Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sen bu başlığı iyi okudunmu acaba??

Boşver işin "Edebiyat" kısmını,biz bunlara alışığız TF/DH den ve değil tepki göstermek,sadece tebessüm eder,geçer gideriz

Daha da fazla Kati bilgileri diğer forumdadır!
  • Sn. senut

bence biraz demagoji yapıyorsunuz, uydu cihazlarını işletim sistemlerindeki farklılığı biraz araştırırsanız farklı forumlarda ve sitelerde kimin ne kadar doğru söylediğini kendiniz anlayacak düzeye gelirsiniz. Bende orta halli ve gelire sahip bir insanım ki led tv mi aldıktan 9 ay sonra hd uydu alıcısı alabildim, 9 ay boyunca 100 liralık eski sd uydu alıcısı ile yeni tv mi izledim (hatta evimde internetim yok ve tv nin net tv özelliğini kullanamıyorum). Garanti tabiki benim için de önemli ama aldığım kaliteli tv den kaliteli görüntü alabilmem için kaliteli cihaz almak gerektiği bunun da 1000 yakın bi maliyeti olduğunu gördüm, bütçemi aştığı için alternatif ararken yurtışından sipariş ile maliyetin düştüğünü gördüm. benim kati 460 liraya mal oldu (gümrük vergisi v.s. hepsi dahil) hepsi dijitalden alsam 750 gibi bi rakama alacağım ve garantisi yetkili türkiye distribütörü olmadığı için satıcı bayi garantisinde olacaktı ve eminim 2 yıl türkiye de distribütör garantili ürün olsa 1000 - 1200 lira etiket fiyatı olacağından neredeyse eminim. Bu duruma göre sizce ben 460 liramı riske mi atmış oldum şimdi. Bence bu tür cihazlar 2 senede kolay kolay arıza çıkartmazlar ben bu yüzden aldım. Belki yeri değil ama 1995 yılında termikel firması türkiyeye Candy marka beyaz eşya getirdiğinde o zaman bi akrabam arçelik 2200 çamaşır makinası aldı bende candy nin ilk kurutmalı çamaşır makinasını almıştım (alice 105) alırken servis sorunu yaşayabileceğimi bildiğim halde aldım ve 13 sene hiç servis ihtiyacım olmadan kullandım, arçelik 2200 alan akrabam ilk hafta makinadan koku geliyor diye servis çağırdı makina yeni koku gelmesi normal zamanla kesilir dediler. sıkarken çok ses çıkartıyordu yerinden oynuyordu candy de ise tam devir sıkarken sigarayı diktiğimizde düşmüyor dik kalıyordu. akrabam alırken arçeliğin servisi var diye aldı bende candy kaliteli diye aldım. Kaç senedir sd uydu alıcısı kullanıyorsunuz ve hiç arıza yaptımı yapsada muhtemelen arıza ise adaptöründe, dahili ise konverter katında sorun çıkmıştır. benim sd 2003 yılından beri hiç arıza vermeden çalışıyor. Lafı çok uzatmadan 1000 liralık 2 yıl garantili cihaz almaktansa 500 liraya garantisizı cihaz alırım. Neye para verdiğinize çok dikkat edin lütfen. daha önce kandi tv mde next minix hd deneme fırsatım olmştu (279 lira) kati de hd ler, bluray de 1080p film izlermişim gibi kaliteli net ve keskin nextte bunu alamamıştım.

