Şimdi Ara

*** Kathrein Ve Technisat Hd Receivers Paylaşım Alanı *** (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
16
Favori
91.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperen_69

şimdi ben şundan merak ediyorum youtube da video bulsak dahi yabancı sd ve hd kanalları görüyoruz ,hani acaba bu cihazda bizim sd ve hd ler nasıl diye merak ediyor insan

Ben bu konunun 5. sayfasında SD ve HD yayınlar için iki örnek görüntü vermiştim. Cihaz ilk geldiğinde üzerindeki yazılım ile alınmıştı o örnekler. Şimdi son yazılım ile SD yayınlardaki görüntü kalitesi daha da arttı.
  • Techni de herhangi bir sorulacak SD&HD resim kalitesi yoktur,tek kelimeyle mükemmeldir ayrıca cihaz da ona göre kalite
    ve geniş özellikli ve de Astra ile de işiniz varsa daha da iyidir+

bu meretin tek yapamadığı bir tek cs işi ve onu da zaten yapsaydı,şu piyasada saçma fiyatlara satılan malum DB dahil hepsinin fiyatından
    çok daha beleşe gelirdi

Gerçi Diablo WI_FI ile bir arkadaş olayı çözmüş gibi ama yine de bir sorun yaşamış ve son halini açıkçası bende merak ediyorum
    kendim işin o kısmını çakmadığım için,olay son noktasına gelmeden bu işe girmem,ama sonuç olumlu ise aynen itelerim Kati yi
    Techni ile yola devam

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Bugün PTT gümrükten kutuyu aldım, orada açayım bakayım dedim. Bir de ne göreyim, bana Digicorder ISIO C kablolu yayın alıcısı yollamışlar. Faturamı kontrol ettim hemen, S siparişi vermişim onda hata yok. Kutuyu 50 lira kargo ücreti verip geliş adresine geri gönderim. HMSat'a çektiğim fotoğraflarıda içeren bir e-mail attım. Cevap geldi, kargo ücretini ödeyip doğru kutuyu hemen göndereceğiz dediler.

Yurtdışına sen bir ürün gönderiyorsun, adam gibi kontrol etmeyi bilmez misin ? Yarım günüm, işyerimden aldığım izin, koşturmaca vs. vs. Bir sürü zararları oldu bana. Üstelik siparişim için baştan beklemem gerekecek.

HMSat oldukça hayal kırıklığı yarattı bende. Biz bir hata yaptık ama kimseye alışveriş yapmasını tavsiye etmem.

HMSat doğru ürünü derhal yollayacağız, kargo ücretini derhal ödeyeceğiz dediler, iki gün oldu ama hiçbiri yapılmadı. Hatta HMSat maillerime cevap vermiyor. Sitelerindeki telefon numarasını (+49 9651 9240850) arıyorum ama sadece almanca bir ses kaydı çıkıyor ve hiç kimseye bağlanmıyor. Bunlara hangi telefondan nasıl ulaşırız bilen var mı?

Korkarım konu başka bir noktaya gidecek. Bu HMSat'a karşı kanuni yollara başvurmak zorunda kalırsam neler yapmam gerekir ? Paypal'den ödeme yaptığım için dispute açabilirim sanırım. Yanlış gönderilen ürünün gümrüğünü ödedim ve geri göndermek için kargo masrafı yaptım. Bunları nasıl alabilirim ? Bu konuda neler yapabileceğimle ilgili bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

• quote:

quote:

Bugün PTT gümrükten kutuyu aldım, orada açayım bakayım dedim. Bir de ne göreyim, bana Digicorder ISIO C kablolu yayın alıcısı yollamışlar. Faturamı kontrol ettim hemen, S siparişi vermişim onda hata yok. Kutuyu 50 lira kargo ücreti verip geliş adresine geri gönderim. HMSat'a çektiğim fotoğraflarıda içeren bir e-mail attım. Cevap geldi, kargo ücretini ödeyip doğru kutuyu hemen göndereceğiz dediler.

Yurtdışına sen bir ürün gönderiyorsun, adam gibi kontrol etmeyi bilmez misin ? Yarım günüm, işyerimden aldığım izin, koşturmaca vs. vs. Bir sürü zararları oldu bana. Üstelik siparişim için baştan beklemem gerekecek.

HMSat oldukça hayal kırıklığı yarattı bende. Biz bir hata yaptık ama kimseye alışveriş yapmasını tavsiye etmem.

