Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satıcıyla yaşanılan sorunlardan sonra hm-sat tan aldığım opticum alma işini iptal ettim paypal hemen ücreti iade etti. Ustaların önerdiği medialink cihazı sipariş ettim. Umarım artık sorun yaşanmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

Satıcıyla yaşanılan sorunlardan sonra hm-sat tan aldığım opticum alma işini iptal ettim paypal hemen ücreti iade etti. Ustaların önerdiği medialink cihazı sipariş ettim. Umarım artık sorun yaşanmaz...

hayırlı olsun

hmsat ile ne tür sorunlar yaşadınız?

ordan alışveriş yapmayı düşünüyorum.
  • hm-sat ta sorun yok satıcı bir türlü malı kargoya veremedi. Ben de paypal üzerinden şikayette bulundum aynı gün parayı iade ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senut

hm-sat ta sorun yok satıcı bir türlü malı kargoya veremedi. Ben de paypal üzerinden şikayette bulundum aynı gün parayı iade ettiler.

Satıcı, hm-sat değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamaxx

@senut,

Bir suredir değişik forumlarda ciddi bir dezenformasyon ve gel gelcilik ile yanıldığınızı hatta nasıl boyle bir hataya düştüğünüzü gördüğüm için 2 satır yazı yazıp akabinde biraz kafanızı çalıştırmanızı umut edicem.
    Eğer Muğla tarafındansanız az çok hemşerim olduğunuz için yazıyorum.

O düşündüğünüz 2 cihazıda tavsiye edenler zaten firma elemanları.Ozellikle 2.cihazı tavsiye edenler ve mekanı izmir gorunenler-aslında hepside karaköy de ki ilk sagdaki pasajın 2.katında mukimler :)

ve siz hangisini almak isterseniz isteyin aynı firmadan ürün almış olacaksınız.Kaldı ki 2. markanın görüntü kalitesi ile uzaktan yakından alakası yok ve cihazın bir özelliği olmayınca suni olarak bir görüntü kalitesi varmış yada forumda bolca nitrojen gazı veren fake uyeler ile bunu destekleme çabası mevcut.

Siz kaç kişinin cihazı colorbanding,siyah seviyesi,gamma seviyesi,mosquito effect(digital noise) vb bir inceleme yaptığını gördünüz.
    Kaldı ki yurtdışında da satılan bu ürün hakkında hiçbir yerde görüntü kalitesi ile ön plana çıktığını göremezsiniz.
    Hala D-Smart modulu calistiramadigini saymıyorum bile.Oysa cihaz basına Enigma Teamlerine daha fazla $ verseler bircok sorunlar halledilecek ama ne kadar ekmek o kadar köfte misali.

Şimdi birisi çıkıp ya sen bu cihazı gördün mü diye soracak olursa evet gördüm hatta şunu söyleme ihtiyacı duyuyorum.Farzedelim 2 farklı marka var ve aynı işlemciyi kullanıyorlar.Sadece yazılım ekiplerinin farklı olması durumunda görüntü kalitesinde farklılık olabilir ama bu öyle aman aman bir durum değildir.Hatta birçok insan bunu farkedemez.Yok öyle senin ki benimkinin yanına yaklaşamaz gibi g....ünden element uyduranlar işin ciddiyetinden ya uzaktır yada ticari kaygısından dolayı böyle konuşmaktadır.Malesef ülkemizde bu tür durumlar insanları ciddi aldatmaktadır.Eskiden bende insanları uyarırdım ama zamanla baktım ki aptalların arasında kendimide aptal gibi hisseder oldum

Siz bence enigma2 yazılımlı cihazlardan uzak durun.Menusu-kullanımı-yeşil ekran hatası-loop hatası,görüntü kirliliği gibi sorunları bolca mevcuttur.Alışık olduğunuz bir uydu düzeni yoktur.
    Yalnız her Linux cihaz enigma2 icermez.Mesela Kathrein e2 değildir ama Linux altında bir Tuxbox yapısı vardır.Zaten bu cihazda e2 olsa idi kimseye görüntü olarak tavsiye edilmezdi.

Ayrıca ortaya farazi olarak atılan "görüntü kalitesi kişinin zevkine göre değişir" deyişi zavallılığın bir göstergesidir.