• Sn Senut,
    Hemen kızmayın; öncelikle, en azından sadece bu konuyu okumuş olsaydınız Sn albani'nin konuşma-yazışma şeklinin "böyle" olduğunu anlar ve ona kızmaz ve hakkında haketmediği şeyleri yazmazdınız.
    Tercihlerinize gelince; önce garantisiz cihaz alamam demişsiniz , sonra da 150 liralık bir cihazla yola devam edeceğiz, Ya da dsmart ya da digitürk, sonra da hm-sat dan almayı düşünmüşsünüz, hepsi de farklı şeyler ve tercih sizin.
    Sorularınızla ilgili sırf bu konuda bile detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
    Saygılar.
  • Sevgili arkadaşlar yazdıklarım iyi okunmuyor bence. Ben bu forumu ya da ilgili forumları birden çok okudum.
    Albaninin değerlendirmelerine önem verdiğim için burdayım zaten. Ama bilgi tepeden bakmayı gerektirmemeli bence. Sonra yazdıklarım albaninin yazdıklarından alıntıydı zaten.Garanti konusunu o belirtmişti. Ben 800 lira vereceksem garanti ararım. 150 tl lik bir cihazda buna gerek yok ki. İşte onu alır beğenmezseniz atarsınız.
    Demagoji yapma diyen arkadaş yazdıklarını tekrar okusun bence. Sonra da benim yazdıklarımı. Kimin ne yaptığını görecektir.Albanin en az 200 gönderisini okudum ve uslubunu biliyorum ama ben cihazdan beklediğimden hareketle hangisi dedim. Kıyaslama yapmadım. Katinin görüntü kalitesni biliyorum ama üst mesajda belirtilenlerden hareketle 1000 lira vereceksem garanti beklemek hakkım demek istedim.
    Demek ki yanıt almak için böyle yazmak gerekiyormuş. Bir çok kez yazdıklarıma yanıt alamamıştım çünkü.
    Tekrar yanıtlar için teşk. albani üstat alındıysanız kusura bakmayın size değil tepkim sadece elimde parayla aradıklarımı bulamıyor olmam. Demagoji yapma diyen arkadaş albani ve diğer yanıt yazan arkadaşların mesajlarını oku ve muhatabı olmadığın bir konuda muhatab olanların gösterdiği saygıyı esirgeme.Kraldan çok kralcı olan yeterince çok bu ülkede.Bırak muhatabı yanıt versin. Hatam varsa özür dilemesini bilirim. Araya girdiğini sanalar aslında çoğu zaman kızıştırılar çünkü
    Tekrar yorum ve yardımcı olanlata teşk. ederim Herkese kolaylıklar. dersimi aldım ben bir daha soru sormam zaten okur bildiğimi yaparım.
    Tekrar " sürçü lisan ettiysek affola." Mübarek gün kimsenin kalbini kırmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 15 Ağustos 2012; 0:29:07 >

• Ben aslında HTPC kurmak istiyorum (Win / Linux farketmez), fakat burada tartışılan cihazlar ile karşılaştırmak gerekirse görüntü kalitesi açısından nasıl bir fark olur? İlgili yazılımlar ile bu görüntü kalitesine ulaşmak mümkün müdür? Dezavantajları ne olur?
  • @Alex

Teknik olarak HTPC veya PC den virtual-player uygulamaları her zaman çok daha iyi sonuç verir!! bunu bilmeniz gerekiyordu

Receiver dan ise her şey "kısıtlıdır" yani üretici sana ne verirse,sende onu izlersin şayet panelin iyi isi biraz daha artısı olur/olabilir ama
    neticede kaynak senin elinde değildir!

Bu başlıkta sadece 2 adet Receiver vardır Kati ile Techni;bu bağlamda her ikiside kendisini fazlasıyla ispatlamış,MARKA cihazlardır ve resim
    kaliteleride mükemmeldir

HTPC de ise çoğu şeyi sen belirlersin!! en basitinden Player uygulamasındaki tercih senin olacaktır+Codecler+ve tabiki en önemlisi resme doğrudan
    müdahale edebilme ile kafana göre istediğin şekilde oynarsın dolayısıyla hem teknik hemde mantık olarak bu uygulama çok daha prof.şekilde
    daha performanslı ve "özgür" uygulama alanı sunacaktır!!