HMSat doğru ürünü derhal yollayacağız, kargo ücretini derhal ödeyeceğiz dediler, iki gün oldu ama hiçbiri yapılmadı. Hatta HMSat maillerime cevap vermiyor. Sitelerindeki telefon numarasını (+49 9651 9240850) arıyorum ama sadece almanca bir ses kaydı çıkıyor ve hiç kimseye bağlanmıyor. Bunlara hangi telefondan nasıl ulaşırız bilen var mı?

Korkarım konu başka bir noktaya gidecek. Bu HMSat'a karşı kanuni yollara başvurmak zorunda kalırsam neler yapmam gerekir ? Paypal'den ödeme yaptığım için dispute açabilirim sanırım. Yanlış gönderilen ürünün gümrüğünü ödedim ve geri göndermek için kargo masrafı yaptım. Bunları nasıl alabilirim ? Bu konuda neler yapabileceğimle ilgili bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Sizin gönderdiğiniz ürünü teslim almadan göndereceklerini sanmam.

• quote:

quote:

ne şanssız bir adamsın hocam ya, o kadar kişi içinde gitti geldi seni buldu, valla 2 forumdada görünce çok üzülüyorum, o kadar bekle,heyecan heves et, para ver sonuç al başına belayı.

çok ters zamanlara geldi senin sipariş ve kargo ( noel, yılbaşı v.s). aşırı yoğunluk ve karmaşa olmuştur firmalarda ve kargo şirketlerinde sende onlara denk geldin.

inş bişi olmaz telaş etme, sana hemen yolluyacaz deselerde onlarda terettüt edip iade ettigin cihazın gelmesini belki bekliyorlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ocaklilar

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

şimdi ben şundan merak ediyorum youtube da video bulsak dahi yabancı sd ve hd kanalları görüyoruz ,hani acaba bu cihazda bizim sd ve hd ler nasıl diye merak ediyor insan

Ben bu konunun 5. sayfasında SD ve HD yayınlar için iki örnek görüntü vermiştim. Cihaz ilk geldiğinde üzerindeki yazılım ile alınmıştı o örnekler. Şimdi son yazılım ile SD yayınlardaki görüntü kalitesi daha da arttı.

şimdi gördüm ve sd ile hd arasında fark zor anlaşılıyor sd yayın bile çok iyimiş
  • Ben bu HMSAT kadar adi bir firma görmedim. Hala ürünü göndermediler. Devamlı bugün göndereceğiz diyorlar ama göndermiyorlar. Paypal Dispute açtım biraz önce. Ancak Paypal dispute formunda ödenilen paradan fazlasını istemek mümkün değil, buna bir kontrol koymuş paypal. Dolayısıyla gümrük vergisi ve geri gönderme posta ücretinide isteyebilmek için Refund seçeneğini seçmedim ve toplam refund isteğimi dispute formunun metni içine yazdım. Bu şekilde vergi + posta ücreti ödemesini paypal'den geri almak maalesef pek olası gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 9 Ocak 2013; 10:14:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Açıkçası ilerde/yakında herifler "yayın kalitesi" konusunda neler yapar bunu bilemem ama mevcut hali iyi değil,daha iyi olursa da buna da eyvallah derim tabiki!

Benim çok da fazla şikayetim zaten yok,çünkü bizim Receiver lar SD leri yine de kurtarıyor sayılır HD lerde yine "HD" gibi değil ama bunu da
    Receiver lar yine de kurtarıyor,ama bundan iyisi de zaten olamaz!

Ben en çok heriflerin şu illet fiyat konusuna bozuluyorum,adamına göre tarife gibi veya pazarlık gibi işler bana çok ters gelen durumlar yaw

++
    CS işin varsa Kati OK dir,ama yukarıda yazmıştım bir DB veya benzer cihazların cccam daki performansı(hız ve stabilite v.s olarak)ile Kati aynı değildir!!
    Ben beğeniyorum ama bazıları beğenmiyor veya gidip e2 kuruyor cccam iyi çalışsın diye!
    Genelde herkes DB yi biliyor ve kullanıyor v.s ama Kati cccam konusunda onlar gibi değildir!ancak bizim de zaten ana kriterimiz resim kalitesi
    olduğu için böyle ayrıntılara hiç takılmıyoruz ve eyvallah diyoruz ne verirse

kati pip yapabiliyor mu peki?
    dsmart modül aynı anda 2 kanala izin vermiyor diye biliyorum.ama bi şifre li bi şifresiz kanal açarım.

• kati pip yapıyor.
  • Receiver lardaki PIP&PAP olayı paneller gibi değildir ve farklı çalışıyor!!

