Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

-Arkadaşım DT nin Uydusu 7derecedeki Eutelsat7A Uydusudur,DS ise 42derecedeki Türksat Uydusundadır,dolayısıyla aynı çanak ile alamazsın(Uydular birbirine yakın olaydı
    alabilirdin!)bu durumda DS ve diğer tüm TÜRK kanalları 42dereceye bir çanak kurman gerekiyor!

-Satıcıyı salla gitsin!!!herif belkide sana bir Receiver satma derdinde

-Bunu anlamak için en pratik yol bir HX9x kullanıcısı bulmak ve ona sormaktır,çünkü bu illet heriflerin Modülleri çoğu Receiver ile çalışmıyor!
    daha doğrusu HD lerin olduğu 10970 Frekansı çoğu Receiver da çalışmıyor!!!ama ben açıkçası ne Sony de nede başka marka panellerde DS nin
    modül sorunu çıkardığını duymadım!

Sen bence HX920 başlığı var ve oradan sor bunu

Burada bir sorun var ama sorun DS nin illet frekans sorunudur,cihazların suçu yoktur!

-Ben CS işine bahsettiğin malum "+" işi için girmedim ama giren çok fazla kişi vardır ama çaktırmazlar o da ayrı bir konu ama bunlar
    bizi ilgilendirmez açıkçası! ben 12 senedir bir şekilde bu sistemi kullanıyorum,ayrıca ciddi tavsiyede ederim çünkü çok güzel yayınlar v.s var
    Şuanda Astra 19,2/Astra 23,5/HotBird uydularını+Türksat ve DS yide Modüllü kullanıyorum ve 913 de ciddi tavsiyemdir

++
    Sana sorum şudur;bahsettiğin 46HX9x paneli şuanda kullanıyormusun ve hangi Uydular bağlı panele???
    Türksat varsa,o zaman birisinden emanet DS Modülü kartıyla al ve dene,o zaman anlarsın!

İstanbul da olduğun için ve şayet Apt.da Çanak konacak müsait bir yer varsa o zaman 110cm lik TRIAX çanak al+multi-feed aparatı+LNB ler
    3/4 tane uyduyu tek çanak 3/4 LNB ile(multi-feed aparatını takarak tabiki!)izlersin,ben öyle yapıyorum ve 3 adet Astra19,2+Astra 23,5+Hotbird
    izliyorum,geçen sene DT de vardı çanakta ama sonra DT yi bıraktığım için LNB sinide kaldırdım ama sen istersen bu saydığım 3 adet uydu+DT yide
    ekleyebilirsin ama Türksat bu sisteme olmaz!!!

++

Hocam desteklerin için teşekkür ediyorum..
    Sorularına gelince,
    Ben daha HX920 teslim almadım..Kısmetse bu cumaya kadar teslim alıcam..Malum ev taşıyorum.
    Yeni taşınacağım evi alırken sormuştum binada ne kullanılıyor diye, ortak yayın Digiturk demişlerdi.!
    Şimdi idrak ediyorum ki, benim DSmart girişimim bu ortak yayın üzerinden hayal oldu.Paşa paşa kendi uydumuzu kurmamız gerekecek..! Tabii apartman yönetimi izin verirse..!

Hocam,
    Vakti zamanında Hotbird gibi uyduları kullanmıştım...Bi ton kanal vardı, türkçe olmadıkları için anlamadığımdan pek zevk alamamıştım..Onun için extra uydulara girmeyi pek düşünmüyorum.

Benim yapmak istediğim basit, temiz ve kaliteli bir iş çıkarmak.Tv nin hakkını alabilmek..

Bunuda koydurabilirsem, bir çanak alıp, dediğiniz gibi 42° Turksat uydusuna çevirip DS 'ı TV ye bağlamak.Ha olmadı tv modül+kartı desteklemedi, gidip birde Kati 913 almak.

Bunun haricindeki her harcama şu noktada çok ciddi zorlanmama neden olacak belliki..

Son sorum,
    Peki SERVER üyeliğide alsam, bu 42° Turksat ta herhangi bir kaliteli kanala ulaşabilirmiyim?

• Albani siz gerçi kullanmadınız galiba ama veya bilen başkası bilgi verirse sevinirim.
    CI+ cihazla beraber gelen Astra 19,2 deki hd kanalları izleten kart için cihazın CS deki gibi internet bağlantısına sahip olması gerekiyor mu?