Şimdi anladığım kadarı ile sizin fazla paranız yok ve iyi bir cihaz arıyorsunuz.

Opticum X405P yada X406P (79euro-91euro) Cihaz almanya'da satılır TR ye ayrıca 19% KDV indirimi yapıyorlar.Toplamda fatura cok fazla tutmaz hatta gumrukten sorunsuz gecebilir.Sadece modul yuvası yoktur.HD yayınlarda keskinlik çok iyi ama SD lerde orta karardır ama kötü değil.Her türlü medya okuyabilir ve paylaşım-emu-kayıt gibi durumlar size fazlası ile kafi gelir.Bu fiyata boyle bir cihaz yok.

Amiko Alien SHD-8900 görüntü kalitesi kathrein ile aynıdır.Spark altyapısı nedeni ile hersey mevcut hatta çift işletim sistemi bile kurarsınız.Yine modul yuvası yoktur.300tl gibi fiyatı var sanırım.

Opticum 9600S Prima.Kathrein ile aynı görüntü mevcut.Paylaşım vs hepsi var.Dsmart modulle uyumlu calismaktadır.Fiyatı sanırım 300-350tl civarı.

Farzedelim ki aldığınız cihazı begenmediniz ve satmak istiyorsunuz;satması kolay ve zarar etmezsiniz.Pahalı alınan bir cihazdan daima çok zarar etmek olası.2500TL ye dream 8000 alan adam 1500tl ye 6 aydır cihazı satamıyor.

Kalın sağlıcakla,

Sayın Kamaxx ,

Ben de Muğla - Fethiye de oturuyorum. Bu Forumu takip ederek , Sizin ve Albani 'nin tavsiyeleri üzerine Almanya'dan Kathrein 913 getirttim. Görüntü kalitesi gerçekten çok güzel. Benim sistemde Türksat , Hotbird ve Hellas Sat 2 çanak antenleri var. Eski sistemimde Next YE-2000 Super Plus vardı. 3 Antende Tek kablo ile çalışıyordu. Aynı Kabloyu Kathrein 913 'ün 1. girişine taktım. İlk kurulumu yaptım ve 3 antenide seçtim. Sistemi çalıştırdım. Arama yaptırdım. Sadece Turksat yayınları çıkıyor ve çalışıyor. Diğer Hotbird ve Hellas Sat antenlerinde tekrar arama yaptığım zaman yine Turksat yayınlarını buluyor. Kaynak olarakta Hotbird veye Hellas Sat gözüküyor. Acaba neyi yanlış yapıyorum. Yardımcı olurasanız çok sevinirim. Teşekkürler...

• Sn. ocaklilar

evet satıcı tabiki hm-sat, türkiyede nasıl hepsiburada ürünü tedarik ediyor sonra kendisi kargolayıp gönderiyor hm-sat'da da mantık aynı, ama benim kati yi 1 günde tedarik ettiler 1 günde kargoya vertdiler DHL 1 gün gün sonrada uluslararası sevk istasyonuna ulaştırdı, 2 gün orada bekledi (çünki almanyadan türkiye ye kargo uçağı perşembe akşamları kalkıyor) ve türkiye ye geldi.

Sn. n96

geçmiş sayfalarda detaylı şekilde anlattığım hm-sat alışveriş maceramı sorunsuz tamamladım. Sn. senut büyük ihtimal paypal aktivasyonunda sorun yaşadı, çünki hm-sat sayfalarında ürünün yanında yeşil var ise 1 günde tedarik ediyorlar, sarı var ise 1 hafta (en fazla), kırmızı var ise gün vermiyorlar tedarik süreci sizin sabrınıza kalmış taki siparişi iptal edene kadar.

Mo, 09.07.12 15:54 Uhr Die Auftragsdaten zu dieser Sendung wurden vom Absender elektronisch an DHL übermittelt.
    Mo, 09.07.12 19:40 Uhr Regensburg, Deutschland Die Auslands-Sendung wurde im Start-Paketzentrum bearbeitet.
    Di, 10.07.12 03:13 Uhr Radefeld, Deutschland Die Sendung wird ins Zielland transportiert und dort an die Zustellorganisation übergeben. (Homepage / Online Sendungsverfolgung: )
    Di, 10.07.12 03:15 Uhr Radefeld, Deutschland Die Auslandssendung wurde im Export-Paketzentrum bearbeitet.
    Fr, 13.07.12 00:02 Uhr Türkei Die Sendung ist im Zielland eingetroffen.
    Mo, 23.07.12 19:29 Uhr Türkei Die Sendung konnte nicht zugestellt werden.