Kati de bu işlem için 2 tuner de aktif olmalıdır!!! cihaza iki farklı LNB girişi olursa PIP olabilir!
    bir LNB girerse,PIP için bastığınızda gelen pencere boş oluyor

Ancak ben pratik olarak 2xLNB takıp da denemedim ama zaten yapmıyor,pencere boş kalıyor!
  • tek lnb de aynı tp deki kanallar seyrediliyor, ayrıca loop bağlantısı yapılıp tüner konfigrasyonu ayarlanınca seyrettiğiniz kanal dikey veya yatay, hangisi ise aynı doğrultudaki kanallar pip olarak izlenebiliyor.
  • pip yapmaması saçma olurdu zaten :)

loop bağlantısı dediğiniz iki tuneri birbirine bağlanıyor değil mi ?
    2 kanalda dikey frekansta olursa pip olmuyor yani?
  • Kutudan çıkan çift taraflı kablo ile her 2 tüner biribirine bağlanıyor (loop bağlantı-birinin çıkışından diğerinin girişine takılıyor, zaten arkaya baktığınızda tünerlerin olduğu bölümde bağlantı çapraz işaret çizgisini görürsünüz.) Tam tersi, 2 kanal dikey veya yatay da ise pip oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 10 Ocak 2013; 9:32:53 >
  • Katinin yaptığı pipten çok birşey beklemeyin. Pip penceresinde açılan kanalı kare kare izleyebilirsin. Akıcı bir görüntü bulamazsın. Yeni nesil STİ işlemcili cihazlar pipte çok daha başarılı örneğin Goldmaster 1040 gibi.
  • Katideki pip, sd görüntülerde akıcı, hd görüntülerde kare karedir.Ayrıca 913 deki işlemci Technisat isio da da kullanılan ve sti deki en üstün işlemci olan 7105 dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 10 Ocak 2013; 23:20:11 >
  • Doğrudur 913 deki işlemci STİ 7105 olup görüntü işlemede çok iyidir. Ancak STI 7110 ve 7111 işlem gücü çok yüksek olup aynı anda 2 hatta 3 HD kanalı son derece akıcı PIP yapabilmektedir.
  • GM veya diğer Karaköy işi cihazlar ile ne Kati hele hele Techni aynı kulvarda değildirler!

Piyadaki Reciever ların İşlemcilşeri zaten bir kaç marka ve modeldir,onlarca/yüzlerce işlemci filan yoktur,alt tarafı bir kaç
    tane olandan birisi kullanılıyor!

STI iyidir veya nedir burasıda çok önemli değildir! veya 7xx serisi olmasıda hiç önemli değildir!

Önemli olan SW ve ortaya çıkan resim kalitesidir!! öyle olsaydı tüm 7105 ler aynı resim kalitesinde olurlardı ama olamıyorlar ne hikmetse

Çoğu şey karıştırılmaktadır,Receiver konusunda ve zaten insanlarıda böyle yiyorlar çoğu zaman veya işlemcinin arkasına sığınıp birşeyleri anlatıyorlar!

Veya "onlarca" STI 7x olması yeterlidir!

Buradan hareketle işin neresi önemli bilen biliyor veya daha da pratiği zaten çıplak gözle bakınca manzara şak diye ortada oluyor

PIP ne zaman kriter oldu!
    Veya MediaPlayer olarak kullanılması ne zaman kriter oldu,zaten cihazları kombi yaparak,hepten içine ettiler,işin mok tarafı ise çoğu şeyide
    zaten aman aman yapamıyor,hele ki resim kalitesini zaten geçiyorum!

Sonuç;Kati Techni Humi Vantage Topfield bunlar ciddi farklı cihazlardır,STI si MTI si filan bunlara takılmayın,bu cihazlar adam gibi doğru
    resim verirler,ama sizin işiniz illa PIP de yapsın,CS yi yapsın MP side olsun v.s v.s özellikle ise,bunları zaten bu dediğim cihazlar yapmaz
    veya kısıtlı yapar kaldıki bunları alanlar da bu özellikleri var diye bu cihazları almıyor!

Her neyse Kati aldı başını gitmiş zaten,şimdi yeni trend Techni ki bu cihaz Kati den de iyi hatta bayağı iyi
    ama PIP mipi varmı valla bilmiyorum bile yaw hiç aklıma bile gelmedi,hele bir bakayım varmıymış iu pip-pap filan işleri

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

GM veya diğer Karaköy işi cihazlar ile ne Kati hele hele Techni aynı kulvarda değildirler!

Piyadaki Reciever ların İşlemcilşeri zaten bir kaç marka ve modeldir,onlarca/yüzlerce işlemci filan yoktur,alt tarafı bir kaç
    tane olandan birisi kullanılıyor!

STI iyidir veya nedir burasıda çok önemli değildir! veya 7xx serisi olmasıda hiç önemli değildir!