Birde 913 yerine, tek uydu girişli ama CI+ özelliği olan ve yanında 1 yıllık kart ile gelen 932 modeli nasıldır acaba bunda da 913 deki gibi sd kanalları upscalin yaptığı yazılmış. fiytıda almanyada 60€ daha ucuz bende ikinci bir uydu hattı olmadığı için mecburen tek giriş kullanacağım 913 yerine 932 daha mantıklı olmaz mı acaba?

http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-932-hd-sat-receiver-silber-usb-pvr.html

http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-913-si-hdtv-sat-twin-receiver-pvr-ready-silber.html

• @vinchenzo

Sen önce panelini kur ve sonrada Türksat için çakan kurdur,şayet DS izlemek istiyorsan,Modül de bildiğim kadarıyla çalışıyor o panelde!
    ancak bunu bir kullanana soracaksın

Anlamadım husus ise şu;herifler neden sadece DT çanak ve sistemini müşterek diye koymuşlar??böyle saçma şeymi olur yaw,"Türksat" asıl
    ortak ve ücretsiz sistemdir!!! DT ise keyfe keder veya Türksat+DT olur o zaman eyvallah
    Dolayısıyla ya Balkonuna(müsaade varsa şayet)veya çatıya o çanağı taktıracaksın ve direk Türksat ile tüm yerli kanalları+DS yide şayet üye
    olursan izlersin

Diğer Uydular v.s yine sana kalmış bir şey,ister yaptır ister unut gitsin

HD lerin hakkını ancak bu yabancı kanallarda alırsın HB+Astra şart gibi!!

913 almak işi bence şimdilik ikinci planda kalsın,acele etme+

++

@sabitkale

Arkadaşım ben halen Techni ile o bahsettiğin HD+ Card ına sahibim ve 19,2 deki platform yayınlarınıda izliyorum
    yani benim Techni ile beraber o HD+ Card ta geçen sene gelmişti

Bu platform için Ethernet/Wireles bağlantı ile internet gerekmiyor! 19,2 deki "Astra HD+ Platform" sistemi sadece uygun CI+ Lisanslı
    Modül/Receiver ve gömülü uygun/uyumlu Nagravision şifreleme sistemli bir cihazda çalışmaktadır ve bendeki cihazda TechniSat DIGIT ISIO S
    olan 2xCI+ slotlu artı 2xgömülü kart okuyuculu(birisi Nagra diğeri de Conax tır)modeldir,örneğin göümlü değilde normal CI+ uyumlu bir Receiver
    alırsan o zaman hem Card+hemde Modül alman gerekiyor!

Ancak Techni de benim kullanmadığım/ilgelenmediğim hatta hiç bakmadığım/bilmediğim yine İnternet üzeri bir çok özellik de vardır örneğin Almanların
    meşhur HbbTV(ne boka yarıyor anlamadım hala ama Avrupada popüler bir sistem bu HbbTV denen meret)özelliği var+yine İnternet üzeri değişik
    işlerde yapabiliyor+MediaPlayer desteği vardır(MKV v.s destekliyor ancak yine hiç denemedim)

Çok istiyorsan böyle bir cihaz sana satayım o zaman

Bu arada Kati-913 çift Tunerlidir(ben tekini kullanıyorum)
    Senin bahsettiğin 932 de spekleri+kalitesi v.s olarak çok iyi cihazdır,neticede KATHREIN bu meret

Upscale v.s işlerini geç bir kalem,bu olay genelde yalnış/sallama anlatılıyor!! iş cihazın SW inde bitiyor,kağıt üzerine bakarsan bizim Karaköy işi
    100 kağıtlık çakma cihazlarda "uçuyor"

Bu Receiver lar öyle bahsedildiği gibi formating/scaler v.s cihazları değildir!!böyle cihazlar var ama işi sadece budur! fiyatlarıda min.$ 1000 den
    başlar onbinler yüzbinlece doları bulur!!!(prof.sistemde kullanılan)

Ayrıca 932 CS işi yapmaz!!!(bildiğim kadarıyla sadece 910/912/913 CS işi yapar!) sen CS işi yapmayacaksın haybeye FTA olarak Kati yi pek tavsiye etmem!

++
    CAN

• albani

son cümlenizi anlayamadım, CS ile işim olmayacaksa FTA olarak kati ye bulaşma mı demek istediniz?

o zaman kime bulaşayım

Ben phil 46" 9705 imde kaliteli sd ve hd görüntü izlemek için hd uydu alıcı arıyorum (türksat hotbird vr astra 19,2 var) CS ile DT ile işim olmaz twin lnb'm de yok.
  • 913 cihazı CS+resim kalitesi için tavsiye ederim!