Önü çok daha açık ve senin kabiliyetine ve araştırmalarına veya üzerindeki her türlü oynamalara olanak tanıyan bir uygulamadır

++

@Erdoğan Bey selamlar

Hocam İzmirli Kati-913 lüler epeyi arttı yaw,beni son aylarda kim arasa hep bizim İzmir den
    Bu arada senin de 913 hayırlı olsun,doğru bir tercih yaptın ama PVR v.s için Techni çok daha doğru tercih olacaktı(bahsettiğin cihaz)!

Kati yi alan kaçıyor kardeşim,gelin arada iki muhabbet edin

Hocam dosyalar v.s diğer forumdadır,Kamaxx Hoca desteğiyle cihaz uçuyor
    gerçi sen daha önce bir süre 912 kullandığın için,sana zor gelmeyecektir!

Hadi iyi seyirler+

CAN

• Sn. senut

kişisel ve konu başlığının dışına çıkmamak için bu konuda son kez yazmak istiyorum.

Dediğiniz gibi sizin ve kendi yazdıklarımı tekrar okudum ve aynısını sizinde yapmanızı tavsiye ediyorum.
    Burada yazdığınız, sorduğunuz herşeye herkes muhattap olabilir, beğenirsiniz, beğenmezsiniz, kaale alıp almamakta tabiki sizin takdirinizde ancak unutmayınki bu yazılanları pek çok kişi de okuyup kendince değerlendirmekte. Kişilere soru soruyorsanız özelden kendisine mesaj atabilirsiniz. Değilse herkes kendince cevap verebilir. Yalan söylemediğiniz ve hakaret içermediği sürece herkes istediği konuda fikrini ve tecrübesini yazabilir çünki burası forum.
    Yazdıklarınıza yanıt alamamanızın sebebi çok açık değilmi? daha önce ilgili sorunuzun cevaplarının verilmiş olmasından kaynaklanıyor olmasın sakın. Örnek olarak hm-sat dan yaptığım alışverişte kredi kartımı kullanılıyor diye sormuşsunuz, dikkat edecek olursanız ilgili alışverişin tüm detaylarını yazmıştım. 913 için de biss ve diğer şifreli kanallarla ilgili durumu sormuşsunuz bunlara da daha önce cevap yazıldı.

Bu yazım ile biraz konu dışı olarak bu forumun bu sayfasında kalabalığa sebebiyet verdiğim için de diğer tüm insanlardan özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@Alex

Teknik olarak HTPC veya PC den virtual-player uygulamaları her zaman çok daha iyi sonuç verir!! bunu bilmeniz gerekiyordu

Receiver dan ise her şey "kısıtlıdır" yani üretici sana ne verirse,sende onu izlersin şayet panelin iyi isi biraz daha artısı olur/olabilir ama
    neticede kaynak senin elinde değildir!

Bu başlıkta sadece 2 adet Receiver vardır Kati ile Techni;bu bağlamda her ikiside kendisini fazlasıyla ispatlamış,MARKA cihazlardır ve resim
    kaliteleride mükemmeldir

HTPC de ise çoğu şeyi sen belirlersin!! en basitinden Player uygulamasındaki tercih senin olacaktır+Codecler+ve tabiki en önemlisi resme doğrudan
    müdahale edebilme ile kafana göre istediğin şekilde oynarsın dolayısıyla hem teknik hemde mantık olarak bu uygulama çok daha prof.şekilde
    daha performanslı ve "özgür" uygulama alanı sunacaktır!!

Önü çok daha açık ve senin kabiliyetine ve araştırmalarına veya üzerindeki her türlü oynamalara olanak tanıyan bir uygulamadır

++

@Erdoğan Bey selamlar

Hocam İzmirli Kati-913 lüler epeyi arttı yaw,beni son aylarda kim arasa hep bizim İzmir den
    Bu arada senin de 913 hayırlı olsun,doğru bir tercih yaptın ama PVR v.s için Techni çok daha doğru tercih olacaktı(bahsettiğin cihaz)!