Önemli olan SW ve ortaya çıkan resim kalitesidir!! öyle olsaydı tüm 7105 ler aynı resim kalitesinde olurlardı ama olamıyorlar ne hikmetse

Çoğu şey karıştırılmaktadır,Receiver konusunda ve zaten insanlarıda böyle yiyorlar çoğu zaman veya işlemcinin arkasına sığınıp birşeyleri anlatıyorlar!

Veya "onlarca" STI 7x olması yeterlidir!

Buradan hareketle işin neresi önemli bilen biliyor veya daha da pratiği zaten çıplak gözle bakınca manzara şak diye ortada oluyor

PIP ne zaman kriter oldu!
    Veya MediaPlayer olarak kullanılması ne zaman kriter oldu,zaten cihazları kombi yaparak,hepten içine ettiler,işin mok tarafı ise çoğu şeyide
    zaten aman aman yapamıyor,hele ki resim kalitesini zaten geçiyorum!

Sonuç;Kati Techni Humi Vantage Topfield bunlar ciddi farklı cihazlardır,STI si MTI si filan bunlara takılmayın,bu cihazlar adam gibi doğru
    resim verirler,ama sizin işiniz illa PIP de yapsın,CS yi yapsın MP side olsun v.s v.s özellikle ise,bunları zaten bu dediğim cihazlar yapmaz
    veya kısıtlı yapar kaldıki bunları alanlar da bu özellikleri var diye bu cihazları almıyor!

Her neyse Kati aldı başını gitmiş zaten,şimdi yeni trend Techni ki bu cihaz Kati den de iyi hatta bayağı iyi
    ama PIP mipi varmı valla bilmiyorum bile yaw hiç aklıma bile gelmedi,hele bir bakayım varmıymış iu pip-pap filan işleri

dediğiniz olay çok doğru.
    bilgisayarlardada aynı durum var.machintosh lu veya windows lu bilgisayarlarda donanım olrak aynı ama performansları ve stabilitesi çok farklı.
    hızlı olsun, cs olsun. resim işleme performansı iyi olsun yeter :)

• @capkan

CS işi Techni lerde olmaz vede yoktur zaten!
    Kati lerde ise,sadece bir kaç modelinde vardır!

Bu cihazlar salt CS işi için de hiç değildir! bunları alanların %99 ı resim kalitesi için alır
    veya bazı kaliteli v.s yönleri için alır,bunları yüz defa yazdık

Adamın tek işi CS ise o zaten alacağı cihazı bilir ve gider onu alır,bize de sormaz zaten ve ihtiyacı da yoktur

++

Şimdi sende hangi Receiver var?? veya neyi almayı düşünüyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Ocak 2013; 23:07:59 >
  • herkese selamlar

eğer bu tarz fta tipte bir cihaz bakıyorsanız, mutlaka ama mutlaka Azbox'ı da görün lütfen. Ben ilk çıktığında 1000 TL'ye almıştım, orjinal yazılımında server pek stabil çalışmamıştı ve maalesef bu nedenle 700 TL'lere sattım

Ama youtube hızlı ve basit, ısınma ses vb yok, her türlü (aklınıza gelen mts, m2ts, mkv ne varsa) dosyayı kesinlikle sorunsuz çalıştırıyor, ve görüntü kalitesi 42 LG 5000 (2010 panel) tv de mükemmeldi. cihaz eksiksiz abartısız tam bir 1080P cihazdı. dahil hdd ye sorunsuz kayıt yapıyordu. "SD yayınları bile hD kalitesinde gösteriyordu sanki" sözüne ben de katılıyorum, özellikle ATV, sTar ve bazı kanallar ile (o günlerde) dsmart ve digitürk hd kanalları arasında neredeyse hiçbir fark göremiyordum. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim, sd kanallar içinde "bunun da yayın kalitesi çok düşükmüş görüntüsü pek iyi değil" diyebileceğim kanal hatırlamıyorum bile.

Bu receiverdan sonra çok gördüm, ama hiçbirisi kesinlikle Azbox gibi görüntü kalitesi veremiyor, hatta yanına bile yaklaşamıyor

Şu an bende lg bd 3d dvd player ve philips-3000 media tank var, m2ts formatlı canon video kayıtlarımı ve 1080p-720p filmlerimi bir azbox kadar kaliteli oynatamıyorlar kafayı yiyorum. Keşke satmasaydım sadece media tank olarak kullansaydım bile diyorum.

keşke hem cccam vb (dreambox'taki gibi) stabil sorunsuz çalışan, azbox/kaht/tech gibi süper görüntü veren ve fiyatı 500-700 TL lerde olan bir cihaz olsaydı hepimiz alıp mutlu mesut kullanabilseydik....

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.