Desteğin için tekrar teşekkürler.

• Hocam teklifin için teşekkürler+

Techni görüntü&ses olayında çok çok iyi ve bunlar adam gibi "MARKA" yani çakma markalı Çin malı değiller

Bu arada Techni de ses yine süper

Bu cihazda bir de Kati gibi oscam olayı olmuş olsa idi 1500/2000 kağıtlık cihaz olurdu

++

Sende DS Cam+Card varmıydı?? yayınlar için neyi kullanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Haziran 2012; 23:46:47 >
  • quote:

Hocam teklifin için teşekkürler+

Techni görüntü&ses olayında çok çok iyi ve bunlar adam gibi "MARKA" yani çakma markalı Çin malı değiller

Bu arada Techni de ses yine süper

Bu cihazda bir de Kati gibi oscam olayı olmuş olsa idi 1500/2000 kağıtlık cihaz olurdu

++

@albani hocam bi tane email attım acaba geldi mi yoksa eski mail adresine mi attım

• quote:

Panelin hayırlı olsun+

1-DS kullanmak istiyorsan onun Modüllü abonelik sistemini satın alacaksın,ben bu şekilde kullanıyorum
    ancak diğer sorduğunu pek anlıyamadım;....kati 913 bu çanak ve pozisyonu ile iyi sonuç verirmi.... demişsin,nedir tam sormak istediğin?

2-Receiver ile TV uyumsuzluğu olmaz!
    ancak senin panelin dahili DVB-S/S2 Tuneri vardır,illa ayrıca bir Receiver alman gerekmezki!
    Bence ilk etapta onu kullan ama çok istiyorsan DS nin Modüllü üyeliğini alabilirsin tabiki

3-HD deki fiyatı ve tam neyi sattıklarını bilmiyorum?
    Kati gibi bir cihaz alıpta E2 yüklemenin alemi neki hiç tavsiye etmem e2 yi!!o zaman normal bir cihaz haline gelir!
    HD den alırsan,bildiğim kadarıyla Oscam(cccam çalışması için gereken yazılım)yüklüyorlar,ama bunu onlara soracaksın,yarın başın ağrırsa
    orasınıda bilemem,herifler ne kadar teknik destek verirler v.s

Bence sen bu başlığın ilk sayfalarını dikkatli oku ltf!

4-Atlanta veya bir başka cihaz için bir şey diyemem ama bunların Kati ile alakası yoktur!
    DS/DT nin HD kaliteleri normal ama olması gereken seviyede değil tabiki!!yani kimileri süper diyor ama bana göre öyle süper filan değil

Sen bence panelin Tuneri ile işe başla,hatta ilk başlarda DS yide alma,sonra yeniden gözden geçirirsin,bence Receiver aldınmı onun biraz veya
    fazlasıyla tadına varmalısın ve paylaşım ilede cihazı şenlendirmelisin,salt Türksat seni kesiyorsa ona bir şey diyemem veya DS yetiyorsa o zaman
    alırsın bir Modül OK dir+

Teşekkürler Hocam..
    1.sorumda, Digiturke çevrili çanaktan DSmart için frekans alabilirmiyim? İllaki Dsmarta döndürülmesi gerekir mi çanağındı, sormak istediğim....
    Ayrıca, senin daha iyisini bildiğini düşünüyorum fakat aldığım yerdeki satıcı bana satılan HX920 nin DSmart modül + kartı ile takıp çalışmayacağını illaki bir uydu alıcısına ihtiyacımın bulunduğunu söyledi.

Ayrıca,
    Bu paylaşım muhabbetleri eğer sırf +18 muhabbeti için yapılmışsa hiç girmiycem..
    Ama derseniz ki, seyredilebilecek güzel HD kanallar var (Discv,Animal,Sinema gb. gb.) ozaman dediğiniz gibi ilkin CS olayına girerim Kati 913 ile..
    Ama yok ben dayanamam illaki Dsmart yapıştırırım bir tane..

• -Arkadaşım DT nin Uydusu 7derecedeki Eutelsat7A Uydusudur,DS ise 42derecedeki Türksat Uydusundadır,dolayısıyla aynı çanak ile alamazsın(Uydular birbirine yakın olaydı
    alabilirdin!)bu durumda DS ve diğer tüm TÜRK kanalları 42dereceye bir çanak kurman gerekiyor!

-Satıcıyı salla gitsin!!!herif belkide sana bir Receiver satma derdinde

-Bunu anlamak için en pratik yol bir HX9x kullanıcısı bulmak ve ona sormaktır,çünkü bu illet heriflerin Modülleri çoğu Receiver ile çalışmıyor!
    daha doğrusu HD lerin olduğu 10970 Frekansı çoğu Receiver da çalışmıyor!!!ama ben açıkçası ne Sony de nede başka marka panellerde DS nin
    modül sorunu çıkardığını duymadım!

Sen bence HX920 başlığı var ve oradan sor bunu

Burada bir sorun var ama sorun DS nin illet frekans sorunudur,cihazların suçu yoktur!

-Ben CS işine bahsettiğin malum "+" işi için girmedim ama giren çok fazla kişi vardır ama çaktırmazlar o da ayrı bir konu ama bunlar
    bizi ilgilendirmez açıkçası! ben 12 senedir bir şekilde bu sistemi kullanıyorum,ayrıca ciddi tavsiyede ederim çünkü çok güzel yayınlar v.s var
    Şuanda Astra 19,2/Astra 23,5/HotBird uydularını+Türksat ve DS yide Modüllü kullanıyorum ve 913 de ciddi tavsiyemdir

++
    Sana sorum şudur;bahsettiğin 46HX9x paneli şuanda kullanıyormusun ve hangi Uydular bağlı panele???
    Türksat varsa,o zaman birisinden emanet DS Modülü kartıyla al ve dene,o zaman anlarsın!

İstanbul da olduğun için ve şayet Apt.da Çanak konacak müsait bir yer varsa o zaman 110cm lik TRIAX çanak al+multi-feed aparatı+LNB ler
    3/4 tane uyduyu tek çanak 3/4 LNB ile(multi-feed aparatını takarak tabiki!)izlersin,ben öyle yapıyorum ve 3 adet Astra19,2+Astra 23,5+Hotbird
    izliyorum,geçen sene DT de vardı çanakta ama sonra DT yi bıraktığım için LNB sinide kaldırdım ama sen istersen bu saydığım 3 adet uydu+DT yide
    ekleyebilirsin ama Türksat bu sisteme olmaz!!!

++

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.