FTA olarak herkese tavsiye etmem açıkçası,ama kaliteli bir cihaz çok güzel resim kalitesi ve yinede FTA olsun dersen
    vede fiyatıda sana uyuyorsa o zaman elbette alabilirsin,ama genelde her FTA arayan adama böyle cihazları al demek bence yanlış olur!

Biz aldık diye de herkes tavsiye edipte FTA da olsa al demek yanlış olur
  • Albani üstad,

ben, tek lnb girişli olduğundan, CS ile işim olmayacağından, sizdeki isio s gibi CI+ olması ve 12 aylık astra hd+ kartı ile geldiğinden(astra19,2 uydum var) ve fiyat olarakda biraz daha ucuz olduğundan kati 932 alma arefesindeyim. Benim işim FTA + sd ve hd de kaliteli görüntü almak. 932 nin 913 den görüntü olarak geri kalmayacağını umuyorum ayrıca aldığım takdirde 932'yi incelemeniz için size isterseniz istanbuldan kargo ile gönderbilirim (3-4 günlüğüne :) )

http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-932-hd-sat-receiver-silber-usb-pvr.html

http://www.hm-sat-shop.de/hdtv-receiver-kathrein/kathrein-ufs-913-si-hdtv-sat-twin-receiver-pvr-ready-silber.html

• OK anladım+

Kati ve bu tip diğer Almanya çıkışı MARKA cihazların hepsinin resim kalitesi çok güzeldir
    Dolayısıyla 932 de 913 veya 925 v.s gibi aynıdır diye tahmin ediyorum,çünkü görmedim bazılarını
    ama gördüklerimiz ise çok iyi idi kısaca bu cihazları alan pişman olmaz!! olan varsa ya kasıt vardır
    yada başka bir numara vardır

Kati 910 dan başlayarak uzun senelerdir bir çok insan kullandı ve kullanmaya devam ediyor,bunlar kimseyi üzmez ve sıkı cihazlardır!

Cihazı göndermene gerek yok,tak kullan güle-güle

Astra 19,2 varsa zaten işin espriside o Uyduda ve imkanın varsa Astra 23,2 yide takmanı ciddi tavsiye ederim!
    HD lerin tadını o Uydularda alacaksın,sanırım şu sıralar bir çok ücretsiz Alman HD kanalı var 19,2 de

• Alman "AV Magazine" nin Kati-913 incelemesi;

http://www.av-magazin.de/Einleitung_Kathrein_UFS_913.4783.0.html

++

TechniSat larda en az Kati ler kadar veya daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Haziran 2012; 16:59:34 >
  • Arkadaşlar zaten smart özelliği olan bir tv -philips pfl 7606 - sahibiyim ve zaten tvden internete bağlanma şansım var. Bu durumda yine de internet özelliği olan bir uydu cihaz mı almam gerekiyor. Yoksa smart özelliği olan bir tv var iken tekrar aynı özelliğe sahip bir uydu almak boşa para harcamak mı olur? Uydu cihaz ve smart ya da digiturk konusunda da hala karar verebilmiş değilim. Linux veya enigma nedir? Olmazsa ne olur -olursa iyi olur -
    da olmazsa ne olur konusunda doyurucu yanıtları google den bile alabilmiş değilim....:(
    Bir de kath. 913 ile dsmart izleyebilir miyim, bir de server üyeliği kullanma şansım var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

Arkadaşlar zaten smart özelliği olan bir tv -philips pfl 7606 - sahibiyim ve zaten tvden internete bağlanma şansım var. Bu durumda yine de internet özelliği olan bir uydu cihaz mı almam gerekiyor. Yoksa smart özelliği olan bir tv var iken tekrar aynı özelliğe sahip bir uydu almak boşa para harcamak mı olur? Uydu cihaz ve smart ya da digiturk konusunda da hala karar verebilmiş değilim. Linux veya enigma nedir? Olmazsa ne olur -olursa iyi olur -
    da olmazsa ne olur konusunda doyurucu yanıtları google den bile alabilmiş değilim....:(
    Bir de kath. 913 ile dsmart izleyebilir miyim, bir de server üyeliği kullanma şansım var mı?