Kati yi alan kaçıyor kardeşim,gelin arada iki muhabbet edin

Hocam dosyalar v.s diğer forumdadır,Kamaxx Hoca desteğiyle cihaz uçuyor
    gerçi sen daha önce bir süre 912 kullandığın için,sana zor gelmeyecektir!

Hadi iyi seyirler+

CAN

Sağol istediğim cevap buydu :)
    Receiverlerin özel işlemcisi vardır resim düzeltme açısından o yüzden emin olamadım. HTPC nasılsa düşünüyorum dedim şimdilik eski SD receivere devam ederim ozaman. Gerçi salon takımını yeni aldım, tv de uygun mesafede gibi izlenince zaten çok farketmiyor gibi.
    Ah evlilik işlemleri zor..

• quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Sn. senut

kişisel ve konu başlığının dışına çıkmamak için bu konuda son kez yazmak istiyorum.

Dediğiniz gibi sizin ve kendi yazdıklarımı tekrar okudum ve aynısını sizinde yapmanızı tavsiye ediyorum.
    Burada yazdığınız, sorduğunuz herşeye herkes muhattap olabilir, beğenirsiniz, beğenmezsiniz, kaale alıp almamakta tabiki sizin takdirinizde ancak unutmayınki bu yazılanları pek çok kişi de okuyup kendince değerlendirmekte. Kişilere soru soruyorsanız özelden kendisine mesaj atabilirsiniz. Değilse herkes kendince cevap verebilir. Yalan söylemediğiniz ve hakaret içermediği sürece herkes istediği konuda fikrini ve tecrübesini yazabilir çünki burası forum.
    Yazdıklarınıza yanıt alamamanızın sebebi çok açık değilmi? daha önce ilgili sorunuzun cevaplarının verilmiş olmasından kaynaklanıyor olmasın sakın. Örnek olarak hm-sat dan yaptığım alışverişte kredi kartımı kullanılıyor diye sormuşsunuz, dikkat edecek olursanız ilgili alışverişin tüm detaylarını yazmıştım. 913 için de biss ve diğer şifreli kanallarla ilgili durumu sormuşsunuz bunlara da daha önce cevap yazıldı.

Bu yazım ile biraz konu dışı olarak bu forumun bu sayfasında kalabalığa sebebiyet verdiğim için de diğer tüm insanlardan özür dilerim.

-Değilse herkes kendince cevap verebilir. Yalan söylemediğiniz ve hakaret içermediği sürece herkes istediği konuda fikrini ve tecrübesini yazabilir çünki burası forum.-

Benim yaptığım da buydu zaten uzatmayın artık.albani saygı duyduğum bir forum insanı yazdıklarına alındım yanıt verdim Sizinle hiç ilgisi yokken "Demagoji yapıyorsun,iyi okusan anlayacak seviyeye gelirsin" gibi üst perde laflar etmesen bu tartışma olmayacaktı. Bu senin bahsettiğin tartışma ya da yazışma adabı mı yani...! Küfür sadece ana avrat küfretmekle olmaz. Tamam kapatalım artık...

Ne söylendiğinden çok nasıl söylendiği önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 15 Ağustos 2012; 16:00:58 >

• @senut,

Bir suredir değişik forumlarda ciddi bir dezenformasyon ve gel gelcilik ile yanıldığınızı hatta nasıl boyle bir hataya düştüğünüzü gördüğüm için 2 satır yazı yazıp akabinde biraz kafanızı çalıştırmanızı umut edicem.
    Eğer Muğla tarafındansanız az çok hemşerim olduğunuz için yazıyorum.