• @bekir3548,

Siz ilk kurulum ayarında bir hata yapıyorsunuz.Catidaki switch e giren anten sıralaması nasıl ise ilk kurulumda bu sekilde bir sıralama yapacaksınız.
    Farzedelim

Turksat 1.numaralı giriş
    Hotbird 2.numaralı giriş
    Hellassat 3.numaralı giriş ise

Cihazda
    tek kablo bagimsiz tuner ayrı secenegini secin.
    3 tane uyduyu ve giriş numaralarını dogru girin.
    Her bir uyduya geldiginizde zaten alttaki sinyal barı doluyorsa işlem dogrudur.Dolmuyorsa hata yapıyorsunuz demektir.
  • Evet satıcı hm-sat ama paypal güvenlik kodunu içeren banka dekontunun hesap ekstreme geç gelmesi sonra paypal güvenlik onay sorunu derken, 3 eylülde aldığım cihaz 12 eylülde hala görünürde yoktu. Bunu belirten bir şikayet mesajı yazınca da hemen alışverişi iptal edip paramı iade ettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ireyal

quote:

Orijinalden alıntı: albani

@ Albani hocam açıklamarınızı ve tecrübelerinizi ilgi ile takip ediyorum. Bıkmadan usanmadan gayet doyurucu bilgiler veriyorsunuz. İlginize çok teşekkür ediyorum.

5-6 ay içerisinde 60'' veya üstü bir televizyon almak için şimdiden araştırma yapıyorum. Sizin her konuya yazmış olduğunuz bilgile doğrultusunda şimdilik en çok aklıma yatan Pananın 65VT50 serisi oldu.

Böyle üst düzey bir televizyon alma fikri oluşunca bunu besleyecek kaynaklarında kaliteli olması gerekir diye düşünüyorum. Resim kalitesi üst düzeyde bir uydu alıcısı (CS önemli değil), iyi bir blu ray oynatıcı (Oppo 93-95 veya Pio Lx-55) ve sonraki aşamada iyi bir AVR+HOB gibi.

İşte bu noktada, resim kalitesini üst düzeyde alabileceğimiz Türkiye garantili hangi cihazı almalıyız (bu konudaki cihazlar Türkiye garantili alamıyoruz galiba) ?

Ayrıca hocam sizce televizyon almayıp iyi bir projeksiyon alsam (forumda çok popüler olan Epson tw 9000w) günlük kullanımda randıman alırmıyım?

Düzenleme: Son soruyu ekledim ve imla.

Kathrein modelleri HepsiDijital olarak Türkiye garantilidir. 2 yıl resmi garanti kapsamındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDsatış -- 21 Eylül 2012; 22:50:53 >

• Bu arada ben 913 de "hala" SW 02." kullanıyorum!!! .03/.04 deki "SD" resim kalitesini beğenmiyorum!

"HD" de ise resim kalitesi Techni de daha iyidir! +Ses kalitesi mükemmeldir!

SD lerde ise,sanırım 913 biraz daha keskin olmasıyla daha netlik veriyor gibi geliyor bana!

Techni de>>"D-Smart" için CAM+Card kullanımında ise 1/2/3/4 SW ler ile OK ama 5/6 SW ile DS yi açamıyor!! 7/8 ile açıyor!
    gibi değişik bir durumu vardır ve ben Techni de SW 4. kullanıyorum;en son 7/8 leri yine beğenmedim(SD kalitesi aynen 913
    deki gibi biraz düşüyor) HD kalitesi değişmiyor veya biraz daha iyi,bunu pek anlıyamadım ama cihaz süper tabiki

++
  • HM-SAT dan ben dahil bir dünya insan cihaz getirttik,sorunsuz firmadır
    Aynı şekilde bir kaç firma daha vardır orada(bazıları TÜRK)bunlarda sağlamdır+

Sizin "sorun" dediğiniz sıkıntı ise PAYPAL(ve/veya sizinle)alakalıdır!