913 te dsmartı sorunsuz izlersin ve server da kullanabilirsin

• Selamlar

9 temmuzda almanwww.hm-sat.de den kathrein 932 siparişi verdim. Twin tuner ile işim olmadığı için albani nin de oluruyla 913 yerine fiyatı biraz daha ekonomik olan 932 modelini aldım. şu an türkiyede istanbulda dhl deposunda gümrük beklemekte tahminimden hızlı kargo çalışıyor :) hayırlısıyla kazasız belasın bi teslim alsak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Selamlar

9 temmuzda almanwww.hm-sat.de den kathrein 932 siparişi verdim. Twin tuner ile işim olmadığı için albani nin de oluruyla 913 yerine fiyatı biraz daha ekonomik olan 932 modelini aldım. şu an türkiyede istanbulda dhl deposunda gümrük beklemekte tahminimden hızlı kargo çalışıyor :) hayırlısıyla kazasız belasın bi teslim alsak.

Dostum,932 niz hayırlı olsun.Tek CI+ özelliği var sanırım.Tek modül mü kullanacaksınız?Cihaz elinize geçince yorumlarınızı bekliyoruz.Kaça mal oldu onu da yazarsanız sevinirim.

• 913'e göre eksiği ikinci lnb girişi olmaması, artısı CI+ olması ve 50€ değerinde 12 aylık astra 19,2 uydusu için hd kanal paketini gösteren kartla gelmesi.
    Aldığım sitede almanya satış fiyatı 169€ ve almanya içi kargo bedava idi. Teslimat türkiye seçince cihazın fiyatı 136,15€ oldu (sanırım yurtdışı satışı olduğu için vergileri düştüler) 30€ DHL kargo ücreti 6,76€ güvenli para transferi için komisyon ( pay pal'a) toplamda 172,91€ 9 temmuzdaki kura göre çevrilince kredi kartımdan 402,51 türklirası çekildi. Gümrüğe takılmazsa başka para ödemeyeceğim takılırsa da ne ödeyeceğimi burdan paylaşırım sizlere.
    9 temmuzda sipariş ettim (saat 12:00'de) 10 temmuzda tedarik edilip dhl ye teslim edilmiş aynı gün dhl 300 km uzaklıktaki başka bir şehire göndermiş (DHL nin uluslararası sevkiyat deposuna) hergün türkiye ye uçak sevkiyatı olmadığı için 3 gün beklendi ve 13 temmuzda türkiye ye geldi görünüyor ve beklemedeyim.

• Merhaba arkadaslar Öncelikle hepinizin yorumlarini cok begenerek okludum kendime cikarabilecegim seyleri iclerinden cikarip anladim. bende simdi Kathrein UFS 940 modelini almayi düsünüyorum bu tercihim sizce nasil bir tercih olur? Bu reciever'in ayarinda baska almami tavsiye edeceginiz receiver'ler varmidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErTuFx -- 15 Temmuz 2012; 23:17:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

913'e göre eksiği ikinci lnb girişi olmaması, artısı CI+ olması ve 50€ değerinde 12 aylık astra 19,2 uydusu için hd kanal paketini gösteren kartla gelmesi.
    Aldığım sitede almanya satış fiyatı 169€ ve almanya içi kargo bedava idi. Teslimat türkiye seçince cihazın fiyatı 136,15€ oldu (sanırım yurtdışı satışı olduğu için vergileri düştüler) 30€ DHL kargo ücreti 6,76€ güvenli para transferi için komisyon ( pay pal'a) toplamda 172,91€ 9 temmuzdaki kura göre çevrilince kredi kartımdan 402,51 türklirası çekildi. Gümrüğe takılmazsa başka para ödemeyeceğim takılırsa da ne ödeyeceğimi burdan paylaşırım sizlere.
    9 temmuzda sipariş ettim (saat 12:00'de) 10 temmuzda tedarik edilip dhl ye teslim edilmiş aynı gün dhl 300 km uzaklıktaki başka bir şehire göndermiş (DHL nin uluslararası sevkiyat deposuna) hergün türkiye ye uçak sevkiyatı olmadığı için 3 gün beklendi ve 13 temmuzda türkiye ye geldi görünüyor ve beklemedeyim.

Yeni uydu alıcınızı güle güle kullanın.. Cihaz maliyeti ve ödeme ile ilgili bilgiler için ayrıca teşekkürler... Bandro, gümrük, v.b. bilgileri de paylaşırsanız çok makbule geçecek..

Ben de bir ara Kati 932 düşünmüştüm. Ancak, bu cihazın kayıt için FAT 32 dosya sistemini kullanması nedeniyle vazgeçtim..