O düşündüğünüz 2 cihazıda tavsiye edenler zaten firma elemanları.Ozellikle 2.cihazı tavsiye edenler ve mekanı izmir gorunenler-aslında hepside karaköy de ki ilk sagdaki pasajın 2.katında mukimler :)

ve siz hangisini almak isterseniz isteyin aynı firmadan ürün almış olacaksınız.Kaldı ki 2. markanın görüntü kalitesi ile uzaktan yakından alakası yok ve cihazın bir özelliği olmayınca suni olarak bir görüntü kalitesi varmış yada forumda bolca nitrojen gazı veren fake uyeler ile bunu destekleme çabası mevcut.

Siz kaç kişinin cihazı colorbanding,siyah seviyesi,gamma seviyesi,mosquito effect(digital noise) vb bir inceleme yaptığını gördünüz.
    Kaldı ki yurtdışında da satılan bu ürün hakkında hiçbir yerde görüntü kalitesi ile ön plana çıktığını göremezsiniz.
    Hala D-Smart modulu calistiramadigini saymıyorum bile.Oysa cihaz basına Enigma Teamlerine daha fazla $ verseler bircok sorunlar halledilecek ama ne kadar ekmek o kadar köfte misali.

Şimdi birisi çıkıp ya sen bu cihazı gördün mü diye soracak olursa evet gördüm hatta şunu söyleme ihtiyacı duyuyorum.Farzedelim 2 farklı marka var ve aynı işlemciyi kullanıyorlar.Sadece yazılım ekiplerinin farklı olması durumunda görüntü kalitesinde farklılık olabilir ama bu öyle aman aman bir durum değildir.Hatta birçok insan bunu farkedemez.Yok öyle senin ki benimkinin yanına yaklaşamaz gibi g....ünden element uyduranlar işin ciddiyetinden ya uzaktır yada ticari kaygısından dolayı böyle konuşmaktadır.Malesef ülkemizde bu tür durumlar insanları ciddi aldatmaktadır.Eskiden bende insanları uyarırdım ama zamanla baktım ki aptalların arasında kendimide aptal gibi hisseder oldum

Siz bence enigma2 yazılımlı cihazlardan uzak durun.Menusu-kullanımı-yeşil ekran hatası-loop hatası,görüntü kirliliği gibi sorunları bolca mevcuttur.Alışık olduğunuz bir uydu düzeni yoktur.
    Yalnız her Linux cihaz enigma2 icermez.Mesela Kathrein e2 değildir ama Linux altında bir Tuxbox yapısı vardır.Zaten bu cihazda e2 olsa idi kimseye görüntü olarak tavsiye edilmezdi.

Ayrıca ortaya farazi olarak atılan "görüntü kalitesi kişinin zevkine göre değişir" deyişi zavallılığın bir göstergesidir.

Şimdi anladığım kadarı ile sizin fazla paranız yok ve iyi bir cihaz arıyorsunuz.

Opticum X405P yada X406P (79euro-91euro) Cihaz almanya'da satılır TR ye ayrıca 19% KDV indirimi yapıyorlar.Toplamda fatura cok fazla tutmaz hatta gumrukten sorunsuz gecebilir.Sadece modul yuvası yoktur.HD yayınlarda keskinlik çok iyi ama SD lerde orta karardır ama kötü değil.Her türlü medya okuyabilir ve paylaşım-emu-kayıt gibi durumlar size fazlası ile kafi gelir.Bu fiyata boyle bir cihaz yok.

Amiko Alien SHD-8900 görüntü kalitesi kathrein ile aynıdır.Spark altyapısı nedeni ile hersey mevcut hatta çift işletim sistemi bile kurarsınız.Yine modul yuvası yoktur.300tl gibi fiyatı var sanırım.

Opticum 9600S Prima.Kathrein ile aynı görüntü mevcut.Paylaşım vs hepsi var.Dsmart modulle uyumlu calismaktadır.Fiyatı sanırım 300-350tl civarı.

Farzedelim ki aldığınız cihazı begenmediniz ve satmak istiyorsunuz;satması kolay ve zarar etmezsiniz.Pahalı alınan bir cihazdan daima çok zarar etmek olası.2500TL ye dream 8000 alan adam 1500tl ye 6 aydır cihazı satamıyor.