++

Ayrıca Kati ile Opticum aynı kulvarda değildirler

Ancak Opticum kendi kulvarında oldukça iyidir veya en azından Karaköy işi bir alay cihazdan yine çok daha iyidir
    Fiyatıda iyidir!!Cihazın desteği v.s yine çok iyidir!

CAN+
  • Karaköy de uydu Türkiyenin uydu sektörünün merkezinde bir firma olarak "Karaköy işi cihaz" derken karaköy de cihaz üretiliyorda bizmi duymadık bilmiyorum. Almanyadaki kathrein ne ise Ülkemizde de o cihaz vardır.
  • Ben yıllardır herhangi bir ürün alma arifesinde olduğumda buraya girer genelde sadece okur, araştırırım. Bunun bana çok faydası olmuştur. Açıkcası Burdaki satıcıları pek sallamam, çünkü ben buraya kullanıcı yorumlarını okumak için girerim ve işin ehli ürün satıcısı olmayan 3-5 kişiye güvenir karar veririm ya da bazende vermem uymaz vazgeçerim,ertelerim. Böyle forumlardaki satıcılar bana hep itici gelmiştir alacağım varsa da o kişiler yüzünden soğurum almam, kaliteli birşey her zaman kendini belli eder. Böyle siteler gün geçtikçe azalıyor veya deforme oluyor buranın da kaybolmaması dileğiyle.
  • Sn. Kamaxx

Yönlendirdiğiniz şekilde zor da olsa sörunu çözdüm. Çünkü DiSEqC Numaralarını girdiğim yer çok küçük ve anlaşılmazdı. Ayrıca Çatıya Astra uydusunu da ilava ettim. Astra da bayağı free HD Kanal varmış. Yardımınız için çok Teşekkürler...
  • Merhaba Albeni üstat
    Toshiba sv 685 led lcd tv yi teşhir ürünü Teknosadan aldım.Elimdeki PİLOT 7000i uydu alıcı ile Türksat sd yayınları izliyorum ve bana yetiyor.Ama hd yayınlarıda izleyebileceğim bir uydu alıcı almayı düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Bu işlerden anlamam eksik bilgilendirmem olursa kusura bakma.ÖZET olarak kriterlerim.
    1.Bütçem 500 Tl
    2.SD/HD yayınlar
    3.Yabancı belgesel kanallar
    4.Apartmanımızda 3 tane çanak anten var.Türksat,diğitürk,thor
    5. Tatmin edici görüntü için ne önerirsiniz.
    Şimdiden Teşekkürler.
  • kathrein 913 yeni aldım ama youtube girince cihaz reset atıyor.Cihaz arızalı olabilirmi evdeki humax 9502 bile acıyor .
    Sık takılma var server kaynaklı olabileceğni tahmin ediyorum ama kullanan arkadaşlarda benzer sıkıntılar varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: black-eagle70

kathrein 913 yeni aldım ama youtube girince cihaz reset atıyor.Cihaz arızalı olabilirmi evdeki humax 9502 bile acıyor .
    Sık takılma var server kaynaklı olabileceğni tahmin ediyorum ama kullanan arkadaşlarda benzer sıkıntılar varmı ?

aynı durum bendede var fakat kafama takmıyorum benim önceliğim resim kaliteli olsun tükürmüşüm youtubeye
  • Arkadaşlar kati 932 fiyatı düşmüş ilgilenenlere duyurulur 331 lira ödüyorsunuz axess var ise peşin fiyatına taksitte var, türkiyede gümrükde de 60 lira o kadar yani sadece 390 lira. 1 yıllık astra hd kanal kartıda var üstelik.

www.hm-sat.de

Zwischensumme: 102,79 €
    Versandkosten : 30,00 €
    Transaktionskostenpauschale Default / Worldwide: 5,16 €
    Gesamtbetrag: 137,95 €
  • kathrein 913 e d-smart modul takıldıgında tam anlamı ile sorunsuzca kullanabiliyormuyuz ?

bir de seyrettiginden farklı kanalı hdd kayıt icin cift lnb baglantısı gerekiyor degilmi ?
  • iki sorunuzun cevabı da evet
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.