Yine de, Kati 932'den memnun olup olmadığınızı ve düşüncelerinizi yazmanız, bana da, yeni receiver almayı düşünen diğer arkadaşlara da çok faydalı olacaktır.

İyi günler dileklerimle...

• quote:

Orijinalden alıntı: marvel-55

Merhaba arkadaslar Öncelikle hepinizin yorumlarini cok begenerek okludum kendime cikarabilecegim seyleri iclerinden cikarip anladim. bende simdi Kathrein UFS 940 modelini almayi düsünüyorum bu tercihim sizce nasil bir tercih olur? Bu reciever'in ayarinda baska almami tavsiye edeceginiz receiver'ler varmidir ?

UFS 940 karavanlar için üretilmiş bir model değil miydi?
  • 1-Kathrein veya benzer diğer Almanya çıkışlı(KORE üretimli) ve "MARKA" cihazların hepsi de çok iyidir!!!

2-Kati de o modelmi bu modelmi veya şu modelmi daha iyi diye takılmayın! "hepside" iyidir,sadece özellikleri farklıdır ve hangisi
    size hitap ediyorsa kapalı gözle alınabilir cihazlardır!

3-Gümrük vergisi %18 dir ayrıca TRT Bandrol ücreti olarak da € 7 kağıt alıyorlar

4-Bu cihazların çoğu "FTA" dır umarım ne aldığınızı iyi biliyorsunuz!!!

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

1-Kathrein veya benzer diğer Almanya çıkışlı(KORE üretimli) ve "MARKA" cihazların hepsi de çok iyidir!!!

2-Kati de o modelmi bu modelmi veya şu modelmi daha iyi diye takılmayın! "hepside" iyidir,sadece özellikleri farklıdır ve hangisi
    size hitap ediyorsa kapalı gözle alınabilir cihazlardır!

3-Gümrük vergisi %18 dir ayrıca TRT Bandrol ücreti olarak da € 7 kağıt alıyorlar

4-Bu cihazların çoğu "FTA" dır umarım ne aldığınızı iyi biliyorsunuz!!!

++

Sayin Albani, verdiginiz cevap icin tesekkür ederim. Ben 913 modelini almaya gitmistim karsimda 904, 910, gibi modeller gördüm 913 ü bulamamistim ondan serilere bakarak 922, 923, ve 940 olarak ayird etmistim, dediginizi dikkate alacagim zaten benim gördügüm o modellerde CI+ desteyi vardi 913 de yok sanirim, simdi yeni bir karar verdim sony hx855 i almayi düsünüyorum aldiktan sonra dahili recieverindeki kanallari ayarlayip öyle bakacagim eger kanal gecisleri ve görüntü olarak tatmin ediciyse zaten o zaman reciever almama gerek kalmaz sanirim. Artik bana düsen tv yi aldiktan sonra degerli bilgilerinize basvurmak olacak.

• 09/07/12 19:40 2012-07-09 19:40:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir GERMANY (Yurt Disi)
    10/07/12 03:13 2012-07-10 03:13:00 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) GERMANY (Yurt Disi)
    10/07/12 03:15 2012-07-10 03:15:00 Receive item at office of exchange (Otb) Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi GERMANY (Yurt Disi)
    10/07/12 22:00 2012-07-10 22:00:00 Send item abroad (EDI-received) Gonderi yurtdisina sevk edildi GERMANY (Yurt Disi)
    12/07/12 21:02 2012-07-12 21:02:08 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE
    15/07/12 16:19 2012-07-15 16:19:17 Send item to customs (Inb) Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE
    23/07/12 16:29 2012-07-23 16:29:50 Unsuccessful item delivery attempt (Inb) Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen) TÜRKIYE

1. Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 13/07/2012 12:15:40
    2. Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM) 15/07/2012 14:51:19
    3. Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM) 23/07/2012 14:08:39
    4. Alıcıya İhbar Gönderildi,Gümrükte Tutuluyor - İSTANBUL(AVR)(İST ULUSLARARASI KİM) 23/07/2012 16:29:50

Anlaşılan gümrüğe takıldı neyse ihbar bi gelsin bakalım o kağıtla beraber artık cevizlibağa gidip gümrüğü ödeyip alacağız artık.

• İhbar kağıdını beklemek zorunda değilsiniz. Gönderi numarası ile gidin, depo numarasını öğrenip hemen alabilirsiniz. İhbar kağıdının gelmesi en az bir hafta sürecektir.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.