Kalın sağlıcakla,

• @Alex

Arkadaş Receiver ların o bahsettiğin işlemleri yaptığı yoktur! onlar hazır paket gibi sana gelir ve sen plug&play yaparsın yani ne verirse
    eyvallah diyeceksin,bu kadar basit işte!

Ancak Receiver örneğin paylaşım işi yapıyorsa ve sen de bu işi org.image ile değilde Enigma2 ile yaparsan,resim kalitesi de düşer!!!

HTPC de ise her şey sana bağlı,ancak bunlar artık eskide kaldı,yada çok merakli ve sürekli uğraşmak istiyorsan ki zaten böyle sistemlerde
    işin TV izlemek değilde,habire sistemle oynamakla geçer ben açıkçası pek tavsiye etmem!

Al güzel bir Receiver onunla Uydu işini hallet ve netten FILM indiriyorsan onun içinde MediaPlayer satın alırsın veya doğrudan Desktop/Notebook
    ilede yapabilirsin,HTPC ler artık "OUT"!!

+++

@Senut

Kardeş sen başlığı okudunmu diye sordum,ama okumamışsın

Çünkü yazdıkların hem tezat teşkil ediyordu hemde Giga ile bu başlığın alakası ne!

Kati mi alsam yoksa Techni mi desen eyvallah veya biz de buna göre seni yönlendirirdik!

Giga için TF de bir dolu gazcıların msgları var,aradığın tüm bilgilerde orada var!
    Giga için DH de çok fazla gazcısı/sazcısı var hatta biraz eleştiri yaptınmı odunu verecek fedaileride vardır

Sen en iyisi al bir tane 913,boşver Giga yı gibi palavra cihazları,ama bu çok pahalı yaw dersen o zaman,kendin bilirsin ve piyasada
    her paraya Receiver istemediğin kadar vardır

Bu arada,Sn.kamaxx yazdıklarını da iyice vede anlayarak okusun "herkes"!!

++

Hakan beni bugün akşam 2 kişi daha aradı 913 alan,birisi yine İzmir den diğeride Samsun dan
    ülen nereden buluyor herkes bizi anlamadım

Sana daha önce de dediğim gibi 913 ü alan çok fazla gizli kullanıcı var

• Bir 913 almak şart oldu artık. HD den almaya karar verdim. HD deki bir elemanın, yüklenecek yazılım veya firmware konusunda gerekli bilgiye sahip olduğu ve yapabileceği daha önce burada yazılmıştı ve bunu HD ile yaptığım telefon görüşmesinde de teyit ettim, istediğim yazılımları yükleyebileceklerini söylediler. Yükletmek istediklerim (takip edebildiğim kadarıyla);
    -Yeni çıkan firmware (1.04)
    -Oscam (neyi veya hangisini yükletmem gerekir işte bunu bilmiyorum)
    -Uydu kanal listesi (Turksat ve Eutelsat)
    Bu yükletmek istediğim şeylere ilava başka bIrşey var mıdır?
    Oscam ın hangi versiyonunu yükletmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayugur -- 16 Ağustos 2012; 16:08:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD ye 913 siparişimi vermiş bulunmaktayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayugur

HD ye 913 siparişimi vermiş bulunmaktayım

hocam hayırlı olsun.ellerinde hazır varmıymıs.yoksa getırtecekler mi?
  • Çarşamba elimizde olur demişlerdi, ayrıca dün itibarıyla da sitelerinde stokta gözüküyordu, ama henüz kargoya vermemişler.
  • Arkadaşlar ramazan ayının rehaveti nedeniyle cihazı aman aman inceleyebilme şansım olmamıştı.

Şimdi 932 ile ilgili birşeyler sormak isteyen olursa severek yanıtlayabilirim.

Daha önce seoul 1453 sd uydu alıcısını phil 9705im de kullanıyordum, bi ara Next Minixi 3-4 gün kullanma fırsatım oldu sonra kati 932 yi aldım ve şu anda da hiremco turbo hd2 yi de 2 gündür kati ile mukayese edebilme fırsatı doğdu.

Önce kati nin + ları. hd kanallardaki görüntü inanılmaz hd değil sanki bluray görüntü izliyorum o kadar yani. Ama asıl bomba sd yayınlarda, kati deki upscaling gerçekten mucizeler yaratıyor, kati deki sd kalitesi hiçbir cihazda yok o kadar bariz ki bu işte hiç uzman olmayan kişi bile hemen farkı görebiliyor (eşim mesela :) ). diğer hd cihazlardaki hd kanal görüntüsü sd den sonra insana o kadar güzel geliyorki o yüzden sıradan bir hd uydu alıcısında hd kanalını izleyip görüntü kalitesini çok beğenen insanları daha iyi anlıyorum, çünki aynısını bede yaşadım o çok beğendiğim hd kanalları birde katide görünce bu hd ise diğerleri ne idi dedim kendime :). Uzaktan kumandası güzel yani çekimi güzel kumandanın ön yüzünü cihaza değilde tavana arkaya veya yana tutunca dahi işliyor. ikinci olarak akıllı kumanda aldım katide çalışmadı, öğrenen akıllı kumanda aldım oldu.

Gelelim - lerine. tuneri zayıf malesef benim binadaki ortak anten tesisatı çok kalitesiz kablolama ile yapıldığından veya çok hassas uydu ayarı yapılmadığından atv avrupa, eurostar avrupa ve 24 isimli tv kanalını göstermiyor sinyal zayıf uyarısı çıkıyor. Aynı tesisatta 3 cihaz gösterirken kati de bu kanallar sinyal zayıf diyor. menüde veya kolayca kanalların sinyal kalite ve şiddetini gösteren barlar yok, son gidilen kanaldan kolay dönüş tuşu yok, favori kanal listesine en fazla 100 kanal koyabiliyorsunuz ( 10 adet favori var ), technideki gibi silinemeyen astra kanalları var. Next de denememiştim ama hiremco harici 1,5 tb samsung g3 station umu gördü kayıt yaptı, 1080p filmleri oynattı ama kati de çalışmıyor tanımadı.

Birde sd uyduda bence çok bariz olan ses gecikmesi next ve hiremcoda çok az kati de ise hiç yok.

• Sayın kamaxx ve albani, ilginiz için teşk. ederim. Sanırım bir konuda kendimi yanlış ifade ettim para sorunum yok içime sinen bir cihaza bin liraya kadar verebilirim.Son bir soru o zaman, cihazı yurtdışından alsam -tavsiye edeceğiniz güvenli bir site varsa- bazı yükleme ve programlarla ilgili sorun yaşar mıyım? Oscam filan diyorsunuz ya , ya da ne bileyim server filan kullanmaya kalkarsam.
    Yoksa direk HP den mi alayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 31 Ağustos 2012; 22:35:48 >
  • quote:

Çarşamba elimizde olur demişlerdi, ayrıca dün itibarıyla da sitelerinde stokta gözüküyordu, ama henüz kargoya vermemişler.

913 ü izlemekten cevap yazmayı unutmuşum
    HD den cihaz garanti belgesi ile son firmware yüklü olarak geldi, bir problem yok.
    @sabitkale nin yorumlarına katılıyorum, sd ve hd yayınlar muhteşem,
    önceki cihaz atlanta hdbox tı. atlanta da kendi çapında güzeldi, ama 913 ün görüntüleri ciddi şekilde farklı ve güzel.
  • quote:

quote:

Çarşamba elimizde olur demişlerdi, ayrıca dün itibarıyla da sitelerinde stokta gözüküyordu, ama henüz kargoya vermemişler.

913 ü izlemekten cevap yazmayı unutmuşum
    HD den cihaz garanti belgesi ile son firmware yüklü olarak geldi, bir problem yok.
    @sabitkale nin yorumlarına katılıyorum, sd ve hd yayınlar muhteşem,
    önceki cihaz atlanta hdbox tı. atlanta da kendi çapında güzeldi, ama 913 ün görüntüleri ciddi şekilde farklı ve güzel.

Sayın bayugur cihazı alma esnasında herhangi bir şey yüklettiniz mi?. Ben bu konuda biraz acemiyim acaba cihaza herhangi bir program yükletmek gerekiyor mu, belki dsmart modül ya da server almayı düşünüyorum da.

Sahi bir de neden yurtdışından alımı tercih etmediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senut -- 2 Eylül 2012; 14:31:52 >

• İki aydır Kathrein 913 sahibiyim. Benim de cihazla ilgili değerlendirmelerim şöyle:

- Görüntü kalitesi gerçekten çok iyi. Hatta evimize gelen misafirler bile televizyon seyrederken durumu farkedip yorum yapıyorlar.

- Bunun dışında, cihazın Almanya piyasasına özel olarak üretilmesinden kaynaklanan bir dizi sorun var. Bunların EPG ve PVR sorunları geliyor. Aslında ikisi de birbiriyle ilintili. Cihazda PVR ile EPG sıkı sıkıya entegre edilmiş. Cihaz EPG için, 19 Astra uydusundan veri aldığı tvtv adlı bir hizmete çok dayanıyor. Benim uydu düzeneğimde Astra yok. Bu nedenle, EPG'yi düzgün bir şekilde çalıştıramadım. Bunun arkasında, cihazın saat ayarının sürekli değişmesi yatıyor. Güya belli kanallardan saat ayarını otomatik güncelleyebiliyor, ama bu ayar sürekli değişiyor. Saat ayarı düzgün olmayınca, cihazın kayıt tuşuna basınca bir türlü kayda geçmiyor. Epey uğraştım, ama şu an için EPG ve PVR özellikleri benim için çalışmıyor.

- Yayınlarda tercih edilen ses için sadece tek bir seçenek var. Onu Türkçe yaptıktan sonra, ikinci bir dil seçeneği yok. Bunun dezavantajı, Sky Italia veya Polsat gibi İngilizce harici dilde yapılan yayınlarda İngilizce dublajı seçemiyorsunuz. Oysa önceki DM500 klonu cihazımda bir dizi dublaj seçeneği girebiliyordum cihaza. Diyelim Discovery Channel için, yabancı paketlerde İngilizce dublaj bazen Eng, bazen Org (Original) veya Und (Undetermined) gibi adlarla geçiyor. Ama Kati'de bu dublajları otomatik olarak seçtiremiyorsunuz cihaza.

- Cihazın Media Player özelliği var, fakat 720p üstü ve yüksek bant genişliğine sahip videolarda takılmalar yaşıyorum. Ağ üzerinden DLNA ile bilgisayar ve diğer cihazlardaki içerikleri görebiliyor, ama ağ üzerinden mkv'leri göremiyor. Genel olarak, Panasonic 50GW30 plazma televizyonum daha iyi bir media player deneyimi sunuyor.

- Kumandadan kanal listesine geçmek için, OK tuşuna iki kez basmak gerekiyor. Birinci basışta, garip bir ara menü çıkıyor. Her seferinde iki kez OK tuşuna basmak zamanla can sıkıcı olmaya başlıyor.

- Cihazın iki tunerı olması benim için önemli bir tercih unsuruydu. Çocuklar televizyonda bir tuner'daki bir çizgi film kanalını seyrederken ben bilgisayarda streaming ile diğer tunerdaki bir kanaldan maç seyredebilecektim. Ne yazık ki bu şekilde streaming yaparken görüntü sık sık takılıyor